• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akrabalar akrabalar akrabalar!

ladycroft

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2014
19
1
3
Merhaba, bi iki ay önce yaşadığım ve hala sinirimi atamadığım bi derdimi paylaşıcam. Ben bu yaz bi akrabamın aracılığıyla sevgilimle tanıştım. Onun teyzesi de çok önemli bi rol oynadı bu arada. Bu arada sevgilimin ailesi ve akrabaralıyla ailecek görüştük 4-5 defa. Sevgilim yurtdışında yaşadığı için ailesiyle, o görüşmedi henüz benimkilerle ama bu hafta gelip tanışıcak. neyse, bu görüşmeler 1 ay içinde oldu ve çok şükür bi sorun olmadı herkes iyi davrandı gayet. Ta ki son görüşmeye kadar. Sevgilimin yengesi hediye almış onlar gittikten sonra açmamla şok oldum. Kendisi çok modern, alımlı bi kadın ve aldığı kıyafeti görseniz abartmıyorum sokaktaki çingenede bile görmezsiniz. Çok şaşırdım bizi tanıştıran teyzesini aradım söyledim sesin çıkmasaydı koysaydın bi kenara dedi ama Allah şahidim cidden şaşırılmayacak gibi değil. Hakaret etmek için çok iyi bi yol. Kasten yapıldığı o kadar bariz ki, bi milyoncudan alınmış bi küpe ve pazarda bile satılmayan bi kıyafet...Bunun yanında marka olan bi tane daha vardı onu da güya sevgilimin annesi adına almış. O markanın mağazasında büyüteçle arasan böyle bişey bulamazsın. Bariz yapıldığı o kadar belliki... Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Benim kimseden hediye beklentim yok kendim hukuk okuyan akıllı bi insanım böyle bi muameleyi hak etmiyorum. Kimse de etmez zaten. Bana bi demet papatya alsa bile bi zerafeti vardır yoksa pahalı şeyler falan beklemiyorum. Sizce neden böyle bişey yapmış olabilir hiç bi şekilde saygıda kusur etmememe rağmen? Gerçekten kafayı sıyırıcam kafamda bi yere oturtamıyorum...

Merhaba, bi iki ay önce yaşadığım ve hala sinirimi atamadığım bi derdimi paylaşıcam. Ben bu yaz bi akrabamın aracılığıyla sevgilimle tanıştım. Onun teyzesi de çok önemli bi rol oynadı bu arada. Bu arada sevgilimin ailesi ve akrabaralıyla ailecek görüştük 4-5 defa. Sevgilim yurtdışında yaşadığı için ailesiyle, o görüşmedi henüz benimkilerle ama bu hafta gelip tanışıcak. neyse, bu görüşmeler 1 ay içinde oldu ve çok şükür bi sorun olmadı herkes iyi davrandı gayet. Ta ki son görüşmeye kadar. Sevgilimin yengesi hediye almış onlar gittikten sonra açmamla şok oldum. Kendisi çok modern, alımlı bi kadın ve aldığı kıyafeti görseniz abartmıyorum sokaktaki çingenede bile görmezsiniz. Çok şaşırdım bizi tanıştıran teyzesini aradım söyledim sesin çıkmasaydı koysaydın bi kenara dedi ama Allah şahidim cidden şaşırılmayacak gibi değil. Hakaret etmek için çok iyi bi yol. Kasten yapıldığı o kadar bariz ki, bi milyoncudan alınmış bi küpe ve pazarda bile satılmayan bi kıyafet...Bunun yanında marka olan bi tane daha vardı onu da güya sevgilimin annesi adına almış. O markanın mağazasında büyüteçle arasan böyle bişey bulamazsın. Bariz yapıldığı o kadar belliki... Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Benim kimseden hediye beklentim yok kendim hukuk okuyan akıllı bi insanım böyle bi muameleyi hak etmiyorum. Kimse de etmez zaten. Bana bi demet papatya alsa bile bi zerafeti vardır yoksa pahalı şeyler falan beklemiyorum. Sizce neden böyle bişey yapmış olabilir hiç bi şekilde saygıda kusur etmememe rağmen? Gerçekten kafayı sıyırıcam kafamda bi yere oturtamıyorum...
Hediye getirseler suç getirmeseler suç kadın sizi düşünmüş getirmiş hediyesini yapmanız gereken teşekkür etmekti sadece,hele gelen hediye için teyzeyi aramanız ayrı bir olay gelen hediye için, beğenmediğini dile getirmek ne kadar doğru bir davranış sizce.

eğer hediyeyi alanın iyi bir zevki olduğunu biliyorsanız bence de tam da anladığınız gibi olmuş duruyor.

Tamam kasten yapmış olabilir ama siz de tutup tam adamına, teyzesine haber uçurmuşsunuz.
Onlar ne olursa olsun akraba, sen bir şeyleri değilsin henüz. O sebepten seni değil onu tutarlar.
Yani sen kimi kime çekiştiriyorsun ya hu?
Ve evet bence de sesin çıkmamalıydı. Kullanmazsın olur biter, zaten hediye edilen bir şeyi, hediye alanın üzerinde görmezse birisi beğenmediğini zaten anlar. Yani dile getirmeniz yanlış. Şimdi işte hediyenin maddiyatını hesaplayan, paragöz, bencil biri konumuna düşmüş gibi olursun milletin gözünde.

yahu senin tarzını giyinişini görüyor dimi gözleriyle gerizekalımı bu kadın neden gidip de çingene vari kıyafet alır cidden dalga geçer gibi iyi niyet göremiyorum bende burada atın gitsin çöpe kıyafeti

benim hediye alana lafım yok eyvallah fakat Allah şahidim pazarda böylesi satılmıyo ki kendisi çok şık bi hanım. Dile getirme konsunda da o kadar şok oldum ki yapacak bişey bulamadım o an. zaten kibar bi dille dile getirdim ama küfür etmişim gibi karşılık aldım. Daha yeni tanışıtığın ve ailenin içine alacağın bi genç kıza böyle davranılır mı bu benim tuhafıma gitti...

