alışveriş hastalığı

breathin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
638
7
0
Ankara
selam.bu alışveriş olayı bende hastalık haline geldi sanırım.iki günde bi eve kıyafet taşıyorum.beğenip de almadığım kıyafetler rüyalarıma girmeye başladı.bu durumdan ailem sevgilim herkes şikayetçi.şu son bi senedir aldıklarımı koyabilmek için yeni gardolap aldım çünkü artık sığmıyor.evin heryeri kıyafet ve ayakkabı dolu.çok fazla olduğunu ben de biliyorum ama kendime engel olamıyorum.para pul olarak bu durum pek zora sokmasa da eminim pek param olmasa da aç kalıp yine kıyafet alırdım.napmam lazım bilmiyorum.almadığım şeyler resmen içime dert oluyor.daha etiketiyle duran giymediğim bisürü kıyafet var.sizde durum nasıl?gerçekten anormal miyim acaba ne dersiniz?

mutlaka haslıktır bu ....anlatığınız kadarıyla bu kadar olmaz diyorum ben... mutlaka uzman yardımıyla hallolabilecek bir meseledir çünkü israfada giriyor...o kıyafet aldığınız paralarla kaç kişinin karnı doyar kimbilir...

Son düzenleme:
arkadasim bende burdayim tek degilsin bu konuda :-) sanirim biz kadinlarin cogu boyleyiz ama abartmamak lazim bende senin gibi aliyorum etiketlerile dolapta asilio bi sure sonra daha ustume giymeden akrabalarma veriyorum yani fuzuli masraf israf biliyorum ama bende hakim olamiyorum , valla birseyler aldigimda kendimi mutlu hissediorum o yuzden takmiyorum :-))

Kardeşim de sizin gibi. :)) Hastalık tabi,ama sizi etkilemiyorsa alın gitsin amannn ...

Bence bi gariplik yok paran varsa harcarsın

Bende aynen senin gibiyim illa elim kolum dolu gelirim eve

Bide kabinde falan denemem genelde :1: alıp çıkıyorum hoşlanmazsam veriyorum birine

Sırf kıyafet olmasada olur beğendiğim herşeyi alırım mesela arabam daha bir yılını doldurmadı yenilerine bakmaya başladım:52:

Öncelikle bir dolap detoksu yapmanı öneririm.Acımasız gözle sıkı bir ayıklama yapman lazım.
Ayırdıklarının hepsini bir kenara topla.Ve sonra onlara bak :)
Ne kadar beğenerek aldın ve hepsini düşününce ne kadar çok para ödedin diye düşün.
Sonunda çaput oldular işte.

Dolap detoksu yaptıktan sonra,giyilebilecek giysilerin önplana çıkmış olur.
Ve bundan sonra,alışveriş yapmadan önce giyer miyim giymez miyim diye daha çok düşünürsün.

Gelelim alışveriş kısmına...Zamanın bol sanıyorum.Eğer öyleyse,birşey almadan önce iyice gezmeni öneririm.
Kazak alacaksan,ilk beğendiğini alma mesela.Sevdiğin tüm mağazaları gezip,içlerinden en beğendiğini almaya çalış.Ama aynı gün verme bu kararı :)

Kredi kartı kullanıyorsan,nakite dönebilirsin.Nakit ödüyorsan,paranın bir kısmı ile döviz alabilirsin.

Ve son kozumuz şöyle bir oyun :
Alışverişe çıkıyorsun.Beğenip almak istediklerini almıyorsun.Fiyatlarını not defterine yazıyorsun.
Mesela kazak beğendin 60 tl + ayakkabı 70 tl vs....
Bütün bir hafta yazdıktan sonra toplamına bakıyorsun.
Ve cebinde kalan parayı görüp mutlu oluyorsun :)

Öncelikle bir dolap detoksu yapmanı öneririm.Acımasız gözle sıkı bir ayıklama yapman lazım.
Ayırdıklarının hepsini bir kenara topla.Ve sonra onlara bak :)
Ne kadar beğenerek aldın ve hepsini düşününce ne kadar çok para ödedin diye düşün.
Sonunda çaput oldular işte.

Dolap detoksu yaptıktan sonra,giyilebilecek giysilerin önplana çıkmış olur.
Ve bundan sonra,alışveriş yapmadan önce giyer miyim giymez miyim diye daha çok düşünürsün.

Gelelim alışveriş kısmına...Zamanın bol sanıyorum.Eğer öyleyse,birşey almadan önce iyice gezmeni öneririm.
Kazak alacaksan,ilk beğendiğini alma mesela.Sevdiğin tüm mağazaları gezip,içlerinden en beğendiğini almaya çalış.Ama aynı gün verme bu kararı :)

Kredi kartı kullanıyorsan,nakite dönebilirsin.Nakit ödüyorsan,paranın bir kısmı ile döviz alabilirsin.

