aksam olunca yatamiyorum sabah olunca kalkamiyorum

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
Yaa bu aralar beni bi pislik basti anlatamam

ne dogru duzgun is yapiyorum nede yemek cok rahatim
Aciktan liseyi okuyorum sinavada az kaldi
daha kitaplarin yuzune bile bakmadim...
Offff ne olacak halim boyle
mutfakta tezgahin ustunde bos yer kalmadigi zaman dolduruyorum makinaya
Aksam olunca daha beter
hic yatasim gelmiyo saat 5 gibi uyuyorum sabahta (sabahta sayilmaz)
2de 2bucukta kalkiyorum
hic hosuma gitmiyo onceden boyle degildim 9 10 gibi kalkar kahvalti yapar isimi gucumu yemegimi yapardim
herseyde bunalmis bikmis durumdayim ev hanimlari siz neler yapiyosunuz
gunluk planlimi is guc yaparsiniz yok benim gibi mecbur oldukcami

bu arada citoles kullaniyorum o mu beni uyusturuyo ne yapiyo anlamadim
3 aydir kullaniyorum...
okuyup gecmeyin lutfen yardim edin...
Ne esime ilgileniyorum nede cocukla
nede kendimle :25::26::5:

Kizlar neden cevap vermiyosunuz nerde bu kizlar
hangi topiktesiniz huuuu

Aksam olunca daha beter
2de 2bucukta kalkiyorum
hic hosuma gitmiyo onceden boyle degildim 9 10 gibi kalkar kahvalti yapar isimi gucumu yemegimi yapardim

3 aydir kullaniyorum...

İyi akşamlar öncelikle .Bence siz bunalmışsınız.Aynı şeyleri yaşamaktan monoton hayattan bıkmışssınız gibi geldi.Kendiniz daha iyi hissedecek şeyler yapmayı deneyin..Hiç birşeyi gözünüzde büyütmeyin..
citoles kullaniyorum demişsiniz bu nedir bilmiyorum hap falan mı ne için kullaniyorsunuz?Belkı bu yapıyor olabılır yan etkılerı olabılır..
Sizi mutlu edecek sağlıklı dinç enerjik hiisssedeceğiniz şeyler yapmanızı öneririm ablacım.Mesela kendinizi iyi ,güzel ,hoş hissedeceğiniz bir kıyafet alın.Güzel kokular sürün..Bakım yapın kendinize belki bır nebze bunlar sızın daha iyi hissetmenızı saglıyacaktır..Gunun belli saatlerinizi kendinize , çocuklarınıza ve eşinize ayırın..
Mesela çocuğunuzu da alın bır parka gidin yada alışveriş merkezine ..Biraz gezerek kafanızı dağitın..Açın internetinizi bu gun daha farklı bır yemek yapmak ıcın internetten araştırma yapın ..Ne istiyorsanız onu yapın.Arada bır değişik yemekler yapın.Nasıl tur kitaplar seviyorsanız alın bır ıkı tane yatmadan önce okuyun yada arada bır bos zamanlarınızda.
Bazen böylle bıkkınlıklar sıkkınlıklar olabılır .İnsanız sonuçta herşey bunaltma noktasına gelebiliyor...Ama gelip geçici dediğim gibi.
Ve en önemliside dua etmeyi bırakmayın.Her zaman herşey için dua edin.Huzur veriyor çünkü..

Birde ablacım daha erken yatmaya çalısın.5 te yatınca zaten 2 gıbı uyanıyorsun ..Zaten cok geç yatınca uykunu alamıyorsun,baş ağrısı,vucutta yorgunluk,halsizlik vs bussuru şey oluyor.Bunu çok iyi biliyorum .Bende bir zamanlar sabah 5 lere kadar uyumaz film seyrederdim .Çok geç kalkardım ve hayatım alt üst oluyor böyle .Çünkü hiç bir şey anlayamıyorum hayattan.Hiçbişe yapasım gelmiyır sinirli bir ruh haline bürünüyordum .Evdekilerle kavga falan da edıyordum.Bu uyku sorunu düzelirse bence çoğu sey düzelmiş olacak..Yarın yeni bir başlangıç olsun bence .Saatini erken saate kur .Kalk uykulu olsan bıle zaten 1 haftada alışır ve duzelır bu sorun.Bende yaşadım çok ıyı bılıyorum.

