Akran zorbalığı

hem parasını elinden alıyor hem de zorla namaz kıldırmaya çalışıyo ne alaka şimdi çocuğunuz din ile ilgili yanlış düşüncelere kapılabilir hani dinde zorlama yoktu diye sorgulayabilir nasıl özel okulmuş orası öyle
Aynen öyle. Oğlum biz dinde zorlama yok. Allah sevgisi içinden gelir, sen doğru dürüst ol, çalma, küçüklerine sevgi ile büyüklerine saygı ile davran. Efendiliğini koru. Çalışkan ol diyoruz ama birileri geliyor mescitte kırbaçlıyor! Hem bu mescitlerde niye namaz vakitlerinde bir gözetmen yok. Allah korusun büyük sınıflarla küçükler bir arada. Her şey olabilir.

Okul yönetimiyle konuşun. Ve telefonunuzu en uzun süre ses kaydı yapacak şekilde ayarlayın bu konu ile ilgili kimle konuşursanz ses kaydı alın.
Çocuğun adını adresini de öğrenin.
Noterden ihtar gönderin işinizi garantiye alın.
Eğer bir sonuca ulaşamazsanz da savcılığa şikayet edin.

Siz önce yapılması gerekenleri yapın, kendinizi sonra suçlarsınız. Geçmiş olsun evladınıza. İnşallah unutur gider ve bir daha kimseye fırsat vermez. İçine atmasına çok üzüldüm. Siz de çocuğunuzun yanında paniğe kapılmayın sakın. Söylediğine pişman olmasın çocuk.

Böyle çocuklardan nefret ediyorum.genelde bir yaptırım uygulamıyorlar özellikle özel okulda.başımıza geldi daha önce olan benim kardeşime oldu.Allah beterinden saklasın ama her türlü pisliği yapabilecek ruh hastası çocuklar ve ilgisiz anne babaları var.bu tarz çocukları bir yere toplayıp tedavi etmek lazım diğerlerine zararları dokunmaz en azından.

Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.

Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.

Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.

Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).

Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?
Gözlerim ayrıldı okuyunca.. biran önce düzelir umarim

Benim anlamadığım nasıl okulmuş o öyle?

Hafi devlet olsa, sınıfşar kalabalık vs diye kimse fark etmemiştir diyebiliriz, ki onda bile dememek lazım aslında.
Ama özel okul kalabalık da değildir ve eğitimciler dışında da bir sürü görevli yetişkin vardır. Kimsenin bu olaya şahit olmaması çok ciddi bir güvenlik açığı değil mi? Bir kez de değil aylardır olan bir durum, ben olsam o okula güvenemem bundan sonra

5 ay boyunca bu muameleye maruz kalıyor ve size nasıl hiç bir şey söylemiyor? Siz oğlunuzun hareketlerinden nasıl anlayamıyorsunuz? Mutlaka hareketlerinde değişim olmuştur. Okula gitmek istemezdi böyle bir durumda.

evet bu akran zorbalığı hatta tam olarak tanımı bu ancak müdür yardımcısının tavrı yanlış okula davet edip gelin bir konuşalım demeliydi,çocuk niye sustuyu herkes diyebilir burada da görüldüğü gibi ama bir eğitimci derse en büyük hatayı yapmış olur

çocuklar şiddet gördükten sonra korkabilir ailesine dahi anlatmayabilir kendini güçsüz hissedebilir veya annesine anlatırsa gururunun kırılacağını kendini zayıf göstermiş olacağını düşünebilir neden çocuk anlatmadı diye sorgularken bunları da göz önüne alın lütfen

şu anda bu çocuk 6.sınıf öğrencisi iki sene içinde ergenliğe girecek belki de sırf kimse güçsüz olduğunu şiddete karşı koyamadığını bilmesin diye susuyordur belki diğer çocuk tehdit etmiştir olamaz mı?

konu sahibi bu işin peşini bırakmayın lütfen!
Söyleyememesini anlayabilirim ama hiç mi bu çocuğun tavırlarında farklılık olmadı bu süreçte, bunu anlayamıyorum.

konu sahibi inanın sizi üzmek istemediğim için açık açık yazmadım ama ne demek istediğimi de açık açık yazmadan anlatamıyorum galiba

bakın 5 aydır bu çocukla aynı evdesiniz
siz onun annesisiniz
bu çocuk 5 aydır hiç mi belirti vermedi?
bu kadar ağır bir zorbalıkla karşılaşan çocuk, hiç mi içine kapanmadı, kabus görmedi, davranışlarında bir değişiklik olmadı?
diyelim ki olmadı
5 aydır sizin hiç şüphelenmediğiniz bir durumu, çocuğunuzu günde 1 saat gören bir müdür yardımcısı nasıl tespit etsin?
yazdıklarınız güzel şeyler, şiddet ilkelliktir, farklılıklara saygı duy vs
fakat 12 yaşında bir çocuk arkadaşlarını ispiyonlamak ile gerekli durumlarda gidip şikayetini bildirmek arasındaki farkı ayırdedebilmelidir
bunu çocuğa vermesi gereken, herkesten önce sizsiniz
ben çocuğumun 5 aydır böyle bir duruma maruz kaldığını öğrensem, okuldan önce kendimi sorgularım
6. sınıf çocuğu özel okulda var 150-170 tane
hepsini nasıl tek tek takip etsinler?
sırf para veriyoruz diye, bizim evde bile farkedemediğimiz bir durumu, okul yöneticilerinin farketmesini nasıl beklersiniz?

