• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKRABADA YATILI KALMAKMI YOKSA GÜNLÜK KİRALIK EV Mİ?

Uff varya yatılu misafirlik olayı zor
herkes istemez
nereden biliceksinizki kalmanızı istemenixi
varsa paranız otelde kalın derim

Her zaman, her yerde, annemin yüzüne karşı da diyorum ki ben rahmetli babamın kızıyım. Çok şükür çoğu huyum ona benzer, üzerimizdeki emeği de annemden çoktur bence.

Annem de aynı teyzemdir, her şey işine geldiği gibidir. Annem bana ziyarete gelince bütün gün oturur TV izler, iner çarşı dolaşır, ben işten gelip yemek yaparım.

Eşimle ben annemin evindeysek yemekleri genelde eşim yapar, ben ona yamaklık ederim ama annem elini hiçbir şeye sürmez. Ama marketten bir şey lazım olsa uçarak gider getirir hakkını da yemeyeyim.

Değişikler biraz.

Bu konu sahibinin kim olduğuyla ilgili azcık bir fikrim var ancak benim günahlarım kendime fazlasıyla yettiği için kendisinin günahını almak istemiyor, evladına şifa dileyip susma hakkımı kullanıyorum.

Nasil yani bence anlat gitsin.:))
kimmiş konu sahibi.

hersey imkan dahilinde tedaviye başka sehire gidip hastane koselerinde uyumak zorunda olan aileler gordum ben birileri size kapısını acmis otel gibi kahvalti vs bekleyeceginize bir isin ucundan da ben tutayim deseydiniz mutlu ayrilirdiniz..

Önceki konunuzda memur oldugunuzu söylemiştiniz. Şimdi tek eşimin maaşı diyorsunuz? İki maaşlı için 240 tl de çok değil. Ben şahsen kimsenin evinde kalmak istemem. Önce kalınacak yerleri ayarlarım ve tek bayanım yani. Şimdiye kadar bilmediğim pek çok şehirde öyle yaptım kimseye eyvallah etmem. Yok sabah kahvaltımı hazırlamadılar yok kanepe kırıktı geç vakte kadar uyumadılar vs. Kimse benim icin bunları yapmak zorunda degil ki? Benim annemde gelene resmen ziyafet hazırlar yataklarını yerini herseyini hazırlar. Ben de elimden geldiğince yaparım ama karşımdakinden beklemem.

ya 240 tl nin hesabini yapiyorsun da yok demiyorsun.yani birikmisin varda cok kulfet olur diye harcamayalim da bilmedigin bir dayida"kalayim mi? "diye soruyosun.cocuk senin,hastalik icin gidiyorsunuz hemde.neyin hesabi bu! milletede rahatsizlik vermenin anlami ne.
ben sizin gibi rahat tiplerden hic haz etmiyorum.sadece cocugunuza gecmis olsun diyorum

Ben ayrı wc bilgisine takıldım

O nasıl oluyor ki

Bizim evde bir wc var

Hadi olsun bir banyoda bir de ayrı olsun

Yani bu sizin wc mi dediler

Evimde yatacak tek çekyat da yok

Bir kanepe var açılıp yer yatağı oluyor

Ayrıca eşinizin dayısı yaşça da sizden büyükse beklentiniz yüksek

bi arkadaş evine gelen misafirin kendi kahvaltısını, hatta yemeğini hazırladığını yazmış. ancak bu ev sahibi çalışıyormuş, bu durumda normal.
yani şimdi size gelen misafirin siz yatarken kahvaltı hazırlaması içinize siner mi?
eve gelen misafire, yatılı veya yatısız, hürmet etmek çok mu anormal?
ki bu insanlar elleri dolu dolu gelmişler, ev sahipleri rahatsız olmasın diye sabahtan çıkıp gece gelmişler. bu kadar da ince davranmışlar.

Ben de gicik oldum teyzenle kuzenine. Anneanneni de hic anlamadim. Cok cok ayip etmisler. Ben de misafiri iyi agirlamak istiyorum aslinda yapi olarak biraz tembelim ve cok hunerli degilim o yuzden cok iyi agirlayamiyorum ama elimden geldigince cabaliyorum. Sonra bakiyorum agirladigim insanlarda o kadar nezaket de yok. Enayi gibi hissediyorum. Yapip enayi olmakla yapmayip bencil bir insana donusme korkusu arasinda kaliorum.
Teyzemin kızının üni okuduğu şehre tayinim çıktı. Kuzen bir kere 2 saat uğradı.

Sonra günün birinde 1500km uzaktaki memleketimizden teyzem aradı; "X yurtta sorun yaşamış, Legal ablana geç, ben de haftsonuna oradayım dedim" diyor. Yani kızını bana yönlendirmiş, kendisi de gelip kalacak, bana da haber veriyor sağ olsun.

