Akşamları sütüm azalıyor sanki

ozgeozge12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
10
0
36
İstanbul
Merhabalar..
34 günlük bir kızım var. 3500 gr dogdu ilk bir hafta sütüm hiç olmadı.3200 grama düştü. Sonrasında sütüm gelmeye başladı şu an 4100 gr oldu bebeğim.Doyuyor gibi görünüyor. Fakat şöyle bir sorunum var uyandığımda süt akmış oluyor kıyafetime göğüslerim şiş halde ama bütün gün emiyor akşamları sıkıyorum süt yok ki zaten gündüz sıktığımda da fışkırmıyor. Sıktığında fışkıranları gördüm :S Sizlerde de durum böyle mi ?

eğer bunu kafana takarsan streslenirsin böylecede sütün azalır... öncelikle süt olayı birazcıkta psikolojik... kararlı olacaksın... bol sıvı ve bol yeşillik tüket... moralini yüksek tuttuğun sürece hiçbirşey olmaz.. sevgilerle.

Benimde öyle oluyordu.Stres yapmana gerek yok normaldir çünkü yorgunluk uykusuzlukta sütü azaltıyor.Akşama kadar gücün bitiyordur.Akşamları süt arttırıcı şeyler tüketmeye bak enerji verici şeyler ve akşam mümkün olduğunca dinlenmeye çalış.

arkadaşlara katılıyorum canım.
gün sonunda yorgun bitkin uykusuz kalınıyor
sütte azalma oluyor.
düzenli yemeye bak canım.çok sıvı tüket
ve bebegin emdikc süt geliyor stres yapmamaya çalış canım.

bunu düşüne düşüne 6 ayımızı doldurduk. sakın ama sakın bunu düşünme. bebeğin çok güzel kilo almış ve sütün yetiyor. akşam herkesin sütü azalır normaldir. sıkınca fışkırıcak diye birşey yok. ben bazen sıkardım süt gelemezdi ama oğlum emer doyardı. takma kafana takarsan sütün azalır.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Sık sık emziriyorum bol su içiyorum humananın çayını kullanıyorum ama hala acaba mı var işte :s

Kafayı yiycem.
Lütfen biri bana açıklasın. Dün 8-9 kez altını değiştirdim kilo alımıda güzel ama akşam iki göğsümde de süt yoktu atıyo ağzından,baktım olmuyo 2 fincan mama yedirdim çay kaşığıyla döke saça. Bazı günler sütüm mü azalıyor bu ne bi akıl verin lütfen.

sütünün azaldığını zannetmiyorum.arada bebişler memeyi reddeder.
ama sütün bollaşsın istiyorsan yapabileceğin şeyler var.mesela bol bol sıvı almak, sağlıklı beslenmek mümkünse dinlenmek ve kafanın rahat olması lazım.sen sütüne taktıkça daha çok etkilenirsin.çemenin de sütü artırıcı etkisi var.proteini eksik etme beslenmenden.bulgur pilavı da iyidir.malt içeceği içebilirsin.
kilo alımı güzelse kesinlikle sütün var ve yetiyordur.hiç mamayı karıştırma derim.

peki akşam 7 den 11 e kadar memede kalması normal mi? arada ağzından atıyor sıkıyorum bişey yok ama inatla vermeye devam ettim biraz gelmeye başladı doydu sanırım

normal, yeni doğanların emme refleksi fazla oluyor.istediği kadar emzir, emzirdikçe aranızdaki bağ da kuvvetlenir, süt hormonunu asıl beyin üretiyor sen olumlu olursan kafandan negatif düşünceleri silersen beyin de süt üretmeye odaklanıcaktır.tabii sıvı desteğini de unutma.

ben her ağladığında meme veriyorum. bu da uyanık olduğu her an anlamına geliyor en fazla 1 saat ayrı kalıyoruz o da nadir. doktorların dediği gibi iki saatte bir verip göğsün dolmasını beklemek mi gerekiyor acaba

Son düzenleme:
2 saatte bir emzirmenin nedeni bebeğin içtiği sütü hazmetmesi içindir.ne zaman isterse vermek daha doğru bence.sonuçta anne sütünü kolay hazmeder.bir de daha çok küçük şimdi zamanla emme aralıkları uzayacak zaten

çok teşekkür ederim :)
peki cahilliğime verin emdikten sonra bazen biraz süt geliyor ağzından doymasa fazlasını atmaz diye düşünüyorum ?

