Alingan bi Aileniz varmi?

Arkadaslar,
sizinde herseye alinan bi aileniz varmi?
7 senelik evliyim ailem esim ne derse ne yaparsa aliniyor.Misal Misafir gelirler ugurlarken kapida el öper Allaha ismarladik der az bakar iciri girer.. niye öyle yapiyormusmus hemen mutfaga giriyor vs vs.

Sorun simdi suki cocugumuz var 3 yasinda... Onlar geldimi cocugu istedikleri gibi götüremiyoruz diye veryansin yapiyor halbuki haftada 2 veya 3 kere görüşürüz, ayda 1 yatilida kalir.. gecen bi olay oldu..Dayisi hadi gel seni atlara falan götürücem dedi Babada kizima izin aldinmi babadan dedi.. Abimde izin almasina gerek yok dedi döverim ben Babayi kizamaz sana... bu genelde hep öyle telafüs edilir biz babayi döveriz sana kizarsa.. simdi annem bunu duymus bozuldu biz yabancimiyiz onu yabanciyla gidilmez izin alinir denir aileden olanlara denilmez.. Ama genelde onlarda bana götürelimmi kalsinmi burda demezler hep emrivamileri olur busefer esim bisey dedi izin almali afedersiniz essek başımiyim ben gibisi.. tamam o gün götürmicekti çünkü hastanede kaliyorduk... Kizim öyle bi cocukki herkesle evine gitmek isteyen.

Sizce yanlışmi öyle izin almasi Anneanneyle Dedeyle dayila gitme durumu olduğunda veya yaptigi eşimin?
Canım eşin haklı. Çocuğun bir anne babası vardır ne kadar yakın olsalar da aileleriniz sizin kuralınızı çiğneme lüksleri yok naba karışamaz döverim ne demek çok ayıp. Empati yapın görümcenizin sizin için böyle söylediğini düşünün hoşınuza gider mi? Çocuğu böyle doldurmak hiç doğru değil çok yanlış abinizi uyarın ve anne babanız ne istiyor anlamadım doğrusu. Eşiniz yolculuyor, el öpüyor, kapıya kadar geliyor daha ne yani aileniz evinize husur kaçırmaya mı geliyor acaba? Rahmetli annem aşıro otoriter bir kadındı genç vefat etti 47 yaşında. Oğlum 5 yaşındayken şuan 11.5 yaşında oğlum oğluma benden çok baktı neredeyse annem aynı apartmanda oturuyorduk öyle ki çocuk uykudan uyanınca anneanne diye ağlardı fakat bir konu olunca babası bilir derdi veya eşim çocuk ile ilgili bir konuda kesin tavırlı ise onu desteklerdi eşime danışmadan çocuk ile ilgili tek bir zoraki davranış asla yapmadı canım anneciği baba rolü, anne rolu çok önemlidir.

evet arkadaslae katiliyorum size.. Bu hep böyleydi anneyi döverim babayi hele isimle hitap etmeler hep vardi.. artik dur demeye basladim.. çünkü kizim bisey oldugunda anneanne anneyi veya babayi dover dövecek veya dayi anneyi dövecek diyebilir hale geldi. Veya bana vuruyor... bunlari kestirmeye herzaman kiziyorum bu laf olunca... Tepki su cocukmus ne olacak desek, cocuk çocukluğunu yasatmiyormusum..
Izin alma konusuna gelince kizim orda birden tedirginlesti çünkü oda beklemiyordu o tepkiyi babadan hep sorunsuz giderdi ya ama baba olmadigi zamana denk gelirdi... Hemen babanin gözüne bakarak gitti kucagina baba sonda tamam izin aldin simdi gidebilirsin dedi, hayir gidemezsin demedi... izin almasini öğretti tek... Annem aksamdan beri bozuk belliydi sabah aradim böyle böyle yapmissiniz kari koca ben böyle sey görmedim hayatimda.. hatta o kimki dedi izin alicaz gibi 😲bizde cocuk büyüttük hatta kayinvalideyle falan, cocuk sizin yaninizda tedirgin, gözünüzün icine bakiyor diyor ya 🙈 Anne babasinin yaninda tedirginmis cocuk böyle bisey olabilirmi? hicte öyle cocukda degil gayet herseyi ifade edebiliyor saygi cerevesi icinde.. yicezmi cocugunu.. bizden zarar gelmez korkma kızım laflari.. sen böyle yaptikca daha ters tepicek ilerde.. babanin daha bir cift lafi var bida görürse seni diyor, babam cok bozulmus bu duruma... Bende cevaben olarak alinacak darilacak bisey yok bunda cok normal izin alicak tabii nevar bunda herseye abartmayin dedim... iyi tamam tamam bisey demiyorum ne halim varsa görmüs 🤷🏻‍♀️
Anneniz yuvanızı yıkmak için yapıyor herhalde bunları başka bir açıklama yok o kimki ne demek? Baba ve anne figürünün öneminden bi haberler çocuğunuzu sizden uzaklaştıracaklar ben size söyleyim, anneniz bu söylemleri çocuğunuzun yanında da yapar ve çocuk babasına gelip söyler yakındır.
Siz ailenize dur demeyi bilin lütfen kırışsınşsr bunlara kırılacaklarsa da haksız ve suçlular.

