Alfa

ssudeee

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2023
212
33
18
20
Kızlar 16 haftalık hamileyim alfa fetoprotein (afp) referans aralığı 0-7 cıktı
Değer ise 14,5 gözüküyor iyi mi kötü mü bilen varmı yardımcı olur musunuz lütfen stres yapıyorum

Kızlar 16 haftalık hamileyim alfa fetoprotein (afp) referans aralığı 0-7 cıktı
Değer ise 14,5 gözüküyor iyi mi kötü mü bilen varmı yardımcı olur musunuz lütfen stres yapıyorum

Kuzum o değeri bilmiyorum ama hamilelikte hiçbir değer neredeyse referans aralığında değerlendirilmez. Bazen de normal bu değer diye bakıyoruz referans aralığında diye, ama doktor diyor ki çok düşük takviye bilmem ne. Veya tam tersi. O referanslar normal bireyler için. Bizler hamileyiz. Bu değerler bizim için değil. Doktoruna gittiğinde o seni yönlendirecektir zaten. Ama kesinlikle stres yapma yani. Gebelikteki çoğu değerin referans aralığında olmadığını hatırlat kendine

Canım birde cmv igg pozitif ,cmv igmde ara değer çıkmış tekrar test istedi cmv igm için pazartesi belli olucak ama bu pozitif olduğunda doktorum sakat olabileceğini sakat doğumlar olduğunu soyledi stres yapmiyim diyorum ama bilmiyorum korkuyorum iyice

En kötüsünü düşünme hemen. Belkide hiçbir şeyi yok bebeğin. Tek ihtimal de bu değil ki. Sen dua et. İyi düşün. İyi olsun. Strese sokma yok yere kendini. Olmazsa başka doktora da gidersin. Sorarsın. Ne hemen tek oluru buymuş gibi stres yapıyorsun. Allah ın izniyle temiz sonuçlarını alırsın inşallah. Hem başka doktordan da görüş al bakalım bir. Kimisi hemen evhamlandırmaya bayılıyor. Bana da bir doktor daha 27.haftada senin doğumun başlamış, bu çocuk durmaz. Doğsa bile ölür. Sen kendini buna hazırla bilmem ne dedi. Başka doktorlara gittim boşa evhamlanmışım, göz yaşları dökmüşüm meğerse. 33.haftamız bitmek üzere şimdi kaç haftadır da sağlam ve güzel de büyüyor yani. Tek doktora gerçekten bakma. Kimisi binde bir olabilecek bir ihtimali söyleyip, senin de kesin böyle olur demeye bayılıyor. Evet doktorlar, evet mesleklerine saygım sonsuz. Ama onlar da bazen yanılıyorlar. Hiç evham yapma kendine. Rabbim güzel sonuçlar almayı, bebeğini sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin. Sen iyi düşün. İyi olsun. Bol bol dua et sadece. Duayla insanın kaderi bile değişir. Hiç üzme kendini. Allah ın izniyle hiçbir şey olmayacak

Çok teşekkür ederim kuzum çok saol inşallah iyi haberler alırım inşallah doktor ultorsona baktığında gelişimi ve kalp atışı gayet iyi hiç sorun yok şuan dedi baştan beri hiç anormal bir durum olmadı ama bu sonuçlara takıldım biraz işte haklısın doğru söylüyorsun aslında anlamıyorum bebeğim ultrosonda gayet iyi hiç bir sıkıntısı olmamasına rağmen bu sonuçlar ne için böyle diyorum kendime dünde doktora sorduğumda öyle pat diye söyleyince çok kötü oldum ne yapacağımı bilemedim elim ayağım titredi iyi olmaya iyi düşünmeye çalışıyorum

Cmv igm pozitif çıkarsa 20 veya 22 haftalarda bebeğe enfeksiyon geçiyormuş ne olucak bilmiyorum ne yapacağımıda bilmiyorum.

Sonucum çıktı:)

2cisi pozitif 3cüyüde yapalım bi bu son olsun dedi igg pozitif igm negatif bütün virüs testlerini almıştı son testte hepsi negatif çıkmış hiç birşeyin yok gayet sağlıklısın dedi canım

2cisi pozitif 3cüyüde yapalım bi bu son olsun dedi igg pozitif igm negatif bütün virüs testlerini almıştı son testte hepsi negatif çıkmış hiç birşeyin yok gayet sağlıklısın dedi canım
Ay çok sevindim hadi gözün aydın ben sana demedim mi yok yere stres yaptın o kadar kendine. Üzdün yok yere kendini. Ay Allah bir daha yaşatmasın. Beterinden korusun rabbim. Çok sevindim adına kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…