Alinganlik yapmakta hakli miyim?

buralarda da özellikle büyüklerimizden bu sözü duymuşluğum var her ne kadar hoş olmasada bu tabir kullanılıyor ama nedense kadının bir anlık sinirle söylediğini düşünüyorum bende:97:
sonuçta hepimiz insanız boş bulunup bir anlık öfkeyle konuşabiliriz pot kırabiliriz:31:
bence de alınganlık yapma eğer genel olarak sana yaklaşımları iyiyse üstünde durma bu sözün:34:

CAnım benim evet güzel Türkçemizde böyle bir deyim var. Bunun o konuşma anında farkedilmeden söylendiğini düşünüyorum. Ancak daha sonra sakin kafayla oturup kendi aralarında bunu konuştuklarında mutlaka ki yaptıkları gafı farketmelilerdi ve madem aranızda bir sorun yoktu o halde seni başka bir bahaneyle arayarak üstü kapalı özür de dileyebilirlerdi. En azından müstakbel eltin bunu yapabilirdi diye düşünüyorum.

Ancak insanlar her zaman bu kadar düşünceli olamıyorlar maalesef.
Zaten Berfinimizin gelmesine ne kaldı ki şurda? Sıkma sen canını canım. İçinden nasıl geliyorsa öyle yap.
Senin yapını çok yakından bildiğim için bu olayı kolay kolay unutmayacağını biliyorum o yüzden ben ne desem boş:71:

Not: Ben kanlı bıçaklı düşman da olsam; hastalık ve ölüm olaylarında herşeyi unutup insanlık görevimi yerine getirenlerdenim.

canım haklısın.. kim olsa alınırdı.. insan ağzından çıkan söze dikkat edecek.. koskoca kadın.. bin düşün bir konuş demişler. ha farzedelim insanız bi anda çıktı o zaman bi özür dilemesi mahçup olması gerekirdi.. ben olsam kırıldığımı kadına söylerdim.
ayrıca bu kadınları etiketleme merakı nedir anlamıyorum.. dul kadın yok kız oğlan kız nedir bu ya:19:

Kadının düşmanı yine kadındır, sözü 1 kez daha doğrulanmış oluyor..
Boşanmış kadınları hor gören bu kadınla rolduğu müddetçe, kadınların 2. sınıflığı da bitmez, erkeklerin bu konudaki densizliğide.
Kendisi hala ilk kocasıyla oturuyor ya, büyük marifet yani, dünyaları o kurtardı, çok büyük bir iş başardı.
Kimbilir belki de kocasının ne hatalarına, densizliklerine katlandı.
E ama bunu yapmayan, resti çeken, kendine saygısı olan ve hayatının geri kalanını kurtaran bir kadın görünce deliriyorlar işte ve saldırıyorlar..

Alacım da dahil bir çok arkadaş olumlu düşünmek istemişler.
Birkadınım canımcım paylaşmak istemezse elbetteki ben ağzımı açmam.
Ancak arkadaşlar bilin ki olaylar bu kadar masum, bu evlilik sıradan bir evlilik değil.
Birkadın canım umarım haddimi aşmamışımdır aramızda özel olarak konuştuklarımızı ucundan çıtlattığım için.
Sadece arkadaşlar olayların farklı boyutlarda olduğundan haberdar olsunlar istedim.
Bu arada tekrar söylüyorum seninki alınganlık değil!
Eltinin annesinin daha çok bilezik koparmak adına şahsına yaptığı bir hakaret.
Sakın geri adım atma canım.:kkk:

Ayrıca DUL kelimesine fazlasıyla takığım.
Daha doğrusu kdının bu tür sıfatlarla tanımlanmasına takığım.
Neden bir erkek için dul denmez de kadın için denir?
Kimi ne ilgilendirir benim kaçıncı evliliğimi sürdürdüğüm?
Bu eşimle benim aramda değil midir?
Veya belki ilk evliliğimdir ama eşim ilkim değildir..
Yani ilk kez nikahlanıyorum diye kırmızı kurdeleyi de belime takınca BEKAR BİR KIZ olarak mı evleniyorum?

Ayy ben çok sinir oluyorum böyle şeylere...
Kadının bu şekilde durmadan yargılanması en çok beni kızdıran.
Bu benim, eşim ve Allah arasındaki bir konudur diğer herkes dış kapının dış mandalıdır....:47:

Bencede alınmakta haklısınız sizin durumunuzu biliyor bu şekilde konuşmasıda hiç hoş değil madem kızını bu kadar düşünüyor karşı tarafın yapamadığını kendisi yapsın erkek tarafı yapacak mecbur kız veriyorz diye düşünülüyor ama bazısının ya durumu olmuyor yada içinden gelmiyordur yapacak bişey yok zorla yaptırılmaz sonuçta karşı tarafada onu istiyorum bunu istiyorum demekte yanlış geliyor bana kimin durumu varsa o alır:31:

Ayrıca DUL kelimesine fazlasıyla takığım.
Daha doğrusu kdının bu tür sıfatlarla tanımlanmasına takığım.
Neden bir erkek için dul denmez de kadın için denir?
Kimi ne ilgilendirir benim kaçıncı evliliğimi sürdürdüğüm?
Bu eşimle benim aramda değil midir?
Veya belki ilk evliliğimdir ama eşim ilkim değildir..
Yani ilk kez nikahlanıyorum diye kırmızı kurdeleyi de belime takınca BEKAR BİR KIZ olarak mı evleniyorum?