Siz sorunlu bir ailede buyumussunuz. Sizi kabul etmeleri sevmeye devam etmeleri için de sesinizi çıkaramıyor çocuğunuzu onlara sunmaya devam ediyorsunuz. Sesinizi çıkaramamış yapacaginizi zaten yapmışsınız şimdi diyorsunuz ki gitmeyi azalttım bilmem ne. Bunlari esinizin ailesi yapsa büyümemiş annesinden kopamamis erkek yorumları gelirdi. Sizin yapmaniz gereken şey siniri net çizmek, sınırı asiyorlarsa da gorusmemek olacaktı. Anneniz sıkılıyor diye çocuğunuzun onun oyuncagi olmasını kabul etmişsiniz işte o kadar. Esinizin yerinde olsaydım asla ama asla görüşmelerine izin vermezdim. Kusura bakmayın hata tamamen sizde.

Arkadaslar,
7 senelik evliyim ailem esim ne derse ne yaparsa aliniyor.Misal Misafir gelirler ugurlarken kapida el öper Allaha ismarladik der az bakar iciri girer.. niye öyle yapiyormusmus hemen mutfaga giriyor vs vs.

Sorun simdi suki cocugumuz var 3 yasinda... Onlar geldimi cocugu istedikleri gibi götüremiyoruz diye veryansin yapiyor halbuki haftada 2 veya 3 kere görüşürüz, ayda 1 yatilida kalir.. gecen bi olay oldu..Dayisi hadi gel seni atlara falan götürücem dedi Babada kizima izin aldinmi babadan dedi.. Abimde izin almasina gerek yok dedi döverim ben Babayi kizamaz sana... bu genelde hep öyle telafüs edilir biz babayi döveriz sana kizarsa.. simdi annem bunu duymus bozuldu biz yabancimiyiz onu yabanciyla gidilmez izin alinir denir aileden olanlara denilmez.. Ama genelde onlarda bana götürelimmi kalsinmi burda demezler hep emrivamileri olur busefer esim bisey dedi izin almali afedersiniz essek başımiyim ben gibisi.. tamam o gün götürmicekti çünkü hastanede kaliyorduk... Kizim öyle bi cocukki herkesle evine gitmek isteyen.

Sizce yanlışmi öyle izin almasi Anneanneyle Dedeyle dayila gitme durumu olduğunda veya yaptigi eşimin?
Eşin artık katlanamadığını belli etmiş bence artık

