aldatılan kadın linç edilirken aldatılan erkeğin affedilmesi

acemicadi

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
1.433
28
358
İstanbul
kafamı kurcalayan bu olayı bir tek ben mi fark ettim yoksa başkaları da farkında mı bilmiyorum. sadece kk'da değil, ülkemizde ünlüler ve üst sınıf zenginler hariç her alanda ve her bölgede, aldatılan ya da başka bir kadın uğruna terkedilen kadın yıllarca tansiyondan şekere, sinir krizinden depresyona kadar ihanete uğramışken yaşadığı her günü iki gözü iki çeşme geçirse bile, adamın en ufak bir geri dönüş sinyalinde hemen "ona bu şansı ver inanıyorum çoook mutlu olacaksın" telkinleri verilmeye başlanıyor. bastırılan öfke ve kırık kalple tıngır mıngır olumlu düşünülmeye çalışıyor vs..

oysa kadın böyle bir nefs hatası yapsa da geri dönmeye kalksa, önce kocasından destansı büyük bir dayak yer, ardından diğer kadınların lincine ve kınamasına maruz kalır, sonra biraz daha dayak yer.

bu haksızlığı siz de farkettiniz mi? ne düşünüyorsunuz bu konuda? sizce bu doğru mu? doğruysa neden? fikirlenizi çok merak ediyorum.

aldatıp affedilen kadın da var. sorgusuz sualsiz terkedilen de.... kocası tarafından affedilen de.... öldürülen de....

her aldatan erkek de affedilmez. affeden de var, donuna kadar alınıp boşanılan, hiç bişi istemeyip sorgusuz boşanılan...

insanlara göre değişir tabi. şahsi fikrim şu an ki durumumla, eşim aldatırsa boşanırım. eşimi asla aldatmam. eşime ilgim azalır da bir gün kalbim başkasına kayarsa da ne o adama söylerim ne eşime. boşanırım.

aldatmak çok aşağılık bir şey. kadınlar yapınca daha ağır ithamın sebebi, kadın-erkek eşitsizliği değil, gözümüze kadının daha kutsal olmasından. erkeğe kötü şeyi daha kolay yakıştırırız. erkeğin gözümüzde kadın gibi bi kutsallığı yok.

yani evladını terkeden baba ile anne de aynı yargılanmıyor. annelik daha kutsal. babalık yani erkek işte zaten kadın kadar fedakar olmaz bunlar... gibi bir gerçek de var.

ayrıca genelllikle kadın aşk için erkek seks için aldatır. ama tersi de olabilir. adam bi kadına aşık olmuş daha kadına bile söylemeden gelip eşine durumu anlatmışsa, özgürlüğü olan bir kadının "olsun kal benle" diyeceğini de sanmıyorum.

insan bence önce kendini aldatır..sonra karşısındakini aldatmış olur...

o beni sevio , karısıyla ayrı yatıyomuş muşlar miş mişler kadının kendini kandırmacasıdır, karım bana yetmiyo kendine bakmıyo falan feşmekanda kocanın kendisini aldatmasıdır..

aldatmak için hep bi mantıksız sebep vardır.. iki kişiden biri , eğer diğerini istemiyorsa zaten o ilişkiyi-evliliği yürütmenin manası yoktur. bi kadın gururlu olmalı, erkek nasıl eşi onu aldattığında gurununu ön plana çıkarıp karısını affetmiyorsa kadında gururlu olmalıdır...

yok çocuk var, yok ekonomik özgürlüğüm yok , yok başımı sokacak yuva yok vs. gibi affetme sebepleri benim için onurumdan gururumdan daha önemli değildir. bu haksızlığı yaratan bizleriz.. biz eğer aldatıldığımızda adama haddini (hayatımız konumumuz durumumuz ne olursa olsun) bildirirsek arada haksızlık namına birşey kalmayacaktır...

Klasık evlendıkten sonra maddı olanagının olmayısından kaynaklanan erkegın her tutlu yaptıgına mecbur(!) kadın sendromu .. Üzücü

Affetmek zorunda olanlar "affet" der zaten.
Gidecek yeri olmayanlar,ailesi destek olmayanlar,ekonomik bağımsızlığı olmayanlar affetmeyip de ne yapsın?
Kolay değil ki bir anda yeni bir hayata başlamak!