bu evrensel değerler ok
ama çocuğa karşılaştığı problemlerde ne yapması gerektiğini anlatmaya ne oldu?
anlattıysanız da yazmadınız, o yüzden bana nereden biliyorsunuz demeyin lütfen

ben de aynı şeyleri çocuklarıma aşılamaya çalışıyorum
ama mesela 12 yaşındaki kızıma bullying ile ilgili videolar izlettim
neler yapması gerektiğini oturup tek tek anlattım
şimdi keza aynı şeyi 6 yaşındaki oğluma yapıyorum

mesela bakın, iki kardeşi aynı anda nasıl kaçırıyorlar?
birini yakalayıp, diğerini onu öldürmekle tehdit ediyorlar
bunları bile anlatmak lazım çocuklara
bu tehditler karşısında boyun eğmemelerini dahi anlatmak gerekiyor
"sen kaçacaksın ki ablanı da, kardeşini de kurtarabilsinler"i anlatmak gerekiyor

bakın yarın ölüp gitmeyeceğimizin garantisi yok
çocuklarımız, karşılaştıkları problemlerde, en azından ilk adım olarak ne yapmaları gerektiğini bilmeli

kızım ilkokul 2. sınıftayken bir problem yaşadı
ben de gittim öğretmenine anlattım
kadın dedi ki kendisi neden gelip anlatmıyor? böyle olmaz
bazı şeyler için 1 gün bile geçtir dedi
haklıydı
benim için o oldu, hep bilgilendirdim

yanlış anlaşılmasın, asla çocuğunuzu suçlamıyorum
neticede o bir çocuk
amma velakin çocuğun şunu çok iyi bilmesi lazım
"ne yapmış olursan ol, ne yaşamış olursan ol, sana kızacağım bir durum var ise ve kızacaksam bile emin ol sana benden başka kimse benim edebileceğim gibi yardım edemez. benimle paylaş"
çocuk bu güveni almalı

ben zaten çocuğu suçlamadım
eğer bir çocuk 5 ay boyunca böyle bir olayı saklıyorsa suç onda değildir

edit: okul ne zaman suçlu olur? suçu tespit etmek için elinden geleni yapmadığında
suçu tespit ettiğinde çaresine bakmadığında
Çok güzel ayrıntılı bir şekilde yazmışsınız. Benim de anlatmak istediğim buydu.

hay Allah
işte ben sizi üzmek istemediğim için yazmak istemedim zaten...
bir de bu foruma bunu kaçıncı yazışım bilmiyorum, ne olur pedagoglardan medet ummayın
tırnak yemek gibi, çocukta olan bir soruna işaret edebilecek konularda, hatta çocuğun psikolojisiyle ilgili tüm konularda çocuk psikoloğu veya psikiyatristine gitmeniz lazım
teşhisi psikiyatrist koyar, gerekiyorsa psikologla devam etmenizi ister, sadece ilaç gerektiren durumlarda değil, tüm durumlarda
Allah yardımcınız olsun
Bende yaşadığım şehirde pedagog yok diye üzülüyordum. Neden peki psikiyatrist?

Bende yaşadığım şehirde pedagog yok diye üzülüyordum. Neden peki psikiyatrist?
Pedagog unvanını kullanan pek çok kişi aslında pedagog değil.Turkiyede bu unvanla mezun eden bir lisans programı yok.Pdr okuyup çocuk gelişimi yüksek lisansı ve ya tam tersi çocuk gelişimi mezunu olup psikoloji yüksek lisansı yapmış olması gerekiyor.Ozgecmise bakıyorsun ya anasınıfi öğretmenliği ya da çocuk gelişimi mezunu çıkıyorlar.Bir de 12 yaş artık ergenlik denilecek bir yaş aralığına girmistir.Ergenlerle çalışan psikolog/psikiyatrist daha uygundur .Zaten tanı koymak için de bu gerekli

Pedagog unvanını kullanan pek çok kişi aslında pedagog değil.Turkiyede bu unvanla mezun eden bir lisans programı yok.Pdr okuyup çocuk gelişimi yüksek lisansı ve ya tam tersi çocuk gelişimi mezunu olup psikoloji yüksek lisansı yapmış olması gerekiyor.Ozgecmise bakıyorsun ya anasınıfi öğretmenliği ya da çocuk gelişimi mezunu çıkıyorlar.Bir de 12 yaş artık ergenlik denilecek bir yaş aralığına girmistir.Ergenlerle çalışan psikolog/psikiyatrist daha uygundur .Zaten tanı koymak için de bu gerekli
Teşekkür ederim. Ben de 7 yaşında ki oğlumu götürmek istiyorum o yüzden öğrenmek istedim :)

Yaşanılan problemin boyutuna da bağlı olmak üzere psikolog/psikiyatriste başvurmaniz durumu değişebilir ama oyunterapisi almış psikologların içe dönük ,çok paylaşımda bulunmayan çocuklarda ve küçük yas çocuklarında daha ise yaradiklarini goruyorum.Ama DEHB,yoğun davranış bozukluklarında ilaç kullanımı da gerekeceği için çocuk psikiyatrisi daha faydalı oluyor

Back
X