Akran komşu çocuğu ( nasıl davranmalı)

Cesu38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2019
2.605
2.506
133
Merhabalar
Benim sürekli çok yakın görüştüğüm bir komşum var onunda iki benim de iki çocuklar var kızımla oğlu akran ( 4 buçukyas ) diğer oğluyla da oğlum akran( 2yas ) ve nerdeyse bu 4 çocuk birlikte büyüyor çok sık görüşüyoruz.kendilerini de çok seviyorum.bazen komşum çalışan bir anne olduğu için oğluna babası anaokullarınin tatil olması sebebiyle ara ara kızımla oynaması için birkaç saatliğine bıraktı ki kızım da gayet mutlu
Fakat birkactir oyun oynarken çaktırmadan bunları izliyorum oğlunun kızıma sarmaş dolaş sarılması poposu üzerine kafasını koyarak sevgi gösterileri yapması yada başını omuzuna koyup uyuyor gibi oynadıklarını gördüm daha da takip ettim netice de henüz 4 yasindalar.gecenlerde kızımın üzerine çıkmış poposu üzerinde git gel hareketler yaptığını görünce kızdım bir daha böyle oynamanızı istemiyorum diye hemen kalktılar bugün yine onlardayiz oynuyorlar baktım yine eli poposunda tipisliyor . Bunlar küçücük çocuk evet ama sürekli elleyerek üzerine çıkarak oyun oynuyor gibi orasını burasını ellemesi rahatsız etti ikinci kez kızdım tamam dedi kafayı çevirdi.
Komşuma bahsetsem bak iki gün baktı biz yokken hemen oyunun altında bişey arıyor olur mu annesiyle konuşmalı miyim yada sadece kızımla mi konusmaliyim. Daha önce de özel bölgelerine kimsenin dokunmamasi konusunda konuştuk tamam anne demişti . Şimdi ama anneee oyun oynuyoruz diyor .ben nasıl davranmalıyım

kımsenın ne düşüneceğini ne tepki vereceğini önemsemeyin. Neden bahsettıgınızin farkında mısınız siz ? Demekki evde görüyor anne babadan . Üstelik bir kez görmüşsünüz nasıl ikinci kez eve alırsınız nasıl yalnız bırakırsınız 😡komşu kim ya kendı çocuğunuz söz konusuyken ! direk aileyle iletişimi kesin!

kımsenın ne düşüneceğini ne tepki vereceğini önemsemeyin. Neden bahsettıgınızin farkında mısınız siz ? Demekki evde görüyor anne babadan . Üstelik bir kez görmüşsünüz nasıl ikinci kez eve alırsınız nasıl yalnız bırakırsınız 😡komşu kim ya kendı çocuğunuz söz konusuyken ! direk aileyle iletişimi kesin!
Yanlız bıraktığımı nerden cikardiniz !!

Asla izin vermeyin oyun oynarken gordugunuz anda da cocuguda uyarin belki ailesi mahremiyet egitimi vermedi?! Kimsenin poposuna dokunmuyoruz vs gibi benim kizim ben bile poposuna pis pis yapsam hemen beni uyarir yanlislikla dokunsam hemen uyarri kimsenin poposuna dokunamayiz der . Siz ikisi birlikteyken cok net sekilde anlatip uyarin ve asla kapi kapali ya da sizden ayri odada oynamalarina izin vermeyin ,
Ayrica 4 yasinda ki cocuk nasil boyle seyler akil edebiliyor valla deliricem artik boyle seyler duymak istemiyorum ya

Asla izin vermeyin oyun oynarken gordugunuz anda da cocuguda uyarin belki ailesi mahremiyet egitimi vermedi?! Kimsenin poposuna dokunmuyoruz vs gibi benim kizim ben bile poposuna pis pis yapsam hemen beni uyarir yanlislikla dokunsam hemen uyarri kimsenin poposuna dokunamayiz der . Siz ikisi birlikteyken cok net sekilde anlatip uyarin ve asla kapi kapali ya da sizden ayri odada oynamalarina izin vermeyin ,
Ayrica 4 yasinda ki cocuk nasil boyle seyler akil edebiliyor valla deliricem artik boyle seyler duymak istemiyorum ya
Zaten 4 yaşında bunları görmek beni ürküten 4 yaş ya .işten ayrıldım evlendiğinde ve Çalışmadığım için cocuklarima hep ben baktım kimseye bırakmadım kimseden yardım almadım 5 dk dahi olsa bu oğlum için de geçerli . Evim küçük 2+1 öyle yanlız kalacakları gibi bir durum söz konusu olamaz bunu salon da yaptı zaten. Açıkçası hirpalayarak uyardım bukez . Daha 2 /2 buçuk yaşından beri nerelerimize dokunmuyoruz wc ye kimle gidebiliriz sürekli anlatıyorum gösteriyoruz konuşuyoruz halbuki

Siz yanındayken nasıl kızınızın üstüne çıkıp git gel hareketler yaptığını görmüş oluyorsunuz direk üstüne çıkarken nie müdahale etmediniz ki kızınız bunu yaşadı
Hanımefendi yanımda oynarken bı anda yaptı ve tabiki mudehale ettim mal gibi bakmadım yani .bı garipsiniz oturup TV izler gibi izledim mı sizce

bence arkadaşınızın çocuğu farklı şeyler görüyor,bu yaşta ki çocuklar içgüdüsel olarak cinsel dürtülere sahip değildir

yapacağınız ilk şey,arkadaşınıza çocuklarını yanlarında yatırıyorlar mı diye sormanız,oradan konuya girersiniz,
iki erkek büyüttüm hiç böyle bir vaka ile karşılaşmadım kesinlikle aileyle ilgili bir durum söz konusu.
tüylerim diken diken oldu,kızınızı uzak tutun.

Hanımefendi yanımda oynarken bı anda yaptı ve tabiki mudehale ettim mal gibi bakmadım yani .bı garipsiniz oturup TV izler gibi izledim mı sizce
Çocuk belliki görmüş anne babadan yada tv den bilemeyiz çevremde 4 yaş civarı çok çocuk var oğlumda dahil hiç birinde böyle bir harekete rastlamadım, çocuk deyip geçemeyiz çocuğun ailesi ile görüşün durumu gerekirse uzaklaşın aileden.

Benim ortanca 3,5 yaşında. Her tür muzurluğu yapar, kız kardeşinin canını çıkarır ama asla özel bölgelerine dokunmaz dokundurtmaz. Mesela sorar “anne kardeşimin neden pipisi yok, o poposundan mı işiyo vs vs” diye ama poponın üstüne çıkmaz hele o hareketler falan demek çocuk bunları görüyor korkunç ya. Çocuğa da çok üzüldüm. O bilmiyo ki. Ama annesine muhakkak söyleyin. Ne diyeceğinin ne önemi var ki? Çocuğun korunması için de çok önemli söylemeniz

büyük ihtimalle görmüş galiba birde o yaştaki çoçuklar herşeyi hafızaya atma potansiyeli var
Bence annesiyle düzgün bir dille konuşun derim çünkü bu durum ilerlerse alışkanlık hali olur

Back
X