alıngan mıyım ?

pervanemmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
80
5
48
merhabalar
bişey hakkında fikrinizi almak istiyorum bugune kadar forumu hep okuyodum ama birde ben yazayim dedim ,
Ben 1 ay once sözlendim yaklaşik bir ay sonrada nişan yapicaz ilk istemeden bahsedeyim istemeye geldiklerinde kayınvalidem sürekli eltimi ovdu bize 2 yıllık ewliler ben ilk başta garipsedim ama sonra düşündüm ki onla çok sey paylaşmişlar sonra zaman geçti bi kaç alişveriş için bizi çağirdilar sözlümle gittik ertesi gün kuyumcuya gitik orda dediki benim beğendiğim modeller nerdydi bi çikartin dedi 3 set çikardilar onlardan birini seçmek zorunda kaldim çünkü diğerlerini hiç göstertmedi sonra çikincada istersen başka modellerede baksaydın dedi o saatten sonra baksam ne olacak ki :( sonra ertesi gün eltimlerde geldiler onlar başka bi şehirde yaşiyolar neyse bunlar gedli birden ewde hava değişti sürekli onlarla ilgilenildi kahvaltida bi gün önce olmayan hersey çikarildi sizin için almiştim denildi sewdiğiniz herseyi yaptim dendi :( sonra mutfakta sohbet ederken eltim kayınvalidem ben sanki ben yokmusun gibi sürekli onunla konusuyo sürekli onunla planlar yapiliyo size gelicem sunlari yaptim getiricem gibi... sürekli bana o ornek gösterili vlenirken hiç zorluk çikarmadi herseyi kabul etti fazla esya istemedi diye halbuki evlenirken bunlar yeni kullanirim dediği butun esyalari değiştirmiş :( neyse butun misafirlik boyle geçti bide eltim sürekli ben eşim için sunu yaparim bunu yaparim diye kendini övüyo kayınvalidemde ogluma çok bakiyo diye sürekli birbirlerine iltifat ediyolar... ben ilk gidişim oldugu için açikcasi biraz ilgilenilmesini bekledim belkide hata bendeydi benim beklentim buyuktu ama kuumcuda yapilana falan üzüldüm asla takmicam bi taki için olanca parayi ödemiş oldular :( daha sonra bu hafta benim ailemin yanına gitmişt,k biz döndükten sonra kayınvalidem annemi aramiş oğlumu sewdiniz mi diye? sonrada demişki o oğlum iyidir ama küçük olan daha bi iyidir ben anlamadim ne yapmaya çaliştiğini??* sizce ben mi olaylari abartiyorm ?

yok abartmamışsın bence,kadında bir takıntı var diğer oğluna karşı.sanki öteki oğlunu leylekler getirmiş.
birde nekadar ayıp,yeni gelin gelecek ne diye diğerini yere göğe sığdıramıyorki.gelinde işini bence çok ii biliyor.

hayır evlet ayrımı olur mu bilmiyorum :( ikiside ondan uzakta yaşiyor özluyor olsa ikisinide özler dye düşünüyorum ama oluyo sanirim

Canim ne yazikki tipik kayinvalide numaralari.
Bu donemlerde bunlari yasamanda gayet normal.
Onun icinde aynisi.
Tabiki boyle davranmasi gerekmez ama aileye yeni birini heleki gelini kabullenmeleri cok zor oluyor.
Taki konusunu da hic dert etme, olmadi esinle beraber daha sonra degistirirsin.
Bunun icin sikma o guzel canini.
Birde sana ufak bir tavsiya, bu donemde tavrini ve mesafeni koydun koydun.
Ne kadar uzak, o kadar iyi buna emin ol.
Ne yazikki cok seyler yasaniyor bu donemde, neler neler duyacaksin yasayacaksin.
Nisanlini seviyorsan kulak asmamaya calis.
Dugunden sonra esinle basbasa kaldiginda hepsi gecip gidiyor nasilsa.

altın konusunda pasif olmussun, dua et de diğer şeylerinide emrivakiye getirmesinler, daha bunun düğünü, kınası, gelinliği, eşyası var..
ipleri eşinin ailesinin ellerine çok verme, sonra alamazsın. bide
bu kayınvalidelerin 2. gelin geldikten sonra, yıllarca sürekli didiştikleri 1. gelinlerinin birden yere göge çıkartılmasını anlamıyorum, noluyo ya birden 360 derece değişiyorlar,ozamanda yeni gelinle didişme dönemi başlıyor demekki :27:

Hemen bir tablo belirdi kafamda.

