Vbulletin sadece hazır bir forum taslağı. Bizim burada bahsettiğimiz sizin bu taslağa giydirdiğiniz tema ve beğeni uygulaması.
Temayı değiştirmek veya yeni bir tema yaptırmak hiç de zor değil ve ciddi rakamlara da ulaşmaz.
Beğeni butonunu yaptırmak da çok ciddi ücretlere mal olmayacaktır. Belki serverlara yük olabilir ancak günde 1.5 milyon gösterimi olan bir site için çok da problem olmayacaktır.
Sitenin geliri kaç para diye sormuşsunuz bir arkadaşa. 1 günde 1.5 milyon gösterimle hiç adsense reklamına tıklanmasa dahi alınacak gelir 500 tl civarıdır en az.
Aynı zamanda günde 1.5 milyon gösterimi olan sitenin adsense harici dışarıdan aldığı reklamların da günlük en az 250 tl olacağı garanti en azından. Site kazanmıyor dediğinizde yada alaycı biçimde ne kazanıyoruz ki dediğinizde inandırıcı olmuyor yani.
Bu uygulamaların yapılması için web dizaynla uğraşan herhangi bir şirketle anlaşılsa sitenin bütçesini sarsmayacak çok düşük miktarlarda ücretler ile bile yaptırılabilir. Uygulamaların yapım aşaması da emin olun 10 günü geçmeyecektir. Bugün 0'dan tasarlanan en kaliteli php siteler bile bir iki ay içerisinde rahatlıkla tasarlanabilirken, zaten halihazırda bir paket script olan vbulletin'e yapılacak bir yama olan beğen eklentisinin ne kadar kısa süreceğini tahmin edebilirsiniz.
Ayrıca yeni bir tema ve yeni bir görünümün sitenin database'ine veya sitenin içerisinde bulunan içeriğe bir zararı dokunmayacağını site sahibi olan birinin de bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Zaten bir firmayla anlaşıldıktan sonra database için uygun halde size verilecektir.
Site hızlandı diye alkışlamamışız, takdir etmemişiz. Neden bir sitenin hızlı olması hakkında gelip size teşekkür edelim. Zaten site yavaş diye girmemezlik etmiyorduk. Sitenin hızlanması gerekiyordu zaten.
Gerekli olan yapıldığında takdir bekliyorsanız, gerekli görülen veya beğenilmeyen uygulamalar hakkında eleştiriler geldiğinde de hoşgörülü olmalısınız.
Agresif davranıyorsunuz. Ekmeğinizi buradan kazandığınız yada kazanan birileri olduğunu da düşünecek olursak biraz sakin olmanız gerekiyor.
Fazla da atarlanmak istemiyorum, çok güzel olmuş site elinize sağlık diyerek yorumumu sonlandırayım ben.
Biz kimiz ki zaten
Merhaba,
Öncelikle bence siz sorunu anlamadan yada bizim bir şikayetimiz varmış gibi konuya girmişsiniz.
Biz hiç bir yerde onu yaptırmaya paramız yok bunu yaptırmaya paramız yok demedik. Hatta bunları yaptırtamayız da demedik.
Şu kadar para tutar bu bizi aşar da demedik.
Vbulletin teması veya beğen uygulamasının maliyeti hiç de dediğiniz gibi değil. Nerdeyse ücretsiz diyeceğimiz kadar az. Ama biliyormuşsunuz gibi 1.5 milyon sayfa gösterimi yapan bir siteye yük getirmez demişsiniz ama getiriyor ne yazık ki. Yazınızdan bu konularda bilginiz var gibi gözüküyorsunuz. Yukarıda bir yerlerde yazmıştım günde 1.5 milyon sayfa gösteriyor ama günde ortalama1.5 milyar mesaj görüntüleniyor. sadece bunun için like sorgusu yapsanız. 1.5 milyar sorgu eder. Size kısaca şunu söylemek isterim ki saniyede cachlenmiş sorgular hariç binlerce sorgu yapılıyor.
Ben kimseye site geliri kaç liradır diye sormadım. Bir arkadaş "bu kadar geliri olan bir site" diye bahsetmiş. Ona ne kadar diye sordum? Sanki biliyormuş gibi konuşlmuş o yüzden. Sizinde bilemediğiniz gibi o da sitenin geliri hakkında en ufak bir bilgisi yok. Kaldı ki sitenin geliri ne onu ne sizi nede bir başkasını ilgilendirmez. Ben sadece o kişinin "bu kadar geliri olan bir site" ibaresini kullanması üzerine sordum o soruyu.
