Akran zorbalığı

Devamlı sayfaya bakıyorum yazdinizmi diye.ne konuşuldu oğlunuz başka neler anlattı merak ediyorum.neden size hiçbirşey anlatmamis en cokta bu konuyu merak ettim

Hangi okulda yaşandı bu olay.umarım göndermeyi düşündüğüm bir okul değildir diye dua ediyorum

Kızlar kusuruma bakmayın. Eve gelir gelmez çocukları dodoyurup hemen yattım. Çünkü cuma gününden beri hiç uyumamıştım geceleri. Az önce eşim uyandırdı gel yemek ye artık diye.

Bu gün okulda bizimkiyle bu çocuğu yuzlestirdiler. Müdürün odasında. Çocuk bir bir itiraf etmis yaptıklarını ağlayarak.. Özür dilemiş oğlumdan.

Ben tesbihle şaka yapmıştım demiş. Oğlum da ben hiç eğlenmedim ama nasıl şaka bu böyle şaka mı olur demiş.

Bir de şu ortaya çıktı ki okulun rehberlik öğretmeni aileyle ve çocukla görüşmüş ayrı ayrı. Meğer çocuk kemerle babasından dayak yiyormuş.

Okul disiplin cezası vercek sanırım uzaklaştırma alacak. Ama oğlum onun özrünü kabul etti. Affettim ben onu anne dedi. . Ne yaparlarsa yapsınlar.

Hayır. Hanımlar okula gitmek istememe gibi bir durumu yoktu oğlumun. Aksine değiştirelim istersen sınıfını ya da okulunu bile değiştirebiliriz dedik babasıyla ama ben öğretmenlerimi ve arkadaşlarını seviyorum diyor

Kızlar kusuruma bakmayın. Eve gelir gelmez çocukları dodoyurup hemen yattım. Çünkü cuma gününden beri hiç uyumamıştım geceleri. Az önce eşim uyandırdı gel yemek ye artık diye.

Bu gün okulda bizimkiyle bu çocuğu yuzlestirdiler. Müdürün odasında. Çocuk bir bir itiraf etmis yaptıklarını ağlayarak.. Özür dilemiş oğlumdan.

Ben tesbihle şaka yapmıştım demiş. Oğlum da ben hiç eğlenmedim ama nasıl şaka bu böyle şaka mı olur demiş.

Bir de şu ortaya çıktı ki okulun rehberlik öğretmeni aileyle ve çocukla görüşmüş ayrı ayrı. Meğer çocuk kemerle babasından dayak yiyormuş.

Okul disiplin cezası vercek sanırım uzaklaştırma alacak. Ama oğlum onun özrünü kabul etti. Affettim ben onu anne dedi. . Ne yaparlarsa yapsınlar.
Hep gözlemlediğim birşeydir bu şiddet gören çocuklar ayna gibi yansıtıyorlar yaşadıklarini.. ne zaman sorunlu bir çocuk görsem okulda hep sorarım ailesiyle ilgili birşeyler ve altında ailede şiddet çıkar.umarim dersini almıştır bu çocukta .her ne kadar bu tip çocuklara üzülsem de sonuçta başka bir çocuğa yaptığı bu tür davranışların bir cezası olmalı umarım cocugunuzun okuluda gereken önemi verir bu konuya..

Umarım o adamla ilgili de yasal mercilere başvurulmuştur.
Bilmiyorum açıkçası öyle bitkindim ki bunu sormak aklıma gelmedi. Ailenin maddi durumu çok çok iyiymiş çocuğun harçlığı dolgundur bu durumda. Neden bizim oğlanın günlük 5 lirasina göz dikti anlamadım.

Kemerle çocuk dövmek nedir ya, Nasıl bir sapkinliktir.

Sorunun hallolmasına sevindim.

Çocuğun kemerle dayak yediğini okuyunca da içim cız etti.
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Sorunun hallolmasına sevindim.

Çocuğun kemerle dayak yediğini okuyunca da içim cız etti.
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
Biz de çok üzüldük noolur beni affet lütfen babam duymasın diye oğluma yalvarmış yazık. Bizim oğlan da anne niye bu kadar korkuyor ki babasından dedi bana. Söylemedim çocuğun dayak yediğini kemerle. :(

Biz de çok üzüldük noolur beni affet lütfen babam duymasın diye oğluma yalvarmış yazık. Bizim oğlan da anne niye bu kadar korkuyor ki babasından dedi bana. Söylemedim çocuğun dayak yediğini kemerle. :KK43:

Off evet şimdi bir de bu olay yüzünden döver değil mi adam?
Çocuğum neden böyle zorba oldu diye düşünmez de..
Mutlu olur ya belki de. Bazıları çocukları millete eziyet edince seviniyor ya.

