Akran zorbalığı

Konu kapanmadan yazayım, evrim teorisi inanç falan değildir " ben inanmıyorum ona" deyin de mabadıyla gülsünler size adam gibi bilim yapan yerlerde. .. evrim var mıdır yok mudur tartışma bile götürmeyen bir konu, hele DNA testi bulunduktan sonra yüzde yüz gerçek olduğu bilinen bir şey. Nasıl gelişmiştir süreç nasıldır tartısşma konusu olan.
DNA falan anlamam, evrim varsa simdiki maymunlar neden insan olmuyor, Isvicreli bilim adamlari bunu aciklamazlarsa inanmam:KK53:

DNA falan anlamam, evrim varsa simdiki maymunlar neden insan olmuyor, Isvicreli bilim adamlari bunu aciklamazlarsa inanmam:KK53:

Kendisi maymun farkında değil :p hem İsviçrelilerin işi var çikolata kilo yapar mı yapmaz mı, yıllardır onu araştırıyorlar

Bu arada şaka bir yana , humanimsı, yani insancıl diyorlar goriller, şempanzeler vs

Kendisi maymun farkında değil :p hem İsviçrelilerin işi var çikolata kilo yapar mı yapmaz mı, yıllardır onu araştırıyorlar

Bu arada şaka bir yana , humanimsı, yani insancıl diyorlar goriller, şempanzeler vs
Isvicre olmadi da diyelim Almanya oldu, o da olumlu:deli: Insanlarin bunu kabullenememesinin altinda yatan en buyuk neden bence insanin egosantrik yapisi. Kendisinin de diger canlilardan farksiz oldugunu, hatta ortak bir atadan geldiklerini bir turlu kabullenemiyor ilk basta. Cunku kendisinin biricik oldugunu saniyor, her sey ona hizmet etsin diye yaratilmis. Ozellikle de kendinden asagi gordugu bir turle neredeyse ayni sayilmak hakaret gibi geliyor.

Son düzenleme:

Zaten teorinin anafikri insanlar maymundan gelmiştir değil, insanla maymun aynı ortak atadan gelmiştir bildiğim kadarı ile. Çok bilgili değilim bu konuda ama insanımızın maşallah her konuda fikri var.

Zaten teorinin anafikri insanlar maymundan gelmiştir değil, insanla maymun aynı ortak atadan gelmiştir bildiğim kadarı ile. Çok bilgili değilim nu konuda ama insanımızın maşallah her konuda fikri var.
Dogru biliyorsunuz, "insan maymundan gelmistir, evrim insanin maymundan donustugunu soyler" fikrini ilk ortaya atan hakkinda cok hos planlarim var.

Zaten teorinin anafikri insanlar maymundan gelmiştir değil, insanla maymun aynı ortak atadan gelmiştir bildiğim kadarı ile. Çok bilgili değilim bu konuda ama insanımızın maşallah her konuda fikri var.

Yok dediğin gibi zaten ama inan ben detaya girip yazmak istemedim. Bilmeyen akşam lisesine gitsin tekrar :)

Konunun son hali ne , çocuğa nolmuş, müdür yaşıyormu hala diye bi bakıp çıkacaktımki ne göreyim, ortalığı maymunlar basmış :) hangi ara konu oralara geldi arkadaşlar

Daha iyi ,teşekkür ederim. :) aslında okulunu çok seviyor, her şeye rağmen istekliydi. Zaten bu yüzden anlayamadım durumunu. Bugün de anne benden aldığı paraları geri verecekmiş ben de arkadaşlarıma otomattan çikolata alacağım hep beraber yeriz dedi. :) Mutluydu sabah.
Çok sevindim oglunuzda okul açısından kötü bir etki yaratmadigina

İlber ortaylı canım ya... bak zaten teorilerin doğruluğu ispatlanmamıştır, o yüzden teoridir. İspatlanırsa darwin yasası olur. Cahil cahil konuşmayalım...
Cocuklara zaten teori okutulmasina karşiyim,yuzde yuz dogrulugu kanitlanmis gerçekler okutulmali,universitede teorilere yer verilebilir,ona sözum yok ama ortaokul lise de teorilere yer verilmemeli

