Alerjik Rinit hastası olan var mı?

ezmoce

ALiNDa
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2011
1.127
5
108
İstanbul
Arkadaşlar alerjinik rinit hastası olan var mı?Ben senelerce bunun mücadelesini veriyorum tabi kesin çözüm yok:(Siz şikayetlerinizi azaltmak için neler yapıyorsunuz?:2:

Ben varimm nefes darligindan kurtuldum ama su hapsuruktan bi turlu kurtulamadim :2:

hapşırık olsa iyi canım ya.Ohooo boğaz kaşıntı yanması ile beraber, kulak kaşıntısı göz yanmazı burun kaşıntısı sürekli de olmuyo olsa zaten yaşanmaz heralde.Hapşırığı ise günde en az 5-10 kere bi hapşırmaya da 2-3 peşpeşe hehehehe böyle acaip bi insanım işte:52:

Bende sendenim istee burun kasintisi arada geniz akintisi ozellikle hapsirdiktan sonra bogazim tahris oluyo cok bide makyaj yaparken pudra surunce hemen hapsiriyorum e hapsirincada burnum akiyo makyaj filan kalmiyo tabi :12: Ozellikle sabahlari cok fena millet kocasini operek uyandirir ben hapsirarak uyandiriyorum :78: Ilac kullaniyomusun peki?

aynen özellikle sabahları.gözlerime sürünce yaşarır kuaföre gidince makyajımı sürekli tazeletirim hep akıyo yaş nedeniyle.e bi de hapşırınca aynen dediğin gibi oluyo.İlaç kullanamıyorum çünkü hamişim.artık önlemlerini almaya çalışıyorum.Eskiden bu derece etkilemiyordu umursamıyordum ama yakın yıllarda artık iyice sıkıntı vermeye başladı.Okudum da bi yerde sinüzit olanlarda ve burunda problem yaşayanlarda daha belirginmiş.evet sinüzitim ilk okul yıllarımda vardı halen var mı bilmiyorum.Burun da nefes alma problemim var.Ameliyat olcaktım ama hamiş olunca olamadım.

Dogru ya bebis varken ilac olmaz bende ilac kullanmiyorum cok uyku yapiyor cunku. Daha once bes yil asi tedavisi gordum nefes darligim gecti ama diger seyler devam ediyor bende duymustum burunda problem varsa ameliyat rahatlatiyormus ama bende yok doktor bakti ama ameliyatlik bisey yok dedi. Asi tedavisi oldunmu peki?

Dogru ya bebis varken ilac olmaz bende ilac kullanmiyorum cok uyku yapiyor cunku. Daha once bes yil asi tedavisi gordum nefes darligim gecti ama diger seyler devam ediyor bende duymustum burunda problem varsa ameliyat rahatlatiyormus ama bende yok doktor bakti ama ameliyatlik bisey yok dedi. Asi tedavisi oldunmu peki?

yok canım aşı tedavisini olmadım yeni yeni araştırmaya başladım ben ameliyat olucam diye hep doktor araştırdım ki sonunda buldum ameliyat günü de almıştım da hamiş oldum.Artık hayırlısı diyelim her işte bir hayır vardır diyorum ben:)Ben de nefes darlığı yok çok şükür eğer o da olsaydı heralde yataklara kadar düşerdim allah korusun

ah ah bende çok çekiyorum yazları, keşke yaz hiç gelmese diyorum :) nefes darlığım yok ama, burun akıntısı, kaşıntısı, burun tıkanıklığı, kulak kaşıntısı, gözlerde sulanma en önemlisi hapşurmak.. Geceleri kaç kere uyandığımı bilirim, yada hapşurmakdan uyumadığımı. İlaç içince iyi olurum, ama içmeyince berbat nerdeyse acillik oluyorum.. Birde kullandığım ilaçları 1 ay sonra değiştirmek de buldum çağreyi öyle yapınca vücut ilaca alışmıyor ve etki yapıyor, öbür türlü vücut ilaca alışıyor ve etki yapmıyor..
Bu sene inş allerji testi yaptırıp tedavi olucam.
ah canım birde sen hamişmisin allah kolaylık versin..

ah ah bende çok çekiyorum yazları, keşke yaz hiç gelmese diyorum :) nefes darlığım yok ama, burun akıntısı, kaşıntısı, burun tıkanıklığı, kulak kaşıntısı, gözlerde sulanma en önemlisi hapşurmak.. Geceleri kaç kere uyandığımı bilirim, yada hapşurmakdan uyumadığımı. İlaç içince iyi olurum, ama içmeyince berbat nerdeyse acillik oluyorum.. Birde kullandığım ilaçları 1 ay sonra değiştirmek de buldum çağreyi öyle yapınca vücut ilaca alışmıyor ve etki yapıyor, öbür türlü vücut ilaca alışıyor ve etki yapmıyor..
Bu sene inş allerji testi yaptırıp tedavi olucam.
ah canım birde sen hamişmisin allah kolaylık versin..

