Aksiyete bozukluğu!! Yorumlarınıza göre pisikiyatriste gidicem arkadaşlar.

Bi de psikiyatristler oyle filmlerdeki gibi olmuyo kizlar.
Endiseleniorum de hemen ilacini yaziyo 3 ay sonra kontrol diyo.
Oncelikle biraz kendini analiz et ve duzeltmeye calis

Anksiyate bozuklugu yasayip ve bu daha ileri boyuta gecen ilac tedavisi v
e hastanede yatmaya kadar giden
cok yakin bir tanidigim var
yazdigin duygusal özellikler bile sende varsa yeter zaten
yani bu benim sahsi kanaatim cünkü o duygusal semptomlar malesef bütün hayatini etkiler
o bahsettigim yakinim olan kisi
o bunu dedi acaba bunu mu demek istedi
arkamdan konusuyorlar
gülüyorlar vs gibi seyleri sürekli düsünürdü
sen iyi bir psikolaga git önce bence
umarim böyle bir rahatsizligin yoktur
cünkü varsa bununla yasamak zor ve cevrendekiler icinde zor
biliyorum cünkü yasadik halada yasiyoruz
hastalik ileri boyutlara cevirdi ilerledi

5 yıldır anksiyete hastasıyım, geçmişe saplantılı, hassas, her an kötü birşey olacak, birinin haberini alacağım korkusuna kapılıyordum. İstemdışı düşünceler vs. vs. Zor bir durum, hayatın hiç bir anlamı kalmıyor boş geliyor. Korktuğum başıma gelince de panik atağa çevirdi.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, biri bana sende anksiyete bozukluğu olabilir dedi ve bu düşünce aklıma düştü. Aşağıda anksiyete bozukluğunun belirtilerini yazdım, bende olan belirtileri tırnak içine alıyorum. Ve yanlarına kendimle ilgili açıklama yaptım. Bu hastalıkla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz. Burdada zaman zaman sorunlarımla ilgili başlık açıyorum, nekadar takıntılı stresli, sorunları büyüten iri olduğumu oradanda çıkarabilirsiniz. Eğer olma ihtimali varsa pisikiyatriste gidicem.

Belirtileriniz Anksiyete (Kaygı) Bozukluğuna İşaret Ediyor Mu?

Eğer aşağıdaki işaretleri ve belirtileri kendinizde de görüyorsanız ve bunlardan kurtulamıyorsanız anksiyete bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz.

■'''''''Sürekli gergin, endişeli ve aşırı hassas mısınızdır?'''' Kesinlikle çok gerginim. Hemen hemen herşey batıyor bana, biri birşeyi 2. kez sorsun terslememek için kendimi zor tutuyorum. Hep bi yüksek sesle cevap verme hali...

■'''''''Anksiyetenız iş, okul ya da aile hayatınızda sorunlara yol açıyor mu?'''''''

■''''''Anlamsız korkularla başınız dertte ama bundan bir türlü kurtulamıyor musunuz?'''''''' Sürekli geleceğe dair kuşkular, korkular. Eşimden çok memnunum ama ya zamanla değişirse gibi korkular. Sürekli aklımı kurcalayan şeyler. İşimle ilgili sorular kafamda, hep birşeyleri dert ediniyorum kendime. Kafamı hiç relax bırakamıyorum ve bu beni çok yoruyor.

■Eğer belirli şeylerin, gerektiği şekilde yapılmaması halinde kötü şeylerin olacağına inanıyor musunuz?
■Her durumu ya da etkinliği anksiyetelanmanıza neden olduğu için kendinizden uzak tutuyor musunuz?
■Ani ve beklenmedik kalp çarpıntısı nöbetleri geçiriyor musunuz?
■Tehlike ve felaketin her köşe bucakta bulunduğuna inanıyor musunuz?

Anksiyetenın Duygusal Belirtileri

Anlamsız ve aşırı anksiyeteya neden olan öncül belirtilere ek olarak, aşağıdaki duygusal belirtiler de anksiyete bozukluğuna işaret eder.

■Evham ya da dehşet hissi
■Sorunlu konsantrasyon

■''''''''Gerginlik''''''' ve ürkeklik hissi - Kesinlikle çok gerginim. Her an herşeye patlayacak gibiyim.

■'''''''''En kötüyü öngörme''''''''' - Hayatımı önemli derecede etkileyen bir sağlık problemi, ailevi problem yada çok büyük maddi problemlerimiz yok. Bunlar için şükretmemin yanı sıra, hep olumsuzlukları düşünüyorum. Kafama takıcak, beni mutsuz edicek sürekli birşeyler buluyorum ama hep içimde bi savaş veriyorum dışarıdan bakılınca içimdeki savaşın görülebildiğini hiç sanmıyorum. 2 gün kendimi telkin edip iyiysem 3. gün yine bir huzursuzluk.

■Alınganlık

■''''''Huzursuzluk''''''' En çok şikayet ettiğim şey. Allaha çok şükür herşeye sahibim. Ben kıpır kıpır bi insan olmak istiyorum, tozpembe gözlüklerim olsun, az düşüneyim. Ama benim üzerimde hep bi kasvetli hava var. Bunu atamıyorum.

■'''''''Sürekli olumsuz arama hali''''''''' Hep aklımda kötü düşünceler. Geleceğe dair kaygılar.

Anksiyetenın Genel Fiziksel Belirtileri Şunları İçerir:
■Kalp çarpıntısı
■Terleme
■Mide bulantısı ya da baş dönmesi
■Sık sık idrar çıkarma ya da ishal
■Nefes darlığı
■Titreme ve seğirme

■'''''''''Kas gerilimi'''''''' Yaklaşık 2 yıldır ara ara bacaklarımda adını koyamadığım bi rahatsızlık hissediyorum. Uyuşma değil, gerilme değil, kasılma değil, bunların ortası bişey. Bu ağrı geldiğinde bacaklarımı gerdirme arzusu duyuyorum ama geçmiyo tabiki.

■Baş ağrısı
■Yorgunluk
■Uyuma zorluğu

Genel Anksiyete Bozukluğu
Eğer sürekli endişe ve korku hali dikkatinizi dağıtarak günlük işlerinizi yapmanıza engel oluyorsa veya kötü şeyleri olacağına dair bir hissin sizi hiç terk etmediğini düşünüyorsanız Genel Anksiyete Bozukluğu (GKB) yaşıyor olabilirsiniz. Genel anksiyete bozukluğu olan insanlar, nedenini bile bilmeseler de, neredeyse her zaman anksiyetelı olan, kronik endişeli kişilerdir. Genel Anksiyete Bozukluğuna bağlı anksiyetenın uyuma zorluğu, mide bulantısı, huzursuzluk ve yorgunluk gibi fiziksel belirtileri olur genellikle.

BEN BURADAKİ BELİRTİLERE BAKTIĞIMDA GENEL ANKSİYETE BOZUKLUĞUNA ÇOK YAKIN GÖRÜYORUM KENDİMİ. BU HASTALIKLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR BİLGİ VEREBİLİRLERMİ SİZCE PSİKİYATİRE GÖRÜNMELİMİYİM?

kesinlikle görünmelisin. ben pskiyatriste gittiğimde "yaygın anksiyete bozukluğu" teşhisi koymuştu çok önce....
ben de senin gibi hep gergindim.. her şey iyi gittiğinde bile içimde kesin şimdi kötü bişey olacak duygusu olurdu. aynı senin gibi birisi bi lafı ilkinde anlamıyorsa ikinciyi söylerken ya bağırırdım ya da sinirle söylerdim. hatta bişey sorduğumda iki sn bile duraksayarak cevap verse, bi iş azıcık bile geç gerçekleşse üstüme bi sinir çökerdi.. hiçbişeye hiçkimseye tahammülüm kalmamıştı..
bu durumdan bende memnun değildim ama böyleydim. sürekli insanlara karşı saldırgan bi moddaydım.. hiçbi zaman tam olarak mutlu olamıyodum.. en ufacık şey beni sinirlendirmeye yetiyodu. hatta bazen sinirden ağlama geliyodu durduk yere....
hiçbişey düzelmicek, yada daha kötüye gidicek gibi geliyodu.. bi umutsuzluk, tükenmişlik hali bi asabiyet vardı.. yorgundum senin anlıcağın... kafam yorgundu..

doktora gidip konuştuğumda bana bu teşhisi koydu ve ilaç yazdı.. o ilaç çok faydalı oldu bana.. insanlar genelde ilaç heleki psikiyatri ilacı deyince bi irkiliyorlar.. bende öyleydim ama düşündüğümüz gibi değil.. ilaç deyince aklımıza gelen o uyuşmuş, bağımlı olmuş vs. görüntü gelmesin.. öyle ilaçlarda var evet ama onlar çooook ileri düzeydeki psikiyatrik hastalıklar için kullanılıyor..
bu tarz rahatsızlıklar için olan ilaçlar çok hafif, hiç öyle sandığımız gibi bizi uyuytucak, uyuşturcak, bağımlı yapacak şeyler değil..

