Algı sorunu

Sürekli uykusuzluk, aşırı yorgunluk, vücutta vitamin, mineral eksikliği, vücutta devamlı olarak düşük şeker problemleriniz yoksa bence bir nöroloğa görünün. Başka türlü bu derece algı probleminin hamileliğin normal süreci olduğunu düşünmüyorum. Doğurana kadar ne mesleklerde çalışan insanlar var. Bu derece problemleri olsa çalışamazdı kimse sanırım. Bence bu o kadar hafife alınacak bir şey değil.

Arkadasin yasadigi xok normal hamileyken beyin küçülüyor hucreler azaliyor , hafiza gucunu kaybedip unutkanlik basliyor ve algi sorunu yasaniyor
Ilk bebehimde bu kadar diildim ama ikinci hamileligimde bende korkunctum ki her kontrolumde tum tahlillerim yapiliyordu hicbir eksigim yoktu
Is hayati ise bambaska bir konu , beynimin surekli calismasi gereken bir isim var hamileyken fena hatalar yapmistim oyy oyy zor ve sacma bi durum ama pek cok insanda oluyor

Bir diyetisyenle görüşebilirsiniz. Beslenme şeklinizden kaynaklanıyor olabilir. Diyetisyene sadece diyet yapıp zayıflamak için gidilmez karşı çıkacaklara söyleyeyim.

Hamilelikte ve sonrasında ben de yaşadım bor dönem :) hatta mallığın kitabı yazılacak olsa baş karakter ben olurdum o derece ..bazen eşim birsey anlatırdı ben mal mal suratına bakardım, eee derdi ,fikrin nedir manasında ,heee o zaman sen nasıl biliyorsan öyle yap ,güveniyorum sana ,sen bu işin altından kalkarsın falan diyince bu sefer o mal mal yüzüme bakardı ..çünkü sorduğuyla, benim klasa b.k surdurmemek için verdiğim cevabın en ufak bir ilişkisi olmazdı daha neler neler :) bazen bana kulakların duymuyor mu acaba ,40 kere soruyorum ,cevap vermiyorsun diyordu eşim ..Ben de yine durumu kurtarmak için ,amaaannn ismimle seslen o zaman ondan sonra konuş ,ne bileyim bana mı diyosun kime diyosun diyordum ki odada da bi ben bi o :)) ama üzülme geciyor ..ben şimdi okula bile gidiyorum ..geçici mallık sendromu (üzerine alınma lütfen ,ben kendimi böyle değerlendiriyordum :)

Bir diyetisyenle görüşebilirsiniz. Beslenme şeklinizden kaynaklanıyor olabilir. Diyetisyene sadece diyet yapıp zayıflamak için gidilmez karşı çıkacaklara söyleyeyim.
Diyetisyene gidiyorum zaten. 24.haftada 10 kilo almıştım. Kilo alımımı durdurduk. Sadece bebek kilo alıyor belki de bundan bilemiyorum, ondan son dönem daha arttı çünkü.

Çok kafaya takmıyorum da günlük yaşam konforum yerlerde işte.
İlla ki geçer diye bekliycem napalım:)

b12 ve demir eksikliği olabilir ? ben geçen ay tahlil yaptım eksik çıktı, ilaçlara başladım çok farketti tavsiye ederim

Hamileyken doğumdan sonra bebeğimi bir yerde unutucam diye çok korkuyordum.Unutkanligim ne dereceydi düşünün artık.Doktorumla paylaştım aşırı unutkan olduğumu algıda problem olduğunu söyleyince b 12 iğnesi kullanmam gerektiğini söylemişti.Dogumdan sonrada kullandım.Gecen haberlerde bir kadının bebeğini mağazada unuttuğunu görünce korkumun yersiz olmadığını gördüm.Boyle şeylerde olabilirmiş.

Çevremdeki herkes nedense 2 sene diyor.Kizim 1 yaşında bir sene sonra bende normale dönerim inşallah.
İnşallah. Kendin o farkı hissediyorsun zaten. Mesela bende kitap okumamdan anladım çoook yavaş ve algılayamadan okuyordum. İki haftada anca bitiriyorum. Şimdi iki gün bide biri bişey anlatırken tekrarlattırıyordum filan. Geçiyo ya

Aynen okuduğum hiç bir şeyi anlamıyorum.Karsimda biri bir sey anlattığında anlamıyorum.Tekrar anlattiriyorum.Ama kendimi çok kötü hissediyorum.Hala devam ediyor.Neyse 1 sene daha sabredicem.Eger gecmezse b 12 ye devam.

b12 ve demir eksikliği olabilir ? ben geçen ay tahlil yaptım eksik çıktı, ilaçlara başladım çok farketti tavsiye ederim
Ben de şüphelenmiştim ama doktor değerler normal dedi. Takviye demire gerek yok dedi. Ama glikoz değerim sabahları 60lara kadar düşüyor, sanırım ondan. Diyetisyene göre beslendiğim için az şekerli besleniyorum. O da algımı etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…