Ya inanın elime gecirsemy naaparim çocuğu acaba diyordum ama bu şekil şiddet gördüğünü öğrenince ben de üzüldüm. O da bir çocuk sonuçta.

Bilmiyorum açıkçası öyle bitkindim ki bunu sormak aklıma gelmedi. Ailenin maddi durumu çok çok iyiymiş çocuğun harçlığı dolgundur bu durumda. Neden bizim oğlanın günlük 5 lirasina göz dikti anlamadım.

Kemerle çocuk dövmek nedir ya, Nasıl bir sapkinliktir.
Sizin çocuk nasıl evde gördüğünü uyguluyorsa o da öyle yapmış... Okuduğumda çok kızmıştım ama şimdi üzüldüm açıkçası. Umarım sizin çocuğunuz gibi oda en yakın zamanda bu psikolojiden kurtulur..

Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.

Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.

Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.

Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).

Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?
Ya lütfen çocuğunuza hakkını korumayı,kendini korumayı,hayır demeyi ,gerekirse çığlık atmayı öğretin.Ne demek mescide zorla indirip üstüne oturup zorla namaz kıldırmak !çıldıracağım ya gelecekten çok korkuyorum.
Bu çocuk sizin çocuğunuza herşeyi yapabilir ı zaman zorbalıkta Allah korusun taciz de..
Olur da olur yani.. zaten yeni nesil çok çok fena.
Çocuğunuzu en azından savunma sporu karete, tekvando vs. gönderin.

Aynen öyle. Oğlum biz dinde zorlama yok. Allah sevgisi içinden gelir, sen doğru dürüst ol, çalma, küçüklerine sevgi ile büyüklerine saygı ile davran. Efendiliğini koru. Çalışkan ol diyoruz ama birileri geliyor mescitte kırbaçlıyor! Hem bu mescitlerde niye namaz vakitlerinde bir gözetmen yok. Allah korusun büyük sınıflarla küçükler bir arada. Her şey olabilir.

çocuğunuzun okuduğu okul dini eğitim üzerine mi ne yazık ki çocuklara çok küçük yaşta dini eğitim vermek için gönderdiğimiz kurslarda ahlak eğitimi verilmiyor çocuklara önce nasıl insanlar olmaları gerektiği anlatılmalı dini eğitime kesinlikle karşı bi insan değilim ama önce insani eğitim diyorum

Ya lütfen çocuğunuza hakkını korumayı,kendini korumayı,hayır demeyi ,gerekirse çığlık atmayı öğretin.Ne demek mescide zorla indirip üstüne oturup zorla namaz kıldırmak !çıldıracağım ya gelecekten çok korkuyorum.
Bu çocuk sizin çocuğunuza herşeyi yapabilir ı zaman zorbalıkta Allah korusun taciz de..
Olur da olur yani.. zaten yeni nesil çok çok fena.
Çocuğunuzu en azından savunma sporu karete, tekvando vs. gönderin.
Öğreniyoruz
çocuğunuzun okuduğu okul dini eğitim üzerine mi ne yazık ki çocuklara çok küçük yaşta dini eğitim vermek için gönderdiğimiz kurslarda ahlak eğitimi verilmiyor çocuklara önce nasıl insanlar olmaları gerektiği anlatılmalı dini eğitime kesinlikle karşı bi insan değilim ama önce insani eğitim diyorum

Hala anlaşılmadı. Bakın milli eğitim 2017 den beri mescitleri tüm okulda bir genelge ile zorunlu kıldı. Bu okul da yeni bir kampüs olduğu için, mescit de yapıldı. Kaç defa söyledim. Halen dini okul deniyor . Ben müslüman bile değilim ki oğlum neden dini eğitim veren okula göndereyim? Ben çocuğumu seküler anlayışla yetiştiriyorum. Ne yazık ki LGS sınavlarında din bilgisi soruları da yer alıyor artık ve mecburen din bilgisi dersine de giriyor haftada iki saat. Türkiye'deki tüm çocuklar gibi. Yoksa bir dilekçe ile din bilgisi dersinden muaf tutabilirim gayrimüslim olduğum için ama sınavlarda çıkıyor ne yazık ki. Mecbur bıraktınız söyletmeye burada dini konulara gönderme yapmak, dini konularda yazmak yasak.

