Alerjik Astımi covid ile karıştırdılar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Merhaba, Ben bebekliğimden beri alerjik astımım. 2 biontech aşısı oldum. Dün acile atak geçirerek gittim. Gitmeden önce de ilaçlarımı nebulle aldım. Bilen bilir ilac alınca saturasyon çok düşmüyor. saturasyonum 98 di. Ki daha önce de ambulansla hastaneye kaldırıldığımda da aynıydı.

Neyse doktor beni covid kısmına almaya kalktı. Gıda ilaç gibi bir suru şeye Alerjim var. Ateşim yok. Grip gibi değilim. Belirtim yok yani. O kısımda covid olur çıkardım. Malum delta varyanti çok çabuk bulaşabiliyor. Çıktım özel bi yerde iğne oldum düzeldi... şükür daha iyiyim.

Benim sorum benim gibi sorun yaşayan oldu mu? Ne yaptınız...

Benimde alerjik astımim var bı sıkıntı olmadı.ama ben sadece ilk doz aşı oldum ikinciyi daha olmadım.simdi korktum bnde

Merhaba, Ben bebekliğimden beri alerjik astımım. 2 biontech aşısı oldum. Dün acile atak geçirerek gittim. Gitmeden önce de ilaçlarımı nebulle aldım. Bilen bilir ilac alınca saturasyon çok düşmüyor. saturasyonum 98 di. Ki daha önce de ambulansla hastaneye kaldırıldığımda da aynıydı.

Neyse doktor beni covid kısmına almaya kalktı. Gıda ilaç gibi bir suru şeye Alerjim var. Ateşim yok. Grip gibi değilim. Belirtim yok yani. O kısımda covid olur çıkardım. Malum delta varyanti çok çabuk bulaşabiliyor. Çıktım özel bi yerde iğne oldum düzeldi... şükür daha iyiyim.

Evet oldu eşimde alerjik astım var, kullandığı ilaç tepkimeye yol açtı acile gitti oksijen oranına hiçbir şeye bakmadan yarın gündüz gel test ol demiş. Daha önce gittiğinde iğne vurup hava vermişlerdi şimdi gittiginde böyle oldu.

Son düzenleme:
Test ol gel dese iyi. Direk covidli hastaların bulunduğu yere götürmek istedi. Hemde çok itici bir şekilde. Sen gel bakayım benle dedi. Kusura bakmayın oraya gidemem deyip hastaneden ayrıldım. Kendimi çok koruyorum ben. Covid bulaşsa sorumlusu kim olacaktı...

Büyük olasılık prosedür değişti. Ama olan bizim gibi hastalara olacak. E nabıza bakabilirler.. ilaç raporlarım acil girislerim. Alerjilerim hepsi mevcut ama bakan yok.

Test ol gel dese iyi. Direk covidli hastaların bulunduğu yere götürmek istedi. Hemde çok itici bir şekilde. Sen gel bakayım benle dedi. Kusura bakmayın oraya gidemem deyip hastaneden ayrıldım. Kendimi çok koruyorum ben. Covid bulaşsa sorumlusu kim olacaktı...

Büyük olasılık prosedür değişti. Ama olan bizim gibi hastalara olacak. E nabıza bakabilirler.. ilaç raporlarım acil girislerim. Alerjilerim hepsi mevcut ama bakan yok.
Hayır iyi değil çünkü nefes almakta zorlanıyordu. Hiçbir işlem yapmaması kötü oldu bizim acimizdan.

Gelen her hastayı covid alanına almaya çalışmalarına ben de uyuz oluyorum. Oğlumun bronşiti var hastalandığında illa ki bronşit geçirir, üç ay önce hastalandı hava alması lazım dinlemeden etmeden covid alanına almaya kalktılar, oradan çıkıp özele gittik. Parası olmayan napsın mesela bile isteye virüse kafa atmak gibi o alana girmek, mecbur gidiyorlardör muhtemelen. Şimdi oğlum yine hasta, nefes alıp verişinden belli ki bronşit oldu yine ama hastaneye götürmeye korkuyoruz. Hasta geçmişine baksalar dediğiniz gibi zaten görünecek ama o bile zor geliyor

Ben sahsen başvuru yaptım. Dediğiniz gibi parasi olmayan ne yapsın. Bizim gibi olmasını istemiyorum. Cok üzücü... gerçekten çok moralim bozuldu.

Bir daha gitmem devlet acile. Ya özel yada aile hekimine gidip iğnemi olurum.

Hastalandığımda bronşit geliyor mevsimsel öksürdükçe öksürürüm. Herhangi bi’ ilac vs alerjim yok. Ama bu yıl çok hastalandım. En son koku almada cok degisik seyler yasadım onun dısında hicbir belirtim olmamasına ragmen yine de gitmedim hastaneye kendi kendime atlattım. Kimse kafasına göre bi belirti olmadıkça covid bölümüne alamaz. Bulasmayan seyi bulastıracaklar illa.