Sen sen ol mesafeli olmaya devam et.

Hiç alınganlik falan yapmiyorsun, ailenin davranışları insanı itiyor.

Sık görüşmezsen, vicikvicik olmazsan başın hiç ağrımaz.

kadın baya evlat ayırıyor her anne 1 evladını daha çok sever ben buna çok inanıyorum.

sende her önüne geleni kabul edersen takı setı almakta olduğu gibi tepene binerler.

ama senide suskun buldum yani ezdirceksin galiba kendini bu cadıya..kusura bakma da eve giden misafire öyle davranılmaz kaynanan tam bir cadıymış.

güya diyorki eltinden için çok eşya istemedi sende isteme ne verirsek ona razı ol...

en ıyısı parayı toparlayıp eşya alırken sadece sözlünle beraber git canım artık nişan alışverişi cartı curtu maaile cümbür cemaat banal bir şekilde olmasın.

esyalari kendimiz alıcaz zaten uzakta yaşiyoruz biz onlardan yaşadiğimiz yerden alicaz allahtann. onlara bişey demezler diye düşünüyorum ama nişan alişverişi için oraya gittiğimizde hiç bişey demediler alalim gidelim gibi yada siz kendiniz alin diye .... ben nişanlima bişeyler almaya başlayinca kayınvalidem nasil olcak bu işler neler alıncak ben çok bilmem gelin alalım burda dedi bende sözlüme bi daha oraya kadar gidemem hazir gitmişken alsalardi burdan alalim dedim ama ilerde inş sorun olmaz

Degilsin...
Mesafeli ol canim ve sakin kendinden taviz verme.
Bisi hosuna gitmiyorsa soyle, bisi istemiyorsan soyle. Susma.
Aman gerginlik olmazsin derdine dusme, hep kendine edersin.
Hakkinda hayirlisi olsun. :16:

esyalari kendimiz alıcaz zaten uzakta yaşiyoruz biz onlardan yaşadiğimiz yerden alicaz allahtann. onlara bişey demezler diye düşünüyorum ama nişan alişverişi için oraya gittiğimizde hiç bişey demediler alalim gidelim gibi yada siz kendiniz alin diye .... ben nişanlima bişeyler almaya başlayinca kayınvalidem nasil olcak bu işler neler alıncak ben çok bilmem gelin alalım burda dedi bende sözlüme bi daha oraya kadar gidemem hazir gitmişken alsalardi burdan alalim dedim ama ilerde inş sorun olmaz

canım neden bu kadar pasifsin ne demek inş.birşey olmaz olursa olsun sen dik durup dediğinin isteklerinin arkasında duracaksın ve müstakbel eşinede diceksin ailen müdahale etmesin diye(istersen ailem rahatsız oluyor da diyebilirsin sonuçta onun ailesi karışıyorsa seninkide karışabilir ama bence hiç aileleri bulaştırma)
daha sözlülük döneminde kızın dediği olmayacak da nezaman olacak şimdiden bukadar ezdirme kendini yırtıcı olma ama güzel bir şekilde red etmesini bil........takı olayına gelince beğenmedim başka model bakalım dicektin ki bundan sonra hiççekinme eğer ezdirirsen kendini herzaman ezik kalırsın ve saygı duyanı zor bulursun kim kendine güvenen isteklerinin bilincin de olan varsa onun arkasında durur çünkü diğer ezik zaten şekil alır......

o kuyumcuda ben bunları beğenmedim maddi ödeme söz konusuysa siz bana bi limit verinde ben beğendiğimi alayım bari deseydin keşke neden diyemedinki???eltiyide sana örnek olarak gösteriyorlar boşver hiç takma sen taktıkça sonu gelmez bu tarz konuşmaların bırak onlar iç içe olsunlar sen mesefali ol bölesi daha iyidir herzaman...ama bukadar pasif olma kimseyi hayatına ve ewliliğine dahil etmek zorunda değilsin...

