Aldatma!!

Arkadaşlar iyi akşamlar herkese.
Direk konuya gireyim.
Bir arkadaşım var aynı zamanda komşum.
Kendi gözlerimle eşini aldattığına şahit oldum.
Daha öncede belki 1 sene öncesi bunu duymuştum o zaman inkar etmişti ve ona inanmıştım. O zamanlar şimdi olduğundan çok daha samimiydik. Birde çocuğu var üstelik ve benim çocuğumla çok iyi anlaşırlar. İki gün oldu göreli ama aklımdan çıkmıyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Gidip konuşasım geliyor. Uyarıp yol göstereyim diyorum. Bi taraftan beni ilgilendirmez diyorum. Ama benim gördüğümü herkes görebilir. Küçük bir yer burası adı çıksa eşi öğrense. En çokta çocuğuna üzülüyorum. İnsanları aptal yerine koymasına üzülüyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Keşke komşum olmasa, her gün görmek zorunda olmasaydım. Çocuklarımız beraber okula gidip geliyor. Aklımdan atmak istiyorum bu konuyu ama yüzünü gördükçe hatırlıyorum. Tekrar soruyorum siz olsanız ne yapardınız? Bana bir akıl verin lütfen.
Uzak dur.Olay sizede sıçrayabilir.Küçük yermiş sizie ilgili dedikodu çıkar evliliğiniz zarar görür.

Komşuyu uyarsanız bildiğinizi söyleyerek, eşine laf gitmesin, siz susun diye iftira bile atabilir size.
Böyle insanların iki laflarindan biri yalandır, kendini kurtarmak için de her şeyi yapabilir.
Hiç bulaşmayın.
Siz mesafe koyun sadece.

Kocasını aldatıyor ama iyi insan o ne demek ya.O zaman burada aldatan adamlara saydırmayacağız
Aldatıyor diye kötü insan mı olunuyor saçmalamayın.

Eşlerine kötülük yapıyorlar kesinlikle ama komple "kötü bir insan" olarak tanımlayıp yargilayamayiz.

Eşlerine kötülük yapıyorlar kesinlikle ama komple "kötü bir insan" olarak tanımlayıp yargilayamayiz.
Eşine psikojik şiddet uygulayan, aşağılayan, hakaret ve küfür eden erkekler içinde aynısını söyleyebiliriz o zaman.

Komşumun ufak hırsızlıkları var ama onun dışında iyi ahbap mesela???Görüştüğüm kişinin ahlakı tabi ki beni ilgilendirir.
Hırsızlık başka şey eşini, sevgilisini aldatan insan başka şey. Aldatilmada tek kurban ve mağdur aldatılan ve kişisel ailelerdir. Çalmak toplumsal bir ahlaksızlık.

Aldatma psikolojik şiddettir.Erkek kadın farketmez.Narsistliktir bence

Eşine psikojik şiddet uygulayan, aşağılayan, hakaret ve küfür eden erkekler içinde aynısını söyleyebiliriz o zaman.
Bunun cinsiyeti yok ayrıca aldatmayla şiddeti ve istismarı bir tutamayiz.

Toplumu ilgilendiren ahlak kurallarıyla kişisel ahlak kurallari apayridir.

Bunun cinsiyeti yok ayrıca aldatmayla şiddeti ve istismarı bir tutamayiz.

Toplumu ilgilendiren ahlak kurallarıyla kişisel ahlak kurallari apayridir.
Niye apayrı?
Esine psikolojik şiddet uygulayıp, hakaret eden kişinin direkt topluma bir zararı yok.
Fiziksel şiddetten bahsetmedim zaten.
Hakaret,küfür, psikolojik siddet ,aldatmayla neden farklı?
Aldatan insan bir sürü yalan söylüyor, hayatındaki kişiye psikolojik şiddet uyguluyor. Bunlar kişisel ahlaka giriyor ama diğerleri toplam ahlaki mi?

Niye apayrı?
Esine psikolojik şiddet uygulayıp, hakaret eden kişinin direkt topluma bir zararı yok.
Fiziksel şiddetten bahsetmedim zaten.
Hakaret,küfür, psikolojik siddet ,aldatmayla neden farklı?
Aldatan insan bir sürü yalan söylüyor, hayatındaki kişiye psikolojik şiddet uyguluyor. Bunlar kişisel ahlaka giriyor ama diğerleri toplam ahlaki mi?
Ne demek neden? Cidden soruyor musunuz?
Eşler/çiftler arasında yaşanan bir şey o kişilerin komple karakterlerini yargılama/kötü kişilik olarak etiketleme kararını nasıl veriyor?

Aldatmak da şiddetin her türlüsü de iğrenç ve kabul edilemez bir şey tamam da bunlar söz konusu kişiyi tamamen kötü yapmaz yapamaz.

Hepimiz sütten çıkmış ak kaşık mıyız?

Eylemler karakter konusunda kesin ve değişmez yargılara sebep olamaz.

Ne demek neden? Cidden soruyor musunuz?
Eşler/çiftler arasında yaşanan bir şey o kişilerin komple karakterlerini yargılama/kötü kişilik olarak etiketleme kararını nasıl veriyor?

Aldatmak da şiddetin her türlüsü de iğrenç ve kabul edilemez bir şey tamam da bunlar söz konusu kişiyi tamamen kötü yapmaz yapamaz.

Hepimiz sütten çıkmış ak kaşık mıyız?

Eylemler karakter konusunda kesin ve değişmez yargılara sebep olamaz.
Cidden soruyordum evet ama eylemler karakter konusunda kesin yargılara sebep olamaz demenizden sonra ciddi olmama gerek yok diye düşünüyorum.
İyi forumlar.

Madem öyle şiddet uygulayan erkeklerede birşey diyemeyiz.Kötülüğü sadece eşine başkasına değil.
O zaman komple kötü diyemeyiz.Sizin mantığınıza gore
Ya kötü tabii ki. Kötü davranışla kötü karakter aynı değil. Eylemlerle, kişilik kalıbı konusunda kesin yargılara varilamaz demek istiyorum.

Şahsen birdaha konuşmam neden konuşmuyorsun diye illaki sorar. Ailesine çocuğuna saygısı olmayan insanın arkadaşına hiç olmaz derim. Bilmem anlatabildim mi diye. 🤣 hayatta karışmam kabullenen insanlar bile var öyle kötü sen oluyorsun direkt.

Bu konu bence herkesin düşüncesine göre değişiyor yani iyilik kötülük nedir?
Gerçekten herkes baktığı yerden görüyor, yaşadıkları, tecrübeleri..
Ben evet kötü bir insan değil dedim çünkü çok iyiliğini de gördüm.
Ama işte en başta kendisine kötülük yapıyor, eşine, evladına, kendini kandırıyor kısaca. Bu onu toptan kötü biri yapar mı bilmem ama istenmeyen dışlanan insan yapıyor. Çünkü erkek kadın farketmez eşini aldatan biri birçok kötülüğü de yapar gibi geliyor. Daha erdemli yaşamaya çalışan insanlar varken, böyle içinde sorunları olan insanlar tercih edilmiyor.

Back
X