Akran zorbalığı

Haydut denir affola halk arasında bunlara
Yenilme, savaş gibi romantik tavsiye asla veremem
Gerekirse okuldan alın, nakil olsun
Ben ufak ufak “zorbalık”ların izini hala taşırım, ruhumda.

Ben evrensel değerlere ve insan onuruna saygı duyacak şekilde yetiştim ancaaakkk... Küçükken sokakta oynardık ve bize zorbalık edenler olurdu. Bir dayak yedim, iki küfür yedim. Ailem başlatan sen olma ama sakın altta kalma, şikayetle bir daha gelme bu eve, sana vurana sen de vur dedikten sonra asla zorbalığa maruz kalmadım. Herkese verdim karşılığını. Şimdi kızımı da aynı şekilde yetiştiriyorum. İki kere bağır sertçe ( hem caydırıcı olur, hem çevreden duyarlar) devam edene karşılığını ver. Tavsiye ederim.

bana mı tavsiye ettiniz anlamadım
zaten sizinle aynı görüşteyim
ayrıca ben de sokakta büyüdüm :)
aynen yaşadım :)

Bu tam olarak akran zorbalığı ama müdür saçmalamış, oğlunuz durumu bir yetişkine bildirerek gerekeni yapmış zaten. O yetişkinin okul yönetiminden olmaması, okul yönetiminin öğrenciyle yeteri kadar diyalog içinde olmamasından ve yeterli güveni sağlayamamasından kaynaklanıyor.

Bir de konuyu dağıtmayı hiç istemem ama içinde mescit olan bir ortaokul hiç görmedim duymadım daha önce. Çocuğunuzu gönderdiğiniz okul öğrenci profilini de belirliyor bir şekilde.
Ama artık var, 2017 'de bir genelge ile okullarda mescit zorunlu kılındı.
ben öğretmen veya okul çalışanı değilim
12 yasında bir kız çocuk velisiyim
evrensel değerlere ve insanlık onuruna saygı ile müdür yardımcısına olayı söyleyememesinin veya 5 aydır size anlatmamasının nasıl bir alakası var?
ben öğretmen veya okul çalışanı değilim
12 yasında bir kız çocuk velisiyim
evrensel değerlere ve insanlık onuruna saygı ile müdür yardımcısına olayı söyleyememesinin veya 5 aydır size anlatmamasının nasıl bir alakası var?
Şiddet gören yetişkinler bile içine kapanabiliyor, kimseye söyleyemiyor. Burada 12 yaşında bir çocuk söz konusu, utanmış ve gerçekten korkmuş olabilir. Kurban psikolojisini anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

Benim çocuğum yolda yürürken biri ona ona çarptığında karşısındaki özür dilemediğinde şaşıran bir çocuk. İnsanların kaba davranışlarının sebebini anlamlandırmakta zorlanıyor çünkü ailesinde ve yakın çevresinde böyle kişiler yok. Ha tabi ki zamanla bunları görerek öğrenecek.

Ona şiddet uygulayan çocuğu bir görseniz , ızbandut gibi. beni döver yani öyle söyleyeyim.

bana mı tavsiye ettiniz anlamadım
zaten sizinle aynı görüşteyim
ayrıca ben de sokakta büyüdüm :)
aynen yaşadım :)
Yok yorumunuza yorum ekledim daha ziyade, okuyan herkese tavsiye ettim. :)) çocuklarımızı fanusta yetiştirmeyelim. İmtihan dünyası bu, her tip insan var maalesef. Durumlara göre şekil almalıyız.

Ama artık var, 2017 'de bir genelge ile okullarda mescit zorunlu kılındı.

Şiddet gören yetişkinler bile içine kapanabiliyor, kimseye söyleyemiyor. Burada 12 yaşında bir çocuk söz konusu, utanmış ve gerçekten korkmuş olabilir. Kurban psikolojisini anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

Benim çocuğum yolda yürürken biri ona ona çarptığında karşısındaki özür dilemediğinde şaşıran bir çocuk. İnsanların kaba davranışlarının sebebini anlamlandırmakta zorlanıyor çünkü ailesinde ve yakın çevresinde böyle kişiler yok. Ha tabi ki zamanla bunları görerek öğrenecek.