Neyse dedim zor durumdalar, sıkıntı çıkmasın. Geldiler. Evimde başka yatak veya koltuk, kanepe vs olmadığı için yatağımı o ikisine verdim, kendim de yerde, uyku tulumumda uyudum. Bunu da sıkıntı etmedim.

Sabah 07.45'te onlar uyuyor olurdu, çıkarken kalorifer peteğinin üzerine börek koyardım. Isınsın da yurt aramaya gitmeden önce yesinler kahvaltı etsinler diye. Eve gelirdim ki koyduğum yerde hiç ellenmemiş şekilde duruyor.

Yemek yapıp beklerdim, akşam 8 civarı gelip "Biz yedik" derlerdi, tencerelerle yemek döktüm, tüm günahı onların olsun o israfın.

Yurdu çarşamba buldular, cumartesiye kadar kaldı teyzem sırf kızıyla sağa sola gezmek için. Legal yerde yatmış, rahatsız olmuş, kimse umursamadı.

Bana hiç itiraf etmediler ama kızını evime yerleştirmeyi hayal etmişti biliyorum. Okuluna 1 saat mesafedeydi ama beleşti, önemli olan da oydu. Hiç teklif etmedim. Kimsenin bakıcısı değilim. Defoldu gitti işi bitince.

Aynı yılın haziranında sokakta karşılaştık teyzemle. Yanında, daha önce defalarca evime davet ettiğim, asla o kadar yolu gelemeyeceğini söyleyen, 85 yaşındaki anneannem de var! Bana hiç haber vermeden torununun mezuniyet törenine gelmiş. Nerede kaldıklarını bile sormadım. Sonradan öğrendim ki okul kalacak yer temin etmiş uzaktan gelen öğrenci yakınlarına. Bana ihtiyaç olmayınca haber de verilmemiş haliyle.

İkisini de sildim defterden gitti. Hiçbirisi kapıma düşmesin artık, bakmam.

Yani misafir de misafirliğini bilecek arkadaşım. Ben keşke hiçbirini yapmasaymışım, ben değil onlar yatsaydı yerde, aç kalsalardı. Yaptım da ne oldu?

Buradaki arkadaş da akşam 9da gidiyor, "12ye kadar oturuyorlar" diyor. 10da yatalım deseler, "ay zaten 9da vardık, bir sohbet etmeden yattılar" derdi. Neden? Çünkü memnun olmamaya odaklı. Kanepede yatmışlar bak, ev sahibi yerde yatırmalıydı asıl böylesini.

Davet edilmemişler, mecburen hastalık hali diye samimi olmadıkları birine kalmaya gitmişler, "sabah kaçta kalkacağımız biliniyordu, kahvaltı yoktu" diyor. Annesi et yemeği yaparmış, misafiri gezdirir tozdururmuş. Misafir umduğunu değil bulduğunu yiyince de "aslında başka bir dayısı daha varmış" diyor. Daha fazla yorum yapmayacağım.

Neyse, şahsi meselemi de dökmüş bulundum ama aklıma o günler geldi.

Ben ayrı wc bilgisine takıldım

O nasıl oluyor ki

Bizim evde bir wc var

Hadi olsun bir banyoda bir de ayrı olsun

Yani bu sizin wc mi dediler

Evimde yatacak tek çekyat da yok

Bir kanepe var açılıp yer yatağı oluyor

Ayrıca eşinizin dayısı yaşça da sizden büyükse beklentiniz yüksek

Valla bir yere gidince keşke banada ayri wc verseler giremiyorum baska yerde...

2 wc varsa birini kendileri kullanıyordur gelende digerini ,

Benim evdede 2 banyo biri ebeveyn banyosu klozet filan var biz orayi kullanıyoruz daha misafir gelmedi ama gelen olursa diğerini gelene verecm..

Birde şimdi bir arkadas yorum yazdı tek esimin maasiyla filan diye yazmış konu sahibi ama diger konusunda eşi 6 bin maas aliyor diye yazmisti kendide çalışıyor milletin hesabini tutmak bize düşmez ama 9 bin giren eve bu kadar para hesabi yapılmaz gibi

sonuçta ev onların, kapılarını açmaları bile büyük nezaket.
onlar size değil misafir olarak siz onlara ayak uydurmak zorundasınız
herkesin bir düzeni var
sabah kalkıp iyi kötü kahvalatıyı siz hazırlamalı yada yardım etmeliydiniz.
bence kızılay gibi bir yerde günlük 80 tl bedava
günlük ev tutun bence