saol canım benim ya.Ben önceden alerjik bişey olduğunu bile anlamamıştım.Sadece öyle atlatmaya çalışıyodum sonra araştırayımd edim işte doktorlar ameliyat dedi sonra bigün iyice araştırma yapınca anlatım ne oldğunu da biraz geç oldu:) Evet yaz aylarında iyice artıyo.Ama yazsızda bir yıl düşünemiyorum.Sabahları temzilik yapınca bende temizlik yapmak istemiyorum.O da öyle bişey temizlik yapmadan olmaz paradoks gibi işte:26:

bende de allerjik rinit var .kış yaz sürekli hapşururum ..gözlerim akar bazen..zaten vucudumda allerjik reaksiyon olayı çok yüksek ..allerjik nezle de oluyorum buna bağlı olarak.2 senedir de kaşıntım var ..bu allerji 2 senedir başıma bela oldu ...:27:
geçen kuaföre gittim ne dokundu allerji yaptıysa öksüre öksüre su içtim geçmedi ,boğuluyordum nerdeyse ,kuafördekiler de korktular boğuluyorum diye ,mahvoldum..:43:

bendede15 senedır var son 5 yıldrı youn allerjık astım teshısı konuldu allerjı testlerı yaptırmıstm baya zorlanıyorum hatta artık burun MELYATI OLMAM GEREKIYOR ALLERJI NEDENYLRE POLIPLERIM OLUSMUS SUREKLI TIKANIK HALDEYIM GUNLUK 1 tane allerjı hapım var onn yandada tozlu işlerde maske kullanmaya calısıyorum temzılık vs yaprken parfum deo kullanmamaya ozen gosterıyorum ama bazen mecbur kalıyorum kullandıgım gunum felc camasır suyunu cok sevıyorum nezaman kullansam yıne ogunum felc yapacak bişey yok kocamn 1 sayfa lıstem var dıkkat etmem gereken işte perdeler carsaflar vs haftada 1 yıkanacak en az 60 C de dıye kılım kuullanmam gerekıyor off cok uzun uygulamakda zorlanıyorum ama bunnla yasamaya alısmak zorundayız gecmıs olsunnn

bende de allerjik rinit var .kış yaz sürekli hapşururum ..gözlerim akar bazen..zaten vucudumda allerjik reaksiyon olayı çok yüksek ..allerjik nezle de oluyorum buna bağlı olarak.2 senedir de kaşıntım var ..bu allerji 2 senedir başıma bela oldu ...:27:
geçen kuaföre gittim ne dokundu allerji yaptıysa öksüre öksüre su içtim geçmedi ,boğuluyordum nerdeyse ,kuafördekiler de korktular boğuluyorum diye ,mahvoldum..:43:

canım ya.Siz ilaç falan alabirlisiniz tedavisini olabilirsiniz bak aşı varmış onu yaptırabilirsiniz.Artık başka korunmamız gerekn şeyler var ben netten bulayım da burda yayınlıyayım.Yardımcı olalım birbirimize

bendede15 senedır var son 5 yıldrı youn allerjık astım teshısı konuldu allerjı testlerı yaptırmıstm baya zorlanıyorum hatta artık burun MELYATI OLMAM GEREKIYOR ALLERJI NEDENYLRE POLIPLERIM OLUSMUS SUREKLI TIKANIK HALDEYIM GUNLUK 1 tane allerjı hapım var onn yandada tozlu işlerde maske kullanmaya calısıyorum temzılık vs yaprken parfum deo kullanmamaya ozen gosterıyorum ama bazen mecbur kalıyorum kullandıgım gunum felc camasır suyunu cok sevıyorum nezaman kullansam yıne ogunum felc yapacak bişey yok kocamn 1 sayfa lıstem var dıkkat etmem gereken işte perdeler carsaflar vs haftada 1 yıkanacak en az 60 C de dıye kılım kuullanmam gerekıyor off cok uzun uygulamakda zorlanıyorum ama bunnla yasamaya alısmak zorundayız gecmıs olsunnn

saol canım sanada geçmiş olsun.İŞte bende de burunda sürekli tıkanıklık gece uyuyamıyorum ki sürekli uyuyorum ağzımdan nefes alamam asla ama burun hep tıkanık.İşte tam cesareti topladık olmadı o da.Doktor bana burunda oluşan küçük et parçaları var giderek büyüo falan demişti.Bence bu da tetikliyo

saol canım benim ya.Ben önceden alerjik bişey olduğunu bile anlamamıştım.Sadece öyle atlatmaya çalışıyodum sonra araştırayımd edim işte doktorlar ameliyat dedi sonra bigün iyice araştırma yapınca anlatım ne oldğunu da biraz geç oldu:) Evet yaz aylarında iyice artıyo.Ama yazsızda bir yıl düşünemiyorum.Sabahları temzilik yapınca bende temizlik yapmak istemiyorum.O da öyle bişey temizlik yapmadan olmaz paradoks gibi işte:26:

aynen bende internetden araştırdım da buldum sonra doktora gittim.. sen test yaptırdın mı nelere karşı çıktı?

merak ettim nasıl kaşıntıların var? nerelerinde? benimde ellerim de var biraz sanki yaa..:18:

aynen bende internetden araştırdım da buldum sonra doktora gittim.. sen test yaptırdın mı nelere karşı çıktı?

yok canım yaptıramadım düştüm bebişimin derdine ben çalışıyorum iznimi sadece bebişim için kullanıyorum onla ilgili testler kontroller falan ama nelere karşı olduklarını netten araştırdım.bayağı bi şey çıktı ortaya.Mesela en basiti çilek dedi.Çilek yaaa ben çilek yemesem olmaz ki :52: ve daha bi sürü şey bi yerde okumuştum onu tekrar bulayım yayınlicam.Nelere dikkat edilmesi gerekiyo neler yapılması gerekiyo diye.Bayağı bilgilendirdi beni yani size de yararı olacaktır.

Evet alerjik rinitim var, toz akarına karşı fazlaca hemde, sürekli etrafımdakilere hasta görünmekten bıktım yani hep bi hapşuruk falan, tedavi görüyorum çapa'da, ilaç tedavisi henüz ama iyi geldi gibi aşıya geçmeyi düşünmüyorum.

Back
X