- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi Pinkie Pie
-
Arkadasin yasadigi xok normal hamileyken beyin küçülüyor hucreler azaliyor , hafiza gucunu kaybedip unutkanlik basliyor ve algi sorunu yasaniyorSürekli uykusuzluk, aşırı yorgunluk, vücutta vitamin, mineral eksikliği, vücutta devamlı olarak düşük şeker problemleriniz yoksa bence bir nöroloğa görünün. Başka türlü bu derece algı probleminin hamileliğin normal süreci olduğunu düşünmüyorum. Doğurana kadar ne mesleklerde çalışan insanlar var. Bu derece problemleri olsa çalışamazdı kimse sanırım. Bence bu o kadar hafife alınacak bir şey değil.
Bende hamileyken yoktuDemek doğumla da bitmiyor. Ahh ahh aptallık mutluluktur sanardım bir de:)
Anaaa ben çok güzel ve mutlu vurdumduymaz bir hamilelik geçirmiştim :)Evet baktim yuzde 8 kuculuyormus
Hamilelikte ve sonrasında ben de yaşadım bor dönem :) hatta mallığın kitabı yazılacak olsa baş karakter ben olurdum o derece ..bazen eşim birsey anlatırdı ben mal mal suratına bakardım, eee derdi ,fikrin nedir manasında ,heee o zaman sen nasıl biliyorsan öyle yap ,güveniyorum sana ,sen bu işin altından kalkarsın falan diyince bu sefer o mal mal yüzüme bakardı ..çünkü sorduğuyla, benim klasa b.k surdurmemek için verdiğim cevabın en ufak bir ilişkisi olmazdıHamilelikten beri, gün geçtikçe artan biçimde algımda problem var.
Eskiden her türlü hesabı kafamdan saniyesinde, sektirmeden yapabilirken, şimdi en basit hesaplamaların bile içinden çıkamıyorum.
Bana biri bişey anlattırken kafamı verip tam algılayamıyorum.
İnsanlara dikkatimi verip tam dinleyemiyorum.
Bazen eski beyin fonksiyonlarım kısa süreli de olsa geri geliyor, sanki sislerin içinden tekrar güneş açmış önüm netleşmiş gibi hissediyorum ama sonrasında yine o mahveden sisli zihnime geri dönüş yapıyorum.
Unutkanlığa da meylim var ama daha ziyade problemim algılama problemi.
Sanki beyin fonksiyonlarımın %80'ini yitirmiş bir aptal gibi hissediyorum bazen kendimi.
Kısa süreli düzelmelerimde gerçekten durumun vahim olduğunu anlıyorum.
Hamilelikte buna benzer bişeyler yaşayan oldu mu? Ne zaman tekrar eskisi gibi olunuyor, doğumdan sonra zihnin eski hale gelmesi ne kadar sürüyor, kitap bile okuyamaz hale geldim, okuduğumu bile zor anlıyorum çıldırıcam!!!
Benzer şeyler yaşayan ya da benzer dönemden geçen arkadaşlar lütfen yardımcı olun, cidden hayat kalitem bu şekilde yerlerde.
Diyetisyene gidiyorum zaten. 24.haftada 10 kilo almıştım. Kilo alımımı durdurduk. Sadece bebek kilo alıyor belki de bundan bilemiyorum, ondan son dönem daha arttı çünkü.Bir diyetisyenle görüşebilirsiniz. Beslenme şeklinizden kaynaklanıyor olabilir. Diyetisyene sadece diyet yapıp zayıflamak için gidilmez karşı çıkacaklara söyleyeyim.
Çok kafaya takmıyorum da günlük yaşam konforum yerlerde işte.Hamilelikte ve sonrasında ben de yaşadım bor dönem :) hatta mallığın kitabı yazılacak olsa baş karakter ben olurdum o derece ..bazen eşim birsey anlatırdı ben mal mal suratına bakardım, eee derdi ,fikrin nedir manasında ,heee o zaman sen nasıl biliyorsan öyle yap ,güveniyorum sana ,sen bu işin altından kalkarsın falan diyince bu sefer o mal mal yüzüme bakardı ..çünkü sorduğuyla, benim klasa b.k surdurmemek için verdiğim cevabın en ufak bir ilişkisi olmazdıdaha neler neler :) bazen bana kulakların duymuyor mu acaba ,40 kere soruyorum ,cevap vermiyorsun diyordu eşim ..Ben de yine durumu kurtarmak için ,amaaannn ismimle seslen o zaman ondan sonra konuş ,ne bileyim bana mı diyosun kime diyosun diyordum ki odada da bi ben bi o :)) ama üzülme geciyor ..ben şimdi okula bile gidiyorum ..geçici mallık sendromu (üzerine alınma lütfen ,ben kendimi böyle değerlendiriyordum :)
Bende hep diyorum bana bi mallık geldi diye. :) OĞLUM 5 aylık olacak hala aynı
Çevremdeki herkes nedense 2 sene diyor.Kizim 1 yaşında bir sene sonra bende normale dönerim inşallah.İki sene rahat sürüyor. Bence de
İnşallah. Kendin o farkı hissediyorsun zaten. Mesela bende kitap okumamdan anladım çoook yavaş ve algılayamadan okuyordum. İki haftada anca bitiriyorum. Şimdi iki gün bide biri bişey anlatırken tekrarlattırıyordum filan. Geçiyo yaÇevremdeki herkes nedense 2 sene diyor.Kizim 1 yaşında bir sene sonra bende normale dönerim inşallah.
Aynen okuduğum hiç bir şeyi anlamıyorum.Karsimda biri bir sey anlattığında anlamıyorum.Tekrar anlattiriyorum.Ama kendimi çok kötü hissediyorum.Hala devam ediyor.Neyse 1 sene daha sabredicem.Eger gecmezse b 12 ye devam.İnşallah. Kendin o farkı hissediyorsun zaten. Mesela bende kitap okumamdan anladım çoook yavaş ve algılayamadan okuyordum. İki haftada anca bitiriyorum. Şimdi iki gün bide biri bişey anlatırken tekrarlattırıyordum filan. Geçiyo ya
Ama tam tabir bu geçenlerde işyeri ne uğradım müdür sağolsun uğraşmayı sever bir sürü şey söyledi ha hu dedim.Sana böyle ne oldu dedi adam bile
Sesli güldüm
Uykusuzluktandır diyorum aralıksız kaliteli uyumayınca insan mallaşıyor
Ben de şüphelenmiştim ama doktor değerler normal dedi. Takviye demire gerek yok dedi. Ama glikoz değerim sabahları 60lara kadar düşüyor, sanırım ondan. Diyetisyene göre beslendiğim için az şekerli besleniyorum. O da algımı etkiliyor.b12 ve demir eksikliği olabilir ? ben geçen ay tahlil yaptım eksik çıktı, ilaçlara başladım çok farketti tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?