Cok haklısın canım ama bu ulkemızdeki kadına baskıdan ve de dul kadına ortam olmamasından kaynaklanıyor . tabı unutmamak gereklı ki cogu bayanın kendı hayatını kurabılıcek standartları olmamasından kaynaklanıyor.Yanı tamamıyle olanaklara baglı yoksa basar tekmeyı .Ama ondan sonrakı hayatıda malumdur..

artık eskisi gibi değil kocalarda çok kolay affediyor.....ve ben buna mana veremiyorumm...
ihanetin hiç bir zaman kadında erkekte affedilmemesi lazım....
evlisin aşık oldun engelleyemiyosun boşan ne halt edeceksen et....en azından karşındakini enayi yerine koyma....
yok çocuk için affettim yok bi kere affettim bunlar deli saçması aklı ve gözü dışarda olanı bağlasan durduramazsın...

Affetmek zorunda olanlar "affet" der zaten.
Gidecek yeri olmayanlar,ailesi destek olmayanlar,ekonomik bağımsızlığı olmayanlar affetmeyip de ne yapsın?
Kolay değil ki bir anda yeni bir hayata başlamak!

Degıldır belkı canım ama susup sindirmek kolay mı peki ?

Her iki durumda ahlaksızlıktır,sevginiz ve saygınız kalmadıysa boşanın,kimse bu ülkede açlıktan ölmemiştir kadını öldüren cesaretsizlik ve elalem ne der,mantığı

çünkü kadın yuvasını bozmak istemez... kocası şeytana uymuştur, internetten aldatma aldatma sayılmaz, cinsel aldatma, duygusal aldatma diye kavramlara ayrılmıştır erkeğin aldatması...kadın kocasını kırk dereden su getirerek affetmeye razıdır çünkü...

ama kadın aldatsa, kadına binbirtürlü görev ve sıfat yüklendiği için kadına yakıştıramaz kimse...

velhasıl erkeğe yakıştırılan, ama kadına yakıştırılmayan bir toplumdayız...

erkeğe binbir çeşit bahaneler bulan, ama kadına direk vay o.... ya diyen bir toplumdayız...

bu toplum ilerlermi bilinmez ama, çocuklarımızı yetiştirirken erkek yada kadın aldatmanın yanlış olduğu bilncini onlara verebilirsek, 3000 li yıllarda türkiyede erkekleri de linç edebilirler belki ne dersiniz

hiçbir insan aldatılmayı hak etmez. bayanları eşelri aldatıp da geri döndüğünde; onlara, aman canım affet, anlamış değerini diyen zihniyeti de allah bildiği gibi yapsın. hele de bunu diyen bir kadınsa, onun eşini bir yoldan çıkaracaksın, başka yollara süreceksin, sonra da geri döndüreceksin. hadi bakalım bir daha ağzını açabiliyor mu. insanız hepimiz. herkesin başına her şey gelebilir. ama rabbim herkesin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın. bu memlekette yıl 3000 değil 5000 de olsa zihniyeti değişmeyecek insan dolu...

şimdi ki erkeklerde bir tuaf zaten
son zamanlarda bakıyorummdaa
erkeklerde affediyor üstüne birde aşık oluyor
gerçekten cok garipp bir zamanda yaşıyoruz

şimdi ki erkeklerde bir tuaf zaten
son zamanlarda bakıyorummdaa
erkeklerde affediyor üstüne birde aşık oluyor
gerçekten cok garipp bir zamanda yaşıyoruz

ayyynen katılıyorum sana.
geçen yıl annemlerin karşı komşusu , 3 çocuklu kadın(çocukların yaşları 16-14-4), evde çocuklar okuldayken internetten biriyle yazışıyor ve en ufak çocuğunu da alarak (ki en ufak çocuğu kız) o tanıştığı adama kaçıyor. 2-3 ay gelmedi kadın. sonra dönünce eşi kabul etti. şimdi hala beraberler.
yani ne denir ki... yorum bile yapmak istemiyorum

kadında affetmese erkekte keşke ama kadınlrı daha cok hayat şartları etkiliyor bencee
cogu bu yuzden aktlanmak zorundaa
diğer bi kısmı isee sevmıyorum nefret ediyorum desedeee daha beter aşık oluyor eşine ne ilginçç
Allah kimseye vermesin ama cok yasayan var
benmde bahsettiğim kişi iki tane cocugunu ailesinin yanına bırakıpp adamla baska ulkeye yerlesme planları yaparken bi kaç gun kala kocası farkedıyor
normalde döven aldatan bi adaam
birden u dönüşüü ben sana aşıgım diye geziyor ortalıkta garip :S