Tekrar etmişmişsiniz bir tema değişikliğinin veya beğen uygulamasının para tutmayacağını zaman almayacağını vs vs vs
Biz nerde bunun çok pahalı olduğunu veya çok zaman alacağını yazdık ki ? Hatta şu anada elimizde 3 tane beğen uygulaması var. Şu anitibariylede bize maliyeti 0.
Ama sanırım siz okumuyorsunuz. Normalde kullandığımız beğen uygulamasını yazan firma kapandı. VE beğen uygulaması sisteme ciddi bir yük bindiriyor. Bu sebeple beğen uygulamasını kaldırdık. Bindirmez falan demeyin bindiriyor. Bu konulada ne akdar bilgilisiniz bilmiyorum ama ciddi bir yük var bu konuda.
Tema olayına gelince sitenin temasını değiştirmek öyle atla deve değil dediğiniz günler hiç sürmez. Ama gelein bunu kullanıcılara anlatın. Bir beğen butonunun, kaldırılması, değiştirmesi bu etkiyi yaptı tema değişikliği nelere yol açar siz bilemessiniz. Geçmişte defalarca değişti. Rengi değiştiği zaman bile kullanıcılar ayaklandı.
Sitenin hızlı yavaş olması meselesine gelince: O konuda kazen yazdı sanırım. Kİmse de gelip site hızlandı demiyor diye yazmıştı.
Orda gelin teşekkür edin demedi. Bu uygulama kalkınca stenin hızı ne kadar fark etti onu vurgulamak istedi.
Kaldı ki site yavaş diye girmemezlik etmedik demişsiniz ama bu sizin yaklaşımız. Sitenin bir çok yerinde sitenin çok yavaş olduğu ile ilgili "artık siteye giresim yok" şeklinde bir çok mesaj veya sitem görmeniz mümkün.
Emin olun bizim hoşgörümüz var. Ama sizin de empati yapmanız gerekiyor.
Örneğin biri çıkıyor "bu kadar kazanan bir site diye" yazıp gidiyor. Bu kişi biliyor gibi davaranıp bir daha siz bu mesajınızı yazdıktan sonra konuya geliyor. MErak ettim bir bilgisi varmı diye. Siz tahminde bulunmuşsunuz en azından. Ama emin olun o dediğiniz rakamlar sitenin sadece donanım giderlerine yetmez. Kaldı ki sitenin adsense harici gelirleri günde dediğiniz rakamlar olsa bile hergün yok. Ve yine kaldı ki bu kimseyi ilgilendirmez.
Yukarıdaki tahminlerinizin yanında, en sonunda doru bir cümle kullanmışsınız. Biz ekmeğimizi burdan kazanıyoruz. Emin olun nereye ne kadar yaptırım yapalım.Hangi özelliği aktif edelim, hangisini kaldıralım, tema nasıl olsun, kullanıcılar ne istiyor sizden daha çok düşünüyoruz.
Bizim istediğimiz yapıcı eleştiri. Yapıcı eleştiriye emin olun sesimiz çıkmaz hatta teşekkür ederiz.
İSterseniz bu konuyu baştan sona bir okuyun. Bir çok istekde bulunulmuş . Örnek :
imza alanlarını görmeyebiliyoruz ama bu çizelge alanlarını görmek zorundayız şeklinde ne yaptık hemen çizelge alanlarınıda profil alanından görünüp görünmemesi seçebilceğiniz ufak bir uygulama yazdık.
Yeni like sisteminde yorum yazılmasın dedin hemen kaldırdık. Her kullanıcı negatif beğeni yapabilsin dendi hemen onuda uygulamadık.
Şimdi akalıma gelmeyen bir çok şey.
Emin olun mantıklı yapıcı bir teklif geldiğinde hemen değerlendiriyoruz.
Like sisteminin olmaması bize ne kazandırıki buna karşı gelelim.
Ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunduğunda böyle algılar olabiliyor.
Size sormak isterim sitenin gelirleri 10 para olsa ne olur 100 para olsa ne olur. Biz hiç, aman gelirlerimiz çok düşük yandk ölüyoruz vs vs mi dedik. Ama bu nasıl bir yorum " Bu kadar kazana bir site" Bu bir eleştiri mi ? Ne dir ben anlayamıyorum.
Biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor. Yok eğer bilginiz yoksa sormak en güzeli! Biliyormuş gibi davranmak ise en zararlısı. Kimseye bir faydası olmaz.
Kolay Gelsin