Son düzenleme:
Öğreniyoruz

Hala anlaşılmadı. Bakın milli eğitim 2017 den beri mescitleri tüm okulda bir genelge ile zorunlu kıldı. Bu okul da yeni bir kampüs olduğu için, mescit de yapıldı. Kaç defa söyledim. Halen dini okul diyorsunuz. Ben müslüman bile değilim ki oğlum neden dini eğitim veren okula göndereyim? Ben çocuğumu seküler anlayışla yetiştiriyorum. Ne yazık ki LGS sınavlarında din bilgisi soruları da yer alıyor artık ve mecburen din bilgisi dersine de giriyor haftada iki saat. Türkiye'deki tüm çocuklar gibi. Yoksa bir dilekçe ile din bilgisi dersinden muaf tutabilirim gayrimüslim olduğum için ama sınavlarda çıkıyor ne yazık ki. İlla da dini bilgi verceksem çovuklarıma , tüm dinleri öğreten teoloji dersi veririm. Neden islami eğitim aldırayım?

Mecbur bıraktınız söyletmeye burada dini konulara gönderme yapmak, dini konularda yazmak yasak.

Öğreniyoruz

Hala anlaşılmadı. Bakın milli eğitim 2017 den beri mescitleri tüm okulda bir genelge ile zorunlu kıldı. Bu okul da yeni bir kampüs olduğu için, mescit de yapıldı. Kaç defa söyledim. Halen dini okul diyorsunuz. Ben müslüman bile değilim ki oğlum neden dini eğitim veren okula göndereyim? Ben çocuğumu seküler anlayışla yetiştiriyorum. Ne yazık ki LGS sınavlarında din bilgisi soruları da yer alıyor artık ve mecburen din bilgisi dersine de giriyor haftada iki saat. Türkiye'deki tüm çocuklar gibi. Yoksa bir dilekçe ile din bilgisi dersinden muaf tutabilirim gayrimüslim olduğum için ama sınavlarda çıkıyor ne yazık ki. Mecbur bıraktınız söyletmeye burada dini konulara gönderme yapmak, dini konularda yazmak yasak.
Cevabım yalnız size değil lütfen yanlış anlamayın, buradaki tüm aaa dini okula mı gönderiyorsunuz? Nasıl okul orası diyen tüm kullanıcılara, yaşadığımız ülkenin gerçeklerinden biraz haberdar olun lütfen, seküler anlayışlı eğitim yok bu ülkede. Müfredatlardan evrim teorisi bile çıkarıldı.

Öğreniyoruz

Hala anlaşılmadı. Bakın milli eğitim 2017 den beri mescitleri tüm okulda bir genelge ile zorunlu kıldı. Bu okul da yeni bir kampüs olduğu için, mescit de yapıldı. Kaç defa söyledim. Halen dini okul deniyor . Ben müslüman bile değilim ki oğlum neden dini eğitim veren okula göndereyim? Ben çocuğumu seküler anlayışla yetiştiriyorum. Ne yazık ki LGS sınavlarında din bilgisi soruları da yer alıyor artık ve mecburen din bilgisi dersine de giriyor haftada iki saat. Türkiye'deki tüm çocuklar gibi. Yoksa bir dilekçe ile din bilgisi dersinden muaf tutabilirim gayrimüslim olduğum için ama sınavlarda çıkıyor ne yazık ki. Mecbur bıraktınız söyletmeye burada dini konulara gönderme yapmak, dini konularda yazmak yasak.

Sabahtan beri sormak istediğim ama çekindiğim şeyi yazmışsınız, çoçuğunuzu ailesinin inancı veya inançsızlığı yüzünden mi hedef aldı diye düşünmüştüm. Çünkü yapılan evet akran zorbalığı ama işin dini ayağı var, götürüp zorla "kendi inancının" pratiğini ı ile öğretmeye çalışıyor. Okullarda kesinlikle mescite de, sınavlarda din sorularının çıkmasına da karşıyım, işleein ne boyutlara geleceğini kimse bilemez. O mescide gitmeyen çocuklar dışlanır bu ülkede ne yazık ki, artı sınavda dinden sorumlu tutmakta abesle iştigal, o konuya hiç girmeyeyim zaten.

Son düzenleme:
Back
X