Aldatan aldanırmış

Kardeleniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
5
0
35
'Aldatan aldanırmış.' tam olarak ne demek. Aldatılmaya odaklandığım için aldatan açısından bakamıyorum olaya.ve benim bu cümleyi anlamaya ihtiyacım var.tecrübeleriniz varsa nolur yardımcı olun.

Ben bu cümleyi kendi açımdan;
Aldatan insan kendini özgür ve kurtulmuş hisseder ama asla mutlu olamaz ve tepetaklak bir hayat onu bekliyor diye yorumlarım.Aslında kendini aldatıyor yani

'Aldatan aldanırmış.' tam olarak ne demek. Aldatılmaya odaklandığım için aldatan açısından bakamıyorum olaya.ve benim bu cümleyi anlamaya ihtiyacım var.tecrübeleriniz varsa nolur yardımcı olun.
aldatan insan aslında partnerini değil kendini aldatır demek oluyor bu..hayırdır size söylenilmiş gibi yazdığınıza göre biz olayın aslını öğrensek :KK66:

"aldatmak" karşındaki insanın haberi olmadan başka biriyle bir şeyler yaşamaktır. Ancak bir çok açıdan ele aldığımız zaman aslında sonucu "kendi eden kendi bulur" a çıkar.
1. ilahi adalet bunu kabul etmez.
2. kişiliğinden ödün verir.
3. bir gün mutlaka acısı çıkar.
4. pişman olur ya da olmaz ama bir ton düzeni bozmuştur ve faturasını acı bir şekilde öder..
uzar gider bu liste.
Konu ne?

Seni değil, kendini aldatmıştır aslında demek. Aldatınca mutlu olacağını, kurtulacağını, özgür olacağını sanır ama bunların hiçbiri olmaz, bütün düzeni bozulur, ilahi adelet bir gün yerini bulur vs vs sonunda aldatan aslında ne etmişse kendine etmiş olur.

aldatan kendini aldatir cunku her ne kötülük yaparsa kendi ruhunu kalbini kirletmis oluyor ilk önce sonrasinda yasattiklarini yasiyor ilahi adalet isliyor vsvs

Tam olarak aldatan kişinin psikolojisini merak ediyorum galiba.daha önce aldatıldım. 8 sene önce.hala etkilerini hissediyorum hayatımda.şimdi eşim de aynısını yapacak mı diye düşünüyorum ve bu beni mutsuz ediyor.en azından aldatan kişi açısından bakabilsem olaya nefes alacak bir yer bulucam. Özellikle kişisel gelişimciler olaya nasıl bakıyor bunu merak ediyorum ama nette pek bişey bulamadım.bulabildiğim tek şey Atiye nin şarkısı

İlahi adalete inanan bir insan olarak elbet gün gelir devran döner . . Aldatan insan zamanı gelince aynı darbeyi kendisi yiyebilir anlamında söylenen bir sözdür
peki o halde o anda aldatığıda zamanında bırını aldattığı içinmi aldatılıyor mantığı var,karma gibi,yanı kısır döngü,aldattı benı,ilahı adalet onu bulur,oda aldatılır,ee benıde buldu adalet ve ben ondan aldatıldım

Birgün devran döner.. Bir başkasının hakkına girerek kendini aldatıyor aslında..
bu çok doğru ve derin bir cümle. Aldatan mutlak karşılığını aynı şekilde alacak diye bir kaide yok. İlahi düzen o kadar mükemmel işler ki bir yerden acısı çıkar ama kişi oraya yormaz olayı..En nihayetinde yaptığı yanına kar kalmaz.

X