akrabayla alış veriş olmazmış:(((

annenle konuş annesiyle usulunce konuşsun...
durumunuzun olmadığını ve çok sıkıştığınızı söylesin.... bir şekilde ödemelerini istesin....

çenemi tutamayıp on tane küçük altınım var dedim ve bir hafta sonra kuzenim aradı borç olarak bi tam istedi bende sordum telefonla ne zaman yapabilrsin diye 2-3 ay sonra dedi bende tamam dedim çnkü en çok sewdiğim teyzemin hatrı var ben ağustos sonuna doğru bi tam yani 4 çeyrek verdim ve eylül ayında işten çıktım bi anda neyse gel zaman git zaman oldu 5 ay taşınmayı düşünüoduk nakliyedir emlakçıdır fasla masraf olacaktı sonunda kzeni aradım abi aralık sonu ocak başı altını yapablr msin die sonradan taşınmaktan vazgeçtik 2 hafta sonra abim aradı paranı isitosan 2-3 parçada göndereym dedi bende altın olarak yaparsan iyi olur dedim oda gelmeden önce haber verin yapayım dedi cumrtsi gttik cuma akşamından haber verdim ve sonuç altın falan yok 1 saatlik yolu boşuna gttik hadi dedim yapamamış olabilir perşembe die konuştuk ama sonradan dün msj attım şehir dışına çıkmıştık işimz erken btti çarşmba döneceğz die hiç cvp vermedi bnde hazrlmştr die düşündüm bugün izmir dönüşü yolumuzu uzattık yine gttik ve sonuç yine aynı yapamamış eşime ortağım kredi çekecek ortaklıktan ayrılacağım onunla yaparım demiş bna da kardeşi yani diğer kuzenim ayın 1nde maaş alcak onun maaşıyla yaprm bn ona veririm dedi şmdi diyeceksiniz ne var bunda 4 küçük altın ne çok uzattın die ama yaaa eşime mahcup oldum 2 kre boşu boşuna gttik madem hazrılmadın ara söyle yapamadım die istemek zaten bana zor gelio geleceğiniz zaman bana haber verin yetr demişti işleri bozuldu 1 yıl önce ama ya benim suçum ne ben senin işini görmüşüm sende benim gör pazartsi arabmzı sattık kredimzin bi kısmını kapattk bnde çalşmıom artık aylık 1500 lira kredimz var bizimde ve bu kuzenim her akşam içer gezer tozar kolunda 1500 liralık saat var herşeyi marka en son model telefonu var ama bnm altınımı yapmıo iyi de bnde güllük gülistanlık değilim ve istemekte zorlanıyorm sonuçta arada teyzem ve eniştem var offffffffffff aptal kafam nie altınım var dedim ki nie verdim ki büyükler boşuna mı demiş akrabayla alış veriş olmaz die var demek ki bi bildikleri... evet farkındayım çok uzattm bunun için özür dilerim...

Nenemmmmm der hep dostunla arana hıc bır zaman para maddı sey sokmaaa varsada yok de kotu olursunuzzzzz cunkuuuu odemez derdı

Akraba ile arana para mevzusunu sokmayacaksın, kimseyede paranın varlığını söylemeyeceksin ben bunu gördüm ve öğrendim. Çünkü vermesende kötüsün versende (geri isteyince) kötüsün. En iyisi vermeden kötü olmak.

Ben sırf bu sebeplerden güne davet ederler güne bile girmem. Ben istediğim zaman para biriktirebiliyorum güne girmeme gerek yok derim. Çünkü günü yaparlar hemde yüklü miktarda ayda 500 tl. lik falan, kendi ihtiyaçları olduğu için de ilk kendilerine alırlar. Düşünün buna bile tahammülüm yok, birde utanmadan söylerker kredi çekip faiz verene kadar gün yapalım ilk ben alıyım derler.

farklı bir versiyonunu şöyle yaşadım,

biz evlenirken eşimin uzaktaki bir arkadaşı yarım altın taktı.

aradan bir sene falan geçti,bu arkadaşının evleneceğini duyduk ama bizi davet etmedi,özel sebeplerden

ötürü apar topar yapmışlar düğünü ve pek davetli yokmuş.

eşime sen yine de altının ederini gönder hesabına,düğüne gelemiyoruz ama hediyemizi yollayalım dedim.

malum bu olay çok önemli insanlara göre.

eşim de saçmalama öyle olur mu,yaza gideriz yanlarına,zaten düğüne davetli de değiliz, de ev hediyesi gibi

veririz bu şekilde gönderilmez dedi.

ve ne oldu,aradan tam 1 hafta sonra o arkadaşı arayıp çok sıkıştığını,ve bir miktar paraya ihtiyacı olduğunu

söyledi.tesadüfe bakın ki bu da tam yarım altın ederi bir tutar,ben önümüzdeki ay yollarım dedi.

eşim yolladı hemen ve o arkadaşı bir daha ne aradı ne sordu.

tamam,bu zihniyete göre bizdeki ödünç parasını aldı ama ayıptır yaa.

insan yıllardır aynı sofrada yediği içtiği arkadaşından düğünde taktığı altının parasını da böyle istemezki.

yani kısacası kimse kimse de günahını dahi bırakmak istemiyor bu devirde.

gerçek anlamda hediyeleşmek falan eskilerde kalmış.

fiyuuu ne uzun yazmışım:17:

anladim ki bi tek bn degilmisim bu olayi yasayan bi arkadas konusmakta neden cekiniosunuz demis ama inanin bnde bilmiom insan kend parasyla rezil oluyo teyzeme soyleyemem cunku paramiz yok diyo kuzenm kredisini odeyemems enstem kredi cekmis oda maasindn kesilio verirler elbet ama ne zamn bilmiorum sanirim yawas yawas o altini unutsam iyi olur gelirse supriz olmus olur esime mahcup olmasaydim iyidi ama insanlar bisileri yasayarak ogreniyo buda bana ders oldu

anladim ki bi tek bn degilmisim bu olayi yasayan bi arkadas konusmakta neden cekiniosunuz demis ama inanin bnde bilmiom insan kend parasyla rezil oluyo teyzeme soyleyemem cunku paramiz yok diyo kuzenm kredisini odeyemems enstem kredi cekmis oda maasindn kesilio verirler elbet ama ne zamn bilmiorum sanirim yawas yawas o altini unutsam iyi olur gelirse supriz olmus olur esime mahcup olmasaydim iyidi ama insanlar bisileri yasayarak ogreniyo buda bana ders oldu

ben kesinlikle size katılmıyorum.
karakter sahibi bir insan kendi aç durur ama borcuna sadık olur.
size mi güvenmiş geçimini sürdürmek için?
eğer borç isteyecek kadar yakın görüyorsa sizi,o zaman bir zahmet ' kardeşim söz verip aldım altınını ama işler düşündüğüm gibi gitmedi,beni biraz idare et' gibi bir izahat yapmalıydı.
o zaman başım gözüm üstüne.
ama böyle insanı enayi yerine koyar gibi olmaz,herkes sorumluluğu bilecek.
ben olsam kesinlikle ve kesinlikle isterdim.
anam değil babam değil herkesin derdi bana mı düştü yani.
bak nasıl sinirlendim:47:

ben kesinlikle size katılmıyorum.
karakter sahibi bir insan kendi aç durur ama borcuna sadık olur.
size mi güvenmiş geçimini sürdürmek için?
eğer borç isteyecek kadar yakın görüyorsa sizi,o zaman bir zahmet ' kardeşim söz verip aldım altınını ama işler düşündüğüm gibi gitmedi,beni biraz idare et' gibi bir izahat yapmalıydı.
o zaman başım gözüm üstüne.
ama böyle insanı enayi yerine koyar gibi olmaz,herkes sorumluluğu bilecek.
ben olsam kesinlikle ve kesinlikle isterdim.
anam değil babam değil herkesin derdi bana mı düştü yani.
bak nasıl sinirlendim:47:

bnm kizdgm konuda izah etmemesi aslinda yapcm deyip gun belirledgmiz halde yapamadim dememesine de kiziyorum herseye yani alkole gezmeye para bulup 5 aydir yapmamasina da kiziyorum esime mahcup dusurdu diye de kiziyorum emin olun bende cok sinirlendim hala da sinirliyim ama yatistrmya calisiorum kendimi

benimde var böyle bi akrabam, sürekli birilerinden para ister durur ve geri vermediğinide bilirim yani,
yeni evlenmişim bi kaç ay olmuş baktım telefonum çalıyoo hayret dedim buadam beni normalde aramaz ama hayırdır,demezmi bana,1000 liraya ihtiyacım war verirmisin
dedim kuzen walla yeni evlendik malum borcumuz harcımız var( buarada paramızda vardı yani yalan söyledim)
bu sefer akıl veriyo bana,senin kartının limiti yüksek kredi kartından çekte ver ,ayın bilmem kaçına kadar para gelcek bana veririmm .....bak sennn
dedim walla ne limit var ne para var, biliyorumki sağlam biri değil yakın akrabam tanıyorum yani,,,
sonra aradan iki yıl geçti işte,geçen gene aramış 500tl istiyo hayda dedim, walla işten çıktım hamileyim masrafımız çok sende varsa bana ver dedim şakayla karışık...
ilkini eşimde biliyo ama ikinci isteyişini söylemedim walla, adam dicekki ne biçim akrabalarınız var,
insan bu gibi durumlarda eşinede mahcup oluyo walla çok haklısın...

evet malesef genelde böyle olur kardeş bile dikkate almıyor böyle şeyleri bazen...benimde kayınvalidemin kız kardeşinden 15 tam altın alacağı vardı aradan 1 sene sonra vericem diye demiş ama 3 sene vermemiş kayınvalidede üstelememiş fazla olunca verir diye...gel zaman git zaman eşimle biz evlendik ev alcaz peşinat için para lazım 6 ay öncesinden söylendi buna tamam eylülde vercem dedi...eylül geldi buarada biz aldığımız evde o dönem kiradayız bu evi alcaz diye anlaşarak girdik mal sahibiyle bütün eşyamızı evimize göre yaptık, adam ya alın ya çıkın diyo biz teyzenin keyfini bekliyoruz eylül ayı geldi kayınvalide hatırlattı amannnn eylül dediysek hemen eylülde çıkarıp vercez diye bi kaidemi var dedi...ama bizde adama eylülde alcaz dedik daha sonra bizim validenin şarterler attı çocuklar evden çıkıcak senin yüzünden falan diye bi güzel çıkıştabuna ve o para ertesi gün getirildi ama surat 5 karış...ya arkadaş sen zamanında bu parayı ev almak için vermişsin şimdi insanlara lazım olmuş sen borcunu neyin afrasını tafrasını yaparak veriyosun...kaldıki alacaklı herzaman haklıdır siz biizm yaptığımız hataya düşmeyin paranızı isterken çekinmeyin...

Son düzenleme:
Back
X