canım neden bu kadar pasifsin ne demek inş.birşey olmaz olursa olsun sen dik durup dediğinin isteklerinin arkasında duracaksın ve müstakbel eşinede diceksin ailen müdahale etmesin diye(istersen ailem rahatsız oluyor da diyebilirsin sonuçta onun ailesi karışıyorsa seninkide karışabilir ama bence hiç aileleri bulaştırma)
daha sözlülük döneminde kızın dediği olmayacak da nezaman olacak şimdiden bukadar ezdirme kendini yırtıcı olma ama güzel bir şekilde red etmesini bil........takı olayına gelince beğenmedim başka model bakalım dicektin ki bundan sonra hiççekinme eğer ezdirirsen kendini herzaman ezik kalırsın ve saygı duyanı zor bulursun kim kendine güvenen isteklerinin bilincin de olan varsa onun arkasında durur çünkü diğer ezik zaten şekil alır......

altın takmiyorum diye çokta umursamadım ama haklısın ev esyalarında boyle olmaycak zaten uzaktayiz hepsini kendimiz alicaz :( neden boyle oldu bilmiyorum ilk karşilaşmamiz diye çok mudahale edemedim bide yapi meselesi kimse kırılmasın diye kendimi üzüyorum işte :(

merhabalar
bişey hakkında fikrinizi almak istiyorum bugune kadar forumu hep okuyodum ama birde ben yazayim dedim ,
Ben 1 ay once sözlendim yaklaşik bir ay sonrada nişan yapicaz ilk istemeden bahsedeyim istemeye geldiklerinde kayınvalidem sürekli eltimi ovdu bize 2 yıllık ewliler ben ilk başta garipsedim ama sonra düşündüm ki onla çok sey paylaşmişlar sonra zaman geçti bi kaç alişveriş için bizi çağirdilar sözlümle gittik ertesi gün kuyumcuya gitik orda dediki benim beğendiğim modeller nerdydi bi çikartin dedi 3 set çikardilar onlardan birini seçmek zorunda kaldim çünkü diğerlerini hiç göstertmedi sonra çikincada istersen başka modellerede baksaydın dedi o saatten sonra baksam ne olacak ki :( sonra ertesi gün eltimlerde geldiler onlar başka bi şehirde yaşiyolar neyse bunlar gedli birden ewde hava değişti sürekli onlarla ilgilenildi kahvaltida bi gün önce olmayan hersey çikarildi sizin için almiştim denildi sewdiğiniz herseyi yaptim dendi :( sonra mutfakta sohbet ederken eltim kayınvalidem ben sanki ben yokmusun gibi sürekli onunla konusuyo sürekli onunla planlar yapiliyo size gelicem sunlari yaptim getiricem gibi... sürekli bana o ornek gösterili vlenirken hiç zorluk çikarmadi herseyi kabul etti fazla esya istemedi diye halbuki evlenirken bunlar yeni kullanirim dediği butun esyalari değiştirmiş :( neyse butun misafirlik boyle geçti bide eltim sürekli ben eşim için sunu yaparim bunu yaparim diye kendini övüyo kayınvalidemde ogluma çok bakiyo diye sürekli birbirlerine iltifat ediyolar... ben ilk gidişim oldugu için açikcasi biraz ilgilenilmesini bekledim belkide hata bendeydi benim beklentim buyuktu ama kuumcuda yapilana falan üzüldüm asla takmicam bi taki için olanca parayi ödemiş oldular :( daha sonra bu hafta benim ailemin yanına gitmişt,k biz döndükten sonra kayınvalidem annemi aramiş oğlumu sewdiniz mi diye? sonrada demişki o oğlum iyidir ama küçük olan daha bi iyidir ben anlamadim ne yapmaya çaliştiğini??* sizce ben mi olaylari abartiyorm ?

burnuma hiç güzel kokular gelmiyor. bu gidişat pek güzel değil bence alıngan değilsin kayınvalden dominant bir bayan olabilir fakat kuyumcu olayında ayıp etmiş herşeyin ilki çok önemlidir. ben 3 yıldır k.valdemle görüşmüyorum ama kuyruk acısı hiç geçmiyor ezdirme kendini neye bozulduğunu belirt peşin peşin iş işten geçtikten sonra olmuyor tatlım. . gerçekten bunları yaşamış biri olarak söylüyorum mesafeli ol ve tavrını koy bir evlen yıllar sonra ne demek istediğimi anlarsın.kimi seversede sevsin ama yakındır k.valden eltinin birbirine girmesi...
Allahım ya ne kadarım pozitifim yine. herşey çok güzel evren içimizde..

Back
X