Aldatılan kadınlarımız ne yapsın

CANIMSINCANIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
4
0
86
Antalya
Türkiye de çok kadınımız yaşamına devam edemeyeceği korkusuyla maddi gücü olmadığı için şiddet ve aldatılmayı kabulleniyor.ne yapılabilir.....?

Türkiye de çok kadınımız yaşamına devam edemeyeceği korkusuyla maddi gücü olmadığı için şiddet ve aldatılmayı kabulleniyor.ne yapılabilir.....?

şiddeti maddiyattan dolayı kabul ediolar ama aldatılmayı maddiyattan dolayı değil.
öbür kadına kocamı kaptırmıycam düşüncesi sebebiyle kabulleniyorlar aldatılmayı.
o yüzden burda maddiyatı ilgilendiren asıl konu şiddet.

maddi güç kimseye ilahi bi güç tarafından gelmiyor,erkeklere nasıl gelmiyorsa.
belli bi eğitim, çalışma çabalama gerekiyor.
hayatını önce babasına sonra da kocasına dayayıp yaşamayı kabullenen her kadın evliliğindeki her olumsuz duruma, şiddet ya da aldatma,
katlanıyor, katlanmak zorunda kalıyor. "ama ben çalışmıyorum ki,baba evine de gidemem ki.., ama ben çalışamam kiii.."gibi bahanelerle.
"kocam beni çok kıskanıyor çalıştırmıyor" diye düşünüp kabuğuna çekilince de bunu normalleştiriyor.

bence kadınlar özgüvenlerini kaybetmemeliler.. ben 8 yıllık evliyim.. ve bi çok şeyle karşılaştım.. 2 sene öncesine kadar evde kocasını bekleyen herşeyi kabullenen 3 çocuguyla ilgilenen.. pasiff duygusal .. eşi ne derse o olsun isteyen bi kadın ama şimdi öle deil 2 senedir çalışıyorum ve herşeyi ortak bi şekilde karar alıyoruz ben istemessem olmuyoo bu her ne olurs olsun .. biraz mücadelecii ve güçlü olmalıyızz..

bu konuda sıkıntı çeken hanımlar için ne yapılabilir, şu anda bilemiyorum ama
genç kızların kendilerini bu sorunların içinde bulmamaları için aslında bu forum bile, bir fırsat sayılır.

eminim konuları okuyan çok genç kız vardır.
bahsettiğiniz durumdaki kadınların halini çaresizliğini görüp idrak edebilirlerse
hatta başka sorunlar yaşayan kadınların yaşadıklarını anlayabilir empati yapabilirlerse
daha temkinli adımlar atabilirler.
evliliğin bir oyun olmadığını, sıkılınca eski hayatına dönemeyeceğini, yada herşeyin istedikleri gibi olmayacağını bilirler.
benden tavsiye ;
evleneceğiniz insanın kendisine, ailesine, alışkanlıklarına, yaşam şekillerine, aile ilişkilerine, başka ortamlardaki hal ve tavırlarına vs. vs.
lütfen pembe gözlüklerinizi çıkartıp bakın.
bir kez şahit olduğunuz sizi rahatsız eden en ufak birşey bile yeterli olabilir. yada kafanızdaki en küçük bir acaba bile..
başta kafanızı kurcalayan o en küçük şeyler o sihirli gözlük sayesinde öyle küçücük görünüyor olabilir.
aşk dediğiniz şey, cinsel çekim ve heyecandan ibarettir.
evlilikte önemli olan ise gözlüksüz gördüğünüz şeylere bağlı.

Maddi güç mü?
Ben imkanları olduğu iyi bir kariyeri olduğu halde boşanmayıp katlanan kadın da çok gördüm duydum, hem forum da, hem çevremde...

Yalnız kalma korkusu mu, dul ve tek başına mücadele etmek korkusu mu bilemiyorum ama, o maddi gücüm yok lafı bahanesi olmuş artık ayrılmamanın.
İşi gücü olmadığı halde çekmeyip hayatını tümden değiştirenlerde var.
Bu arada aile desteği gerçekten önemli, bir aile kızı aldatılıyor şiddet görüyorsa arka çıkmalı sahip çıkmalı. Hele ki kızlarını okutmayıp iyi bir gelecek sahibi etmemişse bir aile daha çok sahiplenmeli evladını, "evlendi bizden çıktı" mantığı çürümeli artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…