mehlika58;
*kraftın 0-13kg anakucağı(otokltuğu) boşa o kadar para vermşm.. çocuk kayıp iniyor iççinden, daha otoya monteli de denemedik..
*emzrme yastığı da artık kullanamıom, zira bu sıra emzirmek çile, ayağa kalkıp hoplata hoplata zorla tutturuom, bunu da emz.yastığı ile yapamam..bide o kadar uğraşıp kılıf diktirdm.*emzik ve biberon şuan fuzuli, almıyor en azından şimdi..
*yine kraftın park yatağı; annemlere getirdikten sonra dengesi bozuldu, katlanırken çok zorladı zaten, şimd de bi kenarı kendiliğinden kapanıo bazen, babam dikişini sökmek zorunda kaldı..daha ucz bşi alsaymışız diyorum şimdi, zira 1yaşa kadar anca kullanır sonra mobilya alırım gibi..
*avent yıkanabilen göğüs pedleri, ilk başlarda yetmiyordu emiciliği, ama artık kullanışlı..bebedorunki biraz fazla kalsa koku yapıo, bu ise kuruyor ve kokmuyor..
*pahalı pahalı kilotlu çoraplar aldım içi havlulu, ama sıkıyor diye rahatsız oldu gibi geldi giydirmiom artık

oysa iyi sıcak tutuodu
*bide ne alıyorsam büyük almam gerektiğini anladım, hemen küçük geliyor
*hipp süt arttıran çay da fuzuli sanırım, sütüm kafasına göre takılıyor çnkü, biara azaldğnda naptıysak deişmedi, sonra düzeldi şükr..
meltemcim;
emzirme sütyeni almıştım iki tane.model olarak hiç kullanışlı çıkmadı.küçücük bir yer açılıyor oradan da memeyi çıkarıp emzirmek zor oluyor. birde dr brawnsın doğal akışlı biberonu,kızım beğenmedi,kullanamıyoruz.
sallanan ne varsa işe yarıyor,beşik yatak oyuncak,salıncak...hepsi işimizi kolaylaştırıyor..
humana ve hipp ikisinide kullandım,pskolojik mi parasından mı humana daha çok süt yaptı gibi bana göre..kıyafetlerimiz de belki bazılarını 1 kez zor giydi,hemen küçüldü..
bluspirito;
sutyenler cok kullanıssız memeyı guzel kavrayamıyorlar..
kucuk gelıp gıydıremedığım bırsuru cıcısı kaldı oğlumun gercektende buyuk almak gereklıymıs anlamadan buyuyorlar ..
bızım park yatagımızda kraftın ve cok memnunum donencesıyle oğlum epey oyalanıyor cıkardığı klasık muzıklerde sakınlesıyor ve encokta anne karnındakı seste uyuması kolaylasıyor bende ondan cok memnunum
defne25;
dönencesini hiç sevmiyor doruk o yüzden boşuna aldığımızı düşünüyorum.
emzirme yastığı şu buyuk yarım ay şeklinde olan yastıklar bunlarında fuzuli olduğunu düşnüyorum.çünkü çok kullanışsız.üzerine yatırıp emzirmek mümkün değil.belki doruk oturmaya başladığı zaman o yastıkla destekleyebiliriz.veya yüzüstü yatırılabilir ama yine de gerek olmadığını söyleyebilirim.
fazla sayıda bebek yorganına hiç gerek yok.hele evleri sıcak olanlar yorgan örtebileceklerini sanıyorum.funnababy nin pikesini almıştık çok işe yaradı bu konuda...
odasındaki figürler ve duvar stickerlarına acayip ilgi gösteriyor bunu da bu gün farkettim:)belki ilerleyen zamanda yatağında kendikendine onlara bakarak oyalanabilir.
park yatağının ses çıkaran oyuncağından çok çok memnunuz çoğu zaman onun müzikleriyle uyuyor bir de titreşimi var o da çok işe yarıyor.
başkaaa memnun kaldığım birkaç şey daha var.
-lansinoh göğüs ucu kremi ne zamanki daha sık sürmeye başladım o zaman göğüs ucu acım azaldı.
-avent kalkanlar süper işe yaradı takmadığım zaman çamaşırım göğüs ucuma yapışıp canımı acıtıyordu.
-mikrodalga sterilizatörümüzden ok memnunum iyiki almışız çok çabuk hallediyoruz temizlik işini.
-markasını hatırlayamıyorum bberon ısıtıcısı aldık keşke almasaydım dediğim veen çok pişman olduğum şey bu.çünkü biberonu ısıtmak değil neredeyse kaynatıcak iki ayarı var biri mama diğeri süt.sıcaklığını kendimiz ayarlıyamıyoruz.sanırım arçelikti.,
-chicco nun araba koltuğundan yani ana kucağından çok memnunuz.düz bir zeminde olduğu sürece bebek içinde nefes alıp verdikççe sallanması için tasarlanmış alt kısmı bu yüzden çok iyi oluyor doruk daha derin uykuya dalabiliyo içinde.
emzirme südyenlerimden çok memnunum yani markası elija olanlardan.diğerleri dediğiniz gibi acayip kullanışsız..bu arada evde hiç aç kapa yapmıyorum direk açık bırakıyorum kilidini.normal südyen ise kullanamam bu durumda heralde.
medela göğüs pompasından çok memnunum sütümü acayip arttırdı ve çok çabuk sağıyor...
-giydirmeden kaldırdığım kıyafeti hiç olmadı küçülenleri ayırdım.
Biraz karışık oldu ama şimdilik aklıma gelenler bunlar....
birmelek ;
lansinohh göğüs ucu kremii..kullanmadım..gereksizdi.
chiccoo göğüs kalkanı gereksizdi. aslında bunları doğum yaptıktan sonra ihtiyaca göre almak gerekliydi. çünkü ihtiyacım olmadı. Bulunması zor şeyler değildi aslında.