İyi akşamlar öncelikle .Bence siz bunalmışsınız.Aynı şeyleri yaşamaktan monoton hayattan bıkmışssınız gibi geldi.Kendiniz daha iyi hissedecek şeyler yapmayı deneyin..Hiç birşeyi gözünüzde büyütmeyin..
citoles kullaniyorum demişsiniz bu nedir bilmiyorum hap falan mı ne için kullaniyorsunuz?Belkı bu yapıyor olabılır yan etkılerı olabılır..
Sizi mutlu edecek sağlıklı dinç enerjik hiisssedeceğiniz şeyler yapmanızı öneririm ablacım.Mesela kendinizi iyi ,güzel ,hoş hissedeceğiniz bir kıyafet alın.Güzel kokular sürün..Bakım yapın kendinize belki bır nebze bunlar sızın daha iyi hissetmenızı saglıyacaktır..Gunun belli saatlerinizi kendinize , çocuklarınıza ve eşinize ayırın..
Mesela çocuğunuzu da alın bır parka gidin yada alışveriş merkezine ..Biraz gezerek kafanızı dağitın..Açın internetinizi bu gun daha farklı bır yemek yapmak ıcın internetten araştırma yapın ..Ne istiyorsanız onu yapın.Arada bır değişik yemekler yapın.Nasıl tur kitaplar seviyorsanız alın bır ıkı tane yatmadan önce okuyun yada arada bır bos zamanlarınızda.
Bazen böylle bıkkınlıklar sıkkınlıklar olabılır .İnsanız sonuçta herşey bunaltma noktasına gelebiliyor...Ama gelip geçici dediğim gibi.
Ve en önemliside dua etmeyi bırakmayın.Her zaman herşey için dua edin.Huzur veriyor çünkü..
öNcelikle cvp verdiginiz icin tsk ederim
citoles asiri sinirlilik ve tahammulsuzluk vardi
doktor aksaniyet bozuklugu icin verdi
evet soyledikleriniz cok dogru ayni seyleri yapmaktan bunaldim
hergun ayni seyler biktim usandim valla
calismam imkansiz evde kafa dagitacak bi tv bide internet var onlar sıktı artik
Dediklerinizi uygulayacagim
bide kizim var o olmazsa kafayi yerdim heralde nese kaynagim o bile bi saatten sonra beni bunaltiyo

bence tek yöntem bir iki gün hiç uyumamak. hiç uyumayınca öyle bir düzene giriyor ki :)
Sonradan kendiliğinden düzelmiyor, benim de uykum çok bozulmuştu. Bu şekilde yapa yapa düzene soktum.

anneannemin adeta bir türkü edasıyla her sabah (onlara göre öğleden sonra) kalktığımda söylediği tekerlemeyi söyleyim o zaman bende sana:
yazın yağar kışın açar yıl kötüsü
akşam yatmaz zabahcağın kalkmaz kul kötüsü
kul kötüsü müsün kızım,bu saatte kalkılır mı????
:21::21::21:

size hak veriyorum çünkü bende öyleyim
e yeni mezun oldum,işim yok,gücüm yok...
erken kalkıp ne yapayım,evin başını mı bekleyim...
o yüzden bence siz de kendinize bir uğraş bulmalısınız
bi de gün içinde yorulmazsa gece uyuyamıyo insan.O yüzden evde olsun dışarda olsun sizi zorlayacak egzersizler yapın,hiç imkanınız yoksa koşun,hava kötüyse açın internetten plates hareketi yapın...
inanan bi insansanız sabah namazına kalkmanız da etkili olabilir,suyla temas etmek uykunuzu açar,sonra sporunuzu yaparsınız,eşinize kahvaltı hazırlarsınız...
sabah sabah onca şeyden sonra da uykunuz açılır daha yatamazsınız,gün içinde işlerinizi halledersiniz.Zaten gece de esnemeye başlarsınız öyle erken kalkınca :p

* geç uyumaya en büyük etkenlerden biri de internet.Kapatın 12de modemin düğmesini,bakın uyku saatiniz bi haftaya kalmadan normalleşiyo mu normalleşmiyo mu...

Bence antidepresan hapınızı değiştirin çünkü normalde bu tür antidepresanlar hayatı düzene sokmak içindir eğer girmiyorsa demek ki o ilaç sizi etkilemiyor. İş konusunda kücük adımlarla başlayın. İşleri biriktirmeden yapmaya çalışın.

Kullanmış oldugunuz anti depresandan da kaynaklabilir yada başka bir rahatsızlıgınız varsa ondan da kaynaklabilir.Doktora giderek tiroit(guatr)ve b12 tahlillerini yaptırmakta fayda var.

