Akran zorbalığı

Tesbihle ellerini bağlayıp diğer bir tespihle de kirbaclamiş yavrumu.

Ben de açıkçası bir olayı zamanında söylemediklerinde kızıyorum. Yani okulda binlerce öğrenci var, anne dahi çocuğundaki sıkıntılı durumu farketmiyorsa öğretmenleri göz önünde yaşanmadıkça bu durumu farketmez. Olay büyümeden, çocuk daha fazla hırpalanmadan söylenmeli.
Ayrıca zorbalık konusunda en büyük suç mebin. İlkokul için konuşuyorum sınıfta kalma yok, o azman ipsiz sapsız tipleri topluma kazandıracağız diye kaç tane çocul heba oluyor. Disipline vermek, uzaklaşyırma vermek diye de bir şey yok. Ceza olmadıkça bu çocuklar etrafını mahvede ede gidiyor. Ben böyle sorunların aileyle çözüleceğine de inanmıyorum, düzgün bir aile olsa çocuğu bu şekilde yetiştirmezlerdi.
Pazartesi gidip konuşun, umarım üst kademede verilecek ciddi cezalar vardır.

Bir internet sitesinde benzer bir sorun için bir avukat şöyle cevap yazmış:

“Yaşananları ve bunların yaptırımlarını içeren bir ihtarnameyi noter kanalıyla okul yönetimine+öğretmene(sorumlu sıfatıyla) ve öğrencilerin velilerine göndererek haksız fiillerin engellenmesini aksi takdirde cumhuriyet savcılığına konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulacağını kendilerine ihtar ederseniz etkili olacaktır düşüncesindeyim. Olmadığı takdirde adı geçen yaptırımları uygulama haklarınız doğmakta”

Sadece çoçuğun değil, diğer sorumluların da (okul yönetimi, öğretmen ve veli) cezalandırılması açısından mantıklı.

öncelikle m.yardımcısının aman bu akran zorbalığı diye olayı küçümseyip geçiştirmesine müsaade etmeyin.
işin içinde gasp ve şiddet var.
o çocuğun bugüne kadar gasp ettiği paraların toplamını sınıf önünde ve özür dileyerek oğlunuza iade etmesini talep edin. ben olsam kesinlikle bunu isterdim.
çocuğun özür dilemesini sağlayıp, bu sistematik şiddetin son bulacağına dair garanti vermezlerse önünüze gelen yere şikayet edeceğinizi söyleyin.

Karşınızdaki "kesinlikle sorunlu bir ailenin sorunlu çocuğu. Muhtemelen zengin bir aile ve okula extra yardımda bulunuyor.Yoksa bu tür olayları pek örtbas etmezler. Bence önce okul Müdüriyetine yazılı bir dilekçe ile şikayette bulunun. Aynı içerikli dilekçeyi Milli Eğitim Müdürlüğüne de verin. Ama bu arada sakin olun. Çocuğunuz bu süreçten olumsuz etkilenip okul hayatından soğumasın.

Büyük olasılıkla konu incelendikten sonra sizi diğer çocuğun ailesi ile uzlaştırmaya çalışacaklardır,çünkü O'da henüz bir çocuk,reşit değil. Siz cezada ısrarcı olur ve yapılanları kanıtlayabilirseniz tacizci çocuğun Çocuk Islah Evine gönderilmesi bile söz konusu olabilir(Konunun -suçun-tam içeriğini bilemiyoruz) Oğlunuzu ve sizi zorlu günler bekliyor,ergenlik döneminde de olması nedeniyle oğlunuzu işlemlerden mümkün olduğunca uzak tutun ve destek aldırın,benim önerim bu yönde.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

yarın ilk iş ben olsam polise gider ya da savcılıkta dilekçe veririm çünkü yaptığı
hürriyeti yoksun kılma tehdit ve gasp a giriyor
cezası çok yüksek yaş dolayısıyla belki yaptırımı fazla olmaz ama polis okula gelip
alırsa müdürde çocukta akran zorbalığı olmadığını yaptığının
cezai yükümlülüğü olduğunu anlar belki başka çocuklara yapacaklarının
önüne geçmiş olursun...

Okulda akran zorbalığına bende mağruz kaldım. Hemde lisede. Allah yardımcınız olsun kesinlikle hakkınızı arayın. Ben zamanında aramadım şimdi pişmanım

Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.

Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.

Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.

Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).

Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?

Müdür yardımcısının cüssesinin bir buçuk katı bir tanıdık ile gidin.
Akran zorbalığı ne demek empati yapsın cağnım(!) eğitim neferi.
Zorla şiddete yönlendiriyorlar insanı...

