Alerjik Köpek

Mevsim9080

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2020
579
296
18
29
Kızlar merhaba bizim bir tanıdığımız ailenin köpekleri var 10 yaşınsa vardır. Cinsini bilemiyorum şuan eskimo köpeklerine benziyor ama onlar kadar büyük değil küçük o kadar tüylü de değil yüz olarak benziyor. cins köpek çok ufak değil bahçede bakılıyor. Köpek bundan 2,3 yıl öncesi sürekli
kaşınmaya başlamış anlattıklarına göre. Yazın hava sıcak tüylerden boğuldu diye traş ettirmişler ve vücutta belli yaralar olduğunu görmüşler. Tavuk eti vs yasaklanmış alerjisi varmış. arada vermişler tabi. böyle gelmiş geçmiş şimdi köpeği gördük bundan aylar önce uyuz olabilir demişler köpeğe sevdim biraz bacakları hatta gözlerinin kenarları bile kıpkırmızı olmuş bacaklarda tüyler azalmış bide kötü kokuyor sürekli kaşınıyor. Çok üzüldüm sahipleride yaşlı. Veteriner hap vs verdi ama vakit olmadı ki alayım ilgileneyim dedi. Dediğim gibi yaşlılar. Ben yardım edeyim dedim ama veteriner biraz uzak benim götürcek aracım yok. Başınıza geldiyse neler yaptınız neler yedirdiniz biraz bilgilendirir misiniz ?

Köpeği veteriner görmeden bir şey söylenemez, kimse de kafasına göre tedavi veremez çünkü farklı sebepleri olabilir.

Uyuz, mantar, egzama, gıda alerjisi, pire alerjisi bir sürü sebebi olabilir. Üstelik her köpek aynı hastalığın tedavisine aynı şekilde cevap vermez. İyi niyetinizi anlıyorum ama sağdan soldan okuyup uygulanacak şeyler tam tersi etki yaratabilir.

Sahibinin aracı varsa onun aracıyla götürebilirsiniz. Maddi durumları kötü değilse pet taksi ayarlayıp götürebilirsiniz. Yakında bir veterinerden veya kendi veterinizden gelmesini rica edebilirsiniz.

Köpeği veteriner görmeden bir şey söylenemez, kimse de kafasına göre tedavi veremez çünkü farklı sebepleri olabilir.

Uyuz, mantar, egzama, gıda alerjisi, pire alerjisi bir sürü sebebi olabilir. Üstelik her köpek aynı hastalığın tedavisine aynı şekilde cevap vermez. İyi niyetinizi anlıyorum ama sağdan soldan okuyup uygulanacak şeyler tam tersi etki yaratabilir.

Sahibinin aracı varsa onun aracıyla götürebilirsiniz. Maddi durumları kötü değilse pet taksi ayarlayıp götürebilirsiniz. Yakında bir veterinerden veya kendi veterinizden gelmesini rica edebilirsiniz.
Sanırım veteriner çağırmak en mantıklısı hayvancağızda daha rahat eder kendi ev ortamında. Bir ara zaten çok içine kapanıkmış hiç çıkmıyormus yerinden. Şimdi şükür biraz biraz sevdiriyor kendini birilerini görünce koşup mutlu oluyor 😊

Sanırım veteriner çağırmak en mantıklısı hayvancağızda daha rahat eder kendi ev ortamında. Bir ara zaten çok içine kapanıkmış hiç çıkmıyormus yerinden. Şimdi şükür biraz biraz sevdiriyor kendini birilerini görünce koşup mutlu oluyor 😊
Ah kıyamam :)

Evet en iyisi veteriner kontrolünde devam etmek olur. Size de temiz, iyi kalbiniz için teşekkür ederim :)

Ilac oneremeyiz tabi ama bi vitamin var. Mutamin diye bi arastirin fayda gorenleri anlatmisti veterinerimiz. Bi arastirin belki isinize yarar

Back
X