Alıngan Annem...

gulkurusuu

güzel günler, bizi bekler
Kayıtlı Üye
4 Mart 2009
2.595
6
116
Diğer
arkadaşlar benim derdim annemle...annem çok alıngan bir bayan. eşimin yaptıgı her harekette bır problem cıkarıyor. Benım teyzelerımı, halalarımı sevmemı bıle kıskanıyor, ne zaman bana gelse böyle boynunu bukup zavallı gıbı oturuo,karnı acıksa acıktım bıle demıyor. ne yapacagımı sasırdım. onu bır turlu mutlu edemıyorum ve benım de canım sıkılıyor yanında. eşim de, ben de annemın alınmaması ıçın her yolu denıyoruz ama kuruntuları o kadar hat safhada ki işin içinde cıkamıyorum. benneyaptımki

anneniz yanınızda ıkamet ediyorsa bunun verdıgı bır mahcubıyet hıssıyle davranıyor olabılır. size rahatsızlık verdıgını duşundugu için sizin her hareketinizi ve konuşmanızı gereginden fazla ölçüp tartıyordur. bu yuzden sızın en ufak bır bakışınız bıle onun uzulmesine ve kendini geri çekmesine neden olabılır.
pardon ne zaman bana gelse demişşiniz yanlış okumuşum.

Son düzenleme:
arkadaşlar benim derdim annemle...annem çok alıngan bir bayan. eşimin yaptıgı her harekette bır problem cıkarıyor. Benım teyzelerımı, halalarımı sevmemı bıle kıskanıyor, ne zaman bana gelse böyle boynunu bukup zavallı gıbı oturuo,karnı acıksa acıktım bıle demıyor. ne yapacagımı sasırdım. onu bır turlu mutlu edemıyorum ve benım de canım sıkılıyor yanında. eşim de, ben de annemın alınmaması ıçın her yolu denıyoruz ama kuruntuları o kadar hat safhada ki işin içinde cıkamıyorum. benneyaptımki

ilgi istiyor sanırım ablacımŞeniz....

hayır bız ayrı şehırlerde yaşıyoruz bazen bıze kalmaya gelıyor, gelecegı zaman cok mutlu oluyoruz aslında kendısıde cok mutlu gelıyor ama ne oluyor bılmıyorum bır anda yıne eskı annem gerı gelıyor ve yıllardır yaptıgı şeyı yapıp yıne kusecek bır şey buluyor.

canım ılgıden bol ne var,ben onun sesını duymadıgım gunu hatırlamıyorum, yaşgunlerınde eşim hep cıcek gönderır, ayda bir kere mutlaka uzak demez benı göturur ama annneme yetmıyor, hep daha fazlasını ıstıyor. anlayamıyorum artık ve şuan bu yazıyı gözyaşları içinde yazıyorum. hepımıze yazık edıyor babama bana eşime kardeşıme hepımız bıktık ama sevıyoruz annemız sonuçta.

sizi paylaşamıyor olabilir mi yani ben merkezli biraz sanırım

daha fazlası derken beklentisi ne ki....

yani ayrı şehirlerde olduğunuz için sizimi özlüyor dicem ama babanız kardeşinizde aynı sorunlar karşı

karşıya :sm_confused::sm_confused:

bir bılsem asicim, karşımıza alıp cok konuştuk bu sefer de gunlerce kusuyor. eleştırılmeye asla gelmıyor.tedavıye yanaşmıyor, kımsesı yok cok kırılgan oldugu ıçın çok uzuluyorum acıyorum ama kızıyorum da. komşularımız kapısını çalmıyor, kımse dert dınlemek ıstemıyor halıyle. mesela babam cok sosyal bırıdır onu köreltmeye çalışıyor. babam onu kaç kere toplantılarına göturdu herkesın babama asıldıgını sanıyor, herkese duşman oluyor laf sokuyor. onune geçemedık. ne yazık kı

ilginç bir anneniz var ablacım, ama bana kalırsa anneniz biraz sahiplenici biraz da dışlayıcı bir modda yaşıyor sanırsam, ne fazla ilgiden yana ne de az.. ortada sıkışıp kalmışsınız.. Allah kolaylık versin valla ne diyim ki şimdi.. annedir sonuçta, eşiniz de sabırlıymış doğrusu... acaba bu kaynananızda olsaydı ne yapardınız merak ettim :1ninca:

Çok zor bı durum.Bırde onun bu alınganlıgı aldırmıyomus gıbı davranın.Eger amacı sadece ılgı ise belkıde sonuc verır.Ama bılemıyorum kı sanırım destek alması gerekıyor.Boyle dıs dunyaya kapalı ınsanlar da destege sanırım cok sıcak bakmaz.Ama bır sekılde onun bu davranıslarından dolayı etrafındakılerı uzdugunu farkettırmelısınız.Yoksa bu sekılde hayat ck zorlasır.Siz hadı neyse annem der katlanırsınız ama esınız cok da tahammul edemeyebılır.O zaman da sız arada sıkısır kalırsınız.Benım annemde alıngandır ama bız onunla bunu rahat konusabılıyoruz.Oncelerı konusmaları soyledıgınız gıbı küsmeye baglardı ama sonraları farkettıkkı bu alınganlıkla onu yuzlestırmemıs onu rahatsız edıyor hatta küstügüne gore de kırıyor bızde sımdı boyle durumlarda onun durumu farketmesını saglıyoruz.Alınganlık gosterdıgı konunun alınılacak bı tarafı olmadıgını gosterıyoruz ama hep sonunu sakaya baglıyoruz.Daha sonraları da yaptıgımız sakalardan yola cıkarak yaptıgı alınganlıgın ne gereksız oldugunu bıle bazen ıtıraf ettıgı oluyor.Sizede Allah kolaylık versın.Umarım hersey kısa zamanda yoluna gırer...

