Alisamiyorum

ilkbahar123

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013
5
0
16
Merhaba ben bu yil universite hazirlik okuyorum kendi bolumum evime yakin ama hazirlik okudugum bolume dolmusla 2 saatten fazla surebiliyor gecen donem sevmesemde guzel bir arkadas ortami kuramasamda bir sekilde aglaya aglaya olsada gecti bu donem yurda yazildim bugun ilk gunum sayilir ama surekli ic daralmasi yasayip aglama krizine giriyorum sanki dunyadan koptum suan evime gitmek istiyorum hafta sonlari eve gidecegim ama gercekten dayanamiyorum kalbim sikisiyor surekli aglayarak oda arkadaslarimuda bunalttigimi dusunuyorum gercekten universiteyi de yurduda birakip evime donmek istiyorum gercekten morale ihtiyacim var lutfen olumsUz seyler yazmayin

Baska bir sebep varmi ?cunku bu kadar uzuleceginiz birsey yokki yazdiklarinizda belki gecen senenin etkisi uzerinizdedir tam bilemedim ama alisirsiniz biraz zaman verin kendinize arkadaslarinizla vakit gecirmeye calisin kitap okuyun boyle zorla alismaya calistiginiz yerlere bir bakmissiniz ki ayrilmak istemiyorsunuz uzulmeyin

Yeni insanlara alismak zor geliyor bana arkadas ortami olusturamiyorum lisede cok sevdigim arkadaslarim vardi ailemdende ilk kez ayriliyorum onun etkisi cok tabi

3 - 4 ay kaldi donemin bitmesine zaten, alisirsin.
Gunler de uzuyor belki evinden git gel yaparsin iki uc hafta sonra.
Ilk zamanlar zorlanmayan yoktur, zamanla alisiliyor yeni duzene de

Yaşadıkların çok normal. Ben de aynisini yasadim. Yeni bir ortam yeni bir düzen. Tabii ki alışman zaman alır. Eğer arkadaslarinla iyi anlasirsan ki muhakkak kafana uyan çıkar; yurtta kalmak müthiştir. Uniyi bitireli 6 yıl oldu yurttan tanistigim arkadaslarimla hala görüşürüm konusurum Yapacağın şey yurtta oncelikle herkesi bir gozlemle muhakkak bir fikir sahibi olursun. Sonra konuşmaya başla emin ol herkes seninle ayni konumda olumlu cevap alırsın. Zaten bir iki tane samimi arkadasin olursa yeter. Sadece biraz zaman ve sabır gerekli

Yeni insanlara alismak zor geliyor bana arkadas ortami olusturamiyorum lisede cok sevdigim arkadaslarim vardi ailemdende ilk kez ayriliyorum onun etkisi cok tabi
Zor olur adaptasyon ama alisirsiniz sevebileceginiz birine bakin ortak noktaniz olanlarla merhabalasirsiniz zamanla arkadasliga doner ...ailenizlede gorusursunuz ozlem olur su asamada ama sizden beklentilerini dusunun basarili olmanizi istemelerini ,hedeflerinizi dusunun hayalleriniz bunlar konsantre olmanizi saglar

alışırsın

ama dünyanın öteki ucunda da değilsin

insanlar lise okumaya başka ülkelere gidiyor

üniversite hayatında çok samimi arkadaşa vs ille de gerek yok

merhaba merhaba

oldu bitti

girer dersine çıkarsın sınıftan oldu bitti

beklentiyi düşürün

bir de kışın gidip gelmişsiniz günler uzadı

yine gidip gelin evde kalın madem ayrılığa dayanamıyorsunuz

ama bence aileden uzak ayakları üstünde durmak iyi bir deneyimdir fırsatı kaçırma

Ay biz yurda gitsek, oh bee tam üniversiteli olduk özgürüz beee moduna girerdik

Yaşlandık mı ne

Abartıyorsun. Ailenle aynı şehirdesin ve sadece bu dönem olacak bir durum.

Ailenden, evinden uzak kalmak üzmüştür seni. Sık biraz dişini. Emin ol alışacaksın. Kendinle güzel vakit geçirmeye çalış. Yavaş yavaş ortamın da olur.

Bende ailemden uzak bir şehirde okuyorum ve inan benimde alışmam zor oldu hazırlıksın şuan çok normal ortama alışman zaman alıcaktır ilk dönemi hallettiysen bu dönem daha basit unutma sende bilirsin ilkokul ortaokul ve lisede 2.dönemin nasıl geçtiğini anlamazdık göz açıp kapayıncaya kadar geçerdi yine öyle olacak kendine yakın kişilerle arkadaşlık kur bi bakarsın birisiyle uyuşur samimiyet kurarsın bişeyler paylaşabilecegin kimselerle birlikte ol arkadaşım olsun yeter diye düşünme ortam çok önemli bişeyler paylaşabilecegin aynı degerlere sahip kişilerle arkadaşlık kur.Yeni ortamlara gir yeni kişilerle tanış ama kendin gibi olanlarla arkadaşlık,dostluk kur.Ve sonra ortama alışacagına inan kötü enerjiye gerek yok :) Rabbim yardım eder dua et

Adaptasyon zor ama imkansiz degil elbet alisirsin :) :)

Bende yurtta kalmistim orda kurdugum arkadasliklari o ortami o gunleri o kadar cok ozluyorum ki anlatamam keske yeniden okusam

Sonuc olarak zamana ihtiyacin var,alistiktan sonra ve okul bitince ayrilmak zor gelecek emin ol :)

Başlarda kendimi gördüm sandım.. Okulum benim evime de 2 saat uzaklıkta ne yazık ki 2 otobüsle sürünerek bir ara söverek gidiyordum ama bir şekilde hayallerle düşüncelerle motive ediyordum kendimi. Öyle yapabilirsiniz. Benim 2.senem ama hala bir şey değişmedi şehir değiştirmeyi planlıyorum o başka. Alışır

Bence alisirsin alismalisin cunku hayatinda sonsuza kadar bir tane arkadas gurubu opmicak ailen olmicak bunun evliligi olacak nasipse yani cok ayrilik yasican alistir kendini gerekirse evine 2 haftada bir git her hafta giderek alisamazsin bu duruma dayan ama alosana kadar bunu yap arkadaslar edin zaman gecir daha kotusu bunun ölümü var
seninki hastalik olmasin atlat bu durumu hemen bence

Sen zaten yeterince olumsuzsun biz daha ne yazalım. Silkelenmezsen geleceğini karartırsın. Sen de bitiyor herşey. Ağlamak çok kolay. Zor olan mücadele etmek.

Sadece bir dönemlik bişey, 4 ay bile yok ki bitmesine?
Evime 3 saat uzaklıkta üniversite okuyorum, yurtta kalıyorum. 3,5 yılı geride bıraktım, yurtta son 3 ayım falan kaldı. Halen alışamadığım şeyleri var ama bitiyor yani. 4 sene su gibi geçti sanki, senin 4 ay mı geçmeyecek? :)

o kadar normal ki yaşadıkların ama geçiyor merak etme bir süre sonra keşke bitmese diyeceksin tadını çıkart dolu dolu yaşa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…