Yorumlarda bile aldatılan erkeğin affetmesi daha bi garip karşılanıyor.Böyle bir toplumda yetiştik çünkü ve en rahat görünen insanların bile bilinç altında bir yerlerde duruyor toplum baskısı.Aldatan affetmiş affetmemiş bu onun sorunu.Yaşayan bilir ancak deyip büyük konuşmamak gerek bence.Ama kadının linç edilmesine,hor görülmesine yabancı değiliz hatta alışkınız belki de.Bir suçmuşcasına -evliliğinde bile-kendi cinselliğini yaşamayı utanç gibi gören kadınlarımız var hala.Bir tarafta da 15 yaşına geldiğinde ilk cinsel deneyimini yaşamış olması beklenen erkeklerimiz.Erkeğin elinin kiri kadının öldürülme sebebi.Kadın hep bastırıldı ne yazık ki;başarılı olmasın,kendini ispat etmesin diye.Kaç tane kadın vekilimiz var kaç kadın yöneticimiz?onlar da kim bilir ne zorluklarla geldiler oldukları yere.Tecavüze uğrayıp namusu kirlendi diye öldürülen kadınların yaşadığı bir ülkede erkek aldatması ile kadın aldatmasına verilen tepkinin bu kadar adaletsiz olmasından doğal birşey yok bence..

çook haklısın ama sonuçta bunun böyle olmasını isteyen yine biz kadınlarız. bi kere çok duygusalız. o yüzden de bize sevgilimiz/kocamız ne yaparsa yapsın. affetmeye meyilliyiz. erkekler böyle değil. farklı düşünüyolar. ee tabi sonuçta bu manzara ortaya çıkıyor.

Konu içeiği nedeniyle "İlişkiler,duygular ve hayatın içinden,başlığına taşındı.

bir tarafta, '' göster oğlum amcana pipini'' diye büyütülen erkek çocukları, diğer tarafta, '' ört kız bacaklarını, ayıp!'' diye büyütülen kız çocukları...
ergenlik dönemlerinde akrabaları tarafından bazı yerlere götürülüp, '' hadi oğlum beline kuvvet'' diye sırtı sıvazlanan erkek çocukları, okuldan eve gelirken yarım saat geç kaldı diye azar üstüne azar ve hatta dayak üstüne dayak yiyen kız çocukları...
evine sabaha karşı dönünce, '' erkektir, istediği vakit eve gelir'' diye alıştırılan erkekler, gündüz vakti yan apartmandaki arkadaşına 1 saat oturmaya gitmek için izin almak zorunda olan kızlar.

20'li yaşlarına geldiklerinde ebeveynlerin gurur kaynakları;

- benim oğlan, gezdi, tozdu, eğlendi, gününü gün etti, artık evlenme zamanı geldi.
- benim kızım evden dışarı pek çıkmaz, evine, ailesine bağlı, maşallah çok hamarattır, yemeği-temizliği herşeyi eline yakıştırır, hayırlısıyla bide evlense...

çocuk yetiştirme tarzı böyle olan bi ülkede, aldatma-aldatılma konularında, cinsiyet faşizmi yapılması hiç anormal değil.

konu her ne kadar, aldatma ve aldatılmanın doğruluğu-yanlışlığı olmasa da, her ikisine de karşı olduğumu da belirtmek istiyorum.
kim ne halt karıştırmak istiyorsa, ayrılsın, boşansın sonra yapsın yapacağını

Zor bir konu olmuş.. açan arkadaşın ellerine sağlık..
Kadın - Erkek ayırımı yapmayan bir insanım.. Aksine eşitliğe inanırım ama.. bazı konularda ne yazık ki bu böyle işlemiyor bende..
İkisi de çok kötüdür ama bana göre kadının aldatması daha kötüdür.. Ben de kadınım ve "Kadın" denildiği zaman gözümde beliren renkler hep tertemiz... Eski Türkçe'de kadın "Emreden ve hükmeden dişi" diye tabir edilir ancak günümüzde, arka kapıdan sessizce yöneten, düzenleyen bir duruma gelmiştir...
Kadın içi ile hareket ediyor.. Kabul yöntemiyle.. Dahası içi, insanoğluna beşik görevi görüyor.. Tertemiz tutmalı.. Bu yanıyla erkekten her zaman üstün olan kadın, bunu tertemiz korumalı.. Hormonlarıyla değil, vicdanıyla hareket etmeli bence..
Erkek.. bilemiyorum erkeğin aldatması.. affeden kadınların nasıl affettiği.. bunlar çok zor empati kurulacak konular.. Ama "erkek işte" der geçeriz ya hani, büyümemişliklerine incecik bir alayla atıfta bulunarak..

Bunu söyleyince bana kızıyorlar ama, kadında ki bu olgun yan olmasaydı... tüm bu günümüz erkeklerinden biraz zor baba olurdu.. Günümüz kadınları evlendiği günden itibaren büyümemiş bir çocuğu da büyütmeye başlıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…