Parası yok hiç bekletmeseydiniz onun için verecektiniz spotçuya akrabayla iş mi olur borçlular beni de sıkıştırıyor diye bastıracaksınız mecbur verip kötü olacağınıza vermeyip kötü olun daha iyiArkadaşlar, başka şehire taşınacağım için aşırı ihtiyaçtan ev eşyalarımı götüremedim sevdiğim bir akrabama sattım başta yarısını ödedi. Sonra geri kalanın birazını hala ödemedi ve ben klimayı satmaktan vazgeçip başkasına satıp kendimi toparlasam mı diyorum bana cevap verin lütfen olayın detaylarını aşağıya yazıyorum
(Bu arada eşyalarım hala benim bıraktığım evimde yıllık kirasına daha var süresi dolmadı, onlar da evlerinin tadilatını tamamlayınca eşyaları benim evden kendi evlerine taşıyacaklar )
Olayı anlatmaya çalışacağım; eşyalarımı satmaya karar verdim siteye koydum etrafa haber saldım, akrabam almak istediğini söyledi para denkleştirmek için benden vakit istedi bir evini kiraya vercekti onu bekledi bende onu birkaç hafta bekledim ancak gitmem için gereken para eşyaların parasına bağlıydı ona durumu anlattım o da bana müsaade etti sonra spotculardan dönüş aldım hatta eşyaları alacakları saat bile belliydi sonra akrabam tekrar bir günlük süre istedi ben spotcuları erteledim onu bekledim. Bu arada spotculara vereceğim fiyata anlaştım akrabamlada. Sonra aksilikler oldu hala evi kiralanmadı kart bulmuş ordan çekilemedi nakit arayışına girdi bana 'yarısını şimdi gerisini sonra versem olur mu' dedi Ben de 'kısa sürede vereceksen olur çünkü paranın gerisi hızlı lazım' dedim. O da bana 'evim kiralanmasa bile birinden kart çeker sana hızlı veririm merak etme' dedi anlaştık.
Ben başka şehre geldim işe başladım bu arada evliyim çocuğum var bir ay geçmek üzere eşim çocuğa baktığı için işe başlayamadı çünkü paranın gerisi gelince çocuğu kreşe verecektik, borçlar birikiyodu eldekini yedik o da bitti, yani büyük risk alarak başka şehre geldik iki yerden çalışır bir iki ay zorlanır sonra her şey güzelleşir dedik ama düzeni kurmaya başlayamadık maalesef. Sonra ben akrabamı aradım durumları anlattım ayarlamaya çalışacağını söyledi olmazsa maaşını alınca kalan borcun yarısını vereceğini söyledi ona da tamam dedim sonra bana son dediği miktardan da az yolladı.
Kusura bakmayın çok uzattım ama hem sevdiğim biri hem zor durumdayım sorum şu;
Sizce kalan borcunu beklemeli miyim yoksa eşyalarımdan birini ona vermekten vazgeçip başkasına satıp kalan parama hemen ulaşmalı mıyım?
Bence klimayı satmayın.Arkadaşlar, başka şehire taşınacağım için aşırı ihtiyaçtan ev eşyalarımı götüremedim sevdiğim bir akrabama sattım başta yarısını ödedi. Sonra geri kalanın birazını hala ödemedi ve ben klimayı satmaktan vazgeçip başkasına satıp kendimi toparlasam mı diyorum bana cevap verin lütfen olayın detaylarını aşağıya yazıyorum
(Bu arada eşyalarım hala benim bıraktığım evimde yıllık kirasına daha var süresi dolmadı, onlar da evlerinin tadilatını tamamlayınca eşyaları benim evden kendi evlerine taşıyacaklar )
Olayı anlatmaya çalışacağım; eşyalarımı satmaya karar verdim siteye koydum etrafa haber saldım, akrabam almak istediğini söyledi para denkleştirmek için benden vakit istedi bir evini kiraya vercekti onu bekledi bende onu birkaç hafta bekledim ancak gitmem için gereken para eşyaların parasına bağlıydı ona durumu anlattım o da bana müsaade etti sonra spotculardan dönüş aldım hatta eşyaları alacakları saat bile belliydi sonra akrabam tekrar bir günlük süre istedi ben spotcuları erteledim onu bekledim. Bu arada spotculara vereceğim fiyata anlaştım akrabamlada. Sonra aksilikler oldu hala evi kiralanmadı kart bulmuş ordan çekilemedi nakit arayışına girdi bana 'yarısını şimdi gerisini sonra versem olur mu' dedi Ben de 'kısa sürede vereceksen olur çünkü paranın gerisi hızlı lazım' dedim. O da bana 'evim kiralanmasa bile birinden kart çeker sana hızlı veririm merak etme' dedi anlaştık.