Ona şiddet uygulayan çocuğu bir görseniz , ızbandut gibi. beni döver yani öyle söyleyeyim.

ben kurban psikolojisi ile ilgili bir şey yazmadım
yazdığınız şeylerin alakalı olmadığını vurgulamak istedim

ben kurban psikolojisi ile ilgili bir şey yazmadım
yazdığınız şeylerin alakalı olmadığını vurgulamak istedim
Şöyle açıklayayım size yazdıklarımın birbiriyle ilintisini. Bu çocuğa bu güne değin, şiddet ilkelliktir, şiddetle çözüme varamazsın, konuşarak çözüm üretilir , arkadaşlarını şikayet etme, sorunlarının üstesinden uzlaşarak gelebilirsin, insanların farklılıklarına saygı duy ve oldukları gibi kabullen öğretileri verildi. Ama çocuğun karşına bu tip mesele çıkınca işin içinden çıkamamış ve olay bu noktalara gelmiş. 12 yaşında bir çocuk kafasında doğru muhakemeleri yapıp, taşları doğru yerlere oturtamamış. Şiddetin üstesinden gelememiş. Korkmuş, ki bir yetişkin de korkar ve konuşamaz o çocuktan öyle bir tip gördüğüm kadarıyla.

Şöyle açıklayayım size yazdıklarımın birbiriyle ilintisini. Bu çocuğa bu güne değin, şiddet ilkelliktir, şiddetle çözüme varamazsın, konuşarak çözüm üretilir , arkadaşlarını şikayet etme, sorunlarının üstesinden uzlaşarak gelebilirsin, insanların farklılıklarına saygı duy ve oldukları gibi kabullen öğretileri verildi. Ama çocuğun karşına bu tip mesele çıkınca işin içinden çıkamamış ve olay bu noktalara gelmiş. 12 yaşında bir çocuk kafasında doğru muhakemeleri yapıp, taşları doğru yerlere oturtamamış. Şiddetin üstesinden gelememiş. Korkmuş, ki bir yetişkin de korkar ve konuşamaz o çocuktan öyle bir tip gördüğüm kadarıyla.

Siz cocugunuzu dogru yetistiriyorsunuz, uzulmeyin bosuna. Ama merak ettigim bir sey var, siz nasil ogrendiniz bunlari? Oglunuz gelip soyledi mi? Akran zorbaligina maruz kalan tek oglunuz mu yoksa baska cocuklarda var mi?

Siz nasil duydunuz olayi peki? Cocugun parasini cal, ellerini bagla, zorla namaz kildirmaya calis! Ailesine cekmistir kesin, anasi babasi da farkli degildir!
Ben şöyle duydum. Cuma günü yine parsını almaya kalmış oğlumun o da karşı koyunca "senin ananı bilmem naaparım" diye küfür etmiş. Bizimki de en sonunda patlamış vurmuş bir yumruk, o da vurunca dövüşmüşler. Böylece olay ayyuka çıkmış.

Siz cocugunuzu dogru yetistiriyorsunuz, uzulmeyin bosuna. Ama merak ettigim bir sey var, siz nasil ogrendiniz bunlari? Oglunuz gelip soyledi mi? Akran zorbaligina maruz kalan tek oglunuz mu yoksa baska cocuklarda var mi?
Ben şöyle duydum. Cuma günü yine parasını almaya kalmış oğlumun o da karşı koyunca "senin ananı bilmem naaparım" diye küfür etmiş. Bizimki de en sonunda patlamış vurmuş bir yumruk, o da vurunca dövüşmüşler. Böylece olay ayyuka çıkmış. Oğlumun dediğne göre herkese kötü davranıyormuş zaten bu çocuk. Diğer velilerle iletişime geçmeye çalışacağım. Maalesef okulda whats app veli grubu yasak bir şekilde ulaşacağım artık.

Ben şöyle duydum. Cuma günü yine parsını almaya kalmış oğlumun o da karşı koyunca "senin ananı bilmem naaparım" diye küfür etmiş. Bizimki de en sonunda patlamış vurmuş bir yumruk, o da vurunca dövüşmüşler. Böylece olay ayyuka çıkmış.

Ben buradan ofkelendim resmen. Kufur edenlerden nefret ederim, kufurlu konusanlardan, cocuklara kufur ogretenlerden vs. Sizin cocugunuza bunlari yapanin benzerleri olan ogrenciler vardi lisemde, resmen gozlerimin onune geldiler. Bakteriden hallice organizmalar!

Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.

Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.

Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.

Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).

Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?
Çocuğu attırın gitsin okuldan, bunu yapmayın deseydim bile olay oraya çıkacak. Bu çocuk bir tek sizin oğlunuzu mu hedef seçmiş. Bir de bu telefonla görüşülecek bir hadise değil, okulu basmanız lazımdı. Rasyonel tercih teorisi burada çöküyor savunmacı anne moduna girin. Üzülmeyin bunlardan çok var

Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.

Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.

Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.

Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).

Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket ar istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?
Arkasini kesnlikle birakmayin! Esinizle falan gidin ciddi ciddi konusun. Mudurun sizin tarafnzda olmasi lazim. Benm kardesmede hizmetli hirszlik iftrasi atmisti. Sonra hepsi tek tek ozur diledi. Boyel durumlarda sadece sessiz kalmamak lazimm

Ben şöyle duydum. Cuma günü yine parasını almaya kalmış oğlumun o da karşı koyunca "senin ananı bilmem naaparım" diye küfür etmiş. Bizimki de en sonunda patlamış vurmuş bir yumruk, o da vurunca dövüşmüşler. Böylece olay ayyuka çıkmış. Oğlumun dediğne göre herkese kötü davranıyormuş zaten bu çocuk. Diğer velilerle iletişime geçmeye çalışacağım. Maalesef okulda whats app veli grubu yasak bir şekilde ulaşacağım artık.
Ayrıca biz çocuklarımızın istismarını anlamayalım diye mi wu yasaklıyorsunuz, size emanet ediyoruz şu geldiğimiz noktaya bakın, derhal tedbir alın gibisinden yüksek perdeden konuşun derim.

arkadaşlarını şikayet etme

insanların farklılıklarına saygı duy ve oldukları gibi kabullen öğretileri
Birincisi bizdeki versiyonu;anne babadan hiççççbirsey saklanmaz herseyi bana anlatıyosun.
İkincisi hickimse sana saygısızlık edemez yine bana anlatıyosun .
3.düsturumuz sana yaklaşan,tehdit eden,dokunan olursa manyak gibi bağırıyosun yine bana anlatıyosun.
Valla paranoyak ettiler .......

Önce okul engel olmaya çalışacak. Olamazsa noter'e gidip okula ihtarname çektireceksiniz zorbalığı engelleyemediği için. Ben bunların aynını yaptım, okulun eli ayağına karıştı. O oldu sorun bitti.

Acaba çocuğumuz sorunu yumruklaşarak çözmeye çalıştığı için 5 aydır yapıyor bana bunları demiş olabilir mi.Çunkü 5 ay dır bunu size hisstetirmemis ama son olayda kavga edebilmiş.Lutfen her iki çocuğu da detaylı dinlemeden aileyi tanımadan tabiki de haklı olduğunuz yanları vurgulayarak aklı selim bir şekilde konuşun.

Acaba çocuğumuz sorunu yumruklaşarak çözmeye çalıştığı için 5 aydır yapıyor bana bunları demiş olabilir mi.Çunkü 5 ay dır bunu size hisstetirmemis ama son olayda kavga edebilmiş.Lutfen her iki çocuğu da detaylı dinlemeden aileyi tanımadan tabiki de haklı olduğunuz yanları vurgulayarak aklı selim bir şekilde konuşun.
Çocuğum kendini savunmak zorunda bırakılmış. Birisi size sistematik olarak işkence yaparsa, kirbaclarsa, paranızı gasp edip ananıza küfrederse elbette bir kırılma noktası yaşarsınız. Ayrıca ortada adil bir güç dengesi bile yok. Biri 90 kg diğeri 35 kg.

Müdür yardımcısı neden sakinleştirmeye çalışıyor ? Aksine veliye okulumuzda böyle bir şey yaşandığı için çok Üzgünüz olayla hemen ilgileneceğiz siz merak etmeyin diye rahatlatması teminat vermesi gerekmez mi? Çocuk söyleseydi,buna literatürde şöyle denir...Bunları geçelim ortada ciddi bir problem var.Sakin olmanız,gereken bir durum yok ortada.Bugüne kadar çocuklarımızı susturduk,sakinleştirdik ne oldu? Sakinleşmeyecek efendim ne çocuklar ne veliler.Zorbalığa uğrayan,istismar edilen her çocuk herkes bağıracak avazı çıktığı kadar

Back
X