• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bisküvi - Kurabiye Tarifi Albeni

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.404
614.595
1.098
Malatya
$al-beni.webp

Malzemeler

125 gr tereyağı ( eritilmiş )
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı fındık tozu ( mutfak robotundan çekin)
1 çay kaşığı kabartma tozu ( çok dolu olmasın
2 su bardağı tepeleme un ( yetmezse biraz daha ekleyebilirsiniz )

Karameli için

1 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağı

Çikolata Kaplaması için

150 gr bitter çikolata
150 gr sütlü sade çikolata

YAPILIŞI
$albeni-karamel-tarifi.webp$Albeni-nasýl-yapýlýr.webp

Karameli için şekeri tencereye koyup ocağa alın eritmeye başlayın şekerin rengi sarardığında tencereyi ocaktan alın içindeki topaklanmalar eriyene kadar iyice karıştırın ve tekrar ocağa alın ( dikkat edin yakmayın ) ve üzerine tereyağını ilave edip iyice karıştırın tereyğı tamamen eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakın bu arada hamuru yapmaya başlıyalım.
Albeninin hamuru için tereyağı,pudra şekeri,fındıktozu,yumurta ve kabartma tozunu iyice karıştırın ve unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
Hamuru merdane ile 1 santim kalınlığında açın bıçakla parmak uzunluğunda bir kaç santim genişliğinde dikdörtgenler kesin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ararlıklı olarak yerleştirin ve 190 derece fırında kurabiyeler hafif kızarana kadar pişirip fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ilık veya soğuk karameli bir poşete doldurun.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine göz kararı karamel sıkın veya çay kaşığı ile de koyabilirsiniz benim karamelim tam soğumadığı için kenarlardan hafif aşağı aktı sizinde öyle olursa önemli değil çünkü çikolataya bulamadan önce elinizle düzeltebilirsiniz karamel sıkma işlemi bitince
sütlü çikolatayı benmari usulü eritin .Albenileri tek tek çikolataya batırıp çıkarın bir çatal yardımıyla Albeninin fazla çikolatalarını akıtıp fırın kağıdının üzerine alın hepsine aynı işlemi uygulayın çikolatalar donduktan sonra ( isterseniz daha çabuk donması için buzdolabında bekletip ) afiyetle yiyebilirsiniz
Afiyet Olsun.

ALINTIDIR...

Ayyy albeniye bayilirim cok guzel gorunuyorlar ilk firsatta denemeliyim .)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben evde yapılan herşeyin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.:56:Benim gibi düşünenler için iyi bir tarif:9:
İlerde belki çocukların sever onlara yaparsın:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

öyle muhakkak ama yapımı baya uzunmuş ondan didim :1::21::21:

yapmaz mıyım ben kuzularıma neler neler yaparım :emir_bebek::emir_bebek::9::9::nazar:

Abeni yi çok severim ilk fırsatta deneyip fotoğrafınıda eklerim
inşallah orjinali gibi tadıda güzeldir
:KK68:

harikasınız sayın nevreste, tariflerinizden çok şey öğreniyorum, meşakkatli olsa da ben de yapabildiğim her şeyi evde yapma taraftarıyım

Back
X