Aksam olunca daha beter
2de 2bucukta kalkiyorum

3 aydir kullaniyorum...

canım aynen bende 15 gündür bu durumdayım benmde vize sınavım var aralıkta ama derslerin yüzüne bile bakmadım gece yatmıyorum gündüz kalkmıyorum ev işi yapasım gelmiyor ki normalde ev işi yapmayı severim senn çocuüğun varmış nasıl uyuyorsun gündüzleri

benm sorunum bunalım sanırım çünkü bebek tedavisi görüyorum ve tedavim olumusz geçti bu ay düşün düşün kafayı yemek üzereyim ya hiç olmazsa diye sürekli kafamın içinde bu ses ya bebeğim olmazsa ben napacağım nasıl tedavi olmalıyım iyi bir doktor bulabileckmiyim bunlar kafamda uğulduyor sanki ve ben hayattan kopmuş gibiyim elimde değil düşünmek istemiyorum ama başaramıyorum bebekten başka bişey düşünmüyorum oysa bu yıl üni son snem derslerden kalmamam lazım kpss hazırlanmm lazım kariyer hedeflerim vardı ama hepsinden koptum sanki

banada akılverin napayım bütün gün evde uyuyup nete takılıyorum 10 gündür evi yüzeysel temizliyorum ayrıntılı yapmıyorum of of napayım ben

anneannemin adeta bir türkü edasıyla her sabah (onlara göre öğleden sonra) kalktığımda söylediği tekerlemeyi söyleyim o zaman bende sana:
yazın yağar kışın açar yıl kötüsü
akşam yatmaz zabahcağın kalkmaz kul kötüsü
kul kötüsü müsün kızım,bu saatte kalkılır mı????
:21::21::21:

size hak veriyorum çünkü bende öyleyim
e yeni mezun oldum,işim yok,gücüm yok...
erken kalkıp ne yapayım,evin başını mı bekleyim...
o yüzden bence siz de kendinize bir uğraş bulmalısınız
bi de gün içinde yorulmazsa gece uyuyamıyo insan.O yüzden evde olsun dışarda olsun sizi zorlayacak egzersizler yapın,hiç imkanınız yoksa koşun,hava kötüyse açın internetten plates hareketi yapın...
inanan bi insansanız sabah namazına kalkmanız da etkili olabilir,suyla temas etmek uykunuzu açar,sonra sporunuzu yaparsınız,eşinize kahvaltı hazırlarsınız...
sabah sabah onca şeyden sonra da uykunuz açılır daha yatamazsınız,gün içinde işlerinizi halledersiniz.Zaten gece de esnemeye başlarsınız öyle erken kalkınca :p

* geç uyumaya en büyük etkenlerden biri de internet.Kapatın 12de modemin düğmesini,bakın uyku saatiniz bi haftaya kalmadan normalleşiyo mu normalleşmiyo mu...
Guldurdunuz anneanneye slmlar
evet cok dogru ozeklikle internet yuzunden uyuyamiyorum bide ben telefondan giriyorum nete
evde net yok yatakta sabaha kadar kk ne takiliyom

Bence antidepresan hapınızı değiştirin çünkü normalde bu tür antidepresanlar hayatı düzene sokmak içindir eğer girmiyorsa demek ki o ilaç sizi etkilemiyor. İş konusunda kücük adımlarla başlayın. İşleri biriktirmeden yapmaya çalışın.
ilaci 3 aydir kullaniyorum yeni degil
ilk doktor bu ilaci yazdiginda ozellikle sordum
hocam benim kucuk cocugum var bu ilac bende uyku yapmasin dedim
O da yok uyku vermez sadece sakinlestirir dedi bu ilaci ictigimde
aksam 10 dedimi oturdugum yerde uyuyodum sabahta kalkabiliyodum
ama bu son gunlerde ilac da fayda etmiyo
sali gunu randevum var doktora soylesemmi napsam?

Kullanmış oldugunuz anti depresandan da kaynaklabilir yada başka bir rahatsızlıgınız varsa ondan da kaynaklabilir.Doktora giderek tiroit(guatr)ve b12 tahlillerini yaptırmakta fayda var.
soylediklerinizi dikkate alacagim tesekkurler

:25:

canım aynen bende 15 gündür bu durumdayım benmde vize sınavım var aralıkta ama derslerin yüzüne bile bakmadım gece yatmıyorum gündüz kalkmıyorum ev işi yapasım gelmiyor ki normalde ev işi yapmayı severim senn çocuüğun varmış nasıl uyuyorsun gündüzleri

benm sorunum bunalım sanırım çünkü bebek tedavisi görüyorum ve tedavim olumusz geçti bu ay düşün düşün kafayı yemek üzereyim ya hiç olmazsa diye sürekli kafamın içinde bu ses ya bebeğim olmazsa ben napacağım nasıl tedavi olmalıyım iyi bir doktor bulabileckmiyim bunlar kafamda uğulduyor sanki ve ben hayattan kopmuş gibiyim elimde değil düşünmek istemiyorum ama başaramıyorum bebekten başka bişey düşünmüyorum oysa bu yıl üni son snem derslerden kalmamam lazım kpss hazırlanmm lazım kariyer hedeflerim vardı ama hepsinden koptum sanki

banada akılverin napayım bütün gün evde uyuyup nete takılıyorum 10 gündür evi yüzeysel temizliyorum ayrıntılı yapmıyorum of of napayım ben