Beğenmiyorsan giyme, takma.Çok görmemişsiniz birbirinizi sizinle
ne alıp veremediği olsun ki.Kendinize dert bulmayın bence.

Bi de bana bi yanlışı görünce susup oturmak çok saçma geliyo açıkçası. Benim kendi akrabalarımdan biri yapsa karşı tarafa ben yine annem bile olsa amacın neydi diye sorarım. Ben evlenince de yurtdışına gidicem ve kendi kanımdan kimse olmayacak her yapılana eyvallah diyip oturamam ki? hepimiz medeni insanlarız karşımızdaki insana muamele ederken onun insan olduğunu unutmamamız gerekiyo diye düşünüyorum.

Bi de bana bi yanlışı görünce susup oturmak çok saçma geliyo açıkçası. Benim kendi akrabalarımdan biri yapsa karşı tarafa ben yine annem bile olsa amacın neydi diye sorarım. Ben evlenince de yurtdışına gidicem ve kendi kanımdan kimse olmayacak her yapılana eyvallah diyip oturamam ki? hepimiz medeni insanlarız karşımızdaki insana muamele ederken karşımızdakinin insan olduğunu unutmamamız gerekiyo diye düşünüyorum.
Arkadaşım kadın size ne yapmış alt tarafı bir hediye getirmiş siz de beğenmemişsiniz alt tarafı kullanmazsın olur biter bu kadar büyütmeye gerek yok duyanda kadın sizin dedikodunuzu yapmış sevgilinizi size karşı doldurmuş yada yuvanızı yıkmaya çalışıyor zaneder.

Her ailede binbir çeşit insan var..Hepsini düzeltmen mümkün değil..Kötü niyeti olsada olmasada ses çıkarmamalıydın..Çünkü onlar akraba, sen el'sin onlara göre..Tabiki birbirlerini tutarlar..Sen şimdiden böyle şeylere takılırsan geçinemezsin..Ve bunlarıda dile getirirsen seni ailelerine istemeyebilirlerde..Sevgilinle bile ayırabilirler..

Ne demek sokaktaki çingene ne kadar ayıp ya ! Beğenmediysen beğenmezsin kullanmaz bir kenarı atarsın gider uzatmanızda ki anlam ne onu çıkaramadım !!!

Keşke hiç teyzeyi aramasaydınız. Sizin başınıza patlayacak bu arama ne yazık ki.

Gerçekten o kadar kötü mü ya? Ne kadar kötü bir şey almış olabilirler ki? Maddî bir sıkıntısı vardır belki kadının?

Ne amaçla aldığını bilemedim ama aramasaydınız keşke, kenara koysaydınız , kullanmak zorunda değilsiniz.
Hatta kötü niyetinden bu kadar eminseniz sizde karşılık olarak şık olmayan birşey alıp hediye edebilirdiniz ama aramasaydınız. Hediye en nihayetinde, kimse sizi iyi niyetli bulmaz aradığınız için.

Keşke hiç teyzeyi aramasaydınız. Sizin başınıza patlayacak bu arama ne yazık ki.

Gerçekten o kadar kötü mü ya? Ne kadar kötü bir şey almış olabilirler ki? Maddî bir sıkıntısı vardır belki kadının?
maddi durumları yeterince iyi kendi şirketleri var. şöyle diyim hiç bi insan evladı giymez pullu kırmızı vs... anlatamıyorum bile. Bu kadar abartılacak bişey olmasa zaten banane der geçerim. Ama ağırıma gitti bu mu layık görülüyor? Bi adet gül alsa bile kibar ve zarif bi davranış olur ki zaten hediye beklentim yok ama madem böyle bi düşüncen vardı zerafet taşıması gerekmez miydi? Kimse kendi çocugunun böyle bişeye maruz kalmasını istemez bence...

Aramasaydım bu sefer yarın başka bi davranışa da ses çıkarmayacağım düşünülecek o zaman...Ki seviyeli bi dille izahet ettim. Kar topu gibi bi süre sonra çığ olup, nasılsa sesi çıkmıyo olursa bu sefer daha fena değil mi? Zira suskunluğu korkaklık olarak algılama kapasitesi yüksek olan bi milletiz.

Kıyafeti merak ettim :KK51:
Dandirik bir bez parçası için kimse beni telefonla başka birini aratamaz o ayrı.
Bir yanlışı başka yanlışla düzeltemem çünkü.
Kendim foto çekip atmak istemiyorum ama internetten en yakın bulduklarımı atıyorum ve Vallahi Billahi hiç bir abartı yok
images (2).webp
polatyildiz-onu-pullu-tisort-241-mb98087_1743367_r1.webp

yenge derken ileride eltiniz olacak kişimi yoksa dayı amca eşimi?

Back
X