Akşama kadar gömūyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir tane 2.5 yaşında diğeri 4 aylik iki bebekle belki haftalardır dışarı çıkmadan sabahtan akşama kadar evdesin..her gün de dolması ,çorbası ,çayın yanına pastası adamı doyuruyorsun !! Tek başına "gommuyorsun" yani ..yanlış hatirlamiyorsam eşinin düzenli bir maaşı var haftaligimi alamadım -isten çıkarıldım meseleleri yok yani!! Bu şartlarda sana "karın tokluguna yaşamayı " bile vaat edemiyorsa neyine güvenerek evlenmis? Üzgünüm ki eşin giderek ailesi zihniyetine bürünüyor ..
Ahmaklık bende aslında. Ben bu zor günlerde bari evin icinde keyfimiz olsun beraber güzel vakit geçirelim diye uğraşırken kendisi çok yanlış algilamis demekki herseyi. Şunu anladimki bazı adamlara ne kadar iyilik yapmaya çalışsanda para etmiyor.

Aslında en başta avuç kadar alma derken sen biraz laf sokmuşsun. Almışken biraz fazla al da tekrar dışarı çıkmayalım desen belki problem olmayacaktı. Benim eşimde az alır ben de kızarım sen haklısın ama söyleyiş tarzın sadece hoş değil.
Bu Durumda ben bu maçı 1-1 görüyorum. Üzmeyin birbirinizi, ölümlü dünya nihayetinde..

Aslında en başta avuç kadar alma derken sen biraz laf sokmuşsun. Almışken biraz fazla al da tekrar dışarı çıkmayalım desen belki problem olmayacaktı. Benim eşimde az alır ben de kızarım sen haklısın ama söyleyiş tarzın sadece hoş değil.
Bu Durumda ben bu maçı 1-1 görüyorum. Üzmeyin birbirinizi, ölümlü dünya nihayetinde..
Durumu gayet iyi bir arkadaşım var eşine meyve al deyince eşi 2 elma 1 ayva 1 muz filan alıp geliyor. Evde çocuk da var. Konu sahibinin de eşi öyle biriyse avuç kadar alma denir yani öyle adama 😁 ay bilmiyorum meyve delisi olduğumdan bu konuya çok sinirlendim hahah

Durumu gayet iyi bir arkadaşım var eşine meyve al deyince eşi 2 elma 1 ayva 1 muz filan alıp geliyor. Evde çocuk da var. Konu sahibinin de eşi öyle biriyse avuç kadar alma denir yani öyle adama 😁 ay bilmiyorum meyve delisi olduğumdan bu konuya çok sinirlendim hahah
Biz eşimle memuruz, hani öyle zengin değiliz ama durumumuz iyi. Eşim pazara gidince hiç eli gitmez, hem paradan dolayı, hem sebze meyve çok sevmemesinden hem de bozuluyor diye almaz. Geçen kardeşim varken 3 tane soğan almış gelmiş bozuldum açıkçası, utandım yani kardeşimden ama napayım adamın eli sıkı. Bu kişide biraz ondan bence, konu sahibi haklı ama yapacak bişi yok. Haklı ya da haksız sen birine laf sokarsan, o da karşılığını verir. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali bazen kelimeleri iyi seçmek lazım

Haklısınız da adam gökten inmedi ya dün akşam cimriyse cimridir. bunu bilir konu sahibi. para zor kazanılıyor sen sadece yemeği biliyorsun demeye getirmiş. Bu adamla dün akşam tanışmadı ki bu kadar zoruna gidiyor

Eşiniz şaka yapmamış :) Eger şaka yapsaydı bozulmazdiniz. Eşim bunu bana söyleseydi onun asla ciddi olmadığını anlar ve hiç bozulmazdim, birlikte gülerdik. Bunu söylemeyeceğini, ima etmeyeceğini bildiğim için. Ama bence sizin eşiniz şaka yapmamış. Muhtemelen ev ekonomisine katkı yapmanız gerektiğini düşünüyor.