Oğlum 33 günlük ve Aynı sorun bende de var. "Bu cocuk aç,bi mama yap"cümleleri iyice strese sokuyor.keşke mamayı eve hiç sokmasaydım dıyorum

eğer bunu kafana takarsan streslenirsin böylecede sütün azalır... öncelikle süt olayı birazcıkta psikolojik... kararlı olacaksın... bol sıvı ve bol yeşillik tüket... moralini yüksek tuttuğun sürece hiçbirşey olmaz.. sevgilerle.

eğer imkanın olursa öğlen uykusu iyi gelir.uyku süt için gerekli.

Oğlum 33 günlük ve Aynı sorun bende de var. "Bu cocuk aç,bi mama yap"cümleleri iyice strese sokuyor.keşke mamayı eve hiç sokmasaydım dıyorum

Taa 2011'de de cevap vermişim kızım şimdi üç yaşında. :21: Bende yetmiy:21:r mu diye çok düşünürdüm sonra 2 yaşına yakın sütten kestim yemeklerden azar azar yemesine rağmen bayağ zayıfladı. Anladımki yetiyo yetmiyor derken bayağ bayağ doyuyormuş kızım. Ben hiç saate bakmıyordum kafasına göre emiyordu. O ağlamaları da klasik bebek gibi duramadığından sıkıldığındanmış hala çok hareketli . Çok hassas bir nokta işte. Ben şöyle ayırt ettim. Sevdiğini fark ettiğiniz bir yiyeceği verdiğinizde heyecanlanıp hırslanıyorsa çocuk aç kalıyordur. Eğer kafasını çeviriyo hala istemiyorsa tok :18::18: ne kadar endişeli günlermiş. Şİmdi açsa açım anne yemeeekkkkk :56::56::56: diye bağırıyor ne güzel :21:

Taa 2011'de de cevap vermişim kızım şimdi üç yaşında. :21: Bende yetmiy:21:r mu diye çok düşünürdüm sonra 2 yaşına yakın sütten kestim yemeklerden azar azar yemesine rağmen bayağ zayıfladı. Anladımki yetiyo yetmiyor derken bayağ bayağ doyuyormuş kızım. Ben hiç saate bakmıyordum kafasına göre emiyordu. O ağlamaları da klasik bebek gibi duramadığından sıkıldığındanmış hala çok hareketli . Çok hassas bir nokta işte. Ben şöyle ayırt ettim. Sevdiğini fark ettiğiniz bir yiyeceği verdiğinizde heyecanlanıp hırslanıyorsa çocuk aç kalıyordur. Eğer kafasını çeviriyo hala istemiyorsa tok :18::18: ne kadar endişeli günlermiş. Şİmdi açsa açım anne yemeeekkkkk :56::56::56: diye bağırıyor ne güzel :21:

Oh ne güzel, sen geçirdin o evreleri. Şimdi darısı bizim başımıza :(:25:

Canım göğüslerini çok sık değiştirerek emzirme belkide tam boşalmadigi icin göğüslerin süt dolmuyordur,ben ilk zamanlar hangi gogusumden süt akiyosa onu veriyordum kısa zaman sonra digerinden süt akiyosa hemen ona geciyordum oyle yapmamak lazim,simdi bi göğüsumu uzun sure veriyorum iyice bosaliyo sonra digerine geciyorum o zamana kadr digeri dolmus oluyor zaten bir de boyle dene istersen,emzirmek cok zor iş gercekten allah yardımcımız olsun..:)

ilk başta hep öyle olur. etrafta çok bilmiş akrabalar konuşup durur. sakın pes etme. ben sadece doktorumu dinledim ve 2 saatte bir emzirdim. sadece çok huysuzlandıgında biraz erken verdim ama genelde iki saatte 1. diğer gögus anca doluyo cunku. herkesten süt fışkırcak diye bişi yok. cogu kişi 2 saatte bir olmaz sık emzir dedi, sık emzirince sütüm hiç de bollaşmadı aksıne akşama bitiyodu. kimseyi dinleme rahat ol o da önemli. kulağını tıkayıp 2 saatte bi emzirdin mi hem bebek emme düzenine giriyo hem sütün artıyo hemde eger gazlı bi bebekse sürekli gaz olmuyo. allah yardımcın olsun

Back
X