Arkadaslar,

Ne biçim anlatım tarzınız var

Cocugun yani anne ve babasinin yanidir. Eski konunuzu da okudum. Cocugunuz yatili anneannede kaldiginda siz hic mi ozlemiyorsunuz?
Aileniz resmen bu forumdaki kaynanali konular gibo olmus. Esiniz iyi sabretm8s. Adam hakli.
Ben cocugumu yatili hicbiryere gondermiyorum kendi ailem bile olsa. Herkesin kendi evi var cocuk ta bir zahmet evinde yatsin. Haftanin 2 3 gunu aile yaninda olmak ne demek ayrica. Zaten bol bol goruyorlarmis cocugu bir de gece yatiya birakmak ne demek. Esim dese annemlerde kaldi cocuk gece gider alir gelirim.
Elbette anneanne babaanne yaninda yatili kalabilir ama 3 yas cok erken bence. Kaldiki siz 10 aylikken de ailenizde birakmissiniz. Bu cocuk nasil guvenli bahlanma yasayacak.
Benim kayinpederim de der bu bizom kizimiz olsun siz gidin evinize cocuk bizde kalacak diye ama hayir tabiki diyorum. Cocuk anne ve babasindan izin alir.
Esinizin yerine olsam coktan restimi cekmistim. Evde sadece es icin mi yemek piser. Coxuk ne yiyor. Bence aile kendi evinde oturup aksam yemegini de birlikte yemeli. Ne demek anneyi doverim babayi doverim. Bence siz kendinize biraz çekidüzen verin. Ailenize - kocaniz ve cocugunuzfan olusan cekirdek ailenize- sahip cikin. Artik sizin aileniz anne ve babaniz degil kocaniz ve cocugunuz

Bir anne olarak çocuğunuzu koruyamıyorsunuz.
Önceki konuda yazdık çizdik, e hala aynı.
Hala bu buram buram cehalet kokan dövmeli sövmeli şeyleri kullanıyorlar. Siz de dur demiyorsunuz.
Görüşmeyi azaltmayacaksanız, bu söylemler devam ettiği sürece görüşmeyeceksiniz ve bunu da söyleyeceksiniz.
Daha siz annenizin karşısına geçip çocuğunuzu koruyamıyorsunuz. Olan kızınıza olacak yazık.
Sadece kızınıza üzülüyorum. Sizin gibi bir anne istemezdim.

Benim ailem göndermeyeceğimi bu şekilde hele de bilir ve götüremezler eşimde ciddi ve serttir bazı konularda çekinirler yani, ama eşimin ailesi sizin anlattığınızın 10 misli 9 senedir kızıma hep bu şekilde davrandılar sustum birşey demedim beni adamdan sayıpta izin bile isteme nezaketini asla göstermediler bir oldu iki oldu üç oldu sustum sabahın 8inde gelir yatakta uyuyan 3 yaşındaki çocuğu sarsarak uyandırır hadi seni almaya geldim kalk gidiyoruz diyip götürüyordu kvdem, en son çocuğun huyu suyu değişmeye başladı aynen sizinkilerin dediği gibi annen sana bişey derse onu döveriz, biz istediğimiz yere gideriz sen anneni sevme beni sev şeklinde konuşuyormuş hatta birinde kızım '' anne seni sevmiyorum, babaannem anneni sevme dedi''diye söyledi ama hemen arkasına da kapı çaldı gecenin 9.30 u hadi kızım üstünü giy seni almaya geldim markete gezmeye gideceğiz dedi. Hooop dedim dur orda ben bu çocuğun annesiyim eşşek başı değilim, ben sizin evinize gelince içeceğim bir bardak suya bile içebilir miyim diye izin alıyorum, artık benim çocuğumu ben sanki yokmuşum edalarına bürünerek götüremezsin dedim kavga çıktı ama o oldu gönderemiyorum artık yeter, eşinizde çok haklı lütfen aileniz de olsa ezdirmeyin, resmen küçük düşürmüşler eşinizi laflarıyla yazık!
bizdede durum ayni o, fazla yazmiyorum ama tami tamina öyle bi gece gelmeleri yok ama geldiklerinde tüm gün burda dururlar cocugu uyutana kadar öyle giderler hatta annem gecen kizim hastaydi kalim dedi bende hayir ne alaka ben annesi olarak varim...sonra kötülesti ve acile gittik ertesi gün ... annemde bana kalmaya izin verseydin ben anlardim hemen aksamina giderdik 🙈🙄... yani daha cook seyler var diger postlarimda cogunu anlatmistim cogunu... ama gel gör annem cocuk dogdu dogali bize demedigini birakmadin diyor dedigimde bisey yok öyle yapmayin söyle söylemeyin diyorum tek ama hakaret saygisizlik benim gözümde asla.. bikere cocuk benim demissimde ona bile bozulmuş

