- 23 Ocak 2016
- 37.572
- 56.448
- 598
50 kuruşları istemiyorlar sırf 1 TL ve 5 TL atıyorum benBen de 1 tl ve 50 kuruşları atıyorum sonra markette tümletiyorum
Memleketimi daha doğrusu ilçemi seviyorumİspark otopark ücretlerine %62 oranında zam yapılacakmış bu nedir yahu Bursa'da da saati 150 TL artı her saatte 50 TL artıyor caddelerde belediye çizgilerine park edersen saati 120 TL her saatte 20 TL mi ne artıyor yerden yere değişiyor sanırım böyle saçmalık olamaz
Ya küçük ilçeler de güzel bizim eşimin köyünde ev var küçük bir ilçe ama büyük şehire alışan insan da öyle yerde zor duruyor hani gidip tatillik iyi de gerçi büyük şehir de bir yerde artık aşırı sıkıcı gelmeye başladı ben de tatillik büyük şehire gelip küçük şehirde yaşama niyetim var ama iş güç burada belki ileriki zamanda nasipseMemleketimi daha doğrusu ilçemi seviyorum
Tatlım burası köy değil kiYa küçük ilçeler de güzel bizim eşimin köyünde ev var küçük bir ilçe ama büyük şehire alışan insan da öyle yerde zor duruyor hani gidip tatillik iyi de gerçi büyük şehir de bir yerde artık aşırı sıkıcı gelmeye başladı ben de tatillik büyük şehire gelip küçük şehirde yaşama niyetim var ama iş güç burada belki ileriki zamanda nasipse
Anladım eşimin köyünün yakınında da bu tarz bir ilçe var senin bahsettiğin gibi para harcamaya pek yer yok gibi caddelere park etmek ücretsizTatlım burası köy değil ki
Doğusunda başka bir il merkezi 70 km
Batısındaki kendi il merkezimiz 33 km 15 dk
Ilçe merkezi 16000 nüfuslu
Para harcayacak olsun insan elbette bulur bir şekilde yolunu lakin gerçekten burası ücretli kesim için biçilmiş kaftan tam emekli memur asgari ücretli yeriAnladım eşimin köyünün yakınında da bu tarz bir ilçe var senin bahsettiğin gibi para harcamaya pek yer yok gibi caddelere park etmek ücretsiz
Kaç yıl süreyle bu şekilde birikim yapıyorsun varyemezPara harcayacak olsun insan elbette bulur bir şekilde yolunu lakin gerçekten burası ücretli kesim için biçilmiş kaftan tam emekli memur asgari ücretli yeri
Yoksa aynı maaşa çalışıp büyük bir şehirde ay sonunu zar zor getirmek de var
Ya da yıllarca böyle bir yerleşim yerinin avantajlarını görüp değerlendirmiş olanlar da var
Artık kişisel tercih meselesi canım ya
Yoksa ,aylık toplam gelirimin % 70 75 lik bölümünü nasıl birikime ayırabilirdim ki
25 yıllık öğretmenimKaç yıl süreyle bu şekilde birikim yapıyorsun varyemez
Amin Allah razı olsun canımMaşallah çok iyi birikimler ve yatırımlar yapmışsın, Allah iyi günlerde yemeyi, yaşamayi nasip etsin
Sütyen bank evet bir de cüzdan bank öğrendimAyh bide sütyen bank var eskiden ne çok kullanırdım para elime geçince hoop oraya tâbi 8 bin değildi o zamanlar para değerliydi1 2 e kadar alırdı hemen sonra değerlendirmeye alınırdi
Bozuklukları bende biriktirip tumletirdm ya da yol parasına verirdim tumler bana kalırdı. Şuan bozuk para görmüyorum resmen
Benim de doğalgaz faturasının eli kulağındaElektrik 1788 geldi heyecanla bekliyorduk zatenbu ay doğalgazı geç açtık 2 klima full kurutma makinesi sonuç bu
batan paranı hesap edemedim, kaç tl ediyor? Allah olan paralarına bol bereketler versin inşallah. Darısı bizlerin başına diyelim25 yıllık öğretmenim
Eskiden az birikim çok harcama yapardım(daha çok kıyafet, çanta, ayakkabı, bot ,çizme , terlik ,spor ayakkabılar vs
Biraz da marka ,hakiki deri ürünler vs olunca birikim hayli çok olamıyordu
Sene 2008 lerden sonra bu gidişata dur dedim yavaştan azaltarak )
son 15 yıldır biraz daha birikimlerimi çoğaltmaya başladım canım
25 yılda 1 ev 1 araba 1 dükkan 1 ofis
Bir de yaklaşık 1 ev parası kadar harcadığım olmuştur
Haaaa bir de 4000 euro 275 gr altın bedeli parayı yanlış yatırımlarda batırmışlığım da var hep kâr etmedim tabiki
Fena sayılmam gene de sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?