- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.485
- 448
- Konu Sahibi askitotomsu
Mevlana halkın yanı sıra Konyadaki papazlarla da görüşür ve onlarla sohbet ederdi.
Bir gün Konya çarşısından geçerken bir papazla karşılaşır.
Papaz Mevlana'ya saygıyla başını eğerek selam verir.
Mevlana, papazın bu davranışına biraz daha fazla eğilerek karşılık verir.
Papaz başını kaldırdığında bu davranışı görür, Mevlana ile konuşmaya başlarlar, sonra da ayrılırlar.
Bu sırada Mevlana "Hazret, neden papazı eğlerek selamladı?" şeklinde şaşkınlık içinde olan çevresindekilere şöyle seslenir:
-Allah'a şükürler olsun, alçakgönüllülükte papazı geçtik.
İslamda çifte standart yoktur. Güzel davranışların sadece müminlere sergilenip Müslüman olmayanlara kötü muamele yapılmasının İslam ahlakıyla bağdaşır yanı yoktur. Müslüman olmayıp üstelik de sizinle savaşanlara karşı savaş vardır sadece.
---------------------------
İki kişinin kavga ettiği bir sırada Mevlana oradan geçmektedir. Birden adamlardan birinin diğerine:
-Bana bir söz söylersen karşılığında bin söz işitirsin, dediğini duyar.
Kavga eden adamların yanına gider ve o sözü söyleyen adama:
-Ne söyleyeceksen bana söyle, benimle kavga et. Bana bin söz değil, istediğin kadar söz söyle. Benden bir söz bile duyamazsın, der.
Bu söz üzerine kavga eden adamlar utanıp kavgayı bırakırlar, hemen barışırlar ve Mevlana'ya büyük bir saygı göstererek oradan uzaklaşırlar.
Bir gün Konya çarşısından geçerken bir papazla karşılaşır.
Papaz Mevlana'ya saygıyla başını eğerek selam verir.
Mevlana, papazın bu davranışına biraz daha fazla eğilerek karşılık verir.
Papaz başını kaldırdığında bu davranışı görür, Mevlana ile konuşmaya başlarlar, sonra da ayrılırlar.
Bu sırada Mevlana "Hazret, neden papazı eğlerek selamladı?" şeklinde şaşkınlık içinde olan çevresindekilere şöyle seslenir:
-Allah'a şükürler olsun, alçakgönüllülükte papazı geçtik.
İslamda çifte standart yoktur. Güzel davranışların sadece müminlere sergilenip Müslüman olmayanlara kötü muamele yapılmasının İslam ahlakıyla bağdaşır yanı yoktur. Müslüman olmayıp üstelik de sizinle savaşanlara karşı savaş vardır sadece.
---------------------------
İki kişinin kavga ettiği bir sırada Mevlana oradan geçmektedir. Birden adamlardan birinin diğerine:
-Bana bir söz söylersen karşılığında bin söz işitirsin, dediğini duyar.
Kavga eden adamların yanına gider ve o sözü söyleyen adama:
-Ne söyleyeceksen bana söyle, benimle kavga et. Bana bin söz değil, istediğin kadar söz söyle. Benden bir söz bile duyamazsın, der.
Bu söz üzerine kavga eden adamlar utanıp kavgayı bırakırlar, hemen barışırlar ve Mevlana'ya büyük bir saygı göstererek oradan uzaklaşırlar.
Son düzenleme: