yok haklısınız anlıyorum sizi de... ben her seferinde onu bırakcam bu işe bi son vreceğim diyorum ama onu karşımda görünce yapamıyuorum, ilk aşkım ..ben kimseye bu kadar bağlanmadım kimseyi bu kadar sevmedim inanın....
ben diyorum boşanalım evlenelim onurlu bir şekilde olsun herşey ama o "eşim çocuğu bana bırakmaz, o süt çocuğu diyor...mahkeme ona verir bana vermez diyor... " eşimle beraber olmak hoşuma gitmiyor artık... çocuk olmasa vallahi gözümde yok diyor ve duysanız daha neler neler...
Kimseyi yargılamak, kınamak, aşağılamak ya da küçük düşürmek bana yakışmaz. Çünkü bilirim; kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
Eşini sevmiyor, sadece çocuğun için katlanıyor olabilirsin, doğrudur, kendince haklısındır. Bir şey diyemem.
Ama eşini düşün, sabahtan akşama kadar çalışıp, evine, karısına,, çocuğuna ekmek getirme derdinde olan o adamı düşün.
Sevmiş olabilirisn, hata edip kendi kendine yenilmişte olabilirsin...Ama bir düşün, sadece bir kez düşün...
Bizim toplumumuzda kadın, erkeğin elinin kiridir. Kadın ise alnı lekeli olandır.
Duyulduğu zaman o adam sana sahip çıkacak mı, elinden tutacak mı ?
O zaman daha çok pişman olacaksın, yanlış bir adam yüzünden hayatın mahvolacak.Sevdiğini düşünsem o adamın seni, konuş eşinle ayrıl derim ama seni sevdiğine de inanmıyorum.
Öte yandan diğer kadını düşünüyorum. Kendi yatağında, kendi evinde...Düşüncesi bile korkunç...
O adam özür dileri karısıyla mutlu mesut yaşar da sen ne olursun o anda?..
Neyi oluyorsun o adamın, adam evine girip kapısını kapattıktan sonra?..
Sana yüklenmeyi, linç etmeyi de anlayamıyorum.Herkes kendinden pay biçiyor, kendini o adamın eşi yerine koyuyor...Herkesin hikayesi farklıdır elbette, kimse aldatılmayı haketmez ama bu kadar yüklenmeyi de haketmiyorsun...Hata yapmışsın, yapıyorsun, yapacaksın belki de...
Hayatını düşün, çocuğunu düşün.Bir daha da asla görüşme o adamla.Küçük bir yerde oturuyorum demişsin, eve girerken çıkarken biri görür, bir çay içersiniz laf söz olur. Yapma.Çocuğuna,eşine, o kadına, o aileye bunu yapma.
Sakince düşün, duygularına hakim ol.
O adamdan sana fayda gelmez...Seni gerçekten sevse emin ol; bu ilişkinin arkasında dururdu...
Benim bu adamda gördüğüm şey ne biliyor musun?..
Biri duyar korkusuyla dışarıda buluşmaktan bile aciz, karısının özel gününde onun duvarına şiir yazacak kadar karaktersiz bir adam olduğu.
Lütfen bana kızma, bir zaman gelecek anlayacaksın dediklerimin doğruluğunu.
Hatandan geri dön, çok geç olmadan geri dön yuvana.