Ne Biçim çovuk yetiştiriyorlar anlamıyorum ki .

Okula gider özelde daha kolay ben çocuğunu koruyamıyorsanız o kadar parayı niye alıyorsunuz diye önce bir guzel çıkışırdım .
Sonra da o çocuğun annesinin babasının telefonunu bulup bu olayı yargıya taşıyacağım bütün hayatı bitecek çocuğunuzun derdim .

Bu tam olarak akran zorbalığı ama müdür saçmalamış, oğlunuz durumu bir yetişkine bildirerek gerekeni yapmış zaten. O yetişkinin okul yönetiminden olmaması, okul yönetiminin öğrenciyle yeteri kadar diyalog içinde olmamasından ve yeterli güveni sağlayamamasından kaynaklanıyor.

Bir de konuyu dağıtmayı hiç istemem ama içinde mescit olan bir ortaokul hiç görmedim duymadım daha önce. Çocuğunuzu gönderdiğiniz okul öğrenci profilini de belirliyor bir şekilde.

Demek ki paylaşacak kadar güvendiği bir öğretmeni olmamış!! Diyin.. nerede rehberlik nerede sınıf öğretmeni.. toplayın herkesi ve konuşun.. mescitte yalnız olmaları bile hata.. mescitte de nöbetçi öğretmen olur çünkü..

Çok üzüldüm.. kim olursa olsun okul mutlaka gereğini yapar ilk aşamada saçmalamış da olsalar bu basit bir öğrenci anlaşmazlığı değil.. ben de özel okulda öğretmenim ve bunun çeyreğini yapanın bile affedilmesi pek mümkün değil bizde..

Arkadaşların dediklerine katılıyorum ve ek olarak, kesinlikle giderken babasıyla birlikte gidin, ve çocuğunuzu da kendini savunabileceği bir savunma sporuna gönderin. Hem kendine güveni gelir, hem de kız erkek bütün çocuklar için gerekli bence.

“Akran zorbalığı”

Herhalde potansiyel suç Makinesi çocukların yeni tanımı olsa gerek...

Zorbalık falan değil bu. Gayet suç işliyor çocuk. Okulu ayağa kaldırmanız gerek, idareciler birşey yapmayacak belli ki.

Okulun sosyal medya hesaplarına falan yazın, veliler için whatsapp grupları varsa oralara yazın.

Ayrıca kesinlikle çocuktan şikayetçi olun. Bakın o zaman nasıl yola geliyor herkes.

Şimdi siz uzlaşmacı yaklaşmaya çalışsanız, aile de diyecek ki “ne var canım, bizim çocuk lider ruhlu”. İdareci zaten “suç sizin çocukta(!)” demiş.

Güzellikle halledemezsiniz bu olayı.

Cocugun yaptigina akran zorbaligi dedik ramam peki ya mudur yardimcisinin yaptigina ne denir. Bence gidip hem mudur yardimcisindan hem cocukran sikayetci olun. Bu cocugun bugun yaptiklarina canak tutanlar yarinin hirsizlarini zorbalarini yetistirmis oluyorlar. Cocuklarimiz okulda guvende olamayacaklarsa nerde olacaklar

Yarın müdüre gidin ve durumu anlatın.
Polise de şikayet edeceğinizi söyleyin.
Hatta en kısa zamanda bu sorunu çözmezse, müdürü de şikayet edeceğinizi söyleyin.
Muhtemelen başka çocuklara da aynı şeyi yapıyordur.
Tedbir alınmalı acilen.

Eşinizle gitmenizi öneriyorum ben de okul yönetimiyle görüşmeye ve asla alttan almayın, şikayetçi olacağınızı bildirin. Bu tip çocukların aileleri de genelde sorunlu oluyorlar sizden özür dileyeceklerini veya çocuklarını tedavi ettireceklerini sanmam. Bu yüzden savcılığa gidin şikayetçi olun. 12 yaşının altındaki çocukların cezai ehliyeti yok tabi ki, çocuk tam olarak kaç yaşında bilmiyorum ama en azından gözdağı vermiş olursunuz. Çocuğunuzda darp izi varsa vakit geçmeden rapor alın ayrıca.

Hangi okul merak ettim şimdi. Uzlaşmayın. Yoksa o çocuk yaptığını doğru görecek. Bir şekilde yaptırımı olması lazim ki belki bir ihtimal çocuk anlar da düzelir. Yoksa aileden görgü almamış bu belli.

Back
X