Ayy ben çok sinir oluyorum böyle şeylere...
Kadının bu şekilde durmadan yargılanması en çok beni kızdıran.
Bu benim, eşim ve Allah arasındaki bir konudur diğer herkes dış kapının dış mandalıdır....:47:

Aynen katılıyorum canım :13:
Ben evlilik öncesi ilişkiye karşıyım, bekarete önem veriyorum.
Bu benim değer yargım.
Buna rağmen kız/kadın ayrımı da benim canımı çok sıkar.
Bir erkek neden evlenince sıfat değiştirmez?
O hep erkektir de biz neden kız-kadın-dul oluruz?
Birkadıncığımın şu anda yaşadığı sorunun temeli de bu ayrımlar zaten.

Son düzenleme:
Alacım da dahil bir çok arkadaş olumlu düşünmek istemişler.
Birkadınım canımcım paylaşmak istemezse elbetteki ben ağzımı açmam.
Ancak arkadaşlar bilin ki olaylar bu kadar masum, bu evlilik sıradan bir evlilik değil.
Birkadın canım umarım haddimi aşmamışımdır aramızda özel olarak konuştuklarımızı ucundan çıtlattığım için.
Sadece arkadaşlar olayların farklı boyutlarda olduğundan haberdar olsunlar istedim.
Bu arada tekrar söylüyorum seninki alınganlık değil!
Eltinin annesinin daha çok bilezik koparmak adına şahsına yaptığı bir hakaret.
Sakın geri adım atma canım.:kkk:

Kastınız, bir_kadının eşinin ailesinin de evlilik öncesi bu "dul olma" durumunu sorun ettiği ise, yazdığı mesajdan anlaşılıyor bu durum.
O halde zaten k.validesi de dünürlerini suçlu bulmayacak belki de, doğru mu anlıyorum?

Kastınız, bir_kadının eşinin ailesinin de evlilik öncesi bu "dul olma" durumunu sorun ettiği ise, yazdığı mesajdan anlaşılıyor bu durum.
O halde zaten k.validesi de dünürlerini suçlu bulmayacak belki de, doğru mu anlıyorum?

Yok canım onu kastetmedim.
Birkadının kayınbiraderi ve eltisinin evleniş şekillleri bir hayli ilginç.
Kızın ailesi bu işi resmen paraya çevirmeye çalışıyor.
Daha fazla şey koparabilmek için de resmen canım arkadaşıma hakaret etmişler!
Üzgünüm konuyla ilgili daha fazla detay veremem.
Birkadın isterse paylaşır.

Yok canım onu kastetmedim.
Birkadının kayınbiraderi ve eltisinin evleniş şekillleri bir hayli ilginç.
Kızın ailesi bu işi resmen paraya çevirmeye çalışıyor.
Daha fazla şey koparabilmek için de resmen canım arkadaşıma hakaret etmişler!
Üzgünüm konuyla ilgili daha fazla detay veremem.
Birkadın isterse paylaşır.

Detay vermenizi beklemem zaten, doğru olmaz.
Benim endişem şu, k.valide dünürlerinin kabalığını anlamadı mı acaba, kendince haklı bile buluyor olabilir mi?
Başka türlü nasıl "gidin gelin" diye teklif edebilir ki bu saygısızlıktan sonra??

Detay vermenizi beklemem zaten, doğru olmaz.
Benim endişem şu, k.valide dünürlerinin kabalığını anlamadı mı acaba, kendince haklı bile buluyor olabilir mi?
Başka türlü nasıl "gidin gelin" diye teklif edebilir ki bu saygısızlıktan sonra??

aynen katılıyorum... gidip gelin diye gelinini arayan kayınvalidenin bu kabalığı anlamamaktan ziyade aynı zihniyetle besleniyor olması daha bi mümkün..

Bir Kadınn cnmmm boşverr yaa ne takıyosun sen cahil insanları sen berfinine eşine odaklan geri boş... bu yaşlar bir daha geri gelmiyor maalesef:92:

ay su eltının anasını getırın bana fazla takı kopartıcak ya ne dese bılememıs:47::47:berfınımın annesı sen uzulme nolur bu zıhnıyettekı ınsanla hiç bişey yapamazsın..sımdı konusu olsa emınım kı ben o anlamda demedım der ama malesef kı ole soledı..enıste senın yanında gerısı hıkaye olsun nooluurrr onun kzına fazla takı takılınca nolck allh askına ya neden ınsanlar boyle olmus..:47::47:

bir_kadın, canım Allah eltine yardım etsin de, yuvası bozulmasın.
Olur da "dul" kalırsa, anasının gözünde değeri, ederi düşecek. Bir sonraki evliliğinde yok pahasına gidecek.