Tsk ederim yorumunuz icin
cok dusunmeyin stres yapmayin MEVLAM insallah size bi bidik verir:emir_bebek::40:
ALLAH a siginin sizi anliyorum
bu korkular dusuncer insani yer bitirir
ALLAH yardimcin olsun canim

Aksam olunca daha beter
2de 2bucukta kalkiyorum

3 aydir kullaniyorum...
canım valla bu internet tv bizi mahvediyor senin çocuğun eşin varmış adama yazık yaa herşeyden sıkılmış kadın hiç iç açıcı olmaz sen öğlene kadar uyuyorsun senin çocuk ne yapıyor ortalarda yavrum yaa:) bende hemen kendine gel bir duş al ve herşeyi yoluna koy çocukla dışarı çık temiz hava al yürüyüş yap bir kitap edin kitap oku :) kendini hiç birşeye zorlama bence ben kendimi zorlayınca yapamıyorum hiç birşeyi görev haline getirme yemek yapmam lazım deme mesela böyle olunca beyin otomatikman yapmıcaksın diye sinyaller yolluyor ben bunu fark ettim:) kocanla bi sinemaya filan gidin canım :) romantik bir masa kur bi müzik aç ohhh dans edin yemek yiyin çocuğu uyut bu arada:)

Seni iyi anliyorum cunku bi ara ben de bunlarin aynilarini yasadim birebir
Ev ayaklandi gidiyordu hic is yapmak istemiyordum gunduz kalkmak istesem de kalkamiyordum vampir gibi yasiyordum resmen
Bi kurs ugras bisey bulman lazim yani sabah kahvaltiya birilerine komsuna vs git bi sure
Erken yatmaya calis ben iki gun erken yatip erken kalkarak uyku duzenimi kurdum sayilir
Suan saat bir bucuk ve uykum gelmis durumda
Onceden sabaha kadar oturdugumu biliyorum...
Zor bi durum ya bebegin de varmis

Son düzenleme:
Sen uyurken o çocuk ne yapıyor ben onu merak ettim?
Sen hele bir yemeğe başla iştah kendiliğinden gelir derdi bir arkadaşım
Sen beslemeni çek başla işine yavaş yavaş bir bakmışsın o bu derken bitivermiş
Ne bileyim işleme filan yap bir şekilde kaliteli vakit yarat
Ben şu derslerden bir kurtulsam neler yapacağım
Sen en iyisi spor salonuna yazıl...

Sen uyurken o çocuk ne yapıyor ben onu merak ettim?
Sen hele bir yemeğe başla iştah kendiliğinden gelir derdi bir arkadaşım
Sen beslemeni çek başla işine yavaş yavaş bir bakmışsın o bu derken bitivermiş
Ne bileyim işleme filan yap bir şekilde kaliteli vakit yarat
Ben şu derslerden bir kurtulsam neler yapacağım
Sen en iyisi spor salonuna yazıl...
cocuk 11-12 gibi kalkiyo
kalkip onu yedirip
ustunu degisip tv aciyorum
zaten tvden sıkılınca gelir yanima oda yatar
Birazda onunla yatakta hikaye anlatiriz birbirimize
kalkar oglen yemegini yediririm uyuturum...

ilaci 3 aydir kullaniyorum yeni degil
ilk doktor bu ilaci yazdiginda ozellikle sordum
hocam benim kucuk cocugum var bu ilac bende uyku yapmasin dedim
O da yok uyku vermez sadece sakinlestirir dedi bu ilaci ictigimde
aksam 10 dedimi oturdugum yerde uyuyodum sabahta kalkabiliyodum
ama bu son gunlerde ilac da fayda etmiyo
sali gunu randevum var doktora soylesemmi napsam?

söyle bence de..
benimde bi dönem annemin rahatsızlığıyla ilgili problemlerim vardı
doktora gittim ilaç yazdı
özellikle söyledim bende doktor bey bakın bu ilaçlar benim günlük
hayatımı etkilemesin annemin bana itiyacı var diye
yok yok sen merak etme dedi
ayy beni ne sandıysa artık o ilaçları yazarken
akşam 6 gibi uyutuyodu ilaç beni öğlen 12-1 zorla uyanıyordum
bence ilaçtan kaynaklanıyordur o
ben gidip konustugumda da başka ilaç verdi yine aynısı
kökten bıraktım ilacı kendi kendimi düzene soktum

Back