Akran zorbalığı

michonne

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
1.648
2.310
333
Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.

Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.

Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.

Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).

Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?

Son düzenleme:
Bu akran zorbalığı değil, baya baya hırsızlık. Bugün harçlığını elinden alan yarın bi dükkanı patlatacak. Bir daha böyle bir şey yaşanırsa önce okul müdürünü şikayet edeceğinizi söyleyin. Kalıcı bir çözüm bulacak olan onlar.

Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.

Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.

Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.

Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).

Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?
okula gidince bu harclik olayini muhakkak belirtin aile ile konussunlar . baska cocuklara da bunu yapmistir muhakkak

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet o kadar gerginim ki , tavsiyelere ihtiyacım var.

Sizi cok iyi anliyorum, bizim kizin anasinifinda da boyle sorunlu bir cocuk var ama ebat farki olmadigi icin sizinki kadar ciddi boyuta ulasmiyor sorunlar.
Burda cozum bulmasi gerekenler okul idaresi, cocuk icin bir disiplin sureci baslatilmali ve bundan sonra daha titiz bir sekilde gozlemlenmeli, aksi halde hakkinizi yasal yollardan arayacaginizi soyleyin. Hicbir okul adının boyle bir olayla anilmasini goze alamaz.

Öğrenci kaybetmek onların zararına olur okulu şıkayet edeceğinızı oğlunuzu da okuldan alacağınızı söyleyin bir nevi tehdit yani ha bu arada okul müdürüne bizzat müdür yardımcısını şikayet edin. Çocuk haksız demiş birde 12 yaşındaki çocuk korkmuş olmalı ki bir şey söylememiş.

Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz ne demek ya? Çocuğu belki tehdit etti söyleyemedi.Anormal şeyleri normalmiş gibi karşılaya karşılaya bu hale geldik.Kesinlikle okula gidin rehber öğretmenle konuşun.Sert bir şekilde kesinlikle kabul edemediğiniz bir hareket olduğunu belirtin.Ama bağırıp çağırmayın.Çocuğun ortamı daha iyi olsun arkadaş çevresi daha iyi olsun diye bu okula verdik ama bu olayı yaşamak üstüne müdür yardımcısının tavrı hayal kırıklığına uğrattı diyebilirsiniz.Müdürle de görüşün bence.Müdürle de paylaşın bence.Bir şekilde önlemini alsınlar.

Yuhh ya neler neler yapmiş ve kimsenin ruhu duymamiş bi de özel okul..çocuğunuzu o okuldan alin ve gerekli şikayetleri yapin bari..

Kendimi suçluyorum. Nasıl oldu da anlamadım, farkına varamadım bu durumun? Dönem başından beri varmış bu durum,sistematik hale getirmiş yani karşıdaki.

Polise gidin hem hırsızlık hem darp şikayetinde bulunun
Tutanağın kopyasını müdür yardımcısının kafasına çarpın o zaman diğer çocuk uzaklaştırılıyor mu uzaklaştırılmıyor mu görürsünüz

+1

Suç işlediği şüphesi altında bulunan çocukların adli/idari tüm suç soruşturmaları Çocuk Şube Müdürlükleri / Çocuk Büro Amirlikleri tarafından yürütülüyormuş. Size en yakın Çocuk Şube Müdürlüğü’ne veya Çocuk Büro Amirliği’ne gidip şikayette bulunun. Normal karakola da gitseniz sizi bunlardan birine yönlendirir muhtemelen.

Kendimi suçluyorum. Nasıl oldu da anlamadım, farkına varamadım bu durumun? Dönem başından beri varmış bu durum,sistematik hale getirmiş yani karşıdaki.

Suçlamayın çocuk aklı gizlemiş işte
Müdür yardımcısı çok saçmalamış. Kabahat işleyen çocuğu cezalandırmak yerine size suç bulmuş?? Kesinlikle müdüre gidin. Bu nasıl bir özel okul anlamadım ki paranızla rezil oluyorsunuz.

Karşınızdaki "kesinlikle sorunlu bir ailenin sorunlu çocuğu. Muhtemelen zengin bir aile ve okula extra yardımda bulunuyor.Yoksa bu tür olayları pek örtbas etmezler. Bence önce okul Müdüriyetine yazılı bir dilekçe ile şikayette bulunun. Aynı içerikli dilekçeyi Milli Eğitim Müdürlüğüne de verin. Ama bu arada sakin olun. Çocuğunuz bu süreçten olumsuz etkilenip okul hayatından soğumasın.

Büyük olasılıkla konu incelendikten sonra sizi diğer çocuğun ailesi ile uzlaştırmaya çalışacaklardır,çünkü O'da henüz bir çocuk,reşit değil. Siz cezada ısrarcı olur ve yapılanları kanıtlayabilirseniz tacizci çocuğun Çocuk Islah Evine gönderilmesi bile söz konusu olabilir(Konunun -suçun-tam içeriğini bilemiyoruz) Oğlunuzu ve sizi zorlu günler bekliyor,ergenlik döneminde de olması nedeniyle oğlunuzu işlemlerden mümkün olduğunca uzak tutun ve destek aldırın,benim önerim bu yönde.

Back
X