Tövbe Yarabbim, akıl ver şu kadınlara yahu..:41:

Son düzenleme:
Şimdi böyle bir laf var toplum arasında kullanılan.
Kadın densizlik etmiş ama bence bilerek yapmamış.
Seni incitmek sana laf sokmak için özel bir çaba sarfetmemiş.
Cahil,ne konuştuğunu bilmeyen,dünürünü diğer gelinlere şikayet edebilecek kadar kafası çalışmayan biri.
Keşke olay anında ettiğin laf mı be teyzecim deseydin mesele bu kadar uzamazdı o da o anda özürünü dilerdi.
Benim canımı sıkan kadının ettiği laf değil,kadına karşı seni pek önemsemeyen kayınvaliden.
Sana yapılan bir hakaretin sen alıngan bile olsan arkasında durması gerekirdi.
Seni onlara yönlendireceğine bir tlf edip onları sana yönlendirseydi..?
Burada tepki göstermen gereken yegane insan kayınvaliden ..

Bir kadıncım bence cok ama cok haklısın gidip gelmemende,,
Tamam böyle bir tabir var hepimiz iyi biliyoruz ama,,
Tutarsızca konusmus yine de,,
Cahillik baska bişey değil,,
oan da tamam,,
ama sorun şuki bu kadın sana ne dediğini bilmiyor mu?
Arayıp kızım agzımdan kızgınlıkla konusurken böyle bir söz cıktı,,
Sana istinaden demedim diyebilirdi dimi ama,,
dememiş,,ee bos ver ozaman canımcım

Şimdi böyle bir laf var toplum arasında kullanılan.
Kadın densizlik etmiş ama bence bilerek yapmamış.
Seni incitmek sana laf sokmak için özel bir çaba sarfetmemiş.
Cahil,ne konuştuğunu bilmeyen,dünürünü diğer gelinlere şikayet edebilecek kadar kafası çalışmayan biri.
Keşke olay anında ettiğin laf mı be teyzecim deseydin mesele bu kadar uzamazdı o da o anda özürünü dilerdi.
Benim canımı sıkan kadının ettiği laf değil,kadına karşı seni pek önemsemeyen kayınvaliden.
Sana yapılan bir hakaretin sen alıngan bile olsan arkasında durması gerekirdi.
Seni onlara yönlendireceğine bir tlf edip onları sana yönlendirseydi..?
Burada tepki göstermen gereken yegane insan kayınvaliden ..

soyledim siz size soylenilen laflari yuttunuz ama ben yutmuyorum
oglunuz gitmekten yana degilken benim gonlumu yapmak icin ugrasmayiniz
dedim..
eltimin annesi kayinbabami ve kayinvalidemi yalancilikla suclamisti
bir kac gun küs kaldilar sonra can ciger oldular tekrardan.
bu genisligi benden beklemeleri asil canimi sikan..
isteklerde bulununca rahat bulunuyorlar
-ismimi koy cocuga
-gelini gormeye gidin
-akrabalari ziyarete gidin
hic biri gerceklesmiyo o ayri.. ya onlar cok sabirlilar yada sabrimi deniyorlar :)

Ben de özellikle senin şahsına birşey söylendiğini sanmıyorum.
Tabi insanların niyetlerini bilemeyiz, ama sinirle ağzından çıkanı kulağı duymamış
ve lafın ucunun sana dokunacağını düşünmemiş bile.
Ki zaten sana dokunması gereken birşey de yok aslında,
kimseye hiçbirşeyin hesabını vermen gerekmiyor sonuçta.
Tabi ki ciddi mana da sana bunu ima bile edecek birileriyle görüşmek durumunda değilsin.
Burada ki sıkıntı kayınvalidenin illa görüşeceksiniz ısrarı.
İçinden geliyorsa görüş, kimsenin zoruyla görüşmek zorunda değilsin.

kendimi senin yerine koydum.nasıl davranırdım diye.bir kere bu laf çok kullanılır.o önemli değil ama bu konularda alınganlık yapma fazla daha çok üstüne gelebilirler kötü niyetli kişiler.görüşmeyi falan kesersen kompleks yaptığını zannederler.bu bir kusur değil.bu konudan yerli yersiz bahsetmen olmaz tabi ama gocunmadığını da belli et insanlara bir şekilde.senin ilk evliliğin olsaydı da o laf orada edilecekti ama sen alınmayacaktın.çok inceleme bence.geçmiş evliliğini de kafanda bitir artık yükünü taşıma hala.ilk evliliğin gibi düşün.

Back
X