- Emoji Skoru
- 5.264
- Puanlar
- 448
Merhabalar arkadaşlar,
Bu ramazan gerçekten çok yoğun geçti bu sebeple son güne kaldım konuyu açmada:)
Bugün anneme davetliydim ve tatlımı kendi evimde yaptım Ali Nazik’i annemlerde yaptım
tariflere geçiyorum
Annem de ekstra olarak salata çiğ köfte ve közlenmiş kırmızı biberli yoğurtlama vardı
Gurme Yalancı Profiterol
Bu ramazan gerçekten çok yoğun geçti bu sebeple son güne kaldım konuyu açmada:)
Bugün anneme davetliydim ve tatlımı kendi evimde yaptım Ali Nazik’i annemlerde yaptım
Annem de ekstra olarak salata çiğ köfte ve közlenmiş kırmızı biberli yoğurtlama vardı
Gurme Yalancı Profiterol
- 2 paket Burçak bisküvi (Kıvam çok sıvı gelirse yarım paket daha eklenebilir)
- İç Krema:
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 2 paket krem şanti (toz halde)
- 1,5 su bardağı soğuk süt (Krema zaten sıvı olduğu için sütü az tutuyoruz)
- 300g Labne peyniri (suyu süzülmüş)
- Üst Katman:
- 1 paket hazır çikolata sosu
- Sosun paketi üzerinde yazan miktarda süt
Hazırlanışı
- İpeksi Kremayı Hazırla: * Derin bir kapta soğuk sıvı kremayı yoğunlaşana kadar çırp, 2 paket toz krem şantiyi ve yarım veya 1,5 su bardağı soğuk sütümikserle yüksek devirde iyice katılaşana kadar çırp.
- Kıvam alınca içine labne peynirini ekle ve sadece karışana kadar (düşük devirde veya spatula ile) söndürmeden karıştır.
- * Burçak bisküvileri süte bandır. Borcama 1 sıra diz. Kremayı4-5 parçaya bölerek bu yoğun kremanın içine at.
- Spatula ile bisküvilerin her yerinin kremayı sür.
- Çikolata Sosunu Pişir: * Hazır çikolata sosunu sütle pişir. Kaynadıktan sonra ara ara karıştırarak tamamen oda sıcaklığına gelmesini bekle. (Sıcak dökersen içindeki kremayı eritir!)
- Son Dokunuş: * Ilıyan sosu tatlının üzerine gezdir.
-
Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler
Beğendisi için;- 600 g patlıcan(4-6 adet orta boy)
- 1 adet süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 700 g orta yağlı kıyma
- 1 Adet soğan
- 2 Adet yeşil biber
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
- Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın,yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun.Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin,domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin,tuz ve karabiberini ayarlayın.
- Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin(ben fırında yaptım),kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın.
- Diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın.
- Yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın.
- Ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın.
- Tuz, karabiber ekleyin.
- Servis için beğendiyi servis tabağına alın.
- Üzerine sıcak kıymadan ekleyin.
- Eğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirin.
Son düzenleyen: Moderatör: