- 26 Ekim 2013
- 1.801
- 1.398
- 198
alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.
bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum
benden başka buna dikkat edenvar mı acaba
Alıntılama gereği duydum. Konuyu bazıları kendi kafasına göre yorumlamış çünkü. Kadın düpedüz dalga geçmiş ve bu yüzden şikayet edilmiş yoksa canım diyor diye değil, uyarıldığı anda açıklamasını yapıp canım demeyi kesseydi kimse şikayet etmezdi. Yorum yapmadan önce dikkatlice okusa keşke herkes.
Ayrıca burada olay bir satış danışmanının müşterisine canım diyemeyeceği değil, ilk kez karşılaştığınız birisine statüsü ne olursa olsun resmi davranmak gereğidir. Herkes bu kurala uymak zorunda da mıdır? Değildir. Ancak karşındaki insan ona bu şekilde hitap etmenden hoşnut değilse dememelisindir, nezaketen. Ha burada bir de müşteri-satıcı ilişkisi de var ki bu durumda hareketlerinize azami olarak dikkat etmeniz gerekir, eğer müşteri memnuniyetine değer veriyorsanız.