ali ekspress ten alışveriş yapanlar bi yardım eder misinizz

vannilin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2013
125
63
43
Merhaba alışveriş melekleri. ben ali akspressten ilk defa alışveriş yapacağım ama aklıma takılan bir kaç soru var, bilenler cevaplarsa sevinirim.
1) 70 doların altında olunca gümrüğe takılmıyormuş galiba, öyle mi, bu 70 tl mi dolar mı?
2) satıcıyla önceden iletişime geçmenin yararı varmış bu durumda ingilizce mi yazıyorsunuz birbirinize?
3)kredi kartıyla alışveriş yapan var mı, tehlikeli mi?
4)kredi kartıyla alışveriş yapan varsa, dolar üzerinden nasıl alışveriş yapılıyor biizm kartlarla, atmden öderken nasıl ödüyoruz?

şimdiden teşekkür ederim, cevap veren herkesi öperim :)

Ben ordan çok alışveriş yapiyorum. Dolar yaa euro o zamnki en düşük kur farkına gire hesapliyorum. Türk parasına çevirdiği için. 25 gun gibi bi sürede geliyor. Sipariş verdikten sonra birde onaylamayi unutma.

bende merak ediyorum ama fazlada güvenemiyorum açıkcası .

ben küçük miktarlarda alışveriş yapıyorum hani gelmezse üzülmeyeceğim ama bugüne kadar sadece bir alışverişim harici(satıcı adres yetersiz demiş :) ) bütün siparişlerim elime ulaştı. genel de 3 haftada ulaştı bazen 1,5-2 ayda... en son alışverişim ise 10 günde geldi beklemiyordum şok oldum :) bir siparişim daha var beklediğim küçük küçük alışverişlere devam yani, beklemesi çok heyecanlı :)

Bende Şubat ayında anneler gününe kadar gelir diye çanta ve cüzdan almıştım. Cüzdan geldi ama annem için siparis verdiğim çanta gelmedi 70 tl üzerine şu içtim. O kadar yazı yazdım cvp yok. Bana verdikleri numara başkasının siparis numarasi çıktı takip edemedim.

Benim amcam çok yapar hem de deli gibi yani :) satıcıların yorumlarını okur sürekli yorumlar da satıcı hakkında oylama oluyor mesela %98 gibi yani bu satıcıya güvenmenizi sağlar. Bunun dışında kargo onlara ait 70$ üstü gümrüğe takılır eğer satıcıyla anlaşırsanız bu tutarın altında gösterebilir rica edersiniz. Evet İngilizce konuşuyorsunuz translate'den yardım alabilirsiniz :) ödemeyi de yapıyorsunuz fakat ürün size gelince onay veriyorsunuz ancak o zaman satıcının eline para geçmiş oluyor eğer onaylamazsanız geçmez benim bildiğim bu :) amcam ne aldıysa geldi hiç sorun yaşamadı ama kıyafet alacaksan eğer orann bedeniyle buranın bedeni farklı bir beden falan büyük söyle :)

Back
X