bir bılsem asicim, karşımıza alıp cok konuştuk bu sefer de gunlerce kusuyor. eleştırılmeye asla gelmıyor.tedavıye yanaşmıyor, kımsesı yok cok kırılgan oldugu ıçın çok uzuluyorum acıyorum ama kızıyorum da. komşularımız kapısını çalmıyor, kımse dert dınlemek ıstemıyor halıyle. mesela babam cok sosyal bırıdır onu köreltmeye çalışıyor. babam onu kaç kere toplantılarına göturdu herkesın babama asıldıgını sanıyor, herkese duşman oluyor laf sokuyor. onune geçemedık. ne yazık kı

anladım cnm tedaviyede yanaşmıyor diyosun bence siz çok ilgileniyosunuz buldukça

bunuyo derler ya tabiri caizse..ilginizi biraz çekin şuan ki ilginizin değerini anlasın:uhm:

ama ozmanda küsüyo diyosunuz bence anneniz hepinizin sadece onunla ilgilenmenizi

istiyo bunun olmyacğını kabullenmesi lazım ama nasıl olcak

kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

o sizin anneniz sizi dünyaya getiren muhteşem insan...
kıymetini degerini bilin ne yaparsa yapsın kırmayın hoş görün...
oda öyle değiştiremezsiniz ki...
hayattayken kıymetlerini bilmeliyiz...
bilmiyorum,ben anneme çok ama çok bağlıyım...
rabbim onları başımızdan eksik etmesin..:Saruboceq:

Annenizin her halinden mutsuz olduğu anlaşılıyor..(Yanlış anlaşılma olmasın belkide menopoz dönemindede olabilir)
eşinizle değilde sadece ikiniz göz göze konuşmayı bi deneseniz.. veya size çıkıp geldiğinde annenizi alıp bir dolaştırın .. kafeterya gibi bi yere veya daha sakin bi yere götürüp, güzel bir dille konuya açıklık getirin.. belki faydası olur..
umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer..

Enteresan bir durum..Bence kesinlikle birlikte bir uzmandan yardım almalısınız..O sonuçta sizin anneniz..ve bir şekilde bu sorunu aşmanın yolunu bulmalısınız..Belki size açamadığı ve yıllardır biriktirdiği birşeyler vardır..

canım aynısı benim annem de.inan az önce onun için ağlıyodum burada ve konu açıcaktım.onları onların yaşına gelince anlıcaz sanırım.anne olunca anneliği öğrendiğimiz gibi.ama çözüm yok.bi türlü mutlu edemiyoruz onları.ben de çok üzülüyorum:delphin:

Senin evlenmeni ve paylaştığı için bir kıskanclıkmı var acaba
Bu kötü manada değil seni çok seviyor ve herkesten kıskanıyor olabilir
Ama bu hiç normal bir davranış biçimi değil...

anneniz yalnız mı yaşıyor ve menapoz döneminde mi..

bence biraz ilgiye ihtiyacı var. yada açık açık konuşun. seni çok seviyoruz bizim için çok önemlisin seni kırıcaz diye aklımız çıkıyor neden böyleyiz de açıl biraz belki içinde tuttuuğu onu üzen birşey bu şekilde davranmasına neden oluyordur düzelebilir.

arkadaşlar agzınıza saglık hepınızı öpuyorum. cok kıbarsınız. annemle çok konuştuk. cok kustuk. çok barıştık. menopoza yıllar önce gırdı, bu bır neden tabı ama aşması lazım artık. kızmanın ötesınde annemı çook ama çoook sevıyorum yanlış anlamayın burada onu şikayet edıyor gıbı anlaşılmasın ben sadece onun artık mutlu olmasını ıstıyorum. ama o duzelmıyor.. canım acıyor. elımızden bırşey gelmıyor galıba artık. ona akıl vermekten yorulduk artık. babam elınden gelenı yaptı,eşım hep alttan aldı, teyzlerım dunya tatlısı hepımız sosyal ve mutlu ınsanlarız ama annem acıların kadını olmak ıstıyor.

malesef canım bazı kadınların doğasında var..

bence annenizi bir sosyal etkinliğe yazdırın yardımseverler derneği mesela teyzeleriniz ve sizde ilgili görünün sizde yazılın kii anneniz biraz yardıma muhtaç aileler görsün kafasıu birşeylerle meşgul olsun belki o zaman mutlu bir çevresi olduğunun farkına varır...

Back
X