• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akran zorbalığı

papatya_sever

‍‍‍
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
899
650
303
merhaba arkadaşlar çok sinirliyim üzgünüm şuan oğlum 6 yaşında birinci sınıfa gidiyor çok uyumlu sevecen arkadaş canlısı kavga etmeyi bilmeyen akademik anlamda da başarılı bir çocuk ama sınıfta bir çocuk var oğlumdan ay olarak büyük ama fiziksel olarak ufak oğlumu sürekli tırmalıyor saçını kesmeye boğazına basmaya yüzünde kalıcı izler bırakmaya kadar gitti,hemen hergün yüzünde bi yara ile geliyor önce öğretmene sonra müdür yardımcısı müdür Veli'ye kadar sırası ile olayı önce iyi niyetle sonra öfke ile ilettim yaptıkları tek şey anlıyoruz haklısınız halledeceğiz hallettikleri de rehberliğe yönlendirmek !Annesi kabul etmiyor oğlun sıkıştırmıştır yapmıştır yapabilir ben oğluma yapma etme DEMEM diyor !oğlun oğlumdan uzak dursun dedim cahil cahil konuşma diyerek bana hakaret etti .onun oğlunda ufacık çizik Yok ama ben ikidir oğlumu revirden alıyorum !çocuğa soruyorum sana birşey mi yapıyor neden tırnaklıyorsun diye tam anlamı ile pis pis sırıtıyor kaçıyor beni rahatsız ediyor dese kendi çocuğuma gerekeni yapacağım ama oda Yok çıldıracağım artık ne yapmalıyım kasıtlı olarak zarar veriyor hemde kritik bölgelerine geçen gün başka çocuğun özel bölgesine tekme atmış yüzünü yaralamış herkes eşyalarını camdan atıyor sorunlu yani :(( ne yapayım bana akıl verin sinirden uyuyamam bugün !!

yönetimle konuşup öbür çocuğun sınıfını değiştirmesini sağlayın bu tür şeyleri tek sizin oğlunuza yapmıyor herhalde ? Tek sizin çocuğunuza yapıyorsa kendi oğlunuzu savunma konusunda tembihleyin yada siz çocuğunuzun sınıfını değiştirin ...

Konuştum ama yine de hep bir arada olacaklar koridor yemekhane tuvalet ortak birde sadece benimkine yapmıyor geçen başka Veli ile beraber gittik şikayete elle tutulur bir sonuç yok!

6 yaşındaki çocuğa nasıl bir yaptırım uygulayacaklar sizce? Okuldan mı atsınlar, uzaklaştırma mı versinler?
Elbette rehberliğe gönderecekler ve aileyi de uyaracaklar.
O ne demekmiş öyle yapma demem, bal gibi diyecek.

6 yaşındaki çocuğa nasıl bir yaptırım uygulayacaklar sizce? Okuldan mı atsınlar, uzaklaştırma mı versinler?
Elbette rehberliğe gönderecekler ve aileyi de uyaracaklar.
O ne demekmiş öyle yapma demem, bal gibi diyecek.
Çok basit yawrum arkadaşlarına zarar verme öğretmenini üzme kimse ile kavga etme bir iki cümle yeterli .biz bu şekilde uyarıyoruz diye neden cahil oluyoruz o mu yanlış yapıyor o zaman ben mi ?

cocugun annesi de cinsmiş valla

cocuk dediginiz gibi vukaatlıysa diger veliler ve siz ögretmenide alıp idareye çıkıp isyanı basacaksınız.

Değiştir arkadaşım. Çocuğunu böyle ezdiren bir yönetime ücret ödeme derim ben
Allah kahretsin ki erken kayıt safsatasına inanıp ücreti peşin ödedik yoksa şimdiye çoktan almıştım okuldan ,alırsanız kesinti yaparız diyorlar oda ciddi bi meblağ zaten çocuk alıştı öğretmenine arkadaşlarına :((

Çok basit yawrum arkadaşlarına zarar verme öğretmenini üzme kimse ile kavga etme bir iki cümle yeterli .biz bu şekilde uyarıyoruz diye neden cahil oluyoruz o mu yanlış yapıyor o zaman ben mi ?
Bu kadar ciddi davranış problemi olan çocuğun ya öyle yapma etmeyle çözülemeyecek bir derdi vardır yahut ailesinde sıkıntı vardır. Zaten bu cümleler ona kuruluyor olsa, saygı öğretilse böyle davranabilir miydi? Yani bahsettiğiniz çözüm çözüm olmayacak, uzun vadede bir şeyler istiyorsanız rehberliğe yönlendirmek doğru bir yaklaşım olmuş. Rehberlik aile ile de görüşüp ebeveyn olarak saçmaladıklarını anlatacaktır.

IMG_7826.webp

Canım benim ya... Ne demek öyle söylemem. Nuh ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Şiddete karşıyım ama bazen gerekiyor.

Kimse dinlemiyosa cocugu tehdit et. ben cok ciddiyim. banada cok okulda yaptilar ögretmenler hicbisey yapmiyordu ama yapabildikleri zamanlarada sahit oluyorduk
Babam kisa ve net cocugun gozunu korkuttu dut yemis bulbule dondu. kimse istemez 1 sinif ogrencisini tehdit etmek ama ben baska care bulamiyorum. yarin gidin sabah onunu kesin gozum ustunde ogluma dokundugunu gorursem anneni babani tanimam kimse elimden alamaz seni anladinmi? okulda sizi izliyor olacagim hele cocuguma yaklas bak bakalim ben sana napiyorum diyin

Bu kadar ciddi davranış problemi olan çocuğun ya öyle yapma etmeyle çözülemeyecek bir derdi vardır yahut ailesinde sıkıntı vardır. Zaten bu cümleler ona kuruluyor olsa, saygı öğretilse böyle davranabilir miydi? Yani bahsettiğiniz çözüm çözüm olmayacak, uzun vadede bir şeyler istiyorsanız rehberliğe yönlendirmek doğru bir yaklaşım olmuş. Rehberlik aile ile de görüşüp ebeveyn olarak saçmaladıklarını anlatacaktır.
Ya zaten anneden sende haklısın gereken özeni göstereceğim tarzında bi yaklaşım alsa idim görmezden gelecektim ama azalmak yerine artarak devam ediyor :((

Okul ya da sınıf değiştirmenizi doğru bulmuyorum..oğlunuz kendini kaçmış hissedecek.

O çocuk var ya o çocuk
Eşek sudan gelene kadar dovulesi bir velet.
Sizin yerinizde olsam o bücürü hirpalayabilirdim dayanamayip. Evet doğru değil ama o çocuğun annesinin yaptığı da doğru değil.

Bugün önüne diz çöküp konuştum İnanın Onuda anlamak hata yapmamak adına ama yok çocuk daha çok delirtiyor pis pis sırıtır mı bi çocuk resmen öyle yapıyor bana :@ son bir müdürle tekrar konuşup sonra artık tehdit edeceğim yoksa çocuğumu sindirecek

Back
X