doğru ilacı doktorun sana yazacaktır ve eminim çok rahatlıcaksın.. ben kullanmaya başlayınca bi rahatlık geldi üstüme. yani çevremdeki olumsuz şeyler bitmedi, ama onların bana etkisi yok oldu.. umursamıyodum, hissetmiyordum o kötü hisleri.. çok gerildiğim konular yine olduğunda sanki bana etki etmiyodu, sinirlenmiyodum eskisi gibi.. istesem bile sinirlenemiyordum. içime o his gelmiyodu.. hoş bi rahatlama ve mutluluk hissi vardı sadece..

sende mutlaka doktora git.. bu endişelerin insanı ne kadar yıprattığını, kafasını ne kadar yorduğunu iyi bilirim.. kendine bunu yapma :40:

Bir akşam olmadık bir şey söylemişti biri bana. O anda gözlerim arkaya giderek sürekli göz kırpmaya başlamıştım. Öncesinde de bahsettiğiniz durumlar vardı bende, genel sorunlar deyip hayatımı düzene koyunca etkisi geçer diye düşünmüştüm. O olayla birlikte patlak verdi. Kaç gün gözlerimi normal açıp kapatamadım, bakışlarımı sabitleyemedim. O zamanlar nörolojiye gitmiştim, psikolojik bir şey olacağını düşünemedim. Bana stresten olduğunu söylemişti doktor. Bir ilaç yazdı, prospektüsünde anksiyete(kaygı bozukluğu) tedavisinde kullanıldığı yazıyordu, onu içtiğimde hafifledi. 40 günlük bir tedaviydi, bittikten sonra tekrar kontrole gelmemi istemişti. Ama tedaviyi devam ettiremedim. Gidemediğime üzülüyorum şuan. Halen daralsam, sıkıştığımı düşünsem, bunalsam ya da zihnim çok yorgunsa gözlerimi art arda kırpma durumu baş gösteriyor, seğirme durumunun da ötesi yani...

Hiçbir şeye tahammülü olmuyor insanın. Daima kaygılanarak o günün ve yaşamın tadına varılamıyor.

Eğer siz böyle bir hastalığın sizde var olduğuna inanıyorsanız bir uzmanla görüşün ve tedaviyi aksatmayın.

Son düzenleme:
belirtileri bu şekilde sıralarsanız her hastalığa sahip olduğunuz hissine kapılabilirsiniz. bir uzmana görünmeniz şart. psikolojik rahatsızlıklar bu kadar net bir biçimde kendini ortaya koymayabilir..siz kendinizde kaygı bozukluğu kaygısı taşıyorsunuz ama belki depresyonda olabilirsiniz. çoğu zaman hastalıklar iç içe olabiliyor..belirti aramadan bir uzman desteği alın.

Surekli mi boylesin canim yoksa ara ara mi.
Cevabin uzun sureliyse bence destek almalisin.
Ara araysa hepimizde oluyo bunlar takma kafani:)

2-3 gün, ara ara sayılırsa ara ara diyelim. Hep kafamda bi sorular. Olumsuzluklar,tedirginlikler. Kendimi telkin ediyorum, alime şükrediyorum justtmarried sen mutlu olman gerekirken neden hep böyle karamsarsın diyorum 1-2 gün iyiyim sonra yine kafama takacak bişeyler buluyorum. Hiçbirşey beni tatmin etmiyor. Sahip olduğum şeyler beni tatmin etmiyor. Birde yaptığım herşeyi sorguluyorum. Ne gerek var falan gibi... Kafam hep yoğun. Gerginliğimi anlatmıyorum bile.

5 yıldır anksiyete hastasıyım, geçmişe saplantılı, hassas, her an kötü birşey olacak, birinin haberini alacağım korkusuna kapılıyordum. İstemdışı düşünceler vs. vs. Zor bir durum, hayatın hiç bir anlamı kalmıyor boş geliyor. Korktuğum başıma gelince de panik atağa çevirdi.

Heran kötü birşey olacak endişesi yok bende. Genel olarak hayata dair karamsarm. Dışardan bakılınca öyle değil, yani öyle göründüğümü sanmıyorum. Karamsar karamsar konuşmam. Ama içimde hep bi iç savaş var. Hatta ben bunun için bile psikoloğa gitmeyi düşünmüştüm çünkü kafamı çok yoruyorum düşünürken, ama meğer bu bir hastalık olabilirmiş işte.

Bir akşam olmadık bir şey söylemişti biri bana. O anda gözlerim arkaya giderek sürekli göz kırpmaya başlamıştım. Öncesinde de bahsettiğiniz durumlar vardı bende, genel sorunlar deyip hayatımı düzene koyunca etkisi geçer diye düşünmüştüm. O olayla birlikte patlak verdi. Kaç gün gözlerimi normal açıp kapatamadım, bakışlarımı sabitleyemedim. O zamanlar nörolojiye gitmiştim, psikolojik bir şey olacağını düşünemedim. Bana stresten olduğunu söylemişti doktor. Bir ilaç yazdı, prospektüsünde anksiyete(kaygı bozukluğu) tedavisinde kullanıldığı yazıyordu, onu içtiğimde hafifledi. 40 günlük bir tedaviydi, bittikten sonra tekrar kontrole gelmemi istemişti. Ama tedaviyi devam ettiremedim. Gidemediğime üzülüyorum şuan. Halen daralsam, sıkıştığımı düşünsem, bunalsam ya da zihnim çok yorgunsa gözlerimi art arda kırpma durumu baş gösteriyor, seğirme durumunun da ötesi yani...

Hiçbir şeye tahammülü olmuyor insanın. Daima kaygılanarak o günün ve yaşamın tadına varılamıyor.

Eğer siz böyle bir hastalığın sizde var olduğuna inanıyorsanız bir uzmanla görüşün ve tedaviyi aksatmayın.

Beni çok korkuttunuz. Yani ilerlerse şayet böyle vakalara sebep olabiliyor?

belirtileri bu şekilde sıralarsanız her hastalığa sahip olduğunuz hissine kapılabilirsiniz. bir uzmana görünmeniz şart. psikolojik rahatsızlıklar bu kadar net bir biçimde kendini ortaya koymayabilir..siz kendinizde kaygı bozukluğu kaygısı taşıyorsunuz ama belki depresyonda olabilirsiniz. çoğu zaman hastalıklar iç içe olabiliyor..belirti aramadan bir uzman desteği alın.

Ben hep bunu karekterime bağlıyordum. Hatta bu sebeple psikoloğa gitmeyi bile düşünmüştüm, ''herşeyi çok takıyorum vs....... bunlar uzar'' bu sebeplerle. Gitmedim tabiki. Ama bunun bir hastalık olabileceğini öğrenince daha çok üstünde durdum.

migren için doktora gitmiştim , migren hastalığım ile ilgili kaygılarımı anlattım doktora bana hemen anksiyete bozukluğu teşhisi koydu ,

yani bence bu hastalığı yaşamayan kimse yoktur diye düşünüyorum

baş sol kısmımda agrı ve kol uyuşması sebebiyle doktora gittim..kolum uyusnca öyle panik yapmışımki tansiyonm 14 10 olmuş..mr temiz cıktı ..bi arkadaş bahsetmiş bende yanağımı kasıyorum sürekli..tik yani..doktor farketti bazı sorular sordu..teşhis anksiyete bozukluğu..bnm senin kadar.keskin belirtilerimde yoktu..bence doktora görün arkadaşım..benim durumum daha cok sağlık konusundaki takıntımla alakalı..kolum uyuştu..ayy sanırım ayağımda uyuştu..felç olurmuyum beynimde bişeymi var..cok sıkıntılı bi durumm

bazı ilaçlar verdi antidepresanvari..henüz almadım pzartesi başka bi doktorada mı gitsem diye düşünüyorum..sonra diyorum bunu sonu yok..içimi dökesim varmış benimde:(

Beni çok korkuttunuz. Yani ilerlerse şayet böyle vakalara sebep olabiliyor?

Korkmayın. Herkeste aynı derecede ortaya çıkmayabilir. Bence sakin olun, kendiniz bir analiz yapın, sonra psikoloğa başvurun. Benim o dönemlerde hayatımda çok fazla sorun vardı, onunla birleşince böyle patlak vermiş olabilir. Hay Allah, endişelendirdim diye üzüldüm şimdi. :(

Kızlar ben de bu konuda kendimi gördüm. :14: hatta bu gün babam böbrek taşı düşürüyor taş kırdırma merkezine gitmişti eve daha gelmemişti. telefon çaldı. babamı sordu bı kadın siz kimsiniz dedim bilmem ne gazetesinden bi şey bi şey dedi :27: bana neyi oluyosunuz dedi ben de kızıyım dedim. kadın ismimi sordu ben neden aradınız diye ısrar ediyorum kadın en sonunda anneniz yanınızda mı dedi verdim anneme kalbim nasıl çarpıyo Allah korusun sanki babama bi şey oldu sandım geçtim yan odada put gibi bakıyorum terledim 1 dk içinde. bütün vucüdum titriyo. telefon kapandı. annem geldi yanıma öyle saçma bi şey için aramışlar ki ama benim resmen tansiyonum düştü. ani bi şey olunca ben hep böyle oluyorum :26:

Back
X