Akrep akrabalar...

Cirius

I'm Unstoppable Today
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2020
1.288
2.487
63
Bıktım insanların uyanık davranıp karşısındakini enayi yerine koymalarından, ve benim buna sessiz kalmamdan. Evliyim Annemleri ziyarete gittiğimde 1 kere bile beni görmeye gelmeyen teyzem (çağırdığımız halde) benim yanıma evime tatile gelecekmiş hanımefendi (karadeniz bölgesindeyim). Kızlar bende buna tepki vermedim bıktım artık görmek bile istemiyorum boyle insanları. Bana ömrüm boyunca yararı olmayan, dış kapının dış mandalı halam bana gelecekmis ve benden tereyağı bal istiyor. Nasıl keseceğim ben bunların önünü. Halamdır teyzemdir diye saygısızlık etmemek icin susuyorum ama sanırım enayi yerine koyuluyorum... ne yapmalıyım ne demeliyim?

Susmaya devam edin, hiçbir şeye tepki vermeyin ki insanlar sınırlarınıza dair hiçbir şeyi bilmeyerek çiğnemeye devam etsinler böyle, aferin.
"Hayır" demeyi öğrenin.

Alıştırma olarak şöyle bahanelerle de başlayabilirsiniz:
"Müsait değilim" "Kusura bakmayın, misafir ağırlayacak enerjim yok" "Uygun değilim/başka misafirlerim var" "Tereyağım yok" "İlgilenemeyeceğim, işim var" "Galiba korona olduk" ... Türlü şeyler.

Gerçi ben direkt söylerdim:
Teyze/Hala kusura bakmayın da ben kaç kere geldim memlekete, bir kere gelip, arayıp da bu kız napıyor, yeğenim nasılsın keyfin yerinde mi demediniz, ama işiniz düşünce bal kaymak tereyağı cuk cuk, tatile gezmeye gelince aaa yeğenimiz vardııı oluyoruz. Kusura bakmayın, ben size gönül koydum. Kapıma geleni kovacak değilim, ama pek gönlüm de yok ne yalan söyleyeyim.

Meeh.
Çok da fifi.

Bıktım insanların uyanık davranıp karşısındakini enayi yerine koymalarından, ve benim buna sessiz kalmamdan. Evliyim Annemleri ziyarete gittiğimde 1 kere bile beni görmeye gelmeyen teyzem (çağırdığımız halde) benim yanıma evime tatile gelecekmiş hanımefendi (karadeniz bölgesindeyim). Kızlar bende buna tepki vermedim bıktım artık görmek bile istemiyorum boyle insanları. Bana ömrüm boyunca yararı olmayan, dış kapının dış mandalı halam bana gelecekmis ve benden tereyağı bal istiyor. Nasıl keseceğim ben bunların önünü. Halamdır teyzemdir diye saygısızlık etmemek icin susuyorum ama sanırım enayi yerine koyuluyorum... ne yapmalıyım ne demeliyim?
Eşim istemiyor eşim şuan ailesi var Ben cagirirm den buna benzer bahaneler bulun ve çağırmayin

Evinde tereyagi balı yesin bu.nasil bir dengesizlik

Konuşmazsan bir şey kaybeder misin ? Cevabın hayır ise düşünmene bile gerek yok.
Cevabım tabiki de hayır . Küçüklüğümden beri her konuda beni hatali gören surekli alttan benim almam gerektigini söyleyen bir ailem vardı. Buyuzden her seferinde pişman oluyorum keske oyle demeseydim diye. Ama bıktım artık hiçbirini istemiyorum

Cevabım tabiki de hayır . Küçüklüğümden beri her konuda beni hatali gören surekli alttan benim almam gerektigini söyleyen bir ailem vardı. Buyuzden her seferinde pişman oluyorum keske oyle demeseydim diye. Ama bıktım artık hiçbirini istemiyorum
Sen artık o küçük kız değilsin. Hiç gerek yok. Gocunan gocunsun içine ata ata kendini hasta edersin. Zamanında olmayanın şimdi de işi yok.

Öz kardeşim tatil beldesinde. Gidersm otelde kalırım. Rahat edemem, rahatsızlık vermek istemem. Valla canınızı sıkana haddini bildirin. Ben bu aralar aydınlanma yaşıyorum. Kuzenin düğününde halama canını sıktığı için laf sokuştudum. Bu ay da onun kızının düğünü var. Kardeşlerime anneme davetiye vermiş bana vermedi 😅 takı parası bende kalacağı için üzgünüm 🙈

Eşinizle tatile çıkacağınizi evde olmayacağınızi söyleyin bence

Susmayın mesela? Ne güzel ya hiç ağzımı açıp iki laf etmeye tenezzül etmiym ama problemlerim kendiliğinden çözülsün. Telepati yapın belki işe yarar

Aynen benim akrabalarım da böyle .Evlenip şehir değiştirdim ,memlekete gidince sırf gezme olsun diye annemlere gelip ,yiyip içip kenara çekildiler.yeni evliydim Bir kere olsun yemeğe bile davet edilmedim ne eşim ne ben .. Bırak yemeği çaya bile davet etmediler ,olur da ben giderim diye korkup hepsi annemlere geldi ..

En son da amcalarım vs “oraya geliriz yıllık izin alacağım yeğenim gezdirirsin bizi “ dedi .Ben de ben evlendim bir kere bile evinize davet etmediniz ,eşime karşı beni mahcup ettiniz ,bu mu sizin amcalığınız ayıp sizin yaptığınız bi bardak çay için köşe bucak kaçmaya gerek yoktu ,beni davet etmeyeni ben de davet etmiyorum dedim ..

Bir daha da ağızlarını açamadılar.

Geçen gün de aradan 3 yıl geçti ,bizim davet etmemize ne gerek var çıkıp gel ne olacak sanki dedi (araba aldılar benim yanıma gelmek için yer yapıyor ) ben de davet edilmediğim yere gitmem ben herkes gibi dedim sustular 🤣🤣

Herkesin şeytanlığına susup da evimde ağırlayacak değilim ,herkes nasıl davranırsa öyle karşılık görür .. kendime yük yapacağıma onlara söyler rahatlarım karşıya yük olsun … size tavsiyem asla kimse için kendi sınırınızı ezdirmeyin .. hiç bişey söyleyemiyorsanız da bahane bulun gelmesinler ..

Bunların geneli aynı sanırım. Ne badireler atlattım 1 kez aramayan tipler benden bişeyler bekler olmuş beklentilerini karşılamadım bayramda dahi aramadım hiçç uğraşamam bu yaştan sonra herkesin kendi derdi kendi hayatı kendine yetiyor amann

Back
X