Teorinin ana fikri maymunlarla biz kuzeniz,kabul etmiyorum evet biricigim tekim,Allahin mucizesiyim:)

Konu kapanmadan yazayım, evrim teorisi inanç falan değildir " ben inanmıyorum ona" deyin de mabadıyla gülsünler size adam gibi bilim yapan yerlerde. .. evrim var mıdır yok mudur tartışma bile götürmeyen bir konu, hele DNA testi bulunduktan sonra yüzde yüz gerçek olduğu bilinen bir şey. Nasıl gelişmiştir süreç nasıldır tartısşma konusu olan o.

Yanlış biliyorsam düzelt lütfen.

Darwinin teorisinin bu kadar eleştirilmesinin nedeni tanrısız bir evrimi mümkün kılıyor oluşu değil mi? Yoksa ondan çok çok önce içinde islam alimlerinin de olduğu bir çok bilim adamı evrim üzerine değişik teoriler geliştirdiler ve türlerin birbirinden evrildiği çok önceden kabul görmüş bir durum.

Yanlış biliyorsam düzelt lütfen.

Darwinin teorisinin bu kadar eleştirilmesinin nedeni tanrısız bir evrimi mümkün kılıyor oluşu değil mi? Yoksa ondan çok çok önce içinde islam alimlerinin de olduğu bir çok bilim adamı evrim üzerine değişik teoriler geliştirdiler ve türlerin birbirinden evrildiği çok önceden kabul görmüş bir durum.
Evet herşeyin tesadufi meydana geldigini savunuyorlar

Hipotezi teoriyi kanunu yasayi biliyorum cok şükür
Valla bana pek biliyormus gibi gelmediniz, klasik hipotez-tez-teori-kanun diye aciklama yapacaksiniz diye tahmin ediyorum ama o isler oyle degil. Kanun bir gercektir, teori ise onun mekanizma ve nedenlerini aciklamaya calisir. Evrim bir teori degil gercektir, yalniz biyolojide degil pek cok alanda varligini goruruz evrim teorisi ise bu gercegin mekanizma ve nedenlerini inceler.

Ben de ilkokulda din kültürü okutulmasına karşıyım, sadece ahlak bilgisi dersi olup her gün 1 saat işlenmeli.
Evrimi biz zamanında işledik sınıfta. Sonuç olarak şu an "biz maymundan geldik/gelmedik" gibi söylemlerimiz yok. Teorileri sınıfta işlemek kötü bir şey değil, en azından insanlar bilerek reddeder veya kabul eder cahil söylemleriyle, kulaktan dolma bilgilerle değil.

Teorinin ana fikri maymunlarla biz kuzeniz,kabul etmiyorum evet biricigim tekim,Allahin mucizesiyim:)
Yanlis biliyorsunuz, teorinin ana fikri bu degil ve dahi teorinin merkezinde insan da yok zaten. Darwin evrimi ilk acikladiginda esasli bir Hristiyandi, yani tanriya inaniyordu. Bilimsel gercekleri kabullenmek demek tanritanimaz olmak degildir.

Yanlis biliyorsunuz, teorinin ana fikri bu degil ve dahi teorinin merkezinde insan da yok zaten. Darwin evrimi ilk acikladiginda esasli bir Hristiyandi, yani tanriya inaniyordu. Bilimsel gercekleri kabullenmek demek tanritanimaz olmak degildir.
Yoo bilimsel gercekleri taniyorum tanriyi da taniyorum,orda sıkınti yok,darwinin kitaplarini açıp bizzat okumadim ,okullarda bize ögretildigi kadariyla biliyorum, internetten videolardan izledigim kadariyla biliyorum,ve dedikleri şu tesadufi herşey meydana geldi,Allah yaratti demiyor,maymunlarla kuzen olacak kadar benzerligimiz var falan filan...Hayir bu degil ben darwini cok iyi tanirim diyebilirsiniz,ama verilen egitimde bize bu empoze edildi dolayisiyla bu teorinin ögretilmemesi daha iyi:)

Back
X