- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.405
- 798
Al ablam allll sefan olsun bosver yahu ne guzel isteama giysi alıyorumm ki

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Al ablam allll sefan olsun bosver yahu ne guzel isteama giysi alıyorumm ki
evlenmeden önce kafam rahattı rahat harcama yapabiliyordum.Evlendim hem eşim üzülmesin diye hemde evi dengede tutmak için tutumluluktan çıkıp cimriye dönüşen bir hal aldım.mrb hanımlar
benim sorunum ben tam bir alışveriş çılgınıyımm
indirimler , çeşitlerr , taksitler ... aralarında kayboluyorum
biri makyaj malzemesı stoklama mı dedi ?dibine kadar stokladım kucuk bir seyyar gibiyim .. 40 kadar ojem varmışş
mesela enn son dün alışveriş yaptım iki badi bir etek bugun üç tane yine üstüme aldım bir de ayakkabı tabii daha bu hafta bir altı yedi adet iş için kombin aldımmm
bu arada bir kıyafetın magaza açacak kadar rengını almayı da pek seviyorum.. evet, bu tam bi dert ama karşı koyamıyorum kendımee
bu aldıklarımı da yanlış anlamalara karşı yazdım amacım zengınım havamı da atarım değil alısverıs sıklıgımı gorun dıye ..
siz kendinize nasıl söz geçiriyorsunuz istemesemd çarşıdan gidiyorummm evee
ah ah hayatımdaki boslukları kapatıyorum belkıAah ah yapma kardeşim, gençliğimde (şimdi 34 yaşındayım :) ben de öyleydim. O kadar çok üzerindeki etiketi çıkmamış kıyafet dağıttım ki etrafıma, insan verdiği paralara yanıyor. Onca ayakkabı çanta kıyafet... Geçmişe geri dönüp baktığımda çok fazla gereksiz alışveriş yapmanın gizli depresyon belirtisi olduğunu görüyorum. Kıyafeti deneyip mağazada poşete koyana kadar onun hevesi. Eve geldikten sonra hevesin geçiyor ve tekrar tekrar almak istiyorsun. Böyle bir kısır döngü....
Evdeki onlarca eşya insanın gözüne görünmüyor hep gözü dışarıda oluyor. Artık sadece bir ihtiyacım olduğunda alıyorum, evdeki yığınları o kadar dağıtmama rağmen hala 50 küsur ayakkabı 30 küsur çanta, iki dolap dolusu kıyafet var. Yazık.... Bence kişi önce kendi içine dönüp dürüstçe sormalı benim içimde neyin eksikliğini yaşıyorum, hangi duygularımı alma duygusu ile kapatmaya çalışıyorum. Sonra da yine alma isteği gelirse 24 saat kuralını uygulamalı, diyelim ki bir şeyi vitrinde çok beğendim, hemen içeri girip alma isteğimi bastırıp eve giderdim, üzerinden 24 saat geçip bu bana gerçekten gerekli mi diye sorardım, büyük ihtimalle de almaktan vazgeçerdim.
Keşke o paralarla bir yatırım yapsaydım diyorum şimdi. Yatırım dediğim kendime yatırım, 20li yaşlarımda alışverişe harcadığım paralarla yurtdışında değişik değişik ülkelere kültür turlarına gidebilirdim, değişik kurslara katılabilirdim. Mesele paranın çok olup olamaması da değil bence. Yani paran varsa hepsini yap değil. Çünkü bir insanın 50 küsur ayakkabıya hiç bir şekilde ihtiyacı olamaz, zaten dürüstçe kendimize sorduğumuzda hangimiz dolaptaki eşyaları sürekli kullanıyoruz ki. Ben şahsen bazı eşyalara takılıyorum ve eskiyene kadar hep onları kullanıyorum, diğerleri dolap bekçiliği yapıyor.
Kusura bakmayın bu konuda çok dertliyim biraz uzun oldu ama gençlere tavsiyem yapmayın etmeyin, yazıktır...
ne kadar guzel ama nasıl almıyorsunuz yanbı begenıp almama kendını frenleme nasıl basarıyorsunuz valla o da bu da su da olsun .. bunu bununla sunu sununla gıyerım , bu dursun bır gun lazım olurCok eşyadan nefret ederim
Bir tek kitap ve kalem hariç
Mesela su an 2 tane kot pantolonum var biri koyu biri acik
10 tane tshirt bluz
8 tane falan da elbisem
4 cift ayakkabim var 2 spor 2 yazlik
4 tane de cantam
Makyaj malzemesi az alirim kalitelisini alirim
Her ay dolaplari elden geçirir kullanmadiklarimi bi kenara koyarim 1 ay daha beklerim hala kullanmadiysam da demek ihtiyacim yokmus der birine veririm
ah ah hayatımdaki boslukları kapatıyorum belkıBunu ciddi anlamda bi bağımlılık olarak nıtelıyorsanız muhtemelen hayatınızda büyük bi boşluk var bunu da alısverısle dolduruyorsunuz. Ailenizde,işinizde, sosyal çevrenizde değer görmüyor kendinizi değerli hissetmek için de bu yola başvuruyor olabilirsiniz. Bütün bagımlılıkların temelinde aynı şey yatar. Eşi tarafından aşağılanan kadın kendini onarmanın yolunu yemek yemekte bulur, patronu tarafından ezilen adam sigara ustune sigara yakar gibi. Sizinde bu kontrolsüz alısverıslerınızın altında mutlaka bı neden vardır. Bu neden ortadan kalkmadıgı surecede boşuna kendini sınırlandırma çabalarınız. Bi psıkologdan yardım alın.
ama sorun sureklı sımarık cocuk gıbı bır cok seyı almak ıstememParanız varsa alın bence vazgeçmeyin. Keşke benim de çok alışveriş yapıyorum adlı bir dert kataloğum olsaydı.![]()
en azından yıyecek stoklama yapıyorsunuz :) daha ıyı valla aslında onlar da cope gıdıyor cogu yenmıyor kı nasıl yenecez bunu ah ahBende de sanki yarın savaşa girecekmişiz de yiyecek ekmek bulamayacakmışız gibi market alışverişi çılgınlığı var.
Hele derin dondurucu aldıktan sonra iyice zıvanadan çıktım. 200 gram sosis alacağıma 1 kilo alıp kalanı stokluyorum.