Paranın kaynagindan haberin yok tabi aksama kadar gömüyorsun
Bu hiç hoş değil. Tabi ki yiyeceksiniz. Bir insanın yemesini içmesini eleştirmek, saymak hiç hoş değil. Kaldı ki siz onun eşisiniz. Paranın kaynağı falan yok öyle yağma.Sabahattin Ali, Çakıcı'nın İlk Kurşunu'nda der ki:
"...bilmelidirler ki iki cins birbirleriyle hayatlarını birleştirirken yuvaya getirdikleri aynı kıymette şeylerdir ve koca mal sahibi değil ortak, hayat ortağı demektir."

Merhaba hanımlar. Bugün eşim pazara gidip biraz meyve sebze alacakti. Herhalde sadece meyve lazım dedi yok dedim sebzede kalmamis hic. Geçen gün almıştı biraz ama oğlum meyveyi çok sevdiğinden iki günde bitti. Bende avuç kadar alma gitmişken biraz fazla al ıkidebir disari çıkmak zorunda kalmayalım dedim. Paranın kaynagindan haberin yok tabi aksama kadar gömüyorsun oldu cevabi. Bunu söylerken gülerek dedi ama laf sokarcasina söyledi çok ağrıma gitti. Sadece çok ayıp ettin demekle yetindim ama hazmedemedim o lafını. Uyuyor şu an. Konuyu açtığımda espiri yaptım diye geçistirecek biliyorum ama espiriye konu edilecek şeymi bu size soruyorum. Benim kafam almiyor çünkü bir insan nasıl böyle bir konu üzerinden esine 'espiri' yapabilir. Benmi alınganlık yapıyorum adamda mı bir cinslik var gerçekten çözemiyorum.
kötü niyetli olsa boğazınızdan da kısardı bana gerçekten espri yapmış gibi geldi.Annem markete giderken odamdan siparişlerimi haykırırken o da bana söyler böyle ama en saçma istegimi bile alır yani eksik etmez.evin ekonomisi eşinize bakıyorsa ve bu aralar kafamız sadece sağlık ve ekonomide olduğuna göre aklına bunun esprisi gelmesi de normal yani.

Eşiniz şaka yapmamış :) Eger şaka yapsaydı bozulmazdiniz. Eşim bunu bana söyleseydi onun asla ciddi olmadığını anlar ve hiç bozulmazdim, birlikte gülerdik. Bunu söylemeyeceğini, ima etmeyeceğini bildiğim için. Ama bence sizin eşiniz şaka yapmamış. Muhtemelen ev ekonomisine katkı yapmanız gerektiğini düşünüyor.
Bilmiyorum böyle patavatsizliklari çok oluyor aslında ama patavatsizliginin içeriği böyle bir konu olunca bozuluyor insan haliyle.

Merhaba hanımlar. Bugün eşim pazara gidip biraz meyve sebze alacakti. Herhalde sadece meyve lazım dedi yok dedim sebzede kalmamis hic. Geçen gün almıştı biraz ama oğlum meyveyi çok sevdiğinden iki günde bitti. Bende avuç kadar alma gitmişken biraz fazla al ıkidebir disari çıkmak zorunda kalmayalım dedim. Paranın kaynagindan haberin yok tabi aksama kadar gömüyorsun oldu cevabi. Bunu söylerken gülerek dedi ama laf sokarcasina söyledi çok ağrıma gitti. Sadece çok ayıp ettin demekle yetindim ama hazmedemedim o lafını. Uyuyor şu an. Konuyu açtığımda espiri yaptım diye geçistirecek biliyorum ama espiriye konu edilecek şeymi bu size soruyorum. Benim kafam almiyor çünkü bir insan nasıl böyle bir konu üzerinden esine 'espiri' yapabilir. Benmi alınganlık yapıyorum adamda mı bir cinslik var gerçekten çözemiyorum.
Acaba sürekli al et mi diyorsunuz da öyle bir an patlayıp öyle dedi.Yani hani paramız yeterli mi bu ay durumumuz nasıl gibi...Koca eline bakmak zor insan en küçük bir lafta alınır.Baba parası gibi olmaz.Ben olsam ben de alınırdım ayıp etmiş 😞