Humana süt çayı..oldukça iyi geldi. Ayrıca sallanan herşey iyi anakucağı oto koltuğu. İlla markacı davranıp pahalıya kaçmadımm ve pişman da olmadım doğrusuu..aldığım herşey kullanışlı çıktı çünkü.
sersuma;
lansınoh gogus ucu kremı hayatımı kurtardı
gogus kalkanı gereksızmıs hıc kullanmadım
avent bıberon ısıtıcısı cok cok pısmanın hıc elımı surmedım surmemde gıbı gelıyo
gogus pedsız sutyen takmıyorum cok memnunum
dr brown gaz onleyıcı bıberonu hıc sevmedım
chıcco cam bıberondan cok memnun kaldım kızımda rahat emıyo ondan
aymesasya;
Mustela göğüs ucu kremini daha doğumdan önce kullanmaya başladım. Hiç yaram olmadı memnun kaldım.
Humana süt artırıcı çayı kıullanıyorum Mennunum.
Ana kucağı kraftın almıştık. Hakkaten içinde kayıyor. Ama başka ana kucakları nasıl bilmiyorum o yüzden bir fikrim yok.
Fsiher price 3ü bir arada ev tipi ana kucağımız var. Çok memnunum hep onun içinde gündüzleri.:))
Kraft park yatağımız var. Henüz çok yatamadı içinde. Biz memlekette olduğumuz için babamızdan ayrıyız. Hep benimle uyudu. Bakalım gidince deneyeceğiz.
İlk kitabımdan almıştım kızıma fsiher price çiflikli bi şey. O na bakıp bakıp gülüyor. Hele ördek var onu çok seviyo...:))
Emzirme sütyeni değil ama atletlerim var memnunum. Sanırım bebedorun benimkiler...:)))
Medela göğü spompasından memnunum.
Chicco göğüs pedi kullanıyorum oldukça menunum. Ayrıca chicconun silme mendli kullanıyorum..
Aklıma gelenler bunlar...
BEBEGIMMMMM;
okadar cok seyi boşuna almışım ki kızımın kardeşi için bir sürü tecrübem ar artık
sebamed in bebk kremini hiç kullanamadım kızımın cildi hemen kızardı onun için zeytin yağı sürüyorum
emzirme yastıgını da boşuna almışım diye düşünüyorsum ama artık oturtuyorum onun içine ve kayıp düşecek diye korkum olmuyo
ağustosta doğmuş olmasına rağmen boşu boşuna zıbın almışım 10 -12 tane cıtcıtlısını hem aynı numara almışım hesi kalıcak şimdi ve coralarının hepsini küçük almışım yani cocuklara herşeyi büyük almak gerekliymiş önceden aldıgım 1 yaş elbünkü yazlık şimdi elbiselerini giyemeyecek yaza cünkü küçük olmuş olacak kışında giydiemeyeciğim
biberonların hiçbirini kullanamıyoruz kızım aventin biberonuna alışık diğer biberonlaın memelerini hiç tutamıyo bir sürü meme almıştım damaklı damaksızfilan die 5-6 tane farklı markaların hiçbirinin kutusundan cıkarmadan avent aldık ve şimdi sadece onu tutuyo
ben o telsizi de boşuna almışım evde kızım ağlayınca heryerden duyuluyo
ben hem emzirme atleti hem sütyenini aldım sadece sütyeni kullanıyorum
tek pişman oldugum keşke medela süt sağma makinesini daha önce alsaymışım cünkü sütüm cok azaldı =(
meryem_m;
sallanan beşiğimizden çok memnunuz.bir sürü zıbınlar almıştık onlar biraz fazlaymış ama yinede kullandım ama yepyeni kaldı.
annem yurtdışından iç paçalı alt ve üst atletler almıştı çok alma diye kızmıştım keşke daha çok alsaymış :))) acayip işe yarıyor.kıyafetlerinin içine giydiriyorum üşümüyor oğlum.
bir sürü ağız bezi yaptırmıştı annem çok diye yine kızmıştım iyi ki çok yaptırmış :)
(ANNE SÖZÜ DİNLEMEK LAZIM BUNU ÇOK İYİ ANLADIM)
bir sürü ayakkabı aldık meraktan ama çoğu küçülüyor ve evde giydiremedim.
chicco nun temizlik setini almıştım(çantalı olan) şampuan ve bebe yağı dışında hiç bişeyini kullanamadım.kullanacağımıda sanmıyorum.
bir sürü minik minik çoraplar.kocaman ayaklarımız var giydiremedn kaldılar :))))
kraft ın bebek arabasından çok memnunum.biraz ağır ama olsun kullanışı süper tek elle 360' dönüyor.tek elle katlanıp tek elle açılıyor.iyi ki almışım.
şimdilik bunlar geldi aklıma.
aslında ben çoğu şeyi kullandım.annem sayesinde gereksiz pek birşey yok.
parle;
lansinoh bir tüp bitirdim lanoise yarıladım faydaları oldumu bilmiyorum eminim kullanmasam daha kötü olurdu
medela gögüs kalkanı çok sıkıştığım anda işimi gördü ama çok kullanılabilecek bi ürün değil iz yapıodu acıtıyodu
bebedor göğüs uçları, hiç kullanamadım bebeğim almadı.
emzirme sütyeni çok memnunum her sütyen aynı değil bazıları çok açılmıyo bazıları tamamen göğüse destek oluyo
bebedor manuel pompa kullanamadım
bebedor göğüs pedi çok kullanıyorum sanırım aventin yıkanabilirlerine başlıycam