Benim oğlum alerjik bı çocuk. Bebeklikten beri mervsim geçişinde öksürük olur. Aile hekimine gittim. Ventolin yazsın diye. Bide cigerde bişey var mi diye. Kadın bakmadı. Test olsun temiz çıkarsa gelsin öyle ilaç yazarm dedi. Ben biliyorum alerjik öksürük. Gittim eczaneden ventolin aldım düzeldi. Sağlam çocuğu korona testine götürmek saçma geldi. Onlar haklı ama . Bu çocuk alerjik yani. Her öksürükte test mi yaptircaz

Benim oğlum alerjik bı çocuk. Bebeklikten beri mervsim geçişinde öksürük olur. Aile hekimine gittim. Ventolin yazsın diye. Bide cigerde bişey var mi diye. Kadın bakmadı. Test olsun temiz çıkarsa gelsin öyle ilaç yazarm dedi. Ben biliyorum alerjik öksürük. Gittim eczaneden ventolin aldım düzeldi. Sağlam çocuğu korona testine götürmek saçma geldi. Onlar haklı ama . Bu çocuk alerjik yani. Her öksürükte test mi yaptircaz
Onları hakli bulmuyorum. Test istemesi ayrı covidli hastaların bulunduğu acil kısmına almaları ayrı. Aşıyı boşuna mı oldum düşünüyorum...

İki doz aşım da var.
Geçen alerjim atağa geçiyor sanırım dedim.
Ertesi gün eşimin ateşi çıktı, doktor faranjit ama her ihtimale karşı bir test yaptır dedi. Pozitif.
Şu an alerjimi zirvede yaşıyormuşum gibi bir covid geçiriyorum. Oksijen oranım düşmedi de çok şükür. O yüzden bu risk her zaman var.

Alerjik astım olduğuma dair Sağlık kurulu raporum var. Koku almada sorun yaşarım yada grip belirtilrtim olur anlarım amenna test istesin. Ki kendim gider test yaptırırım zaten... ama diğer türlüsünü anlamıyorum

İki doz aşım da var.
Ertesi gün eşimin ateşi çıktı, doktor faranjit ama her ihtimale karşı bir test yaptır dedi. Pozitif.
Şu an alerjimi zirvede yaşıyormuşum gibi bir covid geçiriyorum. Oksijen oranım düşmedi de çok şükür. O yüzden bu risk her zaman var.
Başka belirtiniz var mıydı?

Başka belirtiniz var mıydı?

Benim yoktu.
Sadece alerji belirtilerim.
Hatta gebe olmasaydım avil-dekort elime alır hemşireye yaptırırdım. O denli alerji.

Test yaptırdıktan bir iki gün sonrasında öksürük oldu. Ateşte aşılı olduğum için hep sınırda kaldı bir türlü çıkmadı.

İki doz aşım da var.
Şu an alerjimi zirvede yaşıyormuşum gibi bir covid geçiriyorum. Oksijen oranım düşmedi de çok şükür. O yüzden bu risk her zaman var
Covidli hastaların o kısmına götürmek istemesi normal mi yani?

Şuan ailece iyiyiz boşuna covid kapacakmışım. Aile hekimimde covid olduğuna emindi. Test negatif çıktığı için rapor vermemişler. Hasta bakmaya devam etmiş adam. Bu işten birşey anlamadım.

Merhabalar, bende son 2 yıldır mevsimsel kışın öksürürüm. Ciğerlerimde göğsümde bir sıkıntı mı var diye test yaptırdım sağlık testlerinden geçtim ama hiçbir şey çıkmadı. İlaçlar bana mısın demedi. Üşüttüğümde artık geri dönüsü olmuyor bahara kadar öksürebilirim. Bu yavrunuza kullandıgınız ilacı doktor mu yazdı duruma göre? Geçiriyor mu?

Simdi bu mesaji bile begenmeyen olmus😐 vay be ne demis bu kizda begenmediniz? Yalan birsey mi
Anlatmis?

Merhabalar, bende son 2 yıldır mevsimsel kışın öksürürüm. Ciğerlerimde göğsümde bir sıkıntı mı var diye test yaptırdım sağlık testlerinden geçtim ama hiçbir şey çıkmadı. İlaçlar bana mısın demedi. Üşüttüğümde artık geri dönüsü olmuyor bahara kadar öksürebilirim. Bu yavrunuza kullandıgınız ilacı doktor mu yazdı duruma göre? Geçiriyor mu?
Arkadaşın belirttiği ilac Astim ilacı. Astim ataklarini kesen bi ilaç. Tedavi edici bi ilaç değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X