Ben başka şehre geldim işe başladım bu arada evliyim çocuğum var bir ay geçmek üzere eşim çocuğa baktığı için işe başlayamadı çünkü paranın gerisi gelince çocuğu kreşe verecektik, borçlar birikiyodu eldekini yedik o da bitti, yani büyük risk alarak başka şehre geldik iki yerden çalışır bir iki ay zorlanır sonra her şey güzelleşir dedik ama düzeni kurmaya başlayamadık maalesef. Sonra ben akrabamı aradım durumları anlattım ayarlamaya çalışacağını söyledi olmazsa maaşını alınca kalan borcun yarısını vereceğini söyledi ona da tamam dedim sonra bana son dediği miktardan da az yolladı.
Sizce kalan borcunu beklemeli miyim yoksa eşyalarımdan birini ona vermekten vazgeçip başkasına satıp kalan parama hemen ulaşmalı mıyım?
Ama anahtarı ona bırakmıştım bugün benim kalan bir eşyam için anahtarı geri istettim görüntülü de evi gezdirdi kardeşim, eşyanın bir iki tanesini kendi evine almış yani şu an eşyalar tam değilBence klimayı satmayın.
Eşyaların hepsini spotçu da aynı paraya alıyormuş ya. Siz arayın spotçuyu satın eşyaları aynı miktara. Akrabanıza da parasını iade edin.
Sizi mağdur etmiş sonuçta olması gereken bu. İçinden bir eşyayı satarsanız siz ayıp etmiş olursunuz ama bu şekilde yaparsanız akrabanızın hatası üzerine olmuş olur.
Arkadaşlar, başka şehire taşınacağım için aşırı ihtiyaçtan ev eşyalarımı götüremedim sevdiğim bir akrabama sattım başta yarısını ödedi. Sonra geri kalanın birazını hala ödemedi ve ben klimayı satmaktan vazgeçip başkasına satıp kendimi toparlasam mı diyorum bana cevap verin lütfen olayın detaylarını aşağıya yazıyorum
Ama anahtarı ona bırakmıştım bugün benim kalan bir eşyam için anahtarı geri istettim görüntülü de evi gezdirdi kardeşim, eşyanın bir iki tanesini kendi evine almış yani şu an eşyalar tam değil
Mantıken o da haklı anlaştık istediğine göre evine almış eşyayı ama paranın gerisi benim için şu an acil
Gece gece güldürdün beni Allah iyiliğini versin canım ya işte benim mallığımBacım boşver akrabayı falan saçmalama verme eşyalarını adam seni mağdur ediyo biliyo durumunu bide oyalıyo boşver onu kalan paran varsa al iste neden istemiyosun yazık değil mi sana.Ara paranı iste verenin bi yüzü vermeyenin bin yüzü.Ayıp yaptığı diğer eşyalarında sakın ha sakın verme o adama bide bize soruyosun zaten sorun sorduğun sorunun için de ne yaşıyon sen. Allah aşkına kendine gel bşr daha sakın ha sakın o adamın yüzüne bakma bakarsan da lafını söyle çekin me halla halla halla kendine gel.Biraz kızdım kusura bakma haber et bize
Napim bide yazıyon şaka gibi hayat zor kendine gel paranı falan verme varsa al akraba akbabadır bide istiyeyim mi diye soruyosunGece gece güldürdün beni Allah iyiliğini versin canım ya işte benim mallığım
Napim bide yazıyon şaka gibi hayat zor kendine gel paranı falan verme varsa al akraba akbabadır bide istiyeyim mi diye soruyosunyok canım isteme aaaa ne istemesi hatta üstüne ver yarabbi gece gece ya.Eşim de soruyo kime yazıyon diye