• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Kızlar mutfak masrafınız aylık ne kadar ortalama ? Kendimle kıyaslamak için soruyorum biz 2 kişiyiz ben çok gereksiz harcama yapıyorum bazen düzenim yok
Yani şuan anne evindeym tam bilmiyorum ama kabaca bir hesapla iki kişi 25 bin civarı gider hadi bazı aylar da 30u bulsun sadece mutfak.

Kızlar mutfak masrafınız aylık ne kadar ortalama ? Kendimle kıyaslamak için soruyorum biz 2 kişiyiz ben çok gereksiz harcama yapıyorum bazen düzenim yok
Değişir

Oğlanlar tatillerde yanımda olunca 3 kişi oluyoruz o zaman aylık 9000 12000 tl arası oluyor

Kendim tek olunca aylık ortalama 3000 5000 tl arası oluyor

Evde yemeğimi kendim yaptığım için avantajı çok oluyor

Değişir

Oğlanlar tatillerde yanımda olunca 3 kişi oluyoruz o zaman aylık 9000 12000 tl arası oluyor

Kendim tek olunca aylık ortalama 3000 5000 tl arası oluyor

Evde yemeğimi kendim yaptığım için avantajı çok oluyor
Biz de çok dışarıdan yemiyoruz genellikle evde yapıyorum kahvaltı da çok yapmıyoruz günde tek öğün besleniyoruz sadece akşam yemeği kahvaltı sadece hafta sonları. 20.000'i buluyor ama bana çok fazla geliyor20.000'i buluyor ama bana çok fazla geliyor

Bizde bebek olduğu için sebze meyve ek gıdası derken 5-6k civarı oluyor. Toplu almaya özen gösteriyoruz. Sebze meyve ya da ekstra şeylerle değişiyor.
Bu ay çamaşır sabunu yağ gibi alımlar da yapacağız.

Ben tazminat aldım iş yerinden. Borçlarımı kapattım. Bir senedir zaten borçlara çalışıyordum gibi bir şeydi, yapamadığım ne varsa yaptım.
Evde sürekli bana ekonomik anlamda baskı yapan bir annem var, kedilere deli para harcayıp benim kendime aldığım battaniyeye, nevresimlere bile laf ediyor. Ayrı eve çıkınca alırmışım, ne gerek varmış. Ona inat harcadım, özellikle güzellik ürünlerine çok düştüm ama para harcamak bana ayıp, suç gibi geliyor. Konuyu takipteyim 👌🏻
Hoşgeldiniz☘️☘️

Tam bilemiyorum ama 20 civarı diyebilirim.
Bazen hastane işleri için il merkeze vs gidiyoruz ve o günlerde dışardan yiyoruz. Bazı aylar çok oluyor harcamamız o yüzden.

Kızlar bime gittim organizerlerden ise yaramayanlar kalmış
Tavuk indirimdeydi alayım dedim birkaç paket aldım biri dedi herkes zehirleniyor bu ara sen ne alıyorsun bunları kaldım öyle tek bir tane aldım korktum 😱😂
Bu ara ben de tavuğa karşı çok mesafeliyim

Geçen oturdum hesapladım, psikoloğa terapiye gidiyorum (zorunlu), spora gidiyorum, diyetisyene gidiyorum, evde alışverişim ayrı annemle yaşasam da, telefon faturam var, dil kursuna gidiyorum falan derken bir asgari ücret kadar ihtiyacım oluyor en azından. Dışarıda gezme falan yok ha, sadece ihtiyaçlar.
Bir ara kullandığım psikiyatrik ilaçlara 2000 TL ödeyip çıktığımı biliyorum eczaneden :(
Sonra bu kız niye para biriktiremiyor, Allah Allah :D
Sağlıktan öte bir şey yok ben de bir müddet panik atağım için terapiye gittim bu hastalık başladığından beri çok para dökmüştüm özel hastanelere Allah sağlık versin en önemlisi para ne ki bir araç

Back
X