Senin mesajlarını okuyorum bazen okurken benim eşim canlanıyor gözümde çoğu zaman biliyormusun. Şimdiki erkekler bi acayip.
😕
Sabah bizim evde de kargo atısması vardı.
Kargo geliyormus,virüs bulasırmıs😏
Alt metinde parayı harcamıyım ona veriyim💆🏻‍♀️
Bunu okuyabiliyorum artık.
Allah yardımcımız olsun🙁

Acaba sürekli al et mi diyorsunuz da öyle bir an patlayıp öyle dedi.Yani hani paramız yeterli mi bu ay durumumuz nasıl gibi...Koca eline bakmak zor insan en küçük bir lafta alınır.Baba parası gibi olmaz.Ben olsam ben de alınırdım ayıp etmiş 😞
Sürekli al diyen biri değilim. Ihtiyaç olunca söylerim bu lazım diye. Sanırım avuç kadar alma lafina bozuldu kendince öyle bir savunmaya geçti. Öyle soylememdeki sebepte gerçekten dışarı çıkma sayısını mümkün mertebe azaltmak içindi. Çocuklarım çok küçük onlar için endişeleniyorum haliyle.

Geçenlerde buna benzer bir olayı eşimle yaşadım ve benim ona cevabim herkes görevini yapsın dedim 🤣ne diyeceğini bilemedi tabiii
canım şu an herkes hassas bir durumda tabi karşındaki nın konuşması çok saçma dusuncwsizkikle hareket etmiş

Sürekli al diyen biri değilim. Ihtiyaç olunca söylerim bu lazım diye. Sanırım avuç kadar alma lafina bozuldu kendince öyle bir savunmaya geçti. Öyle soylememdeki sebepte gerçekten dışarı çıkma sayısını mümkün mertebe azaltmak içindi. Çocuklarım çok küçük onlar için endişeleniyorum haliyle.
Bence de olabilir avuç kadar alma demek de sert olmuş biraz.Daha güzel ifade edebilirdiniz.Ortada problem yok boşverin.

Evet kirici bir laf. Ama milletce psikolojimiz çok bozuk halimiz malum evdeyiz iş yok güç yok maddi sıkıntı cabası. Sarımsağın kilosu olmuş 70 lira. Sebzeler meyveler pahalı. Herkes depresyonda haliyle. Küçücük akıllı dediğim kızım bile sıkıntıdan asla yapmayacağı şeyler yapıyor. Mazur görün bence. Şu durumda şu psikolojide mazur görülmeyecek bir laf değil.
"Normal zamanda demis olsaydın sorun ederdim ama durumlar malum bu davranışını can sıkıntına veriyorum." diyerek konuyu kapatabilirsiniz bence. Böylece ettiği lafın çok ters olduğunu da yumuşak bir dille söylemiş olursunuz anlar herhalde.

Harcama konusunda en ufak imaya bile alınırım. Yaşamadım ama özür diletirim. Çok çok ayıp!
Cilveyle nazla haha hihiyle geçiştirilecek mesele değil. Bu nedir canım, yediğiniz lokmaları saysın oldu olacak..
Konu bile rüküş, aile sorumuluğunu göğüslegemeyecekse evlenmemeli insan.
Suratınızı düşürün, gerekirse radikal karar alın para sizde toplansın. Kimse ruh haline göre insanın gururunu kırmamalı, özellikle hayat arkadaşının!

Birbirinize biraz takılacak kadar, hatırınız yok mu?
Bugün "Sen tabi akşama kadar gömüyorsun" der, siz de gülerek "Gel yanıma yanaş birlikte gömelim bebeğim" der gülersiniz; şaka olur cilve. Bence, alıngan bir günü yaşıyorsunuz, belki Corona stresi, belki gelecek bilinmezi. Böyle şeyler için kalbinize yük yüklemeye cidden gerek yok. Erkekler (Ki genellemeyi sevmiyorum ince ruhluları da elbette var ama) genellikle biraz kaba kalıyor biz kadınların fikrince. Nitekim tam olarak bizim ağzımız aklımız gibi diyalogda olabilselerdi, zaten kadın olurlardı.

Bu minik gerginliği, gülümseme ile sonlandırın derim. Bu günlerde herkesin buna daha çok ihtiyacı var, sizin de, eşinizin de.
Yorumunuz o kadar iyi geldiki çok teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X