Eşiniz haklı aileniz tuhaf ve hatalı. Bu durumu garipsemeyip arada kalıp bir de konu açtığınız için siz de hatalısınız.
canim zaten anneme onu söylediğinde esimi hakli buldumu söyledim yanlış bisey yapmadığını...ama annem insani öyle şüpheye sokuyorki insanligimizdan girip nerlerden cikiyor..insana piskolojik baska bam baska bisey birde öyle büyürsen ister istemez acaba bizmi haksizisiz fazla abartiyoruz ilk cocukda soruyorum kendimce

Anneniz yuvanızı yıkmak için yapıyor herhalde bunları başka bir açıklama yok o kimki ne demek? Baba ve anne figürünün öneminden bi haberler çocuğunuzu sizden uzaklaştıracaklar ben size söyleyim, anneniz bu söylemleri çocuğunuzun yanında da yapar ve çocuk babasına gelip söyler yakındır.
Siz ailenize dur demeyi bilin lütfen kırışsınşsr bunlara kırılacaklarsa da haksız ve suçlular.
Kizim tam dillenmedigi zaman pis baba diyorlardi.. bende cok kizdim dünyanin en kötü babasi olsa bile bunu diyemezsin cocugun zihnini bozamasin dedim ama devam etti.. nezaman dedimki yakindir senin ona pis dediğini söylerse ve gelip gitmeyi kestirrise hic tantana yapma dedim öyle kesti.. simdilerde döverim herseyi döverler, Anne kizarda Baba kizarsa.. hatta baba yüzünden öpmesin suratini bozuyor kizartiyor diye gitsin anlindan elinden öpsün diyordu Annem.. sonra kizimda babasi öptüğünde öpme yanagimdan anneanne öpmesin dedi, esimde anneanne karisamaz baba öper dedi.. yani cogu dedikleri ters bana her seylerine laf yetisdirdigimde.. ne dicez biz bu çocuğu hicbisey demeyelim diyor..bende dogru dürüst konuşun yeter diyorum ..

Arkadaslar,

Eşiniz haklı ailenizin tavırları gereksiz. Bu kadar alıngan olacaklarsa gelmesinler daha iyi. Sürekli onun stresini yaşıyorsunuzdur eminim.

Kizim tam dillenmedigi zaman pis baba diyorlardi.. bende cok kizdim dünyanin en kötü babasi olsa bile bunu diyemezsin cocugun zihnini bozamasin dedim ama devam etti.. nezaman dedimki yakindir senin ona pis dediğini söylerse ve gelip gitmeyi kestirrise hic tantana yapma dedim öyle kesti.. simdilerde döverim herseyi döverler, Anne kizarda Baba kizarsa.. hatta baba yüzünden öpmesin suratini bozuyor kizartiyor diye gitsin anlindan elinden öpsün diyordu Annem.. sonra kizimda babasi öptüğünde öpme yanagimdan anneanne öpmesin dedi, esimde anneanne karisamaz baba öper dedi.. yani cogu dedikleri ters bana her seylerine laf yetisdirdigimde.. ne dicez biz bu çocuğu hicbisey demeyelim diyor..bende dogru dürüst konuşun yeter diyorum ..
Her yazdığınızda biraz daha şok oluyorum, Allah eşinizin yardımcısı olsun.

Siz gereken mesafeyi koruyup , kızınızı ailenizden koruyamayacaksınız belli, umarım esiniz herşeyin farkına varıp gerekli engellemeyi kendi yapar.

Annem hep senin basina gelecek var.. adami gözünde büyütüyorsun.. bizi öcü görüyorsun dönüp gelecegin kapi ana baba kapisi diyor.. adam bulunur ana baba bulunmaz.. biz olmasak bu adam seni döver söver aldatir... sakin 2.cocuk yapma.. evlendi evleneli cocuk yapma diyor zaten... seni köle gibi kullaniyor sen farkinda degilsin.. ben anlamiyorum evine temizlik yapmak, yemek yapmak kölelikmi?... annemlerde genelde babam anneme yardim eder.. annem ben egittim onu böylemiydi baban diyor.. sen adami egitemezsin korkuyorsun ondan diyor.. bence alakasi yok babam bildim bileli yardim etmeyi sever sessiz sakin yapidadir evin horozu annem bagirir cagirir öyle yaptirir... ben evlendi evleneli bag bahcede yapmiyor neden dediginde benim yüzündenmis iyi insana denk gelmemisim.. ellerde ne damatlar varmış
Esimin onlara karsi hic bi sorunu yoktu.. evlendik.. konusma oldu abim esime biz senin elinden tutariz is buluruz, sen hayatinda cebinde hic 5000€ gördünmü, bizle görürsün falan.. esimin orda tepesi atti,beni iç güveymi sandilar benim meslegim dilim var dedi onlara muhtac degilim, şamar oğlanı ariyor onlar ben o cins degilim dedi... gercektende ailem cekircekiz üzüm ic güvey istiyordu damat beraber yasayalim yediğimiz içtimiz bir olsun, ellerinin altinda olsun istiyorlardi... olmadi ve günahlari kadar sevmezler onu.. mecburiyetten katlaniyorlar

