Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet olay çok çirkin
fakat müdür yardımcınıza bir noktada katılıyorum
olay olur olmaz, çocuğun gidip müdür yardımcısına söylemesi gerekiyordu
çocuğumuza bunu aşılamalısınız
çocuk karşılaştığı problemlerde kendisi de adım atabilmeli
ayrıca müdür yardımcısı çocuğunuzun iftira atıp atmadığını bilmediği için, olayı bir tek sizden duyduğu içiniçin, diğer çocuğu suçlayıcı konuşamaz
tamamen haklısınız diyemiyorum
Ben şöyle duydum. Cuma günü yine parsını almaya kalmış oğlumun o da karşı koyunca "senin ananı bilmem naaparım" diye küfür etmiş. Bizimki de en sonunda patlamış vurmuş bir yumruk, o da vurunca dövüşmüşler. Böylece olay ayyuka çıkmış.
Bu okulun bu şubesi yeni açıldı ve 2017 Haziran ayında yürürlüğe giren genelgeyle tüm okullarda mescit zorunlu.İlkokulda mescit? Çocuğunuzu bu okuldan almak ilk tavsiyem olabilir.
İkincisi ise çocuğun ailesini mutlaka haberdar etmek, ailesinden çekiniyor olmalı.
Bu okulda kamera vs. yok mu, ispat bulabilirseniz mahkemeye vereceğinizi bile söyleyebilirsiniz.
Millet olarak maalesef analitik düşünmeyi değil direk konulari ideolojik kalıba sokup dar bir pencereden bakma huyumuz var, çoğu zaman derdimiz üzüm yemek değil bagciyi dovmektir. Çözüm bulmak yerine konuya işimize gelenAkran zorbalığı demek yanlış bir tanımlama değil ki..Okulu suclamadan önce olayı tüm detaylarına kadar öğrenip gerekeni yapmak gerekir.Bunun icinde rehberlik var gidersiniz konuşursunuz halledersiniz neden hemen okul personeli suclanıyor ben de bunu anlayamiyorum.Yanlis anlamayın ama böylesi onemli bir konuyu telefonla halletmek hiç dogru degil.Hemen okula gitmek ve tepkinizi dogrudan göstermeniz gerekirdi.Demekki uygun degildiniz neyse.O zorbanın çaresine okul bakacaktır bundan sonra.Gerekeni yapmazlarsa o zaman okulu suclayip yeniden formül üretilir.Yavrunuz adına da cok üzüldüm çok cok gecmiş olsun.Insallah sorunu çozume kavuşur.
Şöyle açıklayayım size yazdıklarımın birbiriyle ilintisini. Bu çocuğa bu güne değin, şiddet ilkelliktir, şiddetle çözüme varamazsın, konuşarak çözüm üretilir , arkadaşlarını şikayet etme, sorunlarının üstesinden uzlaşarak gelebilirsin, insanların farklılıklarına saygı duy ve oldukları gibi kabullen öğretileri verildi. Ama çocuğun karşına bu tip mesele çıkınca işin içinden çıkamamış ve olay bu noktalara gelmiş. 12 yaşında bir çocuk kafasında doğru muhakemeleri yapıp, taşları doğru yerlere oturtamamış. Şiddetin üstesinden gelememiş. Korkmuş, ki bir yetişkin de korkar ve konuşamaz o çocuktan öyle bir tip gördüğüm kadarıyla.
ben zaten çocuğu suçlamadımOlay ilk seferinde bu şekilde olmamıştır. Zaman içinde zorbalık seviyesini arttırmıştir. Mağdur da zamanla kaniksamis olabilir bu hareketleri veya kendi mücadele edebileceğini baş edebileceğini sanmıştır. Çocukta hiç bir suç yok bence.
Halt yemiş müdür.Dediği lafa bak.Yarın öbürgün döverse çocuğu o zaman ne kılıf uyduracak.Ya analar babalar nasıl yetiştiriyolar böyle haydut gibi çocukları.Ben olsam giderim milli eğitim müdürüne.Parasını çalmak,zorla namaz kıldırmak nedir ya.Böyle dengesiz çocuk mu olur.Ailesine de ulaş konuş sert bir dille.Bir daha cesaret edemesin çocuğa yaklaşmaya.
"Kendimi suçluyorum. Nasıl oldu da anlamadım, farkına varamadım bu durumun? Dönem başından beri varmış bu durum,sistematik hale getirmiş yani..."konu sahibi inanın sizi üzmek istemediğim için açık açık yazmadım ama ne demek istediğimi de açık açık yazmadan anlatamıyorum galiba
bakın 5 aydır bu çocukla aynı evdesiniz
siz onun annesisiniz
bu çocuk 5 aydır hiç mi belirti vermedi?
bu kadar ağır bir zorbalıkla karşılaşan çocuk, hiç mi içine kapanmadı, kabus görmedi, davranışlarında bir değişiklik olmadı?
diyelim ki olmadı
5 aydır sizin hiç şüphelenmediğiniz bir durumu, çocuğunuzu günde 1 saat gören bir müdür yardımcısı nasıl tespit etsin?
