Alevi birini çok seviyorum.

Promies

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2015
10
0
28
Öncelikle merhabalar...
Ben sünni bir kızım, ailem oldukca muhafazakâr ben değilim ama oldum olası değildim hayatımı sürdürmek istediğim insanında muhafazakar olmasını istemedim.
Karşıma şimdiki sevgilim çıktı onı çok seviyorum oda beni. Ama ailem buna hiç bir sekilde rızalık göstermicek. Bende ondan asla vazgeçemem. Ama asıl soruma gelirsek aranızda benim gibi alevi bir erkekle evlenmiş olan varmı. Varsa mutluysada değilsede söyleyebilirmi ne gibi sorunlarla karsılasabilirim

Birlikte olduktan sonra gusül abdesi almaz.. aile ortamında dışlanma olabilir ( bu sözlü yada bakışlarla olabilir) bu durumdan kendi rahatsız olup zamanla sana yansıtıp seni çok fazla sıkabilir.. çocuğunuz olduğu zaman hangi mezhebe gore geliştireceğiniz konusunda aranız da anlaşmazlığa düşebilir hatta bu konu aileler boyu uzunca bir yol alır..

Birlikte olduktan sonra gusül abdesi almaz.. aile ortamında dışlanma olabilir ( bu sözlü yada bakışlarla olabilir) bu durumdan kendi rahatsız olup zamanla sana yansıtıp seni çok fazla sıkabilir.. çocuğunuz olduğu zaman hangi mezhebe gore geliştireceğiniz konusunda aranız da anlaşmazlığa düşebilir hatta bu konu aileler boyu uzunca bir yol alır..

Haklısın bu gusül olayı aşılıcak türden ama aile konusunda çok celiskilerim var sizdemi bu duruma dahilsiniz .s

Evlilik açısından önermiyosnz ya
Evlilik her acıdan karşılıklı çok fazla özveri gerektiren maddi ve manevi bir kurum.. ikiniz başlayıp, çocuklar eklenecek derken aileler hep kapı arkasinda olsalarda her an sözlü yada sözsüz hep karşınız da yada yanınızda olacak.. bir evlilik düşünüyorsan öncelikle ailenle çok etraflıca konuşman gerek.. sevmek çok güzel bir duygu ama kimiz zaman bir yerde noktalana bilir.. sevgilinde sana ve ailene karşı çok hasas olmalı.. şuan gözünle görmezden geldiğin en ufak şey yarin sana büyük sorun oluşturabilir.. bu gusül abdestti olayı gibi.. çünkü bende senin gibiydim..

Evlilik her acıdan karşılıklı çok fazla özveri gerektiren maddi ve manevi bir kurum.. ikiniz başlayıp, çocuklar eklenecek derken aileler hep kapı arkasinda olsalarda her an sözlü yada sözsüz hep karşınız da yada yanınızda olacak.. bir evlilik düşünüyorsan öncelikle ailenle çok etraflıca konuşman gerek.. sevmek çok güzel bir duygu ama kimiz zaman bir yerde noktalana bilir.. sevgilinde sana ve ailene karşı çok hasas olmalı.. şuan gözünle görmezden geldiğin en ufak şey yarin sana büyük sorun oluşturabilir.. bu gusül abdestti olayı gibi.. çünkü bende senin gibiydim..

Bizim birbirimize saygımız var ama ailelerimizin anlasabileceğini düşnmüyorum.
Ve evlilik boyutuna gelirse bu durum farklı sehirde yasamayı düşnüyorum. Ayda yılda bir görsek onlarada katlanırız artık sevgilim ve ben çocuklarımızı bu mezhep konusunda serbest bırakıcamızı konustuk.
Zaten çocuklarında mezhep kavramlarına eğilimlerinin olmaları doğru değil.
Biz birbirimizi 2 yıldır kabul ettik bu gusül olsun veya oruç alkol. Bu konuları aştık. Daha farklı sorunlar çıkarmı biliyorum çok zor iki mezhebin evliliği ama ben mücadele etmek istiyorum...

X