• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Şimdi sizlere birşey danışacagm. Benim birkaç gram ve çeyrek var. Kuyumcu ile konuşup bunları o gün ki satış fiyatından verip yerine aynı satış fiyatından Ajda alsam olur mu ?? Yani bi zararım olmaz diye düşünüyorum yarın bir ev alırsam inşallah ajdalari da verebilirim çeyrek ve gramdan farkı olmaz dimi ?

Veee tabi ki bol indirimli, bol tuzaklı kasım ayımızın da sonuçları şu şekilde:
Niloyatospikk Niloyatospikk 33028₺
Rprnn Rprnn 29500₺
albatroza albatroza 22588₺
espressoc espressoc 20471₺
P prensesver 16987₺
@eftelyahale 15023₺
Varyemez Varyemez 12491₺
dolunaybekler dolunaybekler 11739₺

Veee ay şampiyonumuz dolunaybekler dolunaybekler 🎊🎊💐💐🎊🎉🎀💐💕☘️
Tebrikler canım.💐💐💕💕☘️ Önümüzdeki ay, yılın son ayı, bakalım kimler harcayacak, kimler biriktirecek💐💐💕☘️
Ortalamalarda olduğuma sevindim inşallah Kasım ayı daha güzel olur dolunay tebrik ediyorum 💕

Şimdi sizlere birşey danışacagm. Benim birkaç gram ve çeyrek var. Kuyumcu ile konuşup bunları o gün ki satış fiyatından verip yerine aynı satış fiyatından Ajda alsam olur mu ?? Yani bi zararım olmaz diye düşünüyorum yarın bir ev alırsam inşallah ajdalari da verebilirim çeyrek ve gramdan farkı olmaz dimi ?
Al sat farkı oluyor bu açıdan zarar edersin. Mesela atıyorum şuan biz satış fiyatları 5400 de alış fiyatları 5100 oluyor. Burada 300₺ civarı makas var. Şuan fiyatı bilmiyorum atıyorum sen şuan 5100 den satacaksin onlara gramini onlar sana ajdayi 5400 den satacak 10 gramdan3000 zarar oluyor

Canım elindeki altınları kuyumcu alış fiyatından alacak
Sana da ajdayı satış fiyatından satacak

Illaki fark olur

Al sat farkı oluyor bu açıdan zarar edersin. Mesela atıyorum şuan biz satış fiyatları 5400 de alış fiyatları 5100 oluyor. Burada 300₺ civarı makas var. Şuan fiyatı bilmiyorum atıyorum sen şuan 5100 den satacaksin onlara gramini onlar sana ajdayi 5400 den satacak 10 gramdan3000 zarar oluyor

Canım elindeki altınları kuyumcu alış fiyatından alacak
Sana da ajdayı satış fiyatından satacak

Illaki fark olur

İkinize aynı cevabı vereceğim inşallah anlatacabileceğim derdimi 😁

Alis satış yapmak değil niyetim öyle evet zararda olurum.
Takas gibi düşünelim verdiklerimi o gün ki satışfiyatına alsın ve bana aynı 22 ayar satış gram fiyatı neyse ona göre o kadar gramdan Ajda versin.
Sürekli al-ver yaptığım kuyumcu hatta bir keresinde bende gram biriktirebilirsin istediğin kadar gram olunca gelip işçilik siz bir bileziği alabilirsin demişti.
Yani örnek 24 ayar 10 gram, 22 ayar 10.80 grama denk geliyor hemen hemen öyle.

Back
X