Akşam gelen misafire gelme demek

Her ailenin,insanın yapısı farklıdır. Ama benim annem gelcek olsa hasta da olsam gelmeyin demem.(Anca hastalığım bulasiciysa kabul etmem)Yemek de getirecekmiş zaten. Ev pis olsa nolur ki. Kayinvalidenden çekinmiş olabilirsin. O zaman da annene tek gelmelerini söyleyebilirdin.
Tek gelmesini söyledim kabul etmedi
 
Her ailenin,insanın yapısı farklıdır. Ama benim annem gelcek olsa hasta da olsam gelmeyin demem.(Anca hastalığım bulasiciysa kabul etmem)Yemek de getirecekmiş zaten. Ev pis olsa nolur ki. Kayinvalidenden çekinmiş olabilirsin. O zaman da annene tek gelmelerini söyleyebilirdin.
Tek gelmesini söyledim kabul etmed
benim annemde böyle biri :) sizi iyi anlıyorum
eskiden aman alınmasın kırılmasın diye hep böyle tavizler verdim resmen kuklası gibi oldum bir süre sonra baktım ki annem beni bildiğiniz yönetiyor :KK70: sonra hayır demeye başladım ve kötü olan ben oldum şimdide aramızda iki yabancıymışız gibi mesafe var... sanki ben hayırsız bir evlatmışımda nankörlük ediyormuşum gibi tavrı var o yüzden görüşmüyorum

yani diyeceğiniz o ki anneniz bile olsa sınırları olmalı insanın ve onu en başta korumalısınız sonra haklıyken haksız durumuna düşersiniz, hayırı net söyleyin hayır deme hakkınız var hayırsa hayır, bunun için kırılanda kırılsın.

geçmiş olsun bu arada :KK68:
Teşekkür ederim 🥰
 
Öyle olmuyor işte kv çok titiz dün Cat kapı geldi evi toplamaya çalışıyor bu evin halı ne insan hastada olsa kalkar iki dolanır ayağıyla yine temizler flan diye siz olsanız o halde cekinmezmisiniz
Yok çekinmem ben. Ben hastayken yapamıyorum anne, elin değmişken sen yapıver rahatsız oluyorsan derim.

Rahatsız olan gelmesin, geliyorsa el atsın. Niye çekineyim ki. Ev bu insanlık hali her zaman bal dök yala olmaz.
 
Öyle olmuyor işte kv çok titiz dün Cat kapı geldi evi toplamaya çalışıyor bu evin halı ne insan hastada olsa kalkar iki dolanır ayağıyla yine temizler flan diye siz olsanız o halde cekinmezmisiniz
İlla ki geldi birileri yani 😡 ben bu kadar olabiliyorum, hasta halimle iş yapıp canımı üzemem, eşim de halinden şikayetçi değil deseydiniz.
 
Eve gelen misafir ben de severim ama emrivaki yapmadığı sürece.
Ben de hiç bi yere haber vermeden çat kapı gitmek istemem müsait olmayabilir, kendini iyi hissetmeyebilir vs.
Uygun olsanız neyse de rahatsız olduğunuzu söylemenize rağmen gelmek için ısrar edilmesi rahatsız edici. Annem de olsa böyle davranana tepki gösteririm.
Kendi buyursun gelsin de yanında birilerini getirmek istemesi tuhaf.Birlikte zaman geçirmek isteyen varsa da kendi evinde boyle bir program düzenlesin. Neden sizin ev?
Kendini düşünen insanlar karşısında ben de kendimi düşünürüm.
İyi niyetle gelsin bir şekilde halledilir, ama bu şekil durumlardan açıkçası hoşlanmıyorum ve sizi haklı buldum ben.
 
Aksam için annem aradı kayınvalidenlerde toplanalım kandil için dedi. Yok ben hastayım gelemem sen git dedim bir müddet sonra tekrar aradı annem, sana gelcez bu akşam sende toplanalım dedik yemek yapıp gelcez dedi. bende bir haftadır hastayım evi b.k götürüyor gelmeyin hastayım cidden dedim. Ben öyle deyince annem alındı küstü bana içime çok battı sonradan bı akıl verin haksizmiyim burda :KK43:
Emrivakilerden hiç hoşlanmam kabul etmem de. Soy bağı oluyor olması her şeye evet diyeceğimiz anlamına da gelmez. Doğru olanı yapmışsınız siz 2 güne unutacaktır annenizde 🤷‍♀️
 
Back
X