Akrep akrabalar...

Müsait değiliz deyin geçin teyzeyi. Çok ayıp etmiş.

Tereyağ bal isteyene de kendiniz aracılık etmek istemiyorsanız satan yerlerin adresini, telefonunu verin, kendisi alsın. Bedavaya da istemiyordur heralde. Siz yapıyorsanız da fiyatları söyleyin, ona göre alsın.

Benim de amcamlar memlekette yapıyor bu işleri, ailem parasıyla alıyor, normal olanı bu. Gönlünden koparsa verir o ayrı ama onların da kazanç kapısı bu, akrabamsın bedava ver olmaz.

Eşim istemiyor eşim şuan ailesi var Ben cagirirm den buna benzer bahaneler bulun ve çağırmayin

Evinde tereyagi balı yesin bu.nasil bir dengesizlik

Böyle durumlarda eşi bahane etmek eşi kötülemek gibi geliyor. Hem de kendimizi yoksaymak...
Bence gerek yok sınır çizilecekse kendimiz bir bireyiz ve itiraz edebiliriz, müsait olmayabiliriz

Hic bugüne kadar böyle bir tepki vermedim verirsemde muhtemelen ömür boyu birdaha konuşmayacağız

ömür boyu konuşmak istemediğiniz bir insan için ömür boyu bir daha konuşmayacağız diye üzülmezsiniz bence..
elalem ne der kafasından da çıkın..
müsait değilim kabul edemem diyin gelmesinler.
istemediğiniz insanları evinize sokmayın. hiçbir mecburiyetiniz yok..

Sanırım 20 yıldır falan iki taraftakilerle de görüşmüyorum , hayat o kadar güzel , kafam o kadar rahat ki :)

Tavsiye ederim size de , kendinizi kullandırmayın. ' Ben de evde değilim , tatildeyim ' deyin şimdilik . Her sene de tekrarlayın bunu. Arasınlar açmayın falan...

Susmayın tepki verin.

Annesi babası akraba düskunü biri olarak akrabalarla icli dışlı olmayı bende sevmem.

ilk atandığimda annem tutturdu ilk maasınla teyzelerine hediye alalım. Almayacagım dedim. onlar ben universite okurken bir kere bile arayıp kizim nasilsin tanimadigin sehirde ne yapiyorsun bir sorunun var mı diye sordular mı bana hayir ben de onlara hediye mediye alamam dedim. Sonra teyzem yuzume dedi o kadar memur oldunda bir hediyeni görmedik diye yapıştirdim cevabı valla o kadar universite kazandım hic biriniz arayip hayirli olsun dediniz mi 4 yıl boyunca kizim baska sehirde okuyorsun bir sıkıntıntin var mı dediniz mi simdi de hediye felan beklemeyin benden diye.

hic pisman degilim yine olsa yine yuzlerine ayni seyleri söylerim.

Size tavsiyem sizde insanların yüzlerine direk söyleyin.

Gelme müsait değilim deyin bam bam bam kuserse küssün madem gelmek istiyordu cagirdiginizda gelseydi ay sanki bana geliyorlarmış gibi sinirlendim.

Hic bugüne kadar böyle bir tepki vermedim verirsemde muhtemelen ömür boyu birdaha konuşmayacağız
İyide zaten konuşmuyorsunuzki? Sadece onlar gelmek istediğinde haber veriyorlar ancak ozaman konuşuyorsunuz.
başka bbir yere ziyarete gidin ve uygun değilim deyin. Gitmesenizde gidiyorum diyin .

Böyle durumlarda yılanın başını küçükken ezmek lazım ki kavga çıkmasın.

Diyelim ki tereyağı balı verdiniz.
Bu sefer de komşusu arkadaşı için isteyecek, ay çok istiyorlar kıramadım diyecek. İstekler gittikçe artacak zira sizi kırmak gibi bir korkusu yok zaten görüşmüyorsunuz. Ücretini isteseniz dudak bükecek, sanki siz bedavaya alıyorsunuz. 🙄

Balı alınca yine yüzünüze bakmayacak, bir olacak iki olacak bu sefer de patlayacaksınız, “ben ne dedim ki” diyecek.