Bende konu sahibiyle aynı fikirdeyim.Nekadar abartmışsınız arkadaşlar bu olayı.altı üstü bi kahvaltı hazırlanıcak.ev sahibinin kesinlikle hazırlaması gerekirdi.bu nedir ya.nekadar acizleşmiş herkes.onu hazırlamam bunu yapmam.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diorum sadeceeee

Misafirlik deyince ben bi daralıyorum. Misafiri de misafirliği de sevmiyorum çünkü insanlar böyle çok nankör.. Allah razı olsun diyen yok, hep bi eksiklik memnuniyetsizlik. Çekyatı layık görmüşler de, kahvaltı hazırlamamışlar da, ayrı tuvalet vermişler de.. Kendi yataklarını niye versin insanlar? Yatak odalarını niye versinler? Çekyatın nesini beğenmediğini de anlamadım iki kişi pekala bir çekyata sığabilir, sığmasan da sığarsın. İnsanlar evini açmış sen hala konfor derdindesin. Orası otel değil.. Şu an benim evime misafir gelse çekyata yatırmak zorundayım, başkasının kullandığı klozete öldürsen oturmam o yüzden bir klozeti onlara veririm. Böyle yaptığım için arkamdan atıp tuttuklarını duyarsam da bi daha banklarda yatarlar.. İnsanlara iyilik de yaramıyor. İnşallah diğer dayı bunları duyar da o da kabul etmez sizi

Bende konu sahibiyle aynı fikirdeyim.Nekadar abartmışsınız arkadaşlar bu olayı.altı üstü bi kahvaltı hazırlanıcak.ev sahibinin kesinlikle hazırlaması gerekirdi.bu nedir ya.nekadar acizleşmiş herkes.onu hazırlamam bunu yapmam.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diorum sadeceeee
en az 6 bin aliyorsan, tedavi icin bir sehire gitmisseniz, kaldığınız ev de esinizin yengesi calisiyorsa tutupta bize kanepe verdiler. gecelere kadar gelmedik ,kahvaltida hazir degildi deniyorsa buna tepki gostermek acizlik değildir bence.. onceligim cocugumun sagligi ise eger yatak odasini bana vermemelerine dertlenmek en son aklima gelir.Misafir umduğunu degil bulduğunu demisler...

Sabah 8 de evden çıkana,7de kalkıp kahvaltı hazirlayamam bende olsam. Akşam 9 da yada 12de gelmişsiniz zaten.aksam yemeği de yemişsiniz.evde yokken nasıl hürmet bekliyorsunuz?birde ev sahibi uykunuz varmı diye sormaz tabii;çünkü gece 12lere kadar kafede oturduysaniz birazda benim tv keyfimi beklesinler diyordur.benim anladığım karşı tarafta size bozuluyo olabilir. otel gibi kullanıyorlar evi diye. hep kendi açınızdan bakmayın.yardımcı olup ev sahibine kahvaltı,yemek girisseydiniz biraz.bide evet; otelin yemek ve konforsuzlugundan bahseder gibi bahsetmişsiniz.üslubunuz gibi davranışlarınız da böyle fazla dümdüzse,dua edin ev sahibi size evini açmış . Ben olsam kabul etmem sizi.

Çok tuhafıma gitti düşüncen ve beklentilerin..
Çekyata sığdırdılar,kahvaltı hazırlamadılar,ayrı wc verdiler,hürmet etmediler,uykumuzu sormadılar,tv izlediler filan.Kimse düzenini değiştirmek zorunda değil,siz gittiğiniz evin düzenine uymak zorundasınız..

Annen gelen misafire birsürü hizmet edermiş,et yemekleri yaparmış falan filan. E herkes bunları yapmak zorunda değil ki.. Sonuçta evlerini açıp sizi iyi ya da kötü ağırlamışlar. Ve siz de sabah çıkıp akşam gelerek evi otel gibi kullanmışsınız,yani karşıdan bakınca öyle görünüyor, kimse sizin niyetinizi bilemez.

Ayrıca siz oraya kendi işinizi halletmek için gitmişsiniz kalacak yer olarak onların evini seçmişsiniz, yani onları ziyarete gitmemişsiniz ve o insanlar da; "bizim kara kaşımıza kara gözümüze gelmediler,işi düştü öyle geldiler" diye bir düşünceye kapılmış olabilir. Amacınız onları görmek değilmiş ne diye hizmet bekliyorsunuz ki... Dışarıda işinizi hallettikten sonra kalabilecek yer bulduk diye şükredecekken bi de insanları yerden yere vurup sizi memnun edemediğinden bahsetmişsiniz. Oysa ki böyle bir durumda insanlara yük oluyoruz diye eziklik hissetmeniz gerekirdi. İlginç..

Bence siz otelde filan kalın beklediğiniz hizmeti ancak orada bulabilirsiniz..

Back
X