Ve son kozumuz şöyle bir oyun :
Alışverişe çıkıyorsun.Beğenip almak istediklerini almıyorsun.Fiyatlarını not defterine yazıyorsun.
Mesela kazak beğendin 60 tl + ayakkabı 70 tl vs....
Bütün bir hafta yazdıktan sonra toplamına bakıyorsun.
Ve cebinde kalan parayı görüp mutlu oluyorsun :)

bu son yazdığınızı deniycem :))
kendi yaşadıklarını yazan arkadaşlara teşekkür ederim.demek ki pek de anormal değiliz :))

Hehe o hastalık bende de var, ama allahtan param yok da o kadar harcayamıyorum:27:

Kendimi yemeğe verdim, boğazıma harcıyorum ben bu aralar. Olmadı altın alır kenara atarım, parayı bağlarım bir yere yani. Ama benim de kriz zamanlarım, dediğin gibi kıyafetlerin rüyalarıma girdiği zamanlar, sonrasında da büyük pişmanlıklarım oluyor. Bu durum beni almaktan çok yapmaya itti, dikiş öğreniyorum yavaş yavaş. Zaten artık kolay kolay beğenmiyorum da dışarda gördüklerimi, "aman yaee, ben bundan bin kat iyisini dikerim, bu da bişiy mi yane" tiriplerine giriyorum, alışveriş de kaynıyor arada. Bir bakmışım beğenmemezlikten yine bir şey alamamışım.:27:

Bende de var ondan. Annem,en yakın arkadaşım çok şikayetçi. Sevgilim ve ya kocam olsaydı belki o da şikayetçi olurdu bilemiyorum.
Ama şöyle söyleyim, tam 5 kapaklı "gömme" dolabıma sığmıyorum. Yatağımın altına da doldurdum. Ayrıca dolabımda alıpda giymediğim etiketli kıyafetlerim var.
Alma hastalığım olduğu için o an üstümde beğenip alıyorum, eve geliyorum , evde deniyorum ve üstümde beğenmiyorum.
Ya da giymeyi unuttuğum bir çok kıyafetim var.
Param yoksa, bir şey almayacaksam asla vitrin bakmam. Asla AVMleri dolaşmam. Benim için bir anlamı yok çünkü.
Çok zor bir şey. Bilmiyorum bir hastalık mı gerçekten ?

Hehe o hastalık bende de var, ama allahtan param yok da o kadar harcayamıyorum:27:

Kendimi yemeğe verdim, boğazıma harcıyorum ben bu aralar. Olmadı altın alır kenara atarım, parayı bağlarım bir yere yani. Ama benim de kriz zamanlarım, dediğin gibi kıyafetlerin rüyalarıma girdiği zamanlar, sonrasında da büyük pişmanlıklarım oluyor. Bu durum beni almaktan çok yapmaya itti, dikiş öğreniyorum yavaş yavaş. Zaten artık kolay kolay beğenmiyorum da dışarda gördüklerimi, "aman yaee, ben bundan bin kat iyisini dikerim, bu da bişiy mi yane" tiriplerine giriyorum, alışveriş de kaynıyor arada. Bir bakmışım beğenmemezlikten yine bir şey alamamışım.:27:

Liste olayı çok hoşuma gitti.
Alışveriş hastası değilim.
Sezon başında dolabımda temizlik yapar, giymiyeceklerimi ayırır,
ihtiyaçlarımı belirlerim.
Ekstra hoşuma giden olursa da alırım.
Siz belki krediyle araba falan alsanız daha iyi olacak sizin için.
arabanız varsa başka bir yatırım yapın.
Sizin durumunuz biraz abartılı geldi bana.

kelin ilaci olsa basian surermis... bende de kozmetik ve ic camasiri hastaligi var 150 den fazla alligim var....

Bende bir ara aldikca aliyordum (ki anlatigina göre benimki yaninda masummus:) Ben daha cokcasi indirimeri takip ederim e haliyle uygun diye fazladan alma durumu olabiliyordu ve hic giymedigim kiyafetler dolapta sirasini bekliyordu.,en kötüsü aldiktan sonra icime sinmeyip giymedigim de oldu :27:
artik kombinlerim favorilerim belli aksesuarlarla canta ayakkabi ile degisiklikler yapip kolay ve cok para harcamadan zevk ve keyifden mahrum kalmadan giyiniyorum

Bende de var ondan. Annem,en yakın arkadaşım çok şikayetçi. Sevgilim ve ya kocam olsaydı belki o da şikayetçi olurdu bilemiyorum.
Ama şöyle söyleyim, tam 5 kapaklı "gömme" dolabıma sığmıyorum. Yatağımın altına da doldurdum. Ayrıca dolabımda alıpda giymediğim etiketli kıyafetlerim var.
Alma hastalığım olduğu için o an üstümde beğenip alıyorum, eve geliyorum , evde deniyorum ve üstümde beğenmiyorum.
Ya da giymeyi unuttuğum bir çok kıyafetim var.
Param yoksa, bir şey almayacaksam asla vitrin bakmam. Asla AVMleri dolaşmam. Benim için bir anlamı yok çünkü.
Çok zor bir şey. Bilmiyorum bir hastalık mı gerçekten ?

senin durumun benden de betermiş.ben de almayacağım zaman gezmekten nefret ediyorum.

Liste olayı çok hoşuma gitti.
Alışveriş hastası değilim.
Sezon başında dolabımda temizlik yapar, giymiyeceklerimi ayırır,
ihtiyaçlarımı belirlerim.
Ekstra hoşuma giden olursa da alırım.
Siz belki krediyle araba falan alsanız daha iyi olacak sizin için.
arabanız varsa başka bir yatırım yapın.
Sizin durumunuz biraz abartılı geldi bana.

ay ben atmaya da kıyamıyorum ki onların hepsi çok değerli benim için :43:

Allahtan marka takıntım yok, spor malzemeleri dışında :)

bende de o var.bi ara sosyete pazarı manyağıydım sonra baktım ki oraya düşen her şey bi hafta sonra forma oluyo ya da bi sezon bile kullanılmıyo parası neyse verir iyisini alırım moduna geçtim.sinir oluyorum çünkü o pazarlarda küçük yerlerde satılan markasız şeyler falan da piyasanın hiç de altında değil çünkü.gidip bi kazak alıyosun bi ayda tüy içinde kalıyo.en azından marka biyerden alınca gidip kafalarına çalıyorum mutlu oluyorum :1:

Back
X