Annem hep senin basina gelecek var.. adami gözünde büyütüyorsun.. bizi öcü görüyorsun dönüp gelecegin kapi ana baba kapisi diyor.. adam bulunur ana baba bulunmaz.. biz olmasak bu adam seni döver söver aldatir... sakin 2.cocuk yapma.. evlendi evleneli cocuk yapma diyor zaten... seni köle gibi kullaniyor sen farkinda degilsin.. ben anlamiyorum evine temizlik yapmak, yemek yapmak kölelikmi?... annemlerde genelde babam anneme yardim eder.. annem ben egittim onu böylemiydi baban diyor.. sen adami egitemezsin korkuyorsun ondan diyor.. bence alakasi yok babam bildim bileli yardim etmeyi sever sessiz sakin yapidadir evin horozu annem bagirir cagirir öyle yaptirir... ben evlendi evleneli bag bahcede yapmiyor neden dediginde benim yüzündenmis iyi insana denk gelmemisim.. ellerde ne damatlar varmış
Esimin onlara karsi hic bi sorunu yoktu.. evlendik.. konusma oldu abim esime biz senin elinden tutariz is buluruz, sen hayatinda cebinde hic 5000€ gördünmü, bizle görürsün falan.. esimin orda tepesi atti,beni iç güveymi sandilar benim meslegim dilim var dedi onlara muhtac degilim, şamar oğlanı ariyor onlar ben o cins degilim dedi... gercektende ailem cekircekiz üzüm ic güvey istiyordu damat beraber yasayalim yediğimiz içtimiz bir olsun, ellerinin altinda olsun istiyorlardi... olmadi ve günahlari kadar sevmezler onu.. mecburiyetten katlaniyorlar
Ayyy benim ailem boyle olsa ilk once ben sıkılıp bunalip darlanirim. Ailenizin gozunde siz hic buyumemissiniz. Allaj esinizle size gec8m mutlulum versin ama lutfen cocugunuzin sagligi icin de biraz mesafe koyun araniza. Anneniz daha sikintili gibi sanki. Babaniz nasil. O ne diyor bu konularda.
Icguveysi nedir esiniz kyi sabretmis. Aileniz size maddi destek mi oluyor ordan mi oliyorlar herseyinize karisma gucunu.
Coxukla birlikte bir psikologa falan gidin. Ben 1 gece biraksam babannede gece kalkip kalkip yatagina kontrole gidiyorum. Bakiyorum odasinda yatagi bos cok ozluyorum esime diyorum birakmayalim birdaha evde yatsin. Ama bizim cocuk buyudu 7 yasinda.

Ayyy benim ailem boyle olsa ilk once ben sıkılıp bunalip darlanirim. Ailenizin gozunde siz hic buyumemissiniz. Allaj esinizle size gec8m mutlulum versin ama lutfen cocugunuzin sagligi icin de biraz mesafe koyun araniza. Anneniz daha sikintili gibi sanki. Babaniz nasil. O ne diyor bu konularda.
Icguveysi nedir esiniz kyi sabretmis. Aileniz size maddi destek mi oluyor ordan mi oliyorlar herseyinize karisma gucunu.
Coxukla birlikte bir psikologa falan gidin. Ben 1 gece biraksam babannede gece kalkip kalkip yatagina kontrole gidiyorum. Bakiyorum odasinda yatagi bos cok ozluyorum esime diyorum birakmayalim birdaha evde yatsin. Ama bizim cocuk buyudu 7 yasinda.
hayir hic biseyinizi maddi olarak destekleri yok biz ikimizde çalışıyoruz zaten. Annem parani biriktir bana getir diyor hep. Adam birikimi görünce araba degistiriyor.. 7 sene evlisiniz 7 kuruşunun kenarda.. ben biriktiriyorum san para senden iyi diyor..
Hic biseye karistirmadigimizdan sanirim, gelip gittiginiz yerleri soylemiyorsun diyor mesela.. sanirim kontrol altında almadigi icin... gece uyuyamiyorum seni düşünmekten yemek yedimi falan diyor.. memlekete temelli gidemiyor beni birakiyormus 🤷🏻‍♀️

Eşiniz sonuna kadar haklı.

