Aldatmayı ortaya çıkarmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi yast
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yast

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
2.099
2.069
333
Arkadaşlar Merhaba,
Çok ortadayım sizlerin fikirlerine ihtiyacım var.
İş yerinde iki kişinin ilişkisi açığa çıkmış ve dedikodular yürümüş bulunmakta.
(Kız nişanlı,nişanlısı askerde- Erkek ise evli bir çocuklu, eşi ve çocuğu almanyada 2 ay dönmeyecekmiş)

Şimdi el ele göz göze yakalanılmamış, ama kız sürekli bunun yanında telefonla konuşmaları uzun uzun (dahili hatlardan anlaşılıyor) Bir de mesajları gören biri var bariz belli samimiyetleri.

Bir de bu erkek yakışıklı ve kendini beğenmiş- iş yerinde kuyruk sallamadığı kız yok. Bizim kızlar da ağzının içine düşer. Yani evli bir adamın yapmaması gereken hareketler içerisinde sürekli bizim kızlar da sağolsun adamı yere göğe koyamıyor. (Şimdi buradan kıskandığımı vs çıkarmayın-benim zaten aşık olduğum ve Allah izin verirse 3 ay sonra evleneceğim bir nişanlım var)

Şimdi ben adamın eşinin yerine kendimi koyuyorum böyle bir durum varsa bilmek isterdim bu yüzden facebooktan fake bir hesap açıp eşine bu durum hakkında bilgi vermek istiyorum. Yani direk aldatılıyorsun demek yerine böyle böyle bir durum var eşini sorgula gibi.

Sizce yapayım mı ?
Yoksa Allahından mı bulsunlar ?
Böyle de yazık değil midir ama ? Adamın eşi güzel, eşiyle fotolar koyuyor boy boy.
Diğer nişanlı kız desen askerdeki çocuk gün sayıyor facebookta.
Nişanlı kızın facebookuna yazmama nedenim askerdeki çocuktan kaynaklı o ruh haliyle başka birşey yapar korkumdan.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Bir gün Sokrates'in arkadaşlarından biri,heyecanla gelir ve Sokrates`e:

-Sokrates,öğrencilerinizden biri hakkında ne duydum,biliyor musunuz?

-Bir dakika!"der Sokrates."-Anlatmadan önce bir testi geçmen gerekiyor;3 sorulu test.

-3 sorulu test?

-Evet.der Sokrates,3 sorulu test! Öğrencim hakkında duyduğun şeyi bana anlatmadan önce,söylemek istediğin şeyi 3 sorulu bir filtreden geçirelim.ilk olarak söyleyeceğin şeyin doğrulugundan emin misin?

-Hayır,ama duyduguma göre...

-Tamam der Sokrates,yani emin değilsin,şimdi 2.sorum; bana söylemek istediğin şey öğrencim hakkında iyi birşey mi?

-Eh pek sayılmaz,ama....

-yani der Sokrates,bana öğrencim hakkında söylemek istediğin şeyden emin değilsin ve bunun pek iyi birşey oldugunu da düşünmüyorsun.Peki bu söyleyeceğin şey benim için kullanışlı olacak birşey mi?

-yo,hayır.pek değil.

-e peki bana doğrulugundan emin olmadığın,benim için kullanışlı olmayan ve kötü birşeyi niye söylemeye çalışıyorsun?

kesinlikle adam bişekilde yalanlıyıp kendinide haklı çıkarcaktır söylesen bile.ama bence kesinlikle yap derim kadın ayagını denk alsın kocasını takipte olsun .adamda söyle bi sallanır aklı basına gelir.

yani kendinizi gizleyip fake bir hesap açsanız bile içiniz rahat etmez ki. boşverin

Arkadaşlar benim suçlu çıkmam önemli değil çünkü Sahte bir hesaptan yazacam.
Yani sizce böyle bir erkek gününü gün mü etsin ?
Doğrusu bu mu ?

Kesinlikle karışma, ama görmezden de gelme.. Kıza karşı mesafeli ol derim. Karışır karısına anlatırsan aldattığı kadını sen sanıcaktır emin ol...

Kızla yakınlık derecen ne? Eğer ki muhabbetiniz var ise O nişanlı olan kızla konuş bakalım o ne diyor. Yani ona de, herkes konuşuyor, adamın, eşinin kulağına gider, mesafeli ol, nişanlın var senin dikkat et diye. Söyle onu uyar? Gerçi " sanane" de diyebilir öyle insanlar. Biraz ar duygusundan yoksun olurlar çünkü.

Direk eşine söylemek yerine, Çalıştığınız yerde onların gerçekten ne mal olduklarını ortaya çıkarın.

Millet dedikodusunu yapıyor ama izlemek daha eğlenceli geliyor sanırım.
Kıza müdürümüz söylemiş, o da inkar etmiş ama hala samimiler.

Walla bizim iş yerinde de wardı çocuk nişanlı kız da sevgilisinden ayrılmıştı çıldırmamak için kulaklıklarımı çıkarmazdım 2 saat boyunca ve cocuk başka departmanda olmasına rağmen gelip kızın masasında otururdu saatlerce.. Bu sohbetleri sırasında ne konuşurlardı bilmiyorum ama çocuk evlendi ve çocuğu olacak aynı şekilde kızda jet hızıyla yeni birini buldu evlendi ve o da hamile. Karışmadı kimse şu an da normal sıradan herkes gibiler. Belki karışsak siz bizi neyle sucluyorsunuz sadece arkadasız diyeceklerdi onun için sakın yuzyuze o ikili ile konuşmayın ama mail face eşine ulaşmak size kalmış.

Ortada bariz ve kanitlanmis bir aldatma olsa evet susmamalisin, haksizlik karsisinda susan dilsiz seytan gibidir demiş Peygamber efendimiz derdim. Ancak kulaktan dolma bilgilerle asla hareket etme, uydurma olabilir, cekemeyenlerin yada ayagini kaydirmak isteyenlerin iiftirası olabilir. Kendi gozunle görüp emin olana kadar bekle, emin olduğunda ise susma derim.

Arkadaşlar benim suçlu çıkmam önemli değil çünkü Sahte bir hesaptan yazacam.
Yani sizce böyle bir erkek gününü gün mü etsin ?
Doğrusu bu mu ?

Ortada kesin bir şey yok
Sizi ilgilendiren bir durum yok
Siz olaya erkek gününü gün mü etsin tarafından bakarken, büyük ihtimalle karısı görmezlikten gelmeyi tercih ediyor. Çünkü anlattığınız erkek tipi bariz belli ve eşinin bunları fark etmemesine imkan yok. O kadının düşeceği durumun farkında mısınız ? Her evliliğin kendi içinde yaşanma şekli farklı, dışarıdan bu tip müdaheleleri doğru bulmuyorum. Ve düşüncenizde küçük bir adaletsizlikte var, adil olsaydınız aynı fake hesaptan kızın nişanlısını da uyarmayı düşünürdünüz, o erkek diye aldatılmak ona müstehak mı ?? Boşverin herkes kendi hayat arkadaşını kendi takip etsin, uyanık olsunlar, siz karışmayın, özellikle netlik olmayan bir konuda... Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır lafı bu durumlar için değil bunu baz almayın, müslüman diğerini ayıbını ortaya çıkarmayandır lafını baz alın daha kolay olur

Back
X