yazdıklarınız güzel şeyler, şiddet ilkelliktir, farklılıklara saygı duy vs
fakat 12 yaşında bir çocuk arkadaşlarını ispiyonlamak ile gerekli durumlarda gidip şikayetini bildirmek arasındaki farkı ayırdedebilmelidir
bunu çocuğa vermesi gereken, herkesten önce sizsiniz
ben çocuğumun 5 aydır böyle bir duruma maruz kaldığını öğrensem, okuldan önce kendimi sorgularım
6. sınıf çocuğu özel okulda var 150-170 tane
hepsini nasıl tek tek takip etsinler?
sırf para veriyoruz diye, bizim evde bile farkedemediğimiz bir durumu, okul yöneticilerinin farketmesini nasıl beklersiniz?
bu evrensel değerler ok
ama çocuğa karşılaştığı problemlerde ne yapması gerektiğini anlatmaya ne oldu?
anlattıysanız da yazmadınız, o yüzden bana nereden biliyorsunuz demeyin lütfen
ben de aynı şeyleri çocuklarıma aşılamaya çalışıyorum
ama mesela 12 yaşındaki kızıma bullying ile ilgili videolar izlettim
neler yapması gerektiğini oturup tek tek anlattım
şimdi keza aynı şeyi 6 yaşındaki oğluma yapıyorum
mesela bakın, iki kardeşi aynı anda nasıl kaçırıyorlar?
birini yakalayıp, diğerini onu öldürmekle tehdit ediyorlar
bunları bile anlatmak lazım çocuklara
bu tehditler karşısında boyun eğmemelerini dahi anlatmak gerekiyor
"sen kaçacaksın ki ablanı da, kardeşini de kurtarabilsinler"i anlatmak gerekiyor
bakın yarın ölüp gitmeyeceğimizin garantisi yok
çocuklarımız, karşılaştıkları problemlerde, en azından ilk adım olarak ne yapmaları gerektiğini bilmeli
kızım ilkokul 2. sınıftayken bir problem yaşadı
ben de gittim öğretmenine anlattım
kadın dedi ki kendisi neden gelip anlatmıyor? böyle olmaz
bazı şeyler için 1 gün bile geçtir dedi
haklıydı
benim için o oldu, hep bilgilendirdim
yanlış anlaşılmasın, asla çocuğunuzu suçlamıyorum
neticede o bir çocuk
amma velakin çocuğun şunu çok iyi bilmesi lazım
"ne yapmış olursan ol, ne yaşamış olursan ol, sana kızacağım bir durum var ise ve kızacaksam bile emin ol sana benden başka kimse benim edebileceğim gibi yardım edemez. benimle paylaş"
çocuk bu güveni almalı
ben zaten çocuğu suçlamadım
eğer bir çocuk 5 ay boyunca böyle bir olayı saklıyorsa suç onda değildir
edit: okul ne zaman suçlu olur? suçu tespit etmek için elinden geleni yapmadığında
suçu tespit ettiğinde çaresine bakmadığında
"Kendimi suçluyorum. Nasıl oldu da anlamadım, farkına varamadım bu durumun? Dönem başından beri varmış bu durum,sistematik hale getirmiş yani..."
Bakın yukarıda bunu demişim. Ben zaten en başta kendimi suçluyorum, neden beni olanları anlatacak kadar kendine yakın görmedi?
Elbette ki bir sorun yaşadığında ilk önce ailesine gelmesi gerektiğini, ne olursa olsun , her ne yaşarsa yaşasın evvela bizden yardım alması gerektiğini ve her koşulda onu sevdiğimizi ve hep seveceğimizi biliyor.
Ama yapmadı, gelmedi. Demek ki aile olarak burada bir takım şeyleri yanlış yapmışız, dönüp kendimizi sorguluyoruz şimdi eşimle. nasıl oldu da farkına varamadık?
Tırnaklarını yemeğe başlamıştı, pedagoga gittik , sınav stresinden olabilir üstüne varmayın, yüzüne vurmayın dedi. Demek ki bu durumdan kaynaklıymış şimdi ortaya çıkıyor. 3 gündür uyumuyorum. Bakalım nasıl bir çözüm süreci başlatacak okul.
Çok teşekkür ederim. Umarım bu süreçten en az hasar ile çıkarız.hay Allah
işte ben sizi üzmek istemediğim için yazmak istemedim zaten...
bir de bu foruma bunu kaçıncı yazışım bilmiyorum, ne olur pedagoglardan medet ummayın
tırnak yemek gibi, çocukta olan bir soruna işaret edebilecek konularda, hatta çocuğun psikolojisiyle ilgili tüm konularda çocuk psikoloğu veya psikiyatristine gitmeniz lazım
teşhisi psikiyatrist koyar, gerekiyorsa psikologla devam etmenizi ister, sadece ilaç gerektiren durumlarda değil, tüm durumlarda
Allah yardımcınız olsun
Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.
Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.
Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.
Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).
Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?