Aileniz tabiri caizse eşinize gıcıklık yapıyor

Siz ailenize sınırı cizmeniz lazım.

Ne demek biz babayı döveriz?

Sizın mudahale edip babası tabiki izin alacak demeniz lazım.

Aileniz yüz bulmuş astarını istiyorlar.

Arkadaslar,

Eşinizin yerinde olsam çok daha sert tepki verirdim, ne münasebet döverim ben babayı demek, herkes haddini bilmeli ve evet izin alınır

Evet hiç bir şey söylemesinler zaten anne baba olarak geyet güzel eğitim veriyorsunuz bunun bozulmasına izin vermeyin anneannede kalmasını kafaya göre gezmeye götürmelrini de kesin lütfen maddi olarak uygunsanız bir kreşe yollayın kızınızı mesela. Aileniz çok yanlış yapıyor evliliğinizi bozacaklar Allah esirgesin farkında değiller. Önlemlerinizi alın babası öper gerekirse ceza verir v.s. oğlum 11,5 kızım 7.5 yaşında hala baba bir konuda tepki koyarsa ben , ben bir tepki koyarsam babamız karışmaz çocuklar anne babayı birbirine karşı kullanmasın diye. Babamızın babası çok karışmaya çalışır gittikleri spora filan kesinlikle müsade etmeyiz. Sonuç mu parmak ile gösterilen iki yavrum var. ilk eğitim evde anne baba en önemli faktör diğerleri işin içine girerse çocuklar disiplin edilemez çünkü herkes yerini bilmeli canım.

Arkadaslar,

Adam az bile söylemiş. Annenizin babanızın kardeşinizin sizin evladınızın üzerinde söz hakkı varda öz babasının yok mu ? Bence uygun bir dille uyarın ailenizi hareketleri çok yanlış.

Bakin hep yillarca cocuk olmadan öncede cok tartışıyordum Annemle bu konular üzerinde... gitmedim, aramadim, söyledim sorunlari.. ama 2 gün iyi sonra yine ayni... ben birde cok vicdan yapiyorum olayda burdan kaynaklaniyor bugün varlar yarin yoklar, büyüktür degismezler bu yasdan sonra,boyle görmüşler mantigiyla... hep sindirilerek büyüdüm annem hep böyledi, cocugum oldukdan sonra daha asiri olmaya basladi.. biz eşimle kacarak evlendik, bunu hala yeri geldimi söyler.. bende cocugun yaninda veya babam ve abimin yaninda bunu ikide birde söyleme diyorum... yani bi inatlasma var hep aramizda..
Gitmim diyorum abim arar babam arar niye gelmiyorsun, su sebepten diyince iyi aferim böyle devam et baska baska hakaretler.
Yani istesense birakmiyorlar.. annem istemiyorsun bizi biz uzak olmasini cok iyi biliriz diyor, iyi tamam diyorum yine ayni.. kötü insanlar değil ama kafa yapisi uyuşmuyor kendi ailemde olsa.

Anne böyle yapma cocugun huyu degisiyor diyorum biz ne yapiyoruzki diyor.

Yani kötü olmadan biseyleri yola koymaya bakıyorum.. sesimi cikarmiyormuyum cikariyorum ama sanirim yeteri kadar degil... belki sinirlari bastan koymadigim icin cok müsade ettigim için... annem üzülmesin diye..
Esim kizim dogdugunda hastanede herkes sınırını bilmeli demiş.. kıyamet kopmuş ben yogun bakimdaydim o ara.. benj hasta yataginda okadar doldurdularki, beyin yikama.. bilmesem ne şekil dedigini inanicam.

Back
X