Balı tereyağı için soruşturdum sordum pandemi yüzünden getirememişler kalmamış diyip atlatın. Sonraki sene de bakarız biz de arıyoruz falan diyip atlatın.

Kullanan insanlar siz patlayana kadar talep edip edip dururlar, çünkü sizin sosyal açıdan onlar için bir değeriniz yok. Baştan nazikçe reddedin ki rahat edin.

Hayır, yok, istemiyorum gibi kelimeleri kullanmadığınız sürece daha çok başınız ağrır.
Akrabalar ile küsme fırsatı geçmiş elinize. İyi değerlendirin :)

Zaten konuşmuyorsunuz, bedava tatile gelmek için sizinle iletişim kurmuş zaten. 😅

Derseniz ki aman aile içi kavga çıkmasın, sonraki taleplerini bahaneyle reddedip öteleyip duracaksınız. Sesinizi çıkarmadığınız her olayda kavga çarpanınız bir daha katlanıyor.

Şimdi sadece tatile geliyor diye kızıyorsunuz, sonra yok evi pis bırakıyor yok eşyamı kırdı yok tuvalette elini yıkamıyor yok gece uyutmuyor diye yepyeni belalarınız olacak.

Mesafe = Huzur. 👍

Hayır, yok, istemiyorum gibi kelimeleri kullanmadığınız sürece daha çok başınız ağrır.
Akrabalar ile küsme fırsatı geçmiş elinize. İyi değerlendirin :)

Küsmesine bile hiç gerek yok aslında, sadece öteleme sanatını konuştursa konu sahibi rahat edecek de şimdi susup susup zorla belasını arıyor. 🤦‍♀️

Bıktım insanların uyanık davranıp karşısındakini enayi yerine koymalarından, ve benim buna sessiz kalmamdan. Evliyim Annemleri ziyarete gittiğimde 1 kere bile beni görmeye gelmeyen teyzem (çağırdığımız halde) benim yanıma evime tatile gelecekmiş hanımefendi (karadeniz bölgesindeyim). Kızlar bende buna tepki vermedim bıktım artık görmek bile istemiyorum boyle insanları. Bana ömrüm boyunca yararı olmayan, dış kapının dış mandalı halam bana gelecekmis ve benden tereyağı bal istiyor. Nasıl keseceğim ben bunların önünü. Halamdır teyzemdir diye saygısızlık etmemek icin susuyorum ama sanırım enayi yerine koyuluyorum... ne yapmalıyım ne demeliyim?
Kısaca HAYIR diyerek...😉

Ben Gibi Ana avrat küfür et 👌7 ceddine saydım sövdüm rahatladım 🤭 Anne ve babam tarafından çok az kişi ile görüşüyorum

Bıktım insanların uyanık davranıp karşısındakini enayi yerine koymalarından, ve benim buna sessiz kalmamdan. Evliyim Annemleri ziyarete gittiğimde 1 kere bile beni görmeye gelmeyen teyzem (çağırdığımız halde) benim yanıma evime tatile gelecekmiş hanımefendi (karadeniz bölgesindeyim). Kızlar bende buna tepki vermedim bıktım artık görmek bile istemiyorum boyle insanları. Bana ömrüm boyunca yararı olmayan, dış kapının dış mandalı halam bana gelecekmis ve benden tereyağı bal istiyor. Nasıl keseceğim ben bunların önünü. Halamdır teyzemdir diye saygısızlık etmemek icin susuyorum ama sanırım enayi yerine koyuluyorum... ne yapmalıyım ne demeliyim?
İlla dürüst davranamam diyorsanız Karantinadayız corona olduk diyin 🤣

Hep bahane bulun ve görüşmeleri azaltın, ararlarsa dönmeyin sürekli vakit bulamamaktan dem vurun, zaten yavaş yavaş bırakırlar , siz soğuk olun gerisi gelir

Kv hasta ona bakmaya gideceğim gibi bir şeyler uydur. Bıkmakta haklısın, bazen boğuyorlar insanı

Evim çok küçük misafir icin müsait değil ama halacim-teyzecim istersen size güvendiğim otelin numarasını verebilirim diyebilirsiniz. Veya esimin akrabaları var, kendi arkadaşlarım şehir dışından geldi vs vs.
Yazlık yerde oturmak ne kadar zor ya.

Back
X