Aksiyete bozukluğu!! Yorumlarınıza göre pisikiyatriste gidicem arkadaşlar.

Arkadaşlar merhaba, biri bana sende anksiyete bozukluğu olabilir dedi ve bu düşünce aklıma düştü. Aşağıda anksiyete bozukluğunun belirtilerini yazdım, bende olan belirtileri tırnak içine alıyorum. Ve yanlarına kendimle ilgili açıklama yaptım. Bu hastalıkla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz. Burdada zaman zaman sorunlarımla ilgili başlık açıyorum, nekadar takıntılı stresli, sorunları büyüten iri olduğumu oradanda çıkarabilirsiniz. Eğer olma ihtimali varsa pisikiyatriste gidicem.

BEN BURADAKİ BELİRTİLERE BAKTIĞIMDA GENEL ANKSİYETE BOZUKLUĞUNA ÇOK YAKIN GÖRÜYORUM KENDİMİ. BU HASTALIKLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR BİLGİ VEREBİLİRLERMİ SİZCE PSİKİYATİRE GÖRÜNMELİMİYİM?

Size daha önce açtığınız konuda ben söylemiştim anksiyete bozukluğu olabileceğini. Psikiyatri uzmanı değilim ama ben de doktorum ve yazdıklarınız siz de yaygın bir şekilde anksiyete olduğunu düşündürttü bana. Ama dediğim gibi ben psikiyatri uzmanı değilim, bir psikiyatri doktoruna gitmelisiniz. İlaç ile tedavi edilebilecek bir durum, çok korkuya kapılmayınız.

Size daha önce açtığınız konuda ben söylemiştim anksiyete bozukluğu olabileceğini. Psikiyatri uzmanı değilim ama ben de doktorum ve yazdıklarınız siz de yaygın bir şekilde anksiyete olduğunu düşündürttü bana. Ama dediğim gibi ben psikiyatri uzmanı değilim, bir psikiyatri doktoruna gitmelisiniz. İlaç ile tedavi edilebilecek bir durum, çok korkuya kapılmayınız.

Eğer gerçekten böyle bişey varsa ve bunu siz bana farkettiyseniz size çok şey borçluyum. Yazdıklarınız derken tam olarak ne düşündrdü bunu ? Yani o konuya takılmış olmam mı ? Mesela şimdide bu konuya takıldım, bu seferde bu konu beynimi zorluyor. Kurum psikoloğumuza açtım konuyu ama vaktimiz olmadığı için faceden anlattım. Onunda fikirlerini alıcam ve gerekirse psikiyatriste gidicem. Ama tam olarak ''yazdıklarınız'' derken tam olarak neyi kastetiğinizi öğrenebilirmiyim zahmet vermezsem. Çok teşekkürler şimdiden.

Eğer gerçekten böyle bişey varsa ve bunu siz bana farkettiyseniz size çok şey borçluyum. Yazdıklarınız derken tam olarak ne düşündrdü bunu ? Yani o konuya takılmış olmam mı ? Mesela şimdide bu konuya takıldım, bu seferde bu konu beynimi zorluyor. Kurum psikoloğumuza açtım konuyu ama vaktimiz olmadığı için faceden anlattım. Onunda fikirlerini alıcam ve gerekirse psikiyatriste gidicem. Ama tam olarak ''yazdıklarınız'' derken tam olarak neyi kastetiğinizi öğrenebilirmiyim zahmet vermezsem. Çok teşekkürler şimdiden.

Şu açtığınız konuda yazdıklarınızdan dolayı düşünmüştüm anksiyete olabileceğini.
http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...orgercekten-boylemi-yoksa-paronayk-oldum.html

Hatta anksiyete olabileceğinizi yazmamı bile çok kafanıza takmanız da bunun bir işareti.Tanı böyle bir kaç cümle ile konulmaz tabi ki, detaylı bir görüşme gerekir doktor ile. Obsesyon da olabilir. Dediğim gibi ilacı var tedavisi var, endişelenmeyin. Ama mutlaka pskiyatri uzmanına gidiniz.

Son düzenleme:
Şu açtığınız konuda yazdıklarınızdan dolayı düşünmüştüm anksiyete olabileceğini.
http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...orgercekten-boylemi-yoksa-paronayk-oldum.html

Hatta anksiyete olabileceğiniz yazmamaı bile çok kafanıza takmanız da bunun bir işareti. Ama dediğim gibi ilacı var tedavisi var, endişelenmeyin

Teşekkürler ama tam olarak anlatamadım sanırım. Konunun içeriğinde bahsettiğim nedenlerden dolayımı düşündünüz yani insanlara çok sinirleniyorum vs gibi cümlelerimden dolayımı, yoksa böyle bir konuyu takıntı haline getirerek buraya yazacak kadar taktığımdan dolayımı bunu öğrenmek istemiştim.

Hatta anksiyete olabileceğinizi yazmamı bile çok kafanıza takmanız da bunun bir işareti.Tanı böyle bir kaç cümle ile konulmaz tabi ki, detaylı bir görüşme gerekir doktor ile. Obsesyon da olabilir. Dediğim gibi ilacı var tedavisi var, endişelenmeyin. Ama mutlaka pskiyatri uzmanına gidiniz.

yazınızın devamını görmemişim özür dilerim.

Başıma şu gelir, bu gelir m gibi düşünceler her insanda olur ancak bu günlük hayatınızı olumsuz şekilde etkilemeye başladı ise artık hastalık boyutuna ulaşmış demektir.
Klavye başında tanı konulamaz tabi ki :20:

Son düzenleme:
Başıma şu gelir, bu gelir m gibi düşünceler her insanda olur ancak bu günlük hayatınızı olumsuz şekilde etkilemeye başladı ise artık hastalık boyutuna ulaşmış demektir.
Klavye başında tanı konulamaz tabi ki :20:

Size şukadarını söyliyim, keşke bu hastalık bende olsa. En azından bi tedavisi olduğu için sevinirim. Gerçekten! Çünkü düşünmek çok yorucu birşey. Hayattan zevk alamadığımı düşünüyorum. Yazdımmı bilmiyorum ama, ben daha öncede psikoloğa gitmeyi düşünmüştüm ama bunun bi hastalık olduğunu düşünerek değil, herşeyi taktığım ve sürekli içimde bir savaş olduğu için. Kendimi çok yorduğum için. Bu yüzden eğer bu bir rahatsızlıksa en azından derim ki bir hastalık ve tedavi olunca geçecek.

öncelikle geçmiş olsun , kaygı bozuklukları hayatınızın kalitesini çok düşürür,hap kullanmaktan korkmayın..kesin tedavinin başka yolu yok..bir doktora görünün derim..hiçbir şey yokken böylesiniz ya gerçekten kaygılanmanız gereken bir durum çıkarsa..?

Kendinizi bu kadar kalıplara sokmayın, hasta etmeyin çabucak
Bu yazdıklarınız bir çok insanda bulunabilir ama teşhis konulurken baz alınacak DSM-IV (gerçi şimdi DSM-V çıktı ama ona çok hakim değiliz henüz:1:) dediğimiz kriterler vardır
Yani psikiyatrist size bir nesne gibi yaklaşarak bunu yapacak, üzgünüm
Bu belirtilerin ne kadardır devam ettiği, kaçının sizin kişilik özelliğiniz, kaçının bir semptom olduğu değerlendirilmeli
Gerçi devlet hastanelerinde "çok bunaldım" diyenin de eline bir prozac yazıp yollamaları hoş değil ama
Siz yine de bir deneyin
Kendi kendinize teşhis koymayın
Baksanız şimdi internetten kanser belirtileri bile bulabilirsiniz kendinizde :34:

23 yaşından beri anksiyete tedavisi görüyorum. Ben bu sorunları dibine kadar yaşayan biriydim. Değil dışarı çıkmak, hayata karışmak, biriyle tanışıp evlenebilmek, tedavi olmasaydım şuan buraya bile yazarken kalp çarpıntısıyla ve korkuyla boğuşuyor olurdum. Eğer şikayetleriniz hayatınızı ciddi ölçüde etkilemiyorsa dönem dönem oluşan duygu değişikliğine verebilirsiniz. Ama yok hayatımı kısıtlıyor, geleceğimi yanlış şekillendiriyor diyorsan bir psikologla görüşmende fayda var. Ama bu sıkıntılar o kadar fazla olmadığı halde yine de çok fazla kafaya takıyorsan her halukarda bir psikoloğa git derim.

Arkadaşlar merhaba, biri bana sende anksiyete bozukluğu olabilir dedi ve bu düşünce aklıma düştü. Aşağıda anksiyete bozukluğunun belirtilerini yazdım, bende olan belirtileri tırnak içine alıyorum. Ve yanlarına kendimle ilgili açıklama yaptım. Bu hastalıkla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz. Burdada zaman zaman sorunlarımla ilgili başlık açıyorum, nekadar takıntılı stresli, sorunları büyüten iri olduğumu oradanda çıkarabilirsiniz. Eğer olma ihtimali varsa pisikiyatriste gidicem.

Belirtileriniz Anksiyete (Kaygı) Bozukluğuna İşaret Ediyor Mu?

Eğer aşağıdaki işaretleri ve belirtileri kendinizde de görüyorsanız ve bunlardan kurtulamıyorsanız anksiyete bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz.

■'''''''Sürekli gergin, endişeli ve aşırı hassas mısınızdır?'''' Kesinlikle çok gerginim. Hemen hemen herşey batıyor bana, biri birşeyi 2. kez sorsun terslememek için kendimi zor tutuyorum. Hep bi yüksek sesle cevap verme hali...

■'''''''Anksiyetenız iş, okul ya da aile hayatınızda sorunlara yol açıyor mu?'''''''

■''''''Anlamsız korkularla başınız dertte ama bundan bir türlü kurtulamıyor musunuz?'''''''' Sürekli geleceğe dair kuşkular, korkular. Eşimden çok memnunum ama ya zamanla değişirse gibi korkular. Sürekli aklımı kurcalayan şeyler. İşimle ilgili sorular kafamda, hep birşeyleri dert ediniyorum kendime. Kafamı hiç relax bırakamıyorum ve bu beni çok yoruyor.

■Eğer belirli şeylerin, gerektiği şekilde yapılmaması halinde kötü şeylerin olacağına inanıyor musunuz?
■Her durumu ya da etkinliği anksiyetelanmanıza neden olduğu için kendinizden uzak tutuyor musunuz?
■Ani ve beklenmedik kalp çarpıntısı nöbetleri geçiriyor musunuz?
■Tehlike ve felaketin her köşe bucakta bulunduğuna inanıyor musunuz?

Anksiyetenın Duygusal Belirtileri

Anlamsız ve aşırı anksiyeteya neden olan öncül belirtilere ek olarak, aşağıdaki duygusal belirtiler de anksiyete bozukluğuna işaret eder.

■Evham ya da dehşet hissi
■Sorunlu konsantrasyon

■''''''''Gerginlik''''''' ve ürkeklik hissi - Kesinlikle çok gerginim. Her an herşeye patlayacak gibiyim.

■'''''''''En kötüyü öngörme''''''''' - Hayatımı önemli derecede etkileyen bir sağlık problemi, ailevi problem yada çok büyük maddi problemlerimiz yok. Bunlar için şükretmemin yanı sıra, hep olumsuzlukları düşünüyorum. Kafama takıcak, beni mutsuz edicek sürekli birşeyler buluyorum ama hep içimde bi savaş veriyorum dışarıdan bakılınca içimdeki savaşın görülebildiğini hiç sanmıyorum. 2 gün kendimi telkin edip iyiysem 3. gün yine bir huzursuzluk.

■Alınganlık

■''''''Huzursuzluk''''''' En çok şikayet ettiğim şey. Allaha çok şükür herşeye sahibim. Ben kıpır kıpır bi insan olmak istiyorum, tozpembe gözlüklerim olsun, az düşüneyim. Ama benim üzerimde hep bi kasvetli hava var. Bunu atamıyorum.

■'''''''Sürekli olumsuz arama hali''''''''' Hep aklımda kötü düşünceler. Geleceğe dair kaygılar.

Anksiyetenın Genel Fiziksel Belirtileri Şunları İçerir:
■Kalp çarpıntısı
■Terleme
■Mide bulantısı ya da baş dönmesi
■Sık sık idrar çıkarma ya da ishal
■Nefes darlığı
■Titreme ve seğirme

■'''''''''Kas gerilimi'''''''' Yaklaşık 2 yıldır ara ara bacaklarımda adını koyamadığım bi rahatsızlık hissediyorum. Uyuşma değil, gerilme değil, kasılma değil, bunların ortası bişey. Bu ağrı geldiğinde bacaklarımı gerdirme arzusu duyuyorum ama geçmiyo tabiki.

■Baş ağrısı
■Yorgunluk
■Uyuma zorluğu

Genel Anksiyete Bozukluğu
Eğer sürekli endişe ve korku hali dikkatinizi dağıtarak günlük işlerinizi yapmanıza engel oluyorsa veya kötü şeyleri olacağına dair bir hissin sizi hiç terk etmediğini düşünüyorsanız Genel Anksiyete Bozukluğu (GKB) yaşıyor olabilirsiniz. Genel anksiyete bozukluğu olan insanlar, nedenini bile bilmeseler de, neredeyse her zaman anksiyetelı olan, kronik endişeli kişilerdir. Genel Anksiyete Bozukluğuna bağlı anksiyetenın uyuma zorluğu, mide bulantısı, huzursuzluk ve yorgunluk gibi fiziksel belirtileri olur genellikle.

BEN BURADAKİ BELİRTİLERE BAKTIĞIMDA GENEL ANKSİYETE BOZUKLUĞUNA ÇOK YAKIN GÖRÜYORUM KENDİMİ. BU HASTALIKLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR BİLGİ VEREBİLİRLERMİ SİZCE PSİKİYATİRE GÖRÜNMELİMİYİM?
canım bende var bu durum sürekli kusuyordum midemde birşey var sanıyordum sonra bi arkadaşım sen kızdığın insanlardan bahsederken de görünce midem bulanıyor dersin bi psikiyatrise git dedi gitmemle teşhisin koyulması bir oldu üstelik normal yolla hamile kalamadım kadın doğumcu bana psikolojik olduğunu söylemişti en